Įkraunama...
Įkraunama...

Fikusas

QUOTE(alvijaxx @ 2009 01 23, 10:04)
O įdomu, dabar genėti galimą benjaminą????? g.gif  g.gif
o nukirpt galima kiek tau patinka ???? Kažkaip nelabai įsivaizduoju

na nezinau, manau nieko neatsitiktu jei dabar nugenetum, tik gal uztruktu kol pradetu leist naujus lapelius, nes jiem dar kaip ir ramybes periodas g.gif
na taip, kerpi kaip jau tau norisi mirksiukas.gif nebijok, juk nukirpus sakele, is jos sonu pradeda augti naujos, ir gaunasi tankesne lapija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiduter: 23 sausio 2009 - 08:19
QUOTE(Kalinka2006 @ 2009 01 22, 14:25)
Tuo pačiu aš jums galiu ir nuo savo margo bendjamina šakele nulaužyti.  blush2.gif  Galėsit pabandyti marga nuo šakelės išauginti  mirksiukas.gif

Kaip aš tokio norėčiau wub.gif ... Gaila ne Vilniuje gyvenu, išprašyčiau rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduter @ 2009 01 23, 09:18)
na nezinau, manau nieko neatsitiktu jei dabar nugenetum, tik gal uztruktu kol pradetu leist naujus lapelius, nes jiem dar kaip ir ramybes periodas g.gif
na taip, kerpi kaip jau tau norisi mirksiukas.gif nebijok, juk nukirpus sakele, is jos sonu pradeda augti naujos, ir gaunasi tankesne lapija 4u.gif

o geneti galima visu rusiu fikusus? pas mane toks kaip berzo medelis, plonais smulkiais lapeliais wub.gif ir nukirpus sakele jos niekuo tepti nereikia?
kerpama kaip supratau norint suformuoti medelio forma...

mano fikusas nejuokais mane isgasdino doh.gif pries pora savaiciu taip mete lapus - kasdien po kelias saujas nukritusiu lapu rinkau.... liko visiskai plikas su keliais lapeliais virsuneleje
o dabar ziuriu kad atsinaujines kad leidzia visus naujus lapelius - grazu ziureti kaip jis ziemos vidury man klesti wub.gif

as norejau paklausti dar - ar fikusai kaip nors dauginasi?
toks grazus, noreciau mamai padovanoti atzalele, tik nezinau kaip ji padauginti g.gif

pas mane jis jau 2 metai ...sako kas 2 metus reikia persodinti - bet kai jis tokiam atsinaujinimo procese net ranka nekyla ji judinti unsure.gif
Atsakyti

Nukarpyk šakelių puokštę, pamerk, jos išleis šakneles ir pasodink. Aš taip ir padauginau.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2009 02 05, 11:25)
Nukarpyk šakelių puokštę, pamerk, jos išleis šakneles ir pasodink. Aš taip ir padauginau.

thumbup.gif aciu
butinai taip padarysiu kai jau visas sakeles atgaivins manasis fikusas wub.gif
Atsakyti
Merginos, gal žinosit. Mano plačialapis fikusas numetė pusę savo lapų. Dabar lapkritis atrodo jau aprimo, tačiau likusieji lapai tokie visi nuleipę, žemyn nusileidę. Žemė, atrodo, drėgna, lapus stengiuosi bent porą kartų per dieną nupurkšti (dažniau neišeina, nes visa diena darbe). Čia dėl sauso oro? Dėl ko dar?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 06, 09:58)
Merginos, gal žinosit. Mano plačialapis fikusas numetė pusę savo lapų. Dabar lapkritis atrodo jau aprimo, tačiau likusieji lapai tokie visi nuleipę, žemyn nusileidę. Žemė, atrodo, drėgna, lapus stengiuosi bent porą kartų per dieną nupurkšti (dažniau neišeina, nes visa diena darbe). Čia dėl sauso oro? Dėl ko dar?

As manau, kad gal persistengei laistydama ir purksdama. Placialapis fikusas yra su vazkiniais lapais, jie sulaiko dregme viduje, o tokiu augaliuku perlaistyti negalima. smile.gif Pabandyk bent savaitele nelaistyti ir nepurksti, papusenk zeme apacioje, kad saknys gautu oro.. Gal kas dar ka nors patars? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivivi @ 2009 02 06, 10:57)
As manau, kad gal persistengei laistydama ir purksdama. Placialapis fikusas yra su vazkiniais lapais, jie sulaiko dregme viduje, o tokiu augaliuku perlaistyti negalima.  smile.gif  Pabandyk bent savaitele nelaistyti ir nepurksti, papusenk zeme apacioje, kad saknys gautu oro.. Gal kas dar ka nors patars?  g.gif

Va, ko niekada nedarydavau - nepurenau žemės. Pabandysiu papurenti, gal padės smile.gif
Šiaip apipurškimą, kiek skaičiau, jie mėgsta, o ir neva perliejimui nejautrūs g.gif Tačiau šiemet manasis kai užsiožiavo, tai jautrus turbūt viskam pasidarė biggrin.gif
na, tikėkimės iki pavasario išgyvens, o tada maus į balkoną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 06 vasario 2009 - 14:49
Sveikos. Siam forume daug skaiciau apie fikusus, bet niekur neradau atsakymo i man rupima klausima. Manau man padesite. As turiu Lyralapi fikusa. Jis numete pilnai visus lapus. Ar tas stiebas taip ir liks plikas. Ar tose paciuose vietose vel isauks nauji lapai? Naujoje virsuneje jau atsirado keli lapukai. Labai aciu
Atsakyti
Sveikos mergaites,siandien nusipirkau blizguji fikusa,niekur nerandu kaip ji priziureti.Gal galit padeti,ar labai jis inoringas,kaip su juo elgtis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaaidi @ 2009 02 08, 21:46)
Sveikos mergaites,siandien nusipirkau blizguji fikusa,niekur nerandu kaip ji priziureti.Gal galit padeti,ar labai jis inoringas,kaip su juo elgtis? 4u.gif

O gal ant kortelės buvo lotyniškas pavadinimas?

Papildyta:
QUOTE(`delfine` @ 2009 02 05, 08:59)
o geneti galima visu rusiu fikusus? pas mane toks kaip berzo medelis, plonais smulkiais lapeliais  wub.gif  ir nukirpus sakele jos niekuo tepti nereikia?
kerpama kaip supratau norint suformuoti medelio forma...
mano fikusas nejuokais mane isgasdino  doh.gif  pries pora savaiciu taip mete lapus - kasdien po kelias saujas nukritusiu lapu rinkau.... liko visiskai plikas su keliais lapeliais virsuneleje
o dabar ziuriu kad atsinaujines kad leidzia visus naujus lapelius - grazu ziureti kaip jis ziemos vidury man klesti  wub.gif
as norejau paklausti dar - ar fikusai kaip nors dauginasi?
toks grazus, noreciau mamai padovanoti atzalele, tik nezinau kaip ji padauginti  g.gif

pas mane jis jau 2 metai ...sako kas 2 metus reikia persodinti - bet kai jis tokiam atsinaujinimo procese net ranka nekyla ji judinti  unsure.gif

Pas mane taip kasmet, kai tik prasideda šildymo sezonas - tuomet tempiu į patį vėsiausią kampelį ir taip laikau per žiemą. Lapų metimas sustoja, o pavasarį jie atauga. Svarbu kad būtų šviesi vieta. kartais nuo radiatoriaus sklindantis karštis taip nudegina šakutes, kad jos nudžūva, tuomet jau viskas reikia iškirpti.
Atsakyti
QUOTE(melsva @ 2009 02 09, 19:24)
O gal ant kortelės buvo lotyniškas pavadinimas?
Papildyta:
Pas mane taip kasmet, kai tik prasideda šildymo sezonas - tuomet tempiu į patį vėsiausią kampelį ir taip laikau per žiemą. Lapų metimas sustoja, o pavasarį jie atauga. Svarbu kad būtų šviesi vieta. kartais nuo radiatoriaus sklindantis karštis taip nudegina šakutes, kad jos nudžūva, tuomet jau viskas reikia iškirpti.

sausu sildymo sezono metu reikia daug purksti , lieju i lekstute. tik nepurksti lapu jokiais blizgikliais o geriau tik vandeniu. dar skaiciau kad alumi purskia drinks_cheers.gif
Papildyta:
pas mane fikusas tikras grazuolis, blizgus, smulkialapis krumas, jis jau metus pas mane, buvo viena kart sparciai lapus pradejes mest, bet vel sutankejo. purskiu daznai, dabar lieju kasdien i lekstute, gal po puse stiklines, ir vis apsuku kad lapai vienodai vesetu, nes pastebejau kad puse atsukta i langa labaiu sutankejo thumbup.gif
Atsakyti