Auginu 1 metuku sunu.
Iki 9 menesiu jis miegojo savo lovyteje, pats uzmigdavo (nereikejo supti, liulioti).
9 menesiu sunkiai susirgo ir sirgo 3 savaites. Tuo metu guldziau vaika su savimi, nes jis visas naktis verkdavo, prabudinejo, fiziskai negalejau sokineti prie jo lovytes, labai pavargdavau.
Pasveikus jis atsisake lovytes. Nebegali uzmigti joje, prasosi pas mane i lova, verkia. Bandziau migdyti prie saves, o po to guldyti i jo lovyte, bet pamiegojes vos valanda jis prabunda, pamato, kad esa atskirai ir verkia.
Galvojau, kad jis tiesiog priprato prie mano lovos, bandziau vis guldyt atskirai, bet niekas nesigauna. Nebezinau ka daryti.
Pries uzmiegant vaikas labai glaudziasi prie manes, toks ispudis, lyg turi jausti mane salia, kad uzmigtu. Supratau, kad ne lovoje esme, o manyje. Jam reikia, kad as buciau salia, arti jo.
Kaip elgtis?
Siaip, vaikas gauna labai daug meiles ir demesio, as nuolat esu su juo, zaidziu, bendrauju... Pastaruoju metu susidaro ispudis, kad jis net manipuliuoja manimi, nes kai jis buna su senele pvz ar su teciu jis gali ilgai ramiai zaisti, kai tik i kambari uzeinu as-mama, jis is karto pradeda zyrzti, ropoja link manes, prasosi ant ranku, reikalauja demesio. Baigiu isproteti jau.
Ka daryti, patarkit, kaip elgtis? Kaip atpratint vaika nuo saves, pripratint miegoti atskirai? Drastisku metodu bijau imtis, nes siaip maziukas yra emocionalus, jautrus. Paverkes ilgai negali nusiraminti, ilgai islieka su bloga nuotaika, siaip yra lengvai izeidziamas, po "verksmingo vakaro" blogai miega nakti, blaskosi po lova.