Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu? 2 dalis

Beje, dukryte kuo puikiausiai girdziu ir kitame kambaryje - jau vien jos krebzdejimas mane pazadina:) Tai pilnai tikiu, kad mamyciu miegas neturi giliosios fazes:)
Atsakyti
"95 proc. visų SKMS atvejų įvyksta per pirmąjį gyvenimo pusmetį, tačiau didžiausias SKMS atvejų skaičius būna tarp 2-ojo ir 4-ojo gyvenimo mėnesio. Daugiausia SKMS mirčių užregistruojama šaltuoju metų laiku – rudenį ir žiemą. Berniukų ir mergaičių santykis – 3:2 (60 proc. : 40 proc.)."

Atsakyti
Mazajai 1.4m. Iki siol visi kartu (tryse) miegam vienoj lovoj, tenka ir man pakabet virs krasto, ir vyrui, uztat vaikas po visa lova gali issisketes miegot thumbup.gif Nei man nei vyrui tai netrukdo, ypac todel kad dar maitinu, nors dabar jau ir pradejau nujunkyt. Bet ne apie tai. Atrodytu visi turetume neissimiegot, bet tikrai ne: kuo puikiausiai issimiegam, o tai kad miegojom kartu padejo man islaikyt pieno gamyba iki siol.
Ir vaikui labai gerai (mano subjektyvi nuomone) kai jaucia abu tevus salia, kai gali apsikabinti mama ir teti, o mamai tai malonu nakti pajausti nakti svelnu dukros bucini, kad ir kai buciuoja per miegus rolleyes.gif smile.gif
Kai mazoji (puse nakties dazniausiai) miega savo lovytei (musu kambary) keliuosi kas pusvalandis patikrint kaip ji ten. Ar uzklot reikia, ar neiisikiso ranku koju pro lovytes virbus, galu gale ar kvepuoja apskritai.

Quote:

Mane, pavyzdžiui, įtikina žodžiai, kad maitinančios moters miegas neturi vadinamosios giliosios fazės, todėl ji miega labai jautriai ir girdi kiekvieną savo vaiko krebžtelėjimą. Taip pat įtikina ir tokie akivaizdūs faktai - mieganti motina negirdi net ir didelio triukšmo, bet iškart išgirsta pasikeitusį savo vaiko KVĖPAVIMĄ (!). .

Pasirasau ir as po siais zodziais, ne is vieno zmogaus juos girdejau, ir is gydytoju taip pat.

Del SKMS: vasara viename is mamos zurnalu rase baisia istorija, atsibudo tvai ryte o vaikutis jau mires huh.gif sad.gif Taip kad tikrai yra tokiu atveju, net jei apie tai ir nesat girdeje. Va jau trecias pavyzdis siame puslapyje atrodo.
Atsakyti
Dukryte 8 men miegojo salia musu savo lovoj. o paskutiniu 1-1.5 men miega pas mus lovoj.
As miegot salia jos negaliu, neissimiegu ir pora kartu vos nenuspaudziau sad.gif o i lovyte neimanoma paguldyt iskart pabunda, o nupirkom jai tachta i jos kambari, kad galeciau uzmigdyt salia saves ir palikt miegot nakciai.
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 14, 10:40)
Ir pagaliau - amerikoniškos tradicijos. Amerikoje įprasta naujagimiams įrengti atskirą kambarį. Tai galima pavadinti tradicija...

Kai tik isikelem i 3kamb buta, viena kambari skyrem sunui. Tik gimusia dukra apgyvendinom tam paciam kambary. Ar as panasi i amerikone? unsure.gif huh.gif
Atsakyti
Kur jus radot statistika, kad tevu lovoj ka tik gimusiam vaikui -- saugu? ohmy.gif Del patogumo tevams neabejoju, bet del saugumo...

http://kidshealth.or...leeping_p3.html
Atsakyti
Keista, o is kur tokia informacija apie amerikoniskas tradicijas????
NIekada negirdejau - darai, kaip patogiau ir tiek:)
Juk kaip sakoma - daznai patys teveliai trukdo vaikui miegoti, o kai miega atskirai, vaikas gal ir pradunda, bet pats ir uzmiega, pasivarto, kaip jam patogiau, o kai teveliai salia - is kart soka ziureti, ar viskas ok.
NA, cia grynai mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 01 16, 12:12)
Kita vertus miegant kartu pieno gamyba gali net sumazeti - jei mama nuolat neissimiega, pervargsta. As su savo vaiku lovoj tikrai neissimiegociau.
O vat jeigu ilsimasi, tai cia jau taip iseitu pieno gamyba slopinasi? unsure.gif

Labai pritariu kuziai:)
Mano mazoji - jau kazkada sakiau - nakti iki 3 menesiu valgydavo kas 2 val, nors nuo 2 menesiu miegojo atskirame kambaryje, be to, lovoje su manim is vis gal tik gimdymo namuose miegojo (skirtingai nei as - bluosto nesudejau). Maitinu iki siol.
Bet esme ta, kad maniske kol buvo visai mazute nakti labai garsiai miegodavo - stena, krenksi, unkscia, inkscia, tai as tikrai negalejau uzmigti - pirmas vaikas, nieko nezinai, kas jam darosi, atrodo, kazkas negerai, o ji paprasciausiai miega:)
Tai kitame kambaryje - nors tas dvi valandas tarp maitinimu - as pamiegodavau.

Zodziu, manau, kad ir nuo mamos, ir nuo vaiko priklauso, kaip jiems patogiau, bet tik faktas lieka faktu, kad jei vaikas pripras su mama miegoti, tai kai paaugs, bus labai sunku ji isprasyti i savo lovele:) jau nekalbu apie kita kambari:)
Vat vienu pazistamu sunui 5 metai, tai iki siol su teveliu (o ne su mama) kartu miega:) komedijos, daugiau nieko.
Atsakyti
QUOTE (Monikule @ 2004 01 19, 12:26)
Zodziu, manau, kad ir nuo mamos, ir nuo vaiko priklauso, kaip jiems patogiau, bet tik faktas lieka faktu, kad jei vaikas pripras su mama miegoti, tai kai paaugs, bus labai sunku ji isprasyti i savo lovele:) jau nekalbu apie kita kambari:)

Ot vat ir ne faktas biggrin.gif Mano dukra nuo gimimo miegojo su mumis vienoj lovoj, ir tiesą sakant, visai netrukdė, mums buvo labai patogu. Bet kai jai suėjo metai, pagalvojom, kad laikas po truputį pratint prie jos lovytės smile.gif Iš pradžių ten tik pietų miego miegojo, po to pradėjo ir vakarais migdytis mažoj lovytėj, bet naktį ateidavo į mūsų lovą. Ir dabar dar ateina naktimis pas mus, bet su laiku vis vėliau ir vėliau smile.gif , dabar jau tik į parytį rolleyes.gif . Aš manau, kad taip po truputį ir atpras nuo mūsų lovos smile.gif Juolab, kad broliukas labai nori kartu su sese vienam kambarį miegoti, tai pavasario pabaigoj planuojam išvis iš miegamojo ją iškeldinti smile.gif
Taip kad tas miegojimas labai individualu rolleyes.gif
Atsakyti
nuo gimimo mano tryju metu sunelis miega su mumis , o dabar noreciau kad jis jau eitu miegoti i savo kambary, kuriame beje miega ir jo broliukas, bet jis neina klykia, ir sako nenori, bet juk tai neiseitis kai jis miega kartu, ir svarbiausia per viduriuka sad.gif kaip ji iskeldinti g.gif
Atsakyti
Manau, pratinimas turetu buti palaipsniui, pvz.:
Miegojimas is krasto smile.gif
miegojimas savo loveleje arciau ir laikymas jo uz rankos,
po truputi lovele stumti toliau (aisku juokingai atrodo, bet manau padetu, taip jis nesijaustu "ismestas" uz borto, beje palaipsniskuma esu isbandziusi tik siek tiek kitaip, mano dukra labai buvo pripratusi prie laikymo uz rankos, ir veiksmingai).
Veliau lovyte, kitame kambaryje ir mama, laikanti ji uz rankos. Aisku ir tecio reiktu:)
Dar veliau, pasakymas - "tuoj ateisiu" ir atejimas vis veliau (paprastai vaikas belaukdamas uzmiega). Visa tai turetu buti daroma svelniai.
As dar naudojau muzikytes, pasakas ir zvake, kuri veike magiskai:) ir aisku miela minksta vaiko megstama zaisla:) Dabar mano dukra miega kartais viena namuose ir nebijo:)
Tiesa, apie broliuka, reiktu pasidometi ar kartais broliukas nesumanys gasdinti, pasakodams baisias istorijas ir pan., savo mazojo broliuko, tai labai svarbu (mane vaikysteje tai brolis gasdindavo visokiais vilkais ir as visada klykdavau mad.gif
Atsakyti
QUOTE (mima @ 2004 02 16, 12:29)
Manau, pratinimas turetu buti palaipsniui, pvz.:
Miegojimas is krasto smile.gif
miegojimas savo loveleje arciau ir laikymas jo uz rankos,
po truputi lovele stumti toliau (aisku juokingai atrodo, bet manau padetu, taip jis nesijaustu "ismestas" uz borto, beje palaipsniskuma esu isbandziusi tik siek tiek kitaip, mano dukra labai buvo pripratusi prie laikymo uz rankos, ir veiksmingai).
Veliau lovyte, kitame kambaryje ir mama, laikanti ji uz rankos. Aisku ir tecio reiktu:)
Dar veliau, pasakymas - "tuoj ateisiu" ir atejimas vis veliau (paprastai vaikas belaukdamas uzmiega). Visa tai turetu buti daroma svelniai.
As dar naudojau muzikytes, pasakas ir zvake, kuri veike magiskai:) ir aisku miela minksta vaiko megstama zaisla:) Dabar mano dukra miega kartais viena namuose ir nebijo:)
Tiesa, apie broliuka, reiktu pasidometi ar kartais broliukas nesumanys gasdinti, pasakodams baisias istorijas ir pan., savo mazojo broliuko, tai labai svarbu (mane vaikysteje tai brolis gasdindavo visokiais vilkais ir as visada klykdavau mad.gif

Mima, tai kad jis nemiega is krasto, o ir jo loveles jau nera, nes kai nemiegodavo joje, tai as ja ir isrinkau, kad ji nemaisytu man, ir kambaryje daugiau vietos butu sad.gif O jis dar labai megsta kai jam nugara kasom, o kas jam tada kasys kai musu nebebus salia wink.gif Tiesiog net nezinau ka man daryti, jis labai sunkus vaikas, ir niekaip nerandu iseities is padeties sad.gif
Atsakyti