Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu? 2 dalis

I kita kambari(is miegamo) iskraustem savo karalaiti metu laiko.O nuo 1.3metu perelem i didele lova.Na pora savaiteliu tai davesi kaip pasiutes,taip jam ten erdvu ir gera buvo.Bet dabar tai ramiakiskai parpia.aisku buna ir pakeliavimu smile.gif
Atsakyti
nuo gimimo vargau su lovyte, tad pradžioje pasikankinom iki 6 mėn, o vėliau miegojom didelėj suaugusiųjų lovoj. kol maitinau,miegojom kartu, po to palikau vieną. miega smile.gif good.gif
Atsakyti
Musu pupuliui geguze sueis 2-ji.Balandzio pabaigoje turim grazinti lovyte teisetai savininkei.Tada ir kelsimes i "didziaja" lova ax.gif
Atsakyti
mano dukrelei teko uzleisti savo mazaja lovele su grotom doh.gif , kai jai buvo 2m ir 7men ax.gif Kadangi mamyte nestuke.gif , o sesyte labai lauke broliuko, lengvai uzleido jam savo guoli biggrin.gif zinoma, pries tai kalbejom ir nuteikinejom, vaziavom kartu pirkti loveles clap_1.gif ji pati issirinko, gal del to nepyko ant naujosios lovos clap.gif
pratinomes miegoti naujoj lovelej dar pries gimstant 2.gif tad ir dideliu sunkumu nebuvo clap.gif na, gal tik teko kartais pasirupinti, kad neiskristu fitness3.gif nes labai jau megsta akrobatinius triukus rodyti miegodama doh.gif lotuliukas.gif
o siaip dabar viskas ok 4u.gif
linkiu ir jums to paties mirksiukas.gif
Atsakyti
Mum jau 3 metukai,bet vis dar miegam grotuotoj..tiesiog jai taip saugiau beto miega viena,kitam aukšte,tai grotelės apsaugo,kad tarkim apsimiegojusi nesugalvotu lipti laiptais,nes jie pas mus tookie nesaugūs...O kai sužinojo mažiukė kad broliuką turės iškart nusprendė kad teks antrą lovelę pirkt lotuliukas.gif thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 03 14, 16:12)
pirma para aisku niekas nepaleistu, as pati pirma nakti net nemiegojau, tik i ja ziurejau  smile.gif o  pvz. kai grisi is ligonines 3 para, pirmiausia reikia deti  ne ant savo lovos, o i jo lovyte, nes ten jo vieta... nes tada jis visada bus savo vietoj, nebus be vietos, neuzims kito vietos... ir nakti net 3 dienu kudikis gali miegoti atskirai, prie  tavo lovos, bet savo lovyteje, ir tu viska girdesi ir jei reikes prieisi ..as ir nesakau, kad visa nakti net neprieiti... aisku jei neiseina kitaip, jei jis nemiega, tai nereikia kankinti save ir ji,  visa nakti sokineti, bet tai tik parodo, kad tavo meile jam ne visai meile, o baime... negali buti vienu metu baimes ir meiles, jei bijai - tuo metu meiles nera, meile tai tuo paciu laisve... gyveni pati ir leidi gyventi jam, net 3 dienu kudikiui... taip gali buti, buna retai, bet gali. Ir jis to vertas, toks mazas, bet jis nuo pat pradzios bus asmenybe...  jis atejo tavo deka, bet jis ne tu ...jam taves reikia, bet tikrai ne visas 24 val.  4u.gif

Na pradėkim nuo to, kad aš pvz nelabai supratau, kur yra ta baime apie kurią tu šneki g.gif. Baime, kad prarasi? kad užsprings? Dažnai mamos neguldo su savim ir keliasi n kartų būtent dėl baimės - bijodami, kad užspaus arba išstums mažiuką. g.gif Mano mama, pvz, kai bute buvo labai šalta, laikė manę ant rankų prie kruties, nes galėjau realiai užšalt, bet nemiegojo, skaite detektyvus, nes bijojo užspaust. Čia taip pat baime. Aplamai, visada santykiose su mylimais žmonemis visada lieka šiek tiek baimės - baime prarasti arba baime, kad mylimas žmogus nukentes. Tai yra sveika, svarbu, kad nebūtų vien ji ir būtų sveikas balansas - kad leistumem vaikams būti savarankiškiems, kai jie yra pasiruoše.

Iš kitos pusės, ką tik pagimdžius ir vaiko nera šalia, motyna yra įsitempusi, pabunda kai vaikelis tik pasisuka, niegali gyliai miegot. Šalia vaiko jaučiasi ramiau ir žindydama gali atsipalaiduot (veikia t.t. raminantys hormonai) ir sekančią dieną adekvačiai pasirupinti tiek kudikiu, tiek šeima. Taip vyksta ne dėl to, kad mama bailė o vaikas išlepintas, o dėl to, kad mūsų rušies mažylis naturaliai turi būti šalia mamos - tai pasako ne tik istorija ir biologijos desniai, bet ir mamos jausmai, kurios ji bando nugalėt mūsų kultūros naudai. Tarp kitko ir jausmai ne šiaip sau atsiranda - daug kas vėl gi nuo hormonų priklauso - kaip ir tas, kad pirmus 4val po gimdymo neįmanoma užmigti mirksiukas.gif

Tu gi miegsti skaityt. g.gif Ar šitą knygą skaitei kada nors? Žinoma, kai ką reikia atrinkt, vis gi ne biblija mirksiukas.gif bet idomus pamastymai:
http://www_koob_ru/jean_liedloff/ - yra nuoroda, knygą galima gauti į kompjuterį.

Ir dar - iš kur tas mitas, kad vaiko neįmanoma iš lovos iškraustyti? Mano vyresni vaikai visi miega atskirai, savo kambaryje. Mažyliui suteikem galimybę mieguoti ir su manim ir savo lovoje - pristumėm lovytę prie lovos. Miega ir ten ir ten - pagal nuotaiką. Kartais gali beveik visą naktį atskirai išmiegot. O kitą naktį jam kaškas bloga - sukas, verkia per sapnus.. - tada ateina pas mane. Po gerų metukų manau jau miegos pats. wub.gif

1 dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambrozija: 23 balandžio 2008 - 12:00
QUOTE(taibent1 @ 2008 03 15, 12:17)
Vos ne kaip suniui "vieta! gulet!"
Pardon, tiesiog juokinat...
!"

drinks_cheers.gif
negi vaikas - kažkoks daiktas, kad turėtų savo vietą? Na mes, suaugusieji, irgi kaip ir turime savo lovas, bet negi vengiame kartais pagulinėti prie teleko bendroje sofoje, gal net kartais užmiegame ten bežiūrėdami televizorių? Juk čia ne mūsų vieta. O kai į svečius važiuojame, pergyvename dėl to, kad miegosime ne savo lovoje? Juk ten ne mums skirta vieta...
QUOTE(Natuke @ 2008 03 16, 15:42)
...
Tu gi miegsti skaityt. g.gif  Ar šitą knygą skaitei kada nors? Žinoma, kai ką reikia atrinkt, vis gi ne biblija mirksiukas.gif bet idomus pamastymai:
http://www_koob_ru/jean_liedloff/ - yra nuoroda, knygą galima gauti į kompjuterį.

Ir dar - iš kur tas mitas, kad vaiko neįmanoma iš lovos iškraustyti? Mano vyresni vaikai visi miega atskirai, savo kambaryje. Mažyliui suteikem galimybę mieguoti ir su manim ir savo lovoje - pristumėm lovytę prie lovos. Miega ir ten ir ten - pagal nuotaiką. Kartais gali beveik visą naktį atskirai išmiegot. O kitą naktį jam kaškas bloga - sukas, verkia per sapnus.. - tada ateina pas mane. Po gerų metukų manau jau miegos pats.  wub.gif

ačiū už nuorodą. Perskaičiau pusę knygos ir supratau, kad nuo šiol tikrai nesijausiu kalta dėl to, kad motiniškas instinktas man kužda kitaip, nei tos visos teorijos, normos ir taisyklės. Jeigu aš ir mano vaikas jausimės laimingi miegodami kartu, kodėl aš turiu prievartauti jį ir save dėl to, kad atseit prisižaisiu ir bus neįmanoma jo priversti miegoti atskirai. Verčiau tegu jis mokosi gyventi, nei visą savo dėmesį ir pastangas sutelks į bandymus pasivyti mane ir pabūt su manim dieną biggrin.gif
Atsakyti
Na,manoji dar miega savo lovelėj,bet vasarą planuoju nupirkt naują,tik dar į kitą kambarį nenešim,tilps ir miegamajam,nors brolis mūsų jau didelis,kambariu teks dalintis,bet pagalvojau,kad mažoji miega neramiai,tai neleis broliui išsimiegoti...
Atsakyti
Pagaliau radau, kur as tai maciau
prasom, kam bus idomu
Luule Viilma, ( V soglasii s soboj) nezinau ar yra lietuviu k., pirmos jos knygos tikrai yra smile.gif
http://viilma.com/kn..._Work_7.html#i3
o cia citatos
Когда ребенка приносят домой из роддома, нужно сразу положить его исключительно на его собственное место. А если Вы еще догадаетесь сказать ему: "Дорогое дитя! Вот твое место. Прими его", считайте, что он его сразу же принял. И тогда у Вашего ребенка, в первую очередь, будет хороший сон...
Что делают хорошие родители, когда приносят домой новорожденного? Куда прежде всего кладут младенца, если родительская кровать и детская колыбель стоят рядом? На постель родителей, не так ли? Там же так просторно, и с новорожденным не может случиться ничего плохого. Действительно, не может - физически.
На деле же ребенок является на свет не для того, чтобы оккупировать место своих родителей, а для того, чтобы поначалу наставлять их духовно, а впоследствии же помогать и физически. Если у него нет своего места, то он ощущает себя виноватым всякий раз, когда у родители что-то не ладится. Он становится вялым и усталым, однако спать не хочет. На самом деле - не может, поскольку чувство вины обращает сон в мучительный кошмар.
Ошибка бывает куда серьезнее, когда ребенка из добрых побуждений кладут спать рядом с матерью. Но когда ребенка в знак особой любви кладут спать между родителями, то совершают особенно большую ошибку, которая будет иметь серьезные последствия. Ребенок, спящий между родителями, являет собой как бы стену между ними, то есть стену между двумя своими половинами: правой и левой, верхней и нижней, передней и задней. Такой ребенок мается всю жизнь, ибо он словно состоит из несовместимых фрагментов: правая сторона не знает, что происходит с левой; верхняя не ведает, что творит нижняя...
...ебенок, которому в доме сразу же было отведено собственное место, любит свою кровать и любит там находиться. Побыв у матери на руках столько, сколько нужно, он дает знать, что пора класть его обратно. Мать, способная ощущать потребности ребенка, подсознательно всегда кладет дитя на его кровать, а если невзначай кладет не туда, то своим беспокойством ребенок дает знать, что ему там не нравится, и мать исправляет ошибку. Такой грудной младенец может целый час провозиться в своей кроватке, покуда не заснет, а проснувшись, тихонько продолжит заниматься своими делами, покуда не проголодается...
ем сильнее родительское желание быть хорошими, тем больше создается условий, чтобы ребенок никогда не оставался в одиночестве, чтобы рядом с ним всегда находился кто-то, чтобы мать жила для ребенка. Бытует мнение, что хорошая мать постоянно держит ребенка на руках. Молодая восторженная мать так и поступает. Если ребенок протестует против этого, над ним квохчут еще больше. Ребенок смиряется с этим тем меньше, чем сильнее в нем потребность быть самим собой. Однако чем больше он кричит день и ночь, тем чаще мать берет его на руки. Испуганная мать иначе не умеет.
Круг замыкается. Ребенок свыкается со своим положением, но при этом у него развивается привычка едва ли не терроризировать мать. Еще толком не очнувшись ото сна, он дерет мать за волосы, царапается, сует пальцы в рот или в нос, а если мать не позволяет этого делать, начинает кричать и вертеться, пока мать не разрешит делать то, что только что запрещала. В результате ребенок уже не знает, что хорошо и что плохо, что разрешено, а что запрещено. Цепляясь за мать и в то же время отталкивая ее всеми доступными способами, он в конце концов добивается своего. Только открывает замутненные ото сна глаза, как вновь принимается протестовать...
итоге матери годами тратят свои нервы и время, пытаясь, к примеру, уложить детей спать, и не понимают, в чем дело. Эта ошибка поправима. Ребенок, не приученный ложиться спать в нормальное для детей время, спокойно научится этому в течение недели, если родители серьезно, но без паники займутся исправлением данной ошибки. Что надо, то надо. Ребенок не станет протестовать против необходимости. Если же налаживанием детского распорядка занимается только мать, потребуется больше времени и сил, ибо ребенку нужно научить своих родителей единодушию. Но если родители начинают обвинять друг друга в огрехах воспитания, процесс затягивается надолго.
Мать, старающаяся стать для ребенка всем, а значит, жертвующая во имя него собой, препятствует его духовному развитию, потому что главный упор она делает на физическое развитие. Так ее учили, и это принято считать правильным. Полагают, что ребенок с самого рождения нуждается в массаже и гимнастике, на деле же поначалу вполне достаточно ежедневных гигиенических процедур. Первейшей необходимостью для малыша является общение. Новорожденный распознает взгляд, обращенный на него, и реагирует на мысль, имеющую к нему отношение. Он открывается навстречу любви, словно цветок навстречу солнечным лучам. Всякий физический контакт, посредством которого пытаются улучшить его самочувствие, является для него чрезмерной суровостью. В порядке самозащиты он цепенеет, впадает в конвульсивно-напряженное состояние. Возможно, таким он появился на свет уже из материнского чрева либо наоборот - вышел из чрева вялым, словно кишка, а значит, преисполненным отчаяния, в соответствии с сиюминутным настроением матери.
Если мать лишает ребенка тех мгновений, когда он мог бы побыть наедине с собой, а значит - расти человеком, то ребенок неизбежно поступает так же по отношению к матери...

Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 03 17, 22:40)
prasom, kam bus idomu

viskas labai grazu ir teisinga... tik nereikia skaityti ir suprasti paraidziui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2008 03 17, 22:40)
prasom, kam bus idomu
Luule Viilma, ( V soglasii s soboj) nezinau ar yra lietuviu k., pirmos jos knygos tikrai yra  smile.gif
http://viilma.com/kn..._Work_7.html#i3
o cia citatos

man primena tokio tipo knygas, kur, pvz., pagal zodiako ženklus liepia susitvarkyti savo gyvenimą biggrin.gif Arba būrimo knygą tongue.gif
Atsakyti
Na aš pati su tėvais miegojau gana ilgai, ir dar šiandien puikiai prisimenu tą jausmą, kaip man reikėjo mamos šalia... ax.gif Nors mama pagal visas taisykles mane migdė nuo gimimo savo lovelėje, bet tik išmokusi iš jos išlipti ropšdavausi pas tėvus ir gana... Jie mane į lovytę, o aš valanda numiegu ir vėl pas juos... Taip pabodo jiems kariauti ir priėmė mane pas save... Dabar su mumis miega mūsų kinderis smile.gif Šalia lovos yra pristumta jos lovytė, bet... schmoll.gif Na užaugs - nepajusim ir tada prieš įeinant į kambarį reiks pasibelst... Ką jau kalbėti apie miegojimą... smile.gif
Atsakyti