Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu? 2 dalis

Sūnų mes perkėlėm į didelę lovą su apsaugom ir į atskirą kambarį, kai pakeitėm butą (jam buvo 1,9 m.). O dukrytę ruošiamės pas brolį perkelti, kai bus kokių 1,6 m., jeigu seksis. rolleyes.gif Aš tai ilgiau ją palaikyčiau mūsų miegamajam, bet kad brolis labai prašosi vienam kambary su sese miegoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 01 10, 09:27)
prie ko cia amerikietiskos tradicijos, tai kaip tik normalu, juk vaikas - yra asmenybe, todel jeigu yra galimybe tegu turi savo erdve ir savo lova, man nelabai suprantama kaip galima su kudikiu vienoje lovoje miegot wink.gif kaip tada galima tevams ciki- briki padaryt, issimiegot, teleka veliau pasiziureti ir t.t.? ka? ir aplamai tevu lova turi buti butent tevu. Tai mano subjektyvi nuomone. smile.gif Nemanau kad susvetimejimas tarp tevu ir vaiku priklauso nuo vietos kurioje tas vaikas miegos.

Vaikas - asmenybė. Bet iškart po gimimo kažkodėl niekas neskuba jam tą asmeninę erdvę pasiūlyti, o priglaudžia prie mamos...O gal jūs ir už kūdikio gyvenimą atskiroje palatoje primomis gyvenimo dienomis? Taaip, tada jis tikrai turės savo erdvę biggrin.gif

Dėl čiki-briki. Jei tėvams užtenka polėkio ir fantazijos, tai miegamojo lova - tikrai ne vienintelė tam tinkama vieta. O vakaras prieš miegą - tikrai ne vienintelis laikas wink.gif

Teliką pasižiūrėti? Miegamajame telikas - hmm, nežinau, ar visose šeimose labai reikalingas. Pas mus, pavyzdžiui, jis stovi svetainėje, o ir žiūrime mes jo ne per daugiausiai. Įdomesnių užsiėmimų yra tongue.gif O ir šiaip. sako, nelabai gerai visokie telikai, kompai patalpoje, kurioje miegi - nesveika... cool.gif

Miegojimas kartu - naudingas tiek vaikui, tiek tėvams. Todėl, kad skatinama pieno gamyba. Todėl, kad formuojasi tvirtas emocinsi ryšys. Todėl, kad apsaugo nuo staigios kūdkikių mirties sindromo (įrodyta). Todėl, kad jokia normali, negirta, nenudojanti narkotinių medžiagų motris neužguls savo vaiko...

Ir pagaliau - amerikoniškos tradicijos. Amerikoje įprasta naujagimiams įrengti atskirą kambarį. Tai galima pavadinti tradicija...

P.s. kalbu tik apie kūdikius. Kad VAIKUI turėti savo atskirą kambarį būtina - visiškai sutinku smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 01 14, 08:40)
Miegojimas kartu - naudingas tiek vaikui, tiek tėvams. Todėl, kad skatinama pieno gamyba. Todėl, kad formuojasi tvirtas emocinsi ryšys. Todėl, kad apsaugo nuo staigios kūdkikių mirties sindromo (įrodyta). Todėl, kad jokia normali, negirta, nenudojanti narkotinių medžiagų motris neužguls savo vaiko...

Išeina, kad nemaitinančios krūtimi mamos neturi ryšio su kūdikiu ar jis ne toks tvirtas? nesąmonė. arba tuomet mamos, kurios maitina iki kokių 3 metų irgi turi vienoje lovoje miegoti? absurdas.
Visų mūsų poreikiai skirtingi, kaip ir gyvenimo būdas. Vaiką priglausti prie savęs ir be lovos galima, o išsimiegoti būtina tiek mamai, tiek kūdikiui, jeigu kam gerai miegoti nejudant, tai liuks. Bet ir tas pats kūdikis vėliau nešokinės nuo kiekvieno krebždesio.
O dėl to kūdikių mirties sindromo, kiek žinau, vis dar blaškomasi. Bet bent jau aš susidariau tokią nuomonę, kad šios nelaimės priežastys taip ir lieka mįslė. Nebent turi kokių naujų duomenų wink.gif
Atsakyti
Skaitau ir netikiu laugh.gif Per kelis mamu forumus vyksta arsios diskusijos ta pacia tema biggrin.gif Aktualu smile.gif http://www.tavovaika...?t=1320&start=0 cia ka tik perskaiciau
Atsakyti
savo patirtimi jei kam idomu zadu pasidalinti.
maniskiui greit 5 metai. Nuo gimimo miega ten kur man patogu- kai studijavau o vyras dirbo kitame mieste miegojom kartu_abiem buvo jaukiau ir laikas susitaupo maitinti nereikia eit kad ir i kita kambario kampa:) kai grizo tetis-i savo lova ir taip iki siol. Ryta pasikvieciam juk malonu pasiglebesciuoti savaitgalio rytais.Bet, atejo toks metas kad jau glebesciuotis jam jau nebesinori tik duok multikus ramiai ziuret ir netriuksmauk otai labai grazioj formoj ims gedinti. Turejom ir vis dar turim lyg ir problema_ vienas kambarys( kol kas) o ir lova tecio iniciatyva stovi salia musu(mat tetis mano, kad reik kol gali naudotis vaiko artumu, nes kuo didyn atsiranda kiti prioritetai ir tevam mazai laiko ir vietos lieka) Plius nuo mazu dienu uzmiega lakydamas vieno is tevu ranka, o ir dabar kai susisapnuoja praso rankos. Kenciam tai lyg ir dar skubam pasidziaugt kad esam tokie reikalingi. Nuo vasario menesio turesim ir vaiku kambari ir jeigu viskas eisis kaip iki siol tai problemu perkelti sunu i kita kambari neturetu buti nes tam jis ruosiamas, pats iesko sau lova pirkti (tik neaisku ar graziu lovu negamina ar jis tarmozina gudrocius kad nereiktu atskirai miegoti) bet jo 5 gimtadienio proga bus dovana nuo musu-atskiras kambarys
Atsakyti
Na, mano dukra nuo gimimo miega atskiroj lovytej, bet nors jau 4 metai vis dar musu kambaryje..Priezastys-elementarios-buitines, kol kas gyvenam dvieju kambariu bute, todel mums patogiau taip..Del TV ziurejimo ir "ciki-briki" kaip tik viskas gerai issisprendzia-kai dukra miega, mes svaetainej galim veikt ka norim, o kai ji svetainej ziuri filmukus, mes galim ka norim veikt miegamajam wink.gif

Siaip jau manau, kol kudikis mazas ir ji reikia maitint, tikrai patogiau kai jis miega tam paciam kambary..Todel iki 2 metu nebuciau ir siaip i kita kambari kelus..Vienoj lovoj miegot negaleciau, nes ir taip kamuojuosi nuo chroniskos nemigos-jei dar reiktu apie vaika salia galvot, tai neuzmigciau visai..Istikruju man paciai nelabai i nauda tas vaiko miegojimas tam paciam kambary-buna, kad per miegus kazka sumurma-as issibudinu, arba pvz. vakare noriu lovoj skaityt, tai kartais dar buna neuzmigus, tada turiu laukt ir pan...Bet vaikui minusus nelabai matau..Dar maniske maza daznai sirgdavo, tai vis reikdavo stebet, ar temperatura neuzkilo, ar nosis visai neuzsikimso...Iki 1,5 metu maitinau, veliau dar sisiuko tekdavo nakti keltis ir pan..

Kuzia, pas tarp tavo vaiku nemazas amziaus skirtumas, tai ar mazoji netrukdo broliui miegot? Nes as jau buvau pagalvojus, kad antro vaiko(jei jis bus wink.gif ) pas didziaja nebekelciau-tektu nuo kokiu 2 m atlaisvint kita kambari..
Atsakyti
Jau trecia diena mes savo mergyte migdom kitam kambary. Prie manes miegodama ji atsibusdavo n kartu, o dabar atsibunda 3kartus. tik labai rekia, nes neranda manes salia ir sunkiai uzmiega po to nes supranta kad galiu pabegt. Bandem pagal knygas ir monikules rekomendacija leisti jai issirekt, bet mano sirdele minkstute ir neiskenciu liepiu eit vyrui ja apramint, nes kai mane pamato prasideda oziukai.

Kas esat bande migdyt vaika pagal issirekimo teorijas? ar leidziat vaikui issirekt nakti kad po to miegotu? Ar tai nekenkia lialiukui?

Atsakyti
kazkaip turiu minti, kad turetum atideti si darba metam...isivaizduok 9 men vaikas miegojo kartu ir sast jam pakeiti aplinka, jam sokas paciai sokas nes gaila. Vat po pusmecio ar metu kai bus galima susisneketi ir bandyk tartis, siulyt kompromisus. o kol kas vargti. Jei iki siol miegojot vienoj lovoj, butu gerai palaipsniui ruosti i atskira kambari: salia guldyt bet atskiroj lovoj, kuria laiks nuo laiko statyt toliau nuo savo lovos o kai bus koks antras gimtadienis pasakyk: tu jau didele tau jau 2 metai visos paneles turi tureti savo kambari ir t.t. As su saviskiu taip ir nei asaru nei riksmo nes visi maziai nori buti "dideli"
Atsakyti
QUOTE (Kalinka @ 2004 01 15, 13:14)
kazkaip turiu minti, kad turetum atideti si darba metam...isivaizduok 9 men vaikas miegojo kartu ir sast jam pakeiti aplinka, jam sokas paciai sokas nes gaila. Vat po pusmecio ar metu kai bus galima susisneketi ir bandyk tartis, siulyt kompromisus. o kol kas vargti. Jei iki siol miegojot vienoj lovoj, butu gerai palaipsniui ruosti i atskira kambari: salia guldyt bet atskiroj lovoj, kuria laiks nuo laiko statyt toliau nuo savo lovos o kai bus koks antras gimtadienis pasakyk: tu jau didele tau jau 2 metai visos paneles turi tureti savo kambari ir t.t. As su saviskiu taip ir nei asaru nei riksmo nes visi maziai nori buti "dideli"

Iš tikrųjų į kitą kambarį vaiką turbūt ir yra geriausia perkraustyti jam pačiam sutikus, kaip rašai, susitariant. Tai tikrai būtų geriausias variantas. Bet miegoti kūdikis turėtų vis tiek atskiroj, savo, lovelėj - juk ji tam ir yra skirta, ar ne? unsure.gif wink.gif
Atsakyti
Nuo kada vaikas atskirai? Nuo 3 metu. Ir tai tik dali naktu su pilna teise ateiti pas tevus i lova kada panorejes - nakcia ar paryciais. Jei vyresnis vaikas daznai ateina pas tevus i lova, tai reiskia, kad jam dienos metu truksta tevu demesio ir tik jam skirto laiko. Tada jis bando atsigirebti nakti. Naujagimiai, kudikiai - jie juk tapatinasi su motina, ir gerokai uztrunka kol suvokia, kad yra atskiros, savarankiskos butybes, galincios egzistuoti atskirai.

Maniskis miega lovyteje, kuri visada pritaukiama prie musu lovos ir per nakti kelis kartus atropoja pas mane. Dazniausiai pasisildyti, nes nusispardo antklode ir susala. As pati prabundu nuo bet kokio garso is vaiko, o ir siaip profilaktiskai - uzkloti, paziureti ar viskas gerai. Butu gerokai sunkiau keltis ir eiti kelis kartus per nakti iki kitos lovos ar i kita kambari. Per menesi (o gal ir reciau, nes neskaiciuoju) buna kokia viena naktis, kai uzmiegu ir ismiegu neatsibudusi ne karto.

Atsakyti
lVa ir aš antra naktis dukrytę perkėliau į lovytę. Galvojau, kad verks bus stresas, bet nieko, mergaitė kaip niekur nieko. As daugiau panikavau. Nežinau, aš negalėjau normaliai išsimiegoti tiksliau atsijungti, vis baisu buvo prispausti, sukiesi ant kito šono tai beveik pabundi ir žiūri ar neužgavai ir t.t. Be to mano mergaitė gerai išmiega visą naktį ir nesikelia naktį, tai nusprendžiau guldyti į lovytę, nes vėliau bus sunku atpratinti gulėt su manim. Ir žiūriu, kad viskas ok ir ji dar ilgiau miega:super
Atsakyti
Vai vai vai....
ir kaip jus galit is vis miegoti salia vaiko?.... as tai kai ryte apie 6val. pasiguldau salia, tai jau mano miego kaip ir nera, nors mazoji dar 1.5 val miega puikiausiai.
Beje, kazkur rasiau, kad as saviske jau nuo 2 menesio atskirai guldau, tai jai jokio soko vienai kambaryje miegoti, o kai vaikas priprates 9 menesius kartu miegoti, tai pilnai tikiu kad jo pasaulelis kas vakara griuva... Gal ir nelabai tinka tas rekinimo metodas...
Mes dabar ji naudojam, kad mazoji pati ismoktu uzmigti, bet ir tai ne visada istveriam su vyru:) pamigdom:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikule: 15 sausio 2004 - 16:39