[quote=Skvo,2006 08 30, 10:57]
Kelios nuotraukos, nes daugiau neleidžia įkelti "Banga" šiandien, kitas rytoj įkelsiu.
Akmenuotos pakrantės:
Vau... Suzaveta...
pas mus plaukiant irgi tokia gaminimo tvarka, tik mes maista visa bendrai perkam ir valgiarasti sudaro paskirtas maistininkas. viskas apskaiciuojama ir tada dar paskirstoma kas ka veza (baidarese). is vakaro budintieji susirenka is visu ko jiem ta diena reikes ir sudeda i dienos maisa. kit diena ta pati padaro kiti budintieji..o jus kaip supratau maisto nuperkat tik tai dienai, kuria jus gaminsit?
o siaip as irgi suzaveta pakrantem...beje, mes kaip ir jus pernai isbandem latvijos upe. plaukem gauja, o jus kur?
o siaip as irgi suzaveta pakrantem...beje, mes kaip ir jus pernai isbandem latvijos upe. plaukem gauja, o jus kur?
QUOTE(venddetta @ 2006 08 30, 19:19)
pas mus plaukiant irgi tokia gaminimo tvarka, tik mes maista visa bendrai perkam ir valgiarasti sudaro paskirtas maistininkas. viskas apskaiciuojama ir tada dar paskirstoma kas ka veza (baidarese). is vakaro budintieji susirenka is visu ko jiem ta diena reikes ir sudeda i dienos maisa. kit diena ta pati padaro kiti budintieji..o jus kaip supratau maisto nuperkat tik tai dienai, kuria jus gaminsit?
Man tai per sudėtingai skamba tokia sitema. Is visu renka maista kitos dienos gaminimui Man atrodo, kad mūsų sitema paprastesnė. Kiekvienas baidarėse turi maistą savo gaminimo dienai ir jo neliečia, tada nereikia kraustyti kuprinių kiekvieną dieną. O pas jus atrodo bardakas gaunasi. Man atrodo, kad nei nepsisiminčiau, kuri baidarė kokį maistą veža, kai reikėtų maistą rinktis kitos dienos gaminimui. O ir įdomiau, man atrodo, mūsų sistemoje tai, kad nežinai, ką gamins konkrečiai kiekviena šeima, ką duos skanaus , koks sūris ar dešra bus. Iš anksto mes tik aptariam, kas kokią košę virs, kad nebūtų vienodų, bet per tuos kasmetinius keliavimus jau žinom, kas kokią košę virs, nes kasmet kiekvienas maždaug verda tą pačią košę + - su improvizacijom. Aš šiemet susikroviau į 3 atskirus maišus: pusryčius, pietus ir vakarienę ir man pasirodė labai patogu. Tada gaminant nereikia blaškytis ir kraustyti viską bendrai sumetus, kad rasti ką nors. Pietus ir vakarienę reikia gaminti skubiai, nes visi alkani, o jei dar kuisies po tas tašes, tai visai pasimesi, blaškysiesi, daug laiko prarasi, nes norisi ne tik gaminti, o ir pailsėti, apsitvarkyti ir pasiruošti plaukimui.
O kaip tau atrodo jūsų sistema, ar patogu tavo akimis žiūrint? Ką jūs gaminat kelionės baidarėmis metu, pvz.: pusyčiam, pietums ir vakarienei? Tai jeigu vistiek visi turi maistą vežtis baidarėse, tai jau manau vistiek geriau ir ramiau visiems būtų, kad visi ir vežtūsi tik tą maistą, kurį gamins, ar nea? Kiek jūs dienų plaukiate? Kiek jau metų turistaujate vandens transportu ir kiek žmonių plaukiate, ar kasmet tie patys? daug klausimų uždaviau, bet įdomu labai.
Bažnyčia akmeninėje oloje:
Pilis Suomijoje su pontoniniu tiltu ant akmeninės salos:
Į vidų patekti nepavyko, nes vyko opera. Kai suėjo visi į pilį, tiltas buvo nuplukdytas ir nei vienas pavėlavęs ar šiaip turistas patekti į vidų jau nebegalėjo.
Pilis Suomijoje su pontoniniu tiltu ant akmeninės salos:
Į vidų patekti nepavyko, nes vyko opera. Kai suėjo visi į pilį, tiltas buvo nuplukdytas ir nei vienas pavėlavęs ar šiaip turistas patekti į vidų jau nebegalėjo.
QUOTE(Ginija @ 2005 05 02, 13:56)
Mes Ula plaukeme plastikinemis baidaremis, bet kiti maciau kaip kazkur uzliuve prasikiurde baidare Dabar Ula labai sutvarkyta upe - isvalyti nugriuve medziai. Ir labai daug turistu! Pilna upe.
Praeita vasara mes plaukeme Visincia - oi kokia vingiuota upe, pilna prigriuvusiu medziu, tai tasem baidares. taip pat Sventaja plaukem. Labai rami upe. Visai nieko, bet pradedantiems O musu gretose tokiu buvo nemazai.
Ar teko plaukti kam nors Zeimena? Kokie atsilliepimai?
Beja, o kai plaukete Ula, kur pradejot plaukti?
Praeita vasara mes plaukeme Visincia - oi kokia vingiuota upe, pilna prigriuvusiu medziu, tai tasem baidares. taip pat Sventaja plaukem. Labai rami upe. Visai nieko, bet pradedantiems O musu gretose tokiu buvo nemazai.
Ar teko plaukti kam nors Zeimena? Kokie atsilliepimai?
Beja, o kai plaukete Ula, kur pradejot plaukti?
Papildyta:
Sveikute
as irgi sia vasara pabandziau baidarem pirmakart gyvenime, tai uzsikabinau eneraliai : Plaukem su klasiokais EMrkio upe - jega buvo Noreiu ir dar...bet jau ruduo Be to, noreciau prasiplaukt su vyru, bet musu draugai labai moliai aplinkui - tai jie negali, tai jie bijo...Zodziu - neturim chebros TAi vat pamaniau, jei kada galima paorganiozuoti kartu? kaip amnai? Ar jus turit nuolatine "savu baidarininku" grupe, su kuriais visada plaukiate iskylauti?
as apskritai labai megstu aktyvi poisi, ypac vasara - isjudinu ir vyra, bet vat draugai tai neduok dieve kokie moliai...: rodos, dar jauni, o jau tokie tinginiai...
QUOTE(vejavaike @ 2006 09 03, 14:38)
Papildyta:
Sveikute
as irgi sia vasara pabandziau baidarem pirmakart gyvenime, tai uzsikabinau eneraliai : Plaukem su klasiokais EMrkio upe - jega buvo Noreiu ir dar...bet jau ruduo Be to, noreciau prasiplaukt su vyru, bet musu draugai labai moliai aplinkui - tai jie negali, tai jie bijo...Zodziu - neturim chebros TAi vat pamaniau, jei kada galima paorganiozuoti kartu? kaip amnai? Ar jus turit nuolatine "savu baidarininku" grupe, su kuriais visada plaukiate iskylauti?
as apskritai labai megstu aktyvi poisi, ypac vasara - isjudinu ir vyra, bet vat draugai tai neduok dieve kokie moliai...: rodos, dar jauni, o jau tokie tinginiai...
Sveikute
Jei tik noro bus - prašom prie mūsų Bus smagu
Mes plaukiame vis su skirtingomis kompanijomis, tiesa, dalis žmonių vis tie patys, kartais prisijungia vis nauji. Mielai priimam ir kitus žmones, nes ir pas mus kol susidarė kompanija, su kuria galime iškeliaut į žygį, praėjo šiek tiek laiko... Renkamės vis skirtingas trasas. Taip, kad liuks, junkis prie mūsų Aš jau čia kažkada siūliau ir SM baidarių iškylą padaryt. Būtų galima netgi vienos dienos, be nakvynės
QUOTE(Skvo @ 2006 08 31, 11:26)
O kaip tau atrodo jūsų sistema, ar patogu tavo akimis žiūrint? Ką jūs gaminat kelionės baidarėmis metu, pvz.: pusyčiam, pietums ir vakarienei? Tai jeigu vistiek visi turi maistą vežtis baidarėse, tai jau manau vistiek geriau ir ramiau visiems būtų, kad visi ir vežtūsi tik tą maistą, kurį gamins, ar nea? Kiek jūs dienų plaukiate? Kiek jau metų turistaujate vandens transportu ir kiek žmonių plaukiate, ar kasmet tie patys? daug klausimų uždaviau, bet įdomu labai.
sveika. sorry, kad ilgai laukei atsakymo, bet pradejau studijuoti ir neturiu interneto. tai pradedu atsakineti
mano akimis ziurint man mano sistema zymiai patogesne, nei jusiske. tik nesizeisk . man taip svieciasi, kad netgi pigiau taip gaunasi, nors nezinau
gaminam tai.....nu galiu pateikti sios vasaros zygio valgiarasti, juk buvau maistininkas ir turiu ji....nu pabaigoj parasysiu.... ir tikrai jokio bardako nebuna pas mus. maistininkas turi visa valgiarasti ir sarasa kas ka veza. buna sudarytas grafikas kuriam priplauktam mieste ka reikia nupirkti ir is vakaro maistininkas pro visus praeina ir patikrina kas ko turi. ka reikia pripirkti. patogu taip. ir kitos dienos budintysis is vakaro susizino ka gamins, ka is ko ir kiek paimti ir susirenka i dienos maisa. dienos maise yra vsokiu arbatu, prieskoniu ir panasiu dalyku kas yra bendra. pas jus kaip supratau, net ir tokius dalykus vezasi kiekvienas sau.... nu bet cia mano nuomone, juk sistemu nepradesim kaitaliot
plaukiam mes visa savaite...anksciau budavo nuo tasko A sekmadieni iki ikito sekmadienio. dabar pradedam bet kuria savaites diena ir plaukiam nuo tasko A iki tasko B.
pati turistauju nuo 2 metuku, dabar man jau 18, o tetis nuo savo studiju laiku.
zmones dabar pradejo keistis, nes aptingo...nu siaip mazeja ir mazeja musu.
o dabar mano sarasas:
ketvirtadienio vakariene- bulviu kose su tusonke
penktadienis- makaronai su suriu
sriuba
ryziai su tusonke
sestadienis- kukuruzu kose su kondensuotu pienu ir kakava
sriuba
grikai su tusonke
sekmadienis- zirniai su spirgais
saldi sriuba ir konservuota zuvis
makaronai su tusonke
pirmadienis- ryziai su razinom ir kakava
sriuba
grikiai su tusonke
antradienis- kukuruzu kose su kondensuotu pienu
sriuba
soja su makaronais
treciadienis- lesiai su spirgais
saldi sriuba ir konservuota zuvis
makaronai su tusonke
ketvirtadienis-manu kose
sriuba jei nesaldi, tai is koncentratu ir su bulvytem, morkytem. jei saldi, tai is dziovintu vaisiu.
per visus tris valgymus yra duodama sumustiniu su suriu, desra. jei neverdam kakavos, tai verdam arbata....ir panasiai
Ačiū už išsamų atsakymą . Aišku, kiekvienam sava tvarka atrodo pačiausia. Na, vistiek dar noriu biški pasiginčyti Man vistiek atrodo, kad jūs blaškotės. Mes tai sėdim sau ramiai kiekvienas savo baidarėse su savo maistu, nei kur ką klausti, nei ką imti, nei ką pirkti. Visi ramiai, žino, kas ką kada gamins. Prieskonių tai kiek gi ten reikia arba iš viso nereikia. O dėl pigumo ar brangumo tai irgi atrodo, kad tas pats gaunasi. Tik mes, žiūrint į Jūsų meniu, paprasčiau gal gaminam, man taip atrodo. Bulvių košė , gi bulvės sunkios, o kiek daug jų reikia dideliam būriui žmonių, niekada nesivežam, ir sriubos neverdam, nes nesotu, vien tik jos, o jeigu ir sriubą ir pietus - daug darbo ir laiko sugaišume. Na, nebent jūs mažiau gal plaukiat, daugiau gal ilsitės. Mes tai ištisai tik ant vandens. Pietauti sustojam neilgam, kad nevarginti šeimininkių ir pačioms šeimininkėms nepavargti, tai esam nusprendę gaminti tik sumuštinius. Arbatą ir kavą kiekvienas vežasi, pasidaręs iš ryto, termosuose. Laužo pietums taip pat nekuriame. Iš ryto ir vakare gaminame košes: jeigu ryte pieniška, tai vakare "mėsiška", ir duodame po kokį saldumyną (baronkos, vafliai, saldainiai...)
Būtų labai įdomu pabandyti jūsų sistemą. Ir įdomu būtų paplaukioti kartu. Matau, kad ir norinčių yra. Gal tikrai reikia organizuotis plaukimui, mes turim paskolinti kelias baidares netgi norintiems. Gal dar šiemet galvoju 2 dienų kelionę padarom su šeimomis, pvz. per bobų vasarą, arba, kai orus geresnius pranešinės
Būtų labai įdomu pabandyti jūsų sistemą. Ir įdomu būtų paplaukioti kartu. Matau, kad ir norinčių yra. Gal tikrai reikia organizuotis plaukimui, mes turim paskolinti kelias baidares netgi norintiems. Gal dar šiemet galvoju 2 dienų kelionę padarom su šeimomis, pvz. per bobų vasarą, arba, kai orus geresnius pranešinės
QUOTE(Skvo @ 2006 09 07, 01:01)
Ačiū už išsamų atsakymą . Aišku, kiekvienam sava tvarka atrodo pačiausia. Na, vistiek dar noriu biški pasiginčyti Man vistiek atrodo, kad jūs blaškotės. Mes tai sėdim sau ramiai kiekvienas savo baidarėse su savo maistu, nei kur ką klausti, nei ką imti, nei ką pirkti. Visi ramiai, žino, kas ką kada gamins. Prieskonių tai kiek gi ten reikia arba iš viso nereikia. O dėl pigumo ar brangumo tai irgi atrodo, kad tas pats gaunasi. Tik mes, žiūrint į Jūsų meniu, paprasčiau gal gaminam, man taip atrodo. Bulvių košė , gi bulvės sunkios, o kiek daug jų reikia dideliam būriui žmonių, niekada nesivežam, ir sriubos neverdam, nes nesotu, vien tik jos, o jeigu ir sriubą ir pietus - daug darbo ir laiko sugaišume. Na, nebent jūs mažiau gal plaukiat, daugiau gal ilsitės. Mes tai ištisai tik ant vandens. Pietauti sustojam neilgam, kad nevarginti šeimininkių ir pačioms šeimininkėms nepavargti, tai esam nusprendę gaminti tik sumuštinius. Arbatą ir kavą kiekvienas vežasi, pasidaręs iš ryto, termosuose. Laužo pietums taip pat nekuriame. Iš ryto ir vakare gaminame košes: jeigu ryte pieniška, tai vakare "mėsiška", ir duodame po kokį saldumyną (baronkos, vafliai, saldainiai...)
jus abieju sitemos tikrai fainos ir suintrigavo mane .Kitais metais bandysiu pritaikyti. Ypac patiko tavoji ideja apie maisto gaminima baidaremis, nes is tikro tie knisimaisi po bendras dezes uzknisa. Ypac nakti su prozektoriais.
Mes ryte gamindavome, pietus valgydavome baidarese is anksto pasiruose po laukneseli, neislipdami i kranta, o vakariene, jei nebudavo labai suteme, kazka nekalto ir nesudetingo uzkasdavome. Dazniausiai as iszyzdavau, kad kurtume lauza arbatai. Maniskiai taip pavargdavo, kad tik i misias ir miegot krisdavo - ne iki arbatu jiems bebudavo
Ir labiausiai isimine, kad buvo per daug maisto, viskas supirkta stichiskai, sukista i dezes ir neaisku kur kuriam maise(gi jie visos vienodi) koks maistas, kur indai ir t.t. Buvau sugalvojusi kitais metais ivesti kokia sistema su kortelemis prie maisu rasteliu, bet cia dar geresne ideja, nes ar taip ar taip buvome susiskirste, kad gaminsime baidaremis.
Tiesa, zinok, labai faina, kai visi gamina kartu patiekala. Mes kazkaip visi isitraukeme kartu i troskinio gamyba kernaveje. Labai smagu, va tada tikrai komanda pajauti , nes baidarese gi po du, tai tu draugu, kaip ir nematydavom
O ideja kartu plaukti baidaremis forumietem - SUPER!!! as jungiuosi, jei priimsite
Labai jus rimtos plaukejos, kaip matau Musu kompanija, tai daznai megsta patinginiauti, todel mes ir pietums islipe i kranta kuriam lauza ir gaminames ka nors karsto (tai yra ypac svarbu, nes dazniausiai plaukiam vesiu ir slapiu oru, taip gaunasi..). Bet tikiu, kad jums yra labai smagu
QUOTE(Skvo @ 2006 09 07, 00:01)
nu man tai skrandis nuo sumustiniu sustotu. sriuba gyvybiskai butina...o plaukiam tikrai pakankamai daug...o sustoje visi zino kas k aturi daryti, tai greitai ir issiverdam....bulviu kose jei darom, taio darom pirma vakara. nedaug veztis reikia....kiek lieka buna sriubytems...
o musu sistemoj tai dar fainas dalyka,s kad pabendrauja zmones...kaip nerami sake "tai tu draugu, kaip ir nematydavom" o vat cia kol susirenkam pabendraujam.....nu zodziu-tu teisi "Aišku, kiekvienam sava tvarka atrodo pačiausia"
QUOTE(zis @ 2006 09 07, 11:50)
Labai jus rimtos plaukejos, kaip matau Musu kompanija, tai daznai megsta patinginiauti, todel mes ir pietums islipe i kranta kuriam lauza ir gaminames ka nors karsto (tai yra ypac svarbu, nes dazniausiai plaukiam vesiu ir slapiu oru, taip gaunasi..). Bet tikiu, kad jums yra labai smagu
Mes jei vėsiu oru, tai ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei stengiamės kažką karšto pasigaminti. Dažniausiai būna košės makalošės - "ką turiu, tą į puodą dedu". Improvizuojame ir visada gaunasi Kadangi niekada baidarėmis nesu plaukusi ilgiau kaip 3 dienas, tai valgio gaminimu paprastai rūpinasi visa kompanija. Vieni labiau, kiti mažiau, bet visi draugiškai Tiesa, dar priklauso ir nuo kompanijos, su kuria plaukiame...
Skvo - ačiū už labai įdomų pasakojimą Galbūt kada nors ir mes susiruošime kur nors tolėliau LT ribų
O kalbant apie LT upes - kuri labiausiai patiko? Kiek suprantu, visos esam išbandžiusios Ūlą Asmeniškai man patiko visos trasos,kuriomis esu plaukusi, tai net nežinau kuri įdomiausia...