QUOTE(venddetta @ 2006 08 29, 22:23)
o gali placiau apie marsruta papasakoti? kazkaip idomiai skamba, bet itariu brangiai kainavo tokia kelione?
Keliavom po centrinę Suomijos dalį (baidarėmis) iš Pieksamaki kaimelio į Kangasniemi, visai netoli Kuopio didesnio miestelio:
internetinis puslapis
Kelionė visai nekainavo brangiai. Kitiems
. Mums kainavo, nes mes pirkom didesnę baidarę. Padidėjus šeimai, nebetilpom į dvivietę, tai pirkom trivietę ir kitos turistinės įrangos, tik todėl brangiau kainavo. Jeigu viską turi, tai kainuoja tik degalai, tiesa, dar persikėlimas keltu iš Estijos į Suomiją, priklausomai nuo žmonių skaičiaus ir firmos, kurios paslaugomis naudojiesi, tai pvz. mūsų keturių asmenų šeimai+mašina persikelti gali kainuoti apie 170 - 320 lt. maždaug. Aš nei pati jau tiksliai nebeprisimenu, reikėtų pasižiūrėti bilietus. Visą maistą dviem savaitėm vežėmės iš Lietuvos. Taip taip, dviem savaitėm, gal nustebsit, koks maistas tiek išsilaiko. Mes turistaujam gana ilgai jau, žinom, ką vežtis, esam jau išbandę daugelį dalykų ir šiaip, bendrą tvarką jau žinom. Šiemet keliavome 23 žmonės, 6 baidarės. Kiekvienais metais keliaujame su tais pačiais žmonėmis, visi pažįstami, savi. O tvarka turistavimo pas mus tokia, kad plaukimo metu, tai būna apie savaitę, viena šeima (viena baidarė) gamina maistą visiems kitiems tris kartus per dieną vieną dieną. Taip gaunasi, kad reikia tik kartą gaminti valgyti. Jau žinom, kiek reikia vežtis maisto tokiam kiekiui žmonių, kad pagaminti pusryčius, pietus ir vakarienę, pvz. pusryčiai: manų košė iš 2 pakelių manų+3 kondensuoti pienai be cukraus, vienas su cukrumi, sumuštiniai ir baronkos desertui, arbata iš pakeliui bekeliaujant ar plaukiant surinktų vaistažolių, žemuogių ar iš namų arba kava. Brangu, tokiam kiekiui žmonių? Juk nea. Keliaudami ne vandens transportu, visi valgyti gaminamės kiekvienas sau sutartu laiku. Vežamės dujines virykles, kad pasigamintume šilto maisto. Na, jeigu bus įdomu, apie maistą papasakosiu, jei kas norės.