Įkraunama...
Įkraunama...

Baidarės

QUOTE(liepos mamyte @ 2006 08 09, 12:06)
Vaje viskas būtų OK, bet as dirbu  doh.gif ir galiu tik šventinėm dienom, arba savaitgaliais. Ar neplanuojat tada plaukti?? ar su nakvyne jūs palukiat ar vienai dienai? ar būtų nieko jei aš su keturmečiu vaiku??

soriux, kad isiterpiu, bet as tai tikrai nerizikuociau plaukti su mazuliu.. blush2.gif Nes, visu pirma, dvivieteje baidareje nera vietos kur galetu mazuliukas sedeti, reikia gal trivietes, visu antra, ar idomu vaikeliukui butu ramiai sedeti ilga laika, visu trecia upese daznai pasitaiko visokiu kliuciu, kai reikia islipti is baidares, kad ja ivektum ir t.t. schmoll.gif
Atsakyti
O mes plaukėm netgi su dviem vaikais thumbup.gif Vienai beveik 3, kitai 6 metai. ir nieko mirksiukas.gif Aišku, dažnai sustodavome, pasimaudydavome, visi kuo puikiausiai tilpome thumbup.gif (Vyras sėdėjo ant baidarės galo - bagažinės). Tik, aišku, būna visokių baidarių, mes prašėm platesnės, kad būtų patogiau su vaikais.
Vaikams labai patiko išvyka, nakvojimas palapinėje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aumiga @ 2006 08 10, 16:04)
O mes plaukėm netgi su dviem vaikais  thumbup.gif Vienai beveik 3, kitai 6 metai. ir nieko  mirksiukas.gif  Aišku, dažnai sustodavome, pasimaudydavome, visi kuo puikiausiai tilpome  thumbup.gif (Vyras sėdėjo ant baidarės galo - bagažinės). Tik, aišku, būna visokių baidarių, mes prašėm platesnės, kad būtų patogiau su vaikais.
Vaikams labai patiko išvyka, nakvojimas palapinėje  thumbup.gif

taip taip aš irgi įsivaizduoju, kad maniškei turėtų patikti. Ji išvis labai "turistaujantis" vaikas nuo mažų dienų. Aišku kol kas palapinėje neteko nakvoti, bet kaip sakoma niekada ne anksti ax.gif
Atsakyti
ir as grizau is savojo zygio....nusikaliau kaip nezinau kas. kazkokie durniai(labai atsiprasau) - isvale zeimena, kad baidariu nesiplesytu. tai nieko idomaus. per diena po 20 kilu nuvarydavom ir puse dienos palatkej drybsodavom. pirma diena palijo tik kol susinesem baidares nuo dedes namo iki upes ir kol susikrovem. tada vel islindo saulyte. po to lijo, lijo, lijo ir islindo saule tik priespaskutine diena. t.y. vakar. bet siaip tai nery labai purvinas vanduo, bet labai faina plaukti skersai upes arba pries srove. tada kasi kasi kasi ir siaip ne taip pasieki tiksla thumbup.gif kadangi buvo lietinga ir mes pradejom vidury savaites, tai su nakvynem nebuvo jokiu problemu. nebuvo problemu ir vandeny. matem tik viena plastika (ten sedejo antonio is rs "hollywood". o siaip tai ispudziai faini. pusbrolis patyre 8 traumas ir visas virtuvej tongue.gif . as tai isistaciau kruvas melyniu, labai sukandziojo visokie gyviai ir panasiai, bet issigydziau koja(isvaziavau su neblogai patempta). o siaip tai buvo faina, nes gavau daug pareigu-vadas, atstovas spaudai, maistininkas ir dar medikas...ir viska atlikau puikiai. nebuvo mamu, kurios kisasi i viska, tai ir valgyt buvo labai saunu daryti(niekas neaiskino, cia taip, cia ne taip, ka tu cia isvis darai)...plaukti mazoje grupeje zymiai smagiau, nei dideleje, nes visi zino savo vieta. tiesa su maistu prasciau. jei apskaiciuoji, kad ryziu reikia paimti 0,6kg, tai turi pirkti 0,8kg, nes kitaip negausi...nu tai va...visko prirasiau cia 4u.gif

o su vaikais labai smagu plaukti. pati tai 2 metuku sedau i baida, o siemet turejom 9 metuku mano pusseseryte, tai pirma diena ji sedejo vidury be irklo (trrivietej) ir ja uzsupo. paskui gydziau gydziau...o ryte jautesi puikiai. sedo i prieki, gavo irkla ir labai sauniai nuirklavo 14km. nu tas jos irklavimas tai buvo tik mosikavimasis, bet ji turejo uzsiemima ir jai patiko smile.gif

o su islipimais per kliutis, tai bent jau mes kai plaukdavom (budami mazi) tai per seklumas mes ramiai kaip bites praeidavom sededami baidoj, o per visokius rastus irgi kol buvom visai mazi pertempdavo mus, paskui ismokom laipioti. reikia tik istreniruoti vaikus ir nepamirsti gelbejimosi liemeniu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(liepos mamyte @ 2006 08 09, 11:06)
Vaje viskas būtų OK, bet as dirbu  doh.gif ir galiu tik šventinėm dienom, arba savaitgaliais. Ar neplanuojat tada plaukti?? ar su nakvyne jūs palukiat ar vienai dienai? ar būtų nieko jei aš su keturmečiu vaiku??

Na šiais metais kaip ir daugiau nebeturim numatytų žygiųm, bet jei sugalvosim ekspromtu - būtinai pasiūlysiu mirksiukas.gif Mes paprastai plaukiame su nakvyne. Labai smagu thumbup.gif

Apie Šešupės upę galiu pasisakyti tik teigiamai thumbup.gif Man patiko, nes upėje yra visko: ir užvartų, ir kliūčių, ir slenksčių, ir daug žolių, ir akmenų, ir srovės, ir seklumų, ir gilių vietų. Žodžiu visokeriopa thumbup.gif Bet smagiausia, kad nesutikome kitų baidarininkų schmoll.gif
Viso nuplaukėme 37 km: vieną 24 km., o kitą dieną 13 km. Nepersistengėm, nes buvo plaukiančių pirmą kartą. Taip, kad smagu buvo wub.gif

QUOTE(venddetta @ 2006 08 10, 17:13)
ir as grizau is savojo zygio....nusikaliau kaip nezinau kas. kazkokie durniai(labai atsiprasau) - isvale zeimena, kad baidariu nesiplesytu. tai nieko idomaus. per diena po 20 kilu nuvarydavom ir puse dienos palatkej drybsodavom. pirma diena palijo tik kol susinesem baidares nuo dedes namo iki upes ir kol susikrovem. tada vel islindo saulyte. po to lijo, lijo, lijo ir islindo saule tik priespaskutine diena. t.y. vakar. bet siaip tai nery labai purvinas vanduo, bet labai faina plaukti skersai upes arba pries srove. tada kasi kasi kasi ir siaip ne taip pasieki tiksla thumbup.gif kadangi buvo lietinga ir mes pradejom vidury savaites, tai su nakvynem nebuvo jokiu problemu. nebuvo problemu ir vandeny. matem tik viena plastika (ten sedejo antonio is rs "hollywood". o siaip tai ispudziai faini. pusbrolis patyre 8 traumas ir visas virtuvej  tongue.gif . as tai isistaciau kruvas melyniu, labai sukandziojo visokie gyviai ir panasiai, bet issigydziau koja(isvaziavau su neblogai patempta). o siaip tai buvo faina, nes gavau daug pareigu-vadas, atstovas spaudai, maistininkas ir dar medikas...ir viska atlikau puikiai. nebuvo mamu, kurios kisasi i viska, tai ir valgyt buvo labai saunu daryti(niekas neaiskino, cia taip, cia ne taip, ka tu cia isvis darai)...plaukti mazoje grupeje zymiai smagiau, nei dideleje, nes visi zino savo vieta. tiesa su maistu prasciau. jei apskaiciuoji, kad ryziu reikia paimti 0,6kg, tai turi pirkti 0,8kg, nes kitaip negausi...nu tai va...visko prirasiau cia 4u.gif

Smagi istorija thumbup.gif Kelias dienas jūs plaukėte?
Šiaip Žeimena yra turistinė upė, tad patys baidarių nuomotojai paruošia trasas - išpjauna išgriuvusius medžius, kad tik mažiau sugadintų baidarių jiems gražintų.

Asmeniškai man visokios kliūtys upėje yra labai smagu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginija @ 2006 08 10, 19:33)
Na šiais metais kaip ir daugiau nebeturim numatytų žygiųm, bet jei sugalvosim ekspromtu - būtinai pasiūlysiu  mirksiukas.gif Mes paprastai plaukiame su nakvyne. Labai smagu  thumbup.gif

Apie Šešupės upę galiu pasisakyti tik teigiamai  thumbup.gif  Man patiko, nes upėje yra visko: ir užvartų, ir kliūčių, ir slenksčių, ir daug žolių, ir akmenų, ir srovės, ir seklumų, ir gilių vietų. Žodžiu visokeriopa  thumbup.gif  Bet smagiausia, kad nesutikome kitų baidarininkų  schmoll.gif 
  Viso nuplaukėme 37 km: vieną 24 km., o kitą dieną 13 km. Nepersistengėm, nes buvo plaukiančių pirmą kartą. Taip, kad smagu buvo  wub.gif
Smagi istorija  thumbup.gif  Kelias dienas jūs plaukėte?
Šiaip Žeimena yra turistinė upė, tad patys baidarių nuomotojai paruošia trasas - išpjauna išgriuvusius medžius, kad tik mažiau sugadintų baidarių jiems gražintų.

Asmeniškai man visokios kliūtys upėje yra labai smagu  thumbup.gif

Jei tik ką nors sugalvosit labai prašau, noriu prisijungt ax.gif Nesėdžiu rankų sudėjusi ieškau ir kt variantų, bet grupeles surasti labai sunku, nes visi su savo kompanijom dažniausisi plaukia. Mano draugai arba tinginiai arba ekstremalai, todėl nei vienur, nei kitur nepritampam biggrin.gif
Venndetos reiks prašyt meniu sudaryt, nes man tiesa pasakius ar 1 KG. AR 2 KG ryžių, vienodai šviestų. O ji tikras profesionalas musiau.
Atsakyti
Labai smagiai cia atrodo jusu aprasyti pasiplaukiojimai smile.gif noriu jusu patarimu ir konsultaciju - niekada neesu plaukusi baidaremis, o dabar pakviete i toki zygi smile.gif labai noriu plaukti, tik turiu tokia beda - as nemoku plaukti. Ar tai didele problema ? ar is viso baidarėmis plaukia zmones nemokantys plaukti ? plauksime Sventosios upe. Gal kas plauke ta upe ir kokie ispudziai ? Ir siaip noreciau patarimu - ka pasiimti i tokius zygius ?
Atsakyti
QUOTE(Ginija @ 2006 08 10, 20:33)
  Apie Šešupės upę galiu pasisakyti tik teigiamai  thumbup.gif  Man patiko, nes upėje yra visko: ir užvartų, ir kliūčių, ir slenksčių, ir daug žolių, ir akmenų, ir srovės, ir seklumų, ir gilių vietų. Žodžiu visokeriopa  thumbup.gif  Bet smagiausia, kad nesutikome kitų baidarininkų  schmoll.gif 
  Viso nuplaukėme 37 km: vieną 24 km., o kitą dieną 13 km. Nepersistengėm, nes buvo plaukiančių pirmą kartą. Taip, kad smagu buvo  wub.gif
Smagi istorija  thumbup.gif  Kelias dienas jūs plaukėte?

Asmeniškai man visokios kliūtys upėje yra labai smagu  thumbup.gif

O Sesupe plati upe ar siaura??? Man labai nepatinka palcios upes... blush2.gif
Musu kelionese daznai buna nemokanciuju plaukti, bet jokiu problemu neiskyla...Tiesiog uzsidek liemene ir jausiesi saugi g.gif O, kad baidare apvirstu ar pan. tai bent jau musu kompanijoje labai retas atvejis, taip atsitinka tik tada, kai kas nors sumano baidareje padurniuot, arba specialiai idomu pabandyti ka reiskia apvirsti su baidare... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurinė @ 2006 08 11, 07:43)
Labai smagiai cia atrodo jusu aprasyti pasiplaukiojimai  smile.gif noriu jusu patarimu ir konsultaciju - niekada neesu plaukusi baidaremis, o dabar pakviete i toki zygi  smile.gif  labai noriu plaukti, tik turiu tokia beda - as nemoku plaukti. Ar tai didele problema ? ar is viso baidarėmis plaukia zmones nemokantys plaukti ? plauksime Sventosios upe. Gal kas plauke ta upe ir kokie ispudziai ? Ir siaip noreciau patarimu - ka pasiimti i tokius zygius ?

Aš irgi visai nemoku plaukti ir bijau vandens, netgi įbristi iki juosmens man vienai yra baisu doh.gif Bet šį savaitgalį primą kartą plauksiu baidarėm ir taip pat Šventosios upe rolleyes.gif Šiaip jau visiems pasakiau, kad jei neduos man gelbėjimosi liemenes tai tikrai neplauksiu...Man įdomu, ar Šventoji gili upė ir kokios ten sąlygos plaukti? Tikiuosi viskas bus gerai ir neteks apsiversti ax.gif
Atsakyti
ginija>> plaukem 8 dienas. kaip visada thumbup.gif

liepos mamyte>> jei tik prireiks tai pasakysiu kaip yra sudarinejami meniu thumbup.gif

siaurine>> nuo kur iki kur plauksit ta sventaja? jei aukstupy tai sekmes. pasibaigus aukstupio ezerams prasideda tikras linksmumas uz derivacines antalieptes elektrines. bet ten nepatarciau plaukti su nepatyrusia chebra. mano teciui ten buvo pirmas zygis. ir tikrai turejo ka veikti. o mes su savo chebra ten plaukem irgi dar nebudami super geros formos, tai kilo vadinamasis bobu maistas "mes neplauksim ir vaiku neleisim" ir bla bla bla (cia del to, kad mes ejom apziureti tos elektrines ir priziuretojas pasake, kad ana nakti baidarininkai visa nakti baidares lope, siuvo, klijavo ir panasiai)....bet vaikai pareiske, kad plauks ir mamytems buvo pasiulyta eiti pestute. gavo zemelapi ir...tada jos paklause "o kur bus nakvynes vieta?" mes aisku to dar nezinojom. zinojom, kad sartuose, o kaip visi zinom, sartu kranto ilgis labai didelis, tai kai joms buvo pasiulyta apeiti sartus, atsisake. buvo isformuotas moteriskas ekipazas. mes su teciu atidavem mano pusbroli ir pasiemem viena mama. ji isitaise priekyje su irklu, o as budama gal kokiu 12 metuku pas ja nuvariau ir pareiskiau "tu ka, nezinai, kad as uz tave geriau irkluoju?" ir atemiau irkla. mamyte (ne mano) sedo i vidury ir turbut meldesi, kad neapvirstumem. o kas ten per baisios kliutys as ne neprisimenu (tai reiskia, kad nieko baisaus) schmoll.gif

o su tais neapsivertimais, tai irgi. nieko neatsitiks, jei ekipazas sutars. jei vienas nori ka nors padaryti, tiesiog pasako "laikyk lygsvara". pas mus baidarej siemet karunele vis atsisegdavo, tai tiesiog puskei pasakydavau laikyt lygsvara ir pati persisukus taisiau ta karunele, po kelis kartus i diena blink.gif
o siaip tai <b>niekada</b>:
*plaukdamos po medziais nesilaikykit uz saku
*kai plaukiat i akmeni kai didele srove ir matot, kad neissisuksit, tai geriau tiesiai varykit, o ne sonu
*kai buna banguotas vanduo, plaukit skersai bangu, o ne isilgai
*nelaipiokit is baidares i baidare vandeny
*kai gilu nelipti i baidare is sono, lipkit per gala ar per prieki (cia kai buna gilu ir issoki is baidares pasimaudyti)
*neprisikraukit i baidare nesupakuotu daiktu (butinai versies-kiaulystes desnis)

o siaip esu viena karta bandzius verstis specialiai. tai buvo kai plaukem jura. tai 2 kartus su puske bandem su tuscia baidare apsivozti, bet nepavyko. tada su teciu bandziau ir apsivozem. padarem overkill'i. o baidare pasirode kiaura, tai oras isejinejo ir vos nenuskandinom savo baidos doh.gif ....tai nepalikinekit skyliu mielosios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liepos mamyte @ 2006 08 11, 08:29)
Jei tik ką nors sugalvosit labai prašau, noriu prisijungt  ax.gif Nesėdžiu rankų sudėjusi ieškau ir kt variantų, bet grupeles surasti labai sunku, nes visi su savo kompanijom dažniausisi plaukia. Mano draugai arba tinginiai arba ekstremalai, todėl nei vienur, nei kitur nepritampam biggrin.gif
Venndetos reiks prašyt meniu sudaryt, nes man tiesa pasakius ar 1 KG. AR 2 KG ryžių, vienodai šviestų. O ji tikras profesionalas musiau.

Mes savo draugus jau įtraukėm ir jie pamėgo šį malonumą (nors tikrai ne visi schmoll.gif) Būk aktyvi šitoje temoje, tikrai atsiminsiu ir paimsiu tave į kitą žygį drinks_cheers.gif

QUOTE(Šiaurinė @ 2006 08 11, 08:43)
Labai smagiai cia atrodo jusu aprasyti pasiplaukiojimai  smile.gif noriu jusu patarimu ir konsultaciju - niekada neesu plaukusi baidaremis, o dabar pakviete i toki zygi  smile.gif  labai noriu plaukti, tik turiu tokia beda - as nemoku plaukti. Ar tai didele problema ? ar is viso baidarėmis plaukia zmones nemokantys plaukti ? plauksime Sventosios upe. Gal kas plauke ta upe ir kokie ispudziai ? Ir siaip noreciau patarimu - ka pasiimti i tokius zygius ?

Mano viena draugė irgi nemoka plaukti, bet vieną kartą plaukė ir patiko. Užmiršo nemokėjimą plaukti. O šiaip gauna gelbėjimosi liemenes - tad kaip ir saugu thumbup.gif

QUOTE(zis @ 2006 08 11, 09:10)
O Sesupe plati upe ar siaura??? Man labai nepatinka palcios upes... blush2.gif

Šiaip gana siaura, nors vietomis išplatėja. Kai perkelsiu nuotraukas į kompiuterį - parodysiu nuotraukose kaip ji atrodo cool.gif
Atsakyti
ginija>>ir as uzsimaniau i ta sesupe...pagalvojau, kad dar neplaukiau ja....reikes susigundyti..o ten nuo kur iki kur plauket? (sorry, jei jau rasei, neprisimenu)
Atsakyti