ginija>> plaukem 8 dienas. kaip visada
liepos mamyte>> jei tik prireiks tai pasakysiu kaip yra sudarinejami meniu
siaurine>> nuo kur iki kur plauksit ta sventaja? jei aukstupy tai sekmes. pasibaigus aukstupio ezerams prasideda tikras linksmumas uz derivacines antalieptes elektrines. bet ten nepatarciau plaukti su nepatyrusia chebra. mano teciui ten buvo pirmas zygis. ir tikrai turejo ka veikti. o mes su savo chebra ten plaukem irgi dar nebudami super geros formos, tai kilo vadinamasis bobu maistas "mes neplauksim ir vaiku neleisim" ir bla bla bla (cia del to, kad mes ejom apziureti tos elektrines ir priziuretojas pasake, kad ana nakti baidarininkai visa nakti baidares lope, siuvo, klijavo ir panasiai)....bet vaikai pareiske, kad plauks ir mamytems buvo pasiulyta eiti pestute. gavo zemelapi ir...tada jos paklause "o kur bus nakvynes vieta?" mes aisku to dar nezinojom. zinojom, kad sartuose, o kaip visi zinom, sartu kranto ilgis labai didelis, tai kai joms buvo pasiulyta apeiti sartus, atsisake. buvo isformuotas moteriskas ekipazas. mes su teciu atidavem mano pusbroli ir pasiemem viena mama. ji isitaise priekyje su irklu, o as budama gal kokiu 12 metuku pas ja nuvariau ir pareiskiau "tu ka, nezinai, kad as uz tave geriau irkluoju?" ir atemiau irkla. mamyte (ne mano) sedo i vidury ir turbut meldesi, kad neapvirstumem. o kas ten per baisios kliutys as ne neprisimenu (tai reiskia, kad nieko baisaus)
o su tais neapsivertimais, tai irgi. nieko neatsitiks, jei ekipazas sutars. jei vienas nori ka nors padaryti, tiesiog pasako "laikyk lygsvara". pas mus baidarej siemet karunele vis atsisegdavo, tai tiesiog puskei pasakydavau laikyt lygsvara ir pati persisukus taisiau ta karunele, po kelis kartus i diena
o siaip tai <b>niekada</b>:
*plaukdamos po medziais nesilaikykit uz saku
*kai plaukiat i akmeni kai didele srove ir matot, kad neissisuksit, tai geriau tiesiai varykit, o ne sonu
*kai buna banguotas vanduo, plaukit skersai bangu, o ne isilgai
*nelaipiokit is baidares i baidare vandeny
*kai gilu nelipti i baidare is sono, lipkit per gala ar per prieki (cia kai buna gilu ir issoki is baidares pasimaudyti)
*neprisikraukit i baidare nesupakuotu daiktu (butinai versies-kiaulystes desnis)
o siaip esu viena karta bandzius verstis specialiai. tai buvo kai plaukem jura. tai 2 kartus su puske bandem su tuscia baidare apsivozti, bet nepavyko. tada su teciu bandziau ir apsivozem. padarem overkill'i. o baidare pasirode kiaura, tai oras isejinejo ir vos nenuskandinom savo baidos
....tai nepalikinekit skyliu mielosios