QUOTE(ainute @ 2005 04 28, 19:58)
O šį kartą nuėjus neužilgo į lauką subėgo, matyt, visos grupės. Tai viena auklėtoja pareiškė, jog čia darbo vieta ir mes maišom. Tai stovėjau apšalus.

Kaip gali trugdyt 1,8m vaikas?

Dar priedo aš nuo jos nesitraukiu. Na vienu žodžiu pirmas įspūdis nekoks.

Daugiau jau nevesiu pasibūt mažylės pasižaist ten, nes paskui dar vaikui teks kentėt, jei ta pati auklėtoja papuls.
Šiaip jau tai visuose darželiose tokia tvarka. Auklėtojos nemėgsta, kai svetimi vaikai, tegul ir su mamom, būna prie jų grupių. Visų pirma - kad jie gali skriausti darželinukus (na, čia jei, tarkim, su mama vyresnis vaikštinėtų), o jo sudrausminti teisės neturi. Jei atėjęs vaikas mažesnis - juk gali darželinukai jį kipštelėti kaip nors, kad ir netyčia smėlio į akis priberti ar pan., o mama juk pretenzijas reikš auklėtojai. Na, kitaip tariant, nesinori galimų konfliktinių situacijų.
Kitas dalykas - drausmė. Kiekviena auklėtoja grupėje turi įvedusi savo tvarką. Dažnai darželinukams būna draudžiama įvairiausi dalykai, pradedant tuo, kad negalima nusiimti kepurytės, baigiant tuo, kad, tarkim, tos grupės vaikams dar negalima lipti ant čiuožyklos.
Ir štai, žiūrėk, atsiranda mamytė su vaiku, kuri galbūt tam savo vaikui leis daugiau. Galimas dalykas, kad tuojau ims protestuoti visa grupė: ir aš noriu, o kodėl jam galima ir pan. be abejo, juos nuraminti galima, tačiau tvarka yra tvarka ir nieko čia nepadarysi. O auklėtojos pareiga - ją užtikrinti. Taigi ji ir nelaukia, kol imsite trukdyti realiai, o tiesiog užbėga įvykiams už akių...
O šiaip pati buvau užrašiusi savo dukrą į "Kūlverstuką" ir į "Kodėlčiuką". Abu patiko daugmaž vienodai. Bet kai atėjo metas apsispręsti, pasirinkau "Kodėlčiuką" - vien dėl to, kad jis mažesnis ir jaukesnis tuo momentu pasirodė...