Įkraunama...
Įkraunama...

Dainava: "Kūlverstukas"

Sveikos mamytės! 4u.gif Nuo šio rudens žadu leisti savo mažylę i darželį "Kūlverstukas". Parašykit, ką apie jį manot, kokios ten auklėtojos.

Tarp kitko šiandien nuvedžiau mažylę i darželį pažaist. Kiek buvau tai niekad vaikų nematėm kieme(matyt oras būdavo per šaltas) g.gif . O šį kartą nuėjus neužilgo į lauką subėgo, matyt, visos grupės. Tai viena auklėtoja pareiškė, jog čia darbo vieta ir mes maišom. Tai stovėjau apšalus. blink.gif Kaip gali trugdyt 1,8m vaikas? blink.gif Dar priedo aš nuo jos nesitraukiu. Na vienu žodžiu pirmas įspūdis nekoks. schmoll.gif Daugiau jau nevesiu pasibūt mažylės pasižaist ten, nes paskui dar vaikui teks kentėt, jei ta pati auklėtoja papuls.
Atsakyti
Mano kriksto dukra lanke si darzeli. Pirmais metais aukletoja buvo kazkokia pagyvenus moteriske, tai mazylei ten visai nepatiko. O paskui vaikiukams pakeite aukletoja (atrodo Loreta), tai mano krikstadukra ja vadindavo antra mamyte wub.gif ir i darzeli ejo su didziausiu noru mirksiukas.gif
Manau, kad nuo aukletojos priklauso isties beveik viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Džela*: 05 gegužės 2005 - 13:12
Na as ir esu tos nuomones, jog beveik viskas priklauso nuo aukletojos... Tikiuos, papuls pas gera, o ne pas kokia vedma.... ax.gif
Atsakyti
Tu gali is anksto susizinoti, kas bus aukletoja ir susipazinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na taip gal tu ir teisi 4u.gif . Reiks pasidomet. Kai baigsiskoliu maratonas nubegsiu:)
Atsakyti
gal kas vyr. auklėtoją Zitą pažystat?
Atsakyti
Mano sūnus lankė jį per vasarą 1 mėn., kai darželiai keičiasi atostogų metu. Tai labai patiko, nes vasarą būdavo organizuojamos visokios šventės: paspirtukų lenktynės, paišymas ant asfalto, kvadrato varžybos ir t.t. Tai jis labai laukdavo kitos vasaros, kai vėl reikės ten eit.
Tai aš jau ir dukrą ten užrašiau. O ji eis tik nuo kito rudens :
P
Atsakyti
Na mano sūnus baigia kaip tik dabar,o nuo rudens leisiu mažylę.
Galiu suteikti įvairios informacijos biggrin.gif Mes esame be galo patenkinti šituo darželiu.Tiesa,yra keletas nekokių auklėtojų....
Jeigu klausei apie Zitą,kuri dirba lopšelio grupėje "Lapiukai"-tai tėvams ji nelabai patinka kažkodėl (matyt mažai eina į kontaktus),bet vaikai ją tiesiog aplipę būna-sakė,kad labai labai myli vaikus.
Atsakyti
QUOTE(ainute @ 2005 04 28, 19:58)
O šį kartą nuėjus neužilgo į lauką subėgo, matyt, visos grupės. Tai viena auklėtoja pareiškė, jog čia darbo vieta ir mes maišom. Tai stovėjau apšalus.  blink.gif Kaip gali trugdyt 1,8m vaikas? blink.gif  Dar priedo aš nuo jos nesitraukiu. Na vienu žodžiu pirmas įspūdis nekoks.  schmoll.gif Daugiau jau nevesiu pasibūt mažylės pasižaist ten, nes paskui dar vaikui teks kentėt, jei ta pati auklėtoja papuls.

Šiaip jau tai visuose darželiose tokia tvarka. Auklėtojos nemėgsta, kai svetimi vaikai, tegul ir su mamom, būna prie jų grupių. Visų pirma - kad jie gali skriausti darželinukus (na, čia jei, tarkim, su mama vyresnis vaikštinėtų), o jo sudrausminti teisės neturi. Jei atėjęs vaikas mažesnis - juk gali darželinukai jį kipštelėti kaip nors, kad ir netyčia smėlio į akis priberti ar pan., o mama juk pretenzijas reikš auklėtojai. Na, kitaip tariant, nesinori galimų konfliktinių situacijų.
Kitas dalykas - drausmė. Kiekviena auklėtoja grupėje turi įvedusi savo tvarką. Dažnai darželinukams būna draudžiama įvairiausi dalykai, pradedant tuo, kad negalima nusiimti kepurytės, baigiant tuo, kad, tarkim, tos grupės vaikams dar negalima lipti ant čiuožyklos.
Ir štai, žiūrėk, atsiranda mamytė su vaiku, kuri galbūt tam savo vaikui leis daugiau. Galimas dalykas, kad tuojau ims protestuoti visa grupė: ir aš noriu, o kodėl jam galima ir pan. be abejo, juos nuraminti galima, tačiau tvarka yra tvarka ir nieko čia nepadarysi. O auklėtojos pareiga - ją užtikrinti. Taigi ji ir nelaukia, kol imsite trukdyti realiai, o tiesiog užbėga įvykiams už akių...

O šiaip pati buvau užrašiusi savo dukrą į "Kūlverstuką" ir į "Kodėlčiuką". Abu patiko daugmaž vienodai. Bet kai atėjo metas apsispręsti, pasirinkau "Kodėlčiuką" - vien dėl to, kad jis mažesnis ir jaukesnis tuo momentu pasirodė...
Atsakyti
na salsos atsakymas ishsamesnis uzh ishamu blush2.gif smile.gif ish tos puses tai taip, bet ar negalima grazhiai nusishypsojus paprashyti, jog isheitume, o ne ishkart varyti lauk lyg valkatas. na nzn... gal man taip tik pasirode... na bet tai jau buvo seniai ir ash beveik pamirshau smile.gif

dabar mamulios kt klausimelis:) koki kraiteli reik ruoshti vaikuchiui i darazheli. ta prasme rubeliai ar reikia kokiu speshil, ar kenceliariniu priemoniu reikia. na ash tiesiog nzn. gal jus zhinot tiksliau 4u.gif
Atsakyti
Na rubeliai-tai,kad vaikuciui butu patogu. Lopselio grupej,dar ir seilinukas praves.O kanceliarines ar siaip ko reikia(muilo,tualet.popieriaus)-viska pasako,ka atsinest. rolleyes.gif
Atsakyti
tai va mergaites, moteraites buvau ten nuejus. prisake daug, daug visko biggrin.gif o ko ash labiausiai buvau nustebus, tai del "stojamojo" mokeschio blush2.gif 450lt. nzn gal ir normalu .... schmoll.gif na gal kuriai reikejo tiek neshti? kazhkaip irgi butu idomu pasikonsultuoti... 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti