Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 04 23, 14:13)
Mylia, žinai UV pas mane uždėtas visada.. tiesiog jis man šiaip kaip apsauga optikos tarnauja.. o vieną kartą išgelbėjo ir mano 30 tuką nuo dūžio... kaip tik krito mano objektyvas ant UV.. UV sudužo, o objektyvas liko sveikas  unsure.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 23, 14:18)
Aha, UV mes irgi užsidėję, vien tik objektyvo apsaugai jis gerai  smile.gif

Taip, apie apsaugine tokio filtro funkcija irgi girdejau. O kokiu firmu pas jus uv filtrai?

QUOTE(andriuska @ 2008 04 23, 14:33)
UV skaitmenai nelabai naudos duoda, tik priekinį lešį apsaugo.  tai, ką tu nori, gaunama: (1) tinkama blenda ir (2) poliarizaciniu filtru.

Aciu uz toki issamu paaiskinima smile.gif Dabar atsiprasau, jei nuskambes kvailai, bet vis tiek paklausiu, o kokia blenda tokiu atveju yra laikoma tinkama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 23 balandžio 2008 - 15:12
Stebukle, žinai kaip sako mirksiukas.gif , blogam šokėjui ir .... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 23, 17:03)
Kaip nieko? O visa fauna? Ten toli toli.... 2 antytes tarp meldu... pilnas vanduo pauksciu.... nematai? smile.gif
cia pasiguosti norejau, kad viskas kas grazu, liko gerokai toliau, nei as galejau su 50tuku nufotografuoti cry.gif
Ujej, tikrai nepastebejau jokiu pauksciu, ne vieno unsure.gif uzjauciu tuomet console.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 23, 17:16)
Stebukle, žinai kaip sako  mirksiukas.gif , blogam šokėjui ir ....  bigsmile.gif

sulauksi cia is taves uzuojautos smoke.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 04 23, 17:18)
Ujej, tikrai nepastebejau jokiu pauksciu, ne vieno  unsure.gif uzjauciu tuomet console.gif

4u.gif
vandeni- ju daug daug sad.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 23, 15:44)
  g.gif ir tada kokį patartum ar žydrai/baltą, ar pilkai/baltą

"žydrai/baltas" būtų tik paryškinti dangaus mėlynumą, jis "nesusiaurintų" ekspozicinės platumos, nes beveik nesulaiko šviesos (na nebent tai gradual tamsiai mėlynas, bet tada ir debesys būtų ne balti, bet žydri). o vat ND jis ir yra neutralus, t.y. neduoda atspalvio, bet sumažina šviesos kiekį, tokiu būdu išlygindamas skirtumą tarp žemės ir dangaus (kaip poetiškai išsireiškiau). imčiau gradual ND. bet patarčiau pabandyti. nauji jie žiauriai brangūs. aš per ebeju atsisiunčiau visokiausių (cokin A). tai vienas filtriukas apie 15 lt atsiejo (populiaresni - kiek brangiau). bat tei vis vien ne 100+ ką hoya čia kainuoja. ir kaip sakiau - patogesni, nes gali reguliuoti "horizontą".

QUOTE(Mylia @ 2008 04 23, 16:11)
Aciu uz toki issamu paaiskinima smile.gif Dabar atsiprasau, jei nuskambes kvailai, bet vis tiek paklausiu, o kokia blenda tokiu atveju yra laikoma tinkama?

tinkama - tai atitinkanti objektyvo matymo kampą. jei ant ef-s 18-55 uždėsi blendą, skirtą kokiam 70-300, tai foto bus kaip pro rakto skylutę - bus žiauri vinjetė. jei bus per maži kraštai - irgi neatliks savo funkcijos. t.y. turi būti kaip tautosakoje - atitiko kirvis kotą biggrin.gif
Atsakyti
Andriuska, matau kad nusimanai ax.gif
turiu toki klausima, ar lt galima isigyti perejikli zenito objektyvui? draugas is kazkur atsisiute. as buvau parduotuvej, maciau kokius tai lankus g.gif
matyt reikia atsinest fotoaparata ir pasibandyti
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 04 23, 15:47)
o vat ND jis ir yra neutralus, t.y. neduoda atspalvio, bet sumažina šviesos kiekį, tokiu būdu išlygindamas skirtumą tarp žemės ir dangaus (kaip poetiškai išsireiškiau). imčiau gradual ND. bet patarčiau pabandyti. nauji jie žiauriai brangūs. aš per ebeju atsisiunčiau visokiausių (cokin A). tai vienas filtriukas apie 15 lt atsiejo (populiaresni - kiek brangiau). bat tei vis vien ne 100+ ką hoya čia kainuoja. ir kaip sakiau - patogesni, nes gali reguliuoti "horizontą".

draugelis parsisiuntė iš amerikos tokį ND, kad gali dieną su kelių min išlaikymu fotografuot, na saulėta diena su keliasdešimt sekundžių... nerealios peizažo foto gaunasi... thumbup.gif
Atsakyti
laba
matau cia yra profesionaliu fotografu, tai klausiu nuomones:
ka jus manot apie fotoaparata Pentax k10D, kaip pradedanciai, neprofesionalei ir siaip tik megejai nuosavu vaiku ir gyvenimo fotografei?
Is anksto dekoju uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 23, 15:18)
pagalvojau, Degute tavo foto buvo antra atkartojime, tai gal tu išrink foto sekančiam atkartojimui  mirksiukas.gif

Oi ohmy.gif
O gal kas nors turi jau kokią mintį? Pasiūlymą, ką norėtumėt atkartoti? Nes kol aš ką rasiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 23 balandžio 2008 - 19:12
g.gif su picaso galima, tik man neiseina graziai, kai padarai j/b nueini i Tuning ir ten pareguliuok rodykles iki kol pasidaro juodai balta spalva, tik nepersistenk.

Lietuviška picasa pas ane, bet bandysiu rast biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kooala: 23 balandžio 2008 - 19:42
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 23, 16:53)
Andriuska, matau kad nusimanai  ax.gif
turiu toki klausima, ar lt galima isigyti perejikli zenito objektyvui? draugas is kazkur atsisiute. as buvau parduotuvej, maciau kokius tai lankus  g.gif
matyt reikia atsinest fotoaparata ir pasibandyti

nelabai supratau, kas yra "perejiklis"? adapteris? t.y. kad į šiuolaikinio aparato bajonetą (skylę) įsukti zenito (ar kitus vadinamus M42 srėgio) objektyvus? taip, jų pilnas internetas. kaina nuo 20-30 lt ir daugiau už tuos, kurie su čipu ir aparatas gali patvirtinti fokusą. jei neturi tokių objektyvų, tai tau to adapterio ir nereikia. mazochizmas. nebent verta dėl zenitaro žuvies akies, kuria galima nusipirkti už 500 lt naują.

QUOTE(Sansara @ 2008 04 23, 16:55)
draugelis parsisiuntė iš amerikos tokį ND, kad gali dieną su kelių min išlaikymu fotografuot, na saulėta diena su keliasdešimt sekundžių... nerealios peizažo foto gaunasi...   thumbup.gif

o tose peizažuose dangus juodas, o žolė ir lapai balti? tuomet tai ne ND o IR (infrared) filtras, kuris praleidžia tik infraraudonuosius spindulius (na arba labai arti to spektro esančius raudonus). reikia arba spec. juostų, arba skaitmena tam tinka, nors ji mato labai siaurą diapazoną. dėl to, kad gamintojai uždėjo prieš matricą savotišką IR filtrą, kuris atkerta tam tikro dažmio IR spindulius (kad sumažinti muarą vaizdelyje). kam įdomu, paguglinkite "IR photo". nerealu. galvoju apie tokį filtrą..... Na o jei ten ND 8 tai jis mažina šviesą per 8 f stopus. vis vien, kad gauti keliasdešit sekundžių tai turi būti mažas iso ir labai skylė suspausta. peizažams kažin ar labai tikslinga, bet vat gatvės vaizdai tai siurrelistiniai gaunasi: diena, šviesu, o gatvės tuščios, tik kažkokie vaiduokliai matosi arba kontūrai figūrų, jei žmogus stabtelėjęs buvo.

QUOTE(Nomika @ 2008 04 23, 19:17)
laba
ka jus manot apie fotoaparata Pentax k10D, kaip pradedanciai, neprofesionalei ir siaip tik megejai nuosavu vaiku ir gyvenimo fotografei?
Is anksto dekoju uz nuomones  4u.gif

kiek suprantu, čia niekas tokio neturi. tai nelabai kas ir pasakyti gali. pasiskaityk www.dpreview.com ar dar kur palyginimus, pačiupinėk pati, ar limpa į ranką. jei kaina tinka, limpa į ranką, meniu tau suprantamas - kodėl gi ne? juos gamina ir perka. būtų neįmanoma fotografuoti - nieks nepirktų ir todėl jų negamintų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 23 balandžio 2008 - 19:48
QUOTE(andriuska @ 2008 04 23, 19:46)
kiek suprantu, čia niekas tokio neturi.  tai nelabai kas ir pasakyti gali. pasiskaityk www.dpreview.com ar dar kur palyginimus, pačiupinėk pati, ar limpa į ranką. jei kaina tinka, limpa į ranką, meniu tau suprantamas - kodėl gi ne? juos gamina ir perka. būtų neįmanoma fotografuoti - nieks nepirktų ir todėl jų negamintų.

4u.gif aciu
Atsakyti