Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aisku, aciu 4u.gif idomu bus koki issirinksi.
O apskritai kalbant apie filtrus, ar verta pirkti UV filtra? Norint kad fotografuojant labai sauletoj vietoj, arba pajury ar pan. padarytu sodresnes spalvas ir "nuimtu" ta toki uka... nezinau kaip paaiskinti, bet manau suprantat apie ka as. Ar UV filtras tikrai naudingas? ar reiktu rinktis kitoki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 23, 15:34)
Mylia, konkretaus nesu nusižiūrėjus, nes labai menka tinklapiuose info apie juos. be skersmens nieko nenurodyta, nuotraukų nėra aiškių, tai nueisiu vietoj ir aiškinsiuos. noriu užtamsinto iki pusės, kad apsaugot dangų nuo išdegimo, o žemę nuo nutamsinimo. Dejavu vat turi poliarizacinį užtamsintą pusiau, tai matyt kažko panašaus ir ieškosiu. plačiakampio objektyvo nesišviečia mano planuose, bent jau artimiausiu metu, tai ant kit'o skersmens pirksiu.

tu apie sitoki kalbi?
http://www.fotohobis...em.php?id=6,273
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 23 balandžio 2008 - 14:06
QUOTE(westa @ 2008 04 23, 14:01)
nu žinok nelengvas.. dar su fotoaparatu kai.. nors mano 40 tukas palyginus tikrai lengvas.. kiek teko kilnoti Canon'ą , tai jis lengvesnis  smile.gif . beje viena mano kolegė iš kursų parduoda, mačiau savo tele canono.. tikrai žinau, kad nesenai nusipirko, kursų metu.. labai tvarkingas žmogeliukas.. Mačiau kūdroj jos skelbimuką.. tai jei kas susidomės, tai aš rekomendacijas galiu duot  biggrin.gif
Kazko tai ten nerandu nieko g.gif ji Lina P? Nes ji parduoda bet labai brangiai, man tokio verysad.gif niekas nepirks
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 04 23, 15:10)
Kazko tai ten nerandu nieko g.gif  ji Lina P? Nes ji parduoda bet labai brangiai, man tokio  verysad.gif niekas nepirks

aha, šita.. nelabai kainose jų gaudausi .. brangūs originalūs.. aš va todėl ir pirkau Sigmą, nes į Nikon'ą neįkandau unsure.gif .. nors jei galėčiau pirkčiau originalius unsure.gif ..
sugalvojau vėl kitinuką užsidėt.. va Sansara sako, kad visai nieko.. reik gal vėl pabandyt.. tada gi tik pradedanti buvau, gal dabar geriau susitvarkysiu g.gif

Mylia, žinai UV pas mane uždėtas visada.. tiesiog jis man šiaip kaip apsauga optikos tarnauja.. o vieną kartą išgelbėjo ir mano 30 tuką nuo dūžio... kaip tik krito mano objektyvas ant UV.. UV sudužo, o objektyvas liko sveikas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 23 balandžio 2008 - 14:15
Man kitinis irgi visai neblogas, tik atsimenu kaip vargau su jo tamsumu ziema, bet dabar manau butu visai nieko
Atsakyti
Aha, UV mes irgi užsidėję, vien tik objektyvo apsaugai jis gerai smile.gif

prisiminiau kad nekomentavau vakarykščių foto doh.gif

pagalvojau, Degute tavo foto buvo antra atkartojime, tai gal tu išrink foto sekančiam atkartojimui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 04 23, 14:54)
Aisku, aciu  4u.gif idomu bus koki issirinksi.
O apskritai kalbant apie filtrus, ar verta pirkti UV filtra? Norint kad fotografuojant labai sauletoj vietoj, arba pajury ar pan. padarytu sodresnes spalvas ir "nuimtu" ta toki uka... nezinau kaip paaiskinti, bet manau suprantat apie ka as. Ar UV filtras tikrai naudingas? ar reiktu rinktis kitoki?  g.gif

UV skaitmenai nelabai naudos duoda, tik priekinį lešį apsaugo. tai, ką tu nori, gaunama: (1) tinkama blenda ir (2) poliarizaciniu filtru, kurie (1) nuims "ūką", o tiksliau padidins kontrastą dėl to, kad priekinis lęšis negaus parazitinės šviesos iš šonų ir (2) nuims parazitinius atspindžius, pasodrins spalvas, patamsins židrynę (nu dangų, o ne mažumas), be to, (2-1) šiek tiek "atims" šviesos kas saulėtam pajūryje ne taip jau ir blogai, nes galima bus nustatytį atviresnę diafragmą ir išgauti siauresnį ryškumo gylį.

arba bandai pirkti cokin sistemą ir tada tau reikia daug-daug filtrų....

reziume - UV filtras jei fotografuoji besispjaudančius ir bandančius palikti savo piršto atspaudus ant objektyvo stiklų žmones. na ir žinoma, parduoti objektyvą bus žymiai pigiau, nes jis bus "kaip naujas" mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 04 23, 14:34)
noriu užtamsinto iki pusės, kad apsaugot dangų nuo išdegimo, o žemę nuo nutamsinimo. Dejavu vat turi poliarizacinį užtamsintą pusiau, tai matyt kažko panašaus ir ieškosiu.

tau reikia ND (neutral density ar kaip ten) gradiento. turiu pusiauoranžinį (sulėlydžiams imituoti). turiu apvalų ir cokin. tai vat. apvalus yra nepatogus. nes kaip padalintas (o padalintas per centrą) taip padalintas. tas pats ir su ND. o vat cokin tuom geras, kad gali pastumti jį aukštyn-žemyn ir pakeisti tą liniją, kur skaidrus pereina į tamsėjantį.

apie pusiau poliaricacinį pirmą kartą girdžiu g.gif o kaip tai įmanoma? juk ten efektas gaunasi tik keičiant vieno stiklo padėtį kito atžvilgiu ir taip galima pasirinkti efekto stiprumą.... tai kaip jis gali būti "pusiau"?
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 23, 15:16)
As tai nieko nematau idomaus siame kadre unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 04 23, 14:05)

jei pirkčiau tokį, tai turbūt pilkai/baltą. o ne žydrai/baltą g.gif ir gal geriau, kai kartu ir poliarizacinis yra. g.gif

andriuška, jis visas poliarizacinis, tik užtamsintas iki pusės kaip gradual filtras g.gif ir tada kokį patartum ar žydrai/baltą, ar pilkai/baltą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 23 balandžio 2008 - 14:45
Einu ir as pabalsuosiu drinks_cheers.gif
jetau kaip sunku unsure.gif

(vakar nusprogo kompas, dabar pas drauga, taip kad kuriam laikui dingsiu, gaila verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 04 23, 15:33)
reziume - UV filtras jei fotografuoji besispjaudančius ir bandančius palikti savo piršto atspaudus ant objektyvo stiklų žmones. na ir žinoma, parduoti objektyvą bus žymiai pigiau, nes jis bus  "kaip naujas" mirksiukas.gif
lotuliukas.gif prajuokino ziauriai lotuliukas.gif extrim foto
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 04 23, 16:35)
As tai nieko nematau idomaus siame kadre  unsure.gif

Kaip nieko? O visa fauna? Ten toli toli.... 2 antytes tarp meldu... pilnas vanduo pauksciu.... nematai? smile.gif
cia pasiguosti norejau, kad viskas kas grazu, liko gerokai toliau, nei as galejau su 50tuku nufotografuoti cry.gif
Atsakyti