Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Favoritai ND kol kas lėkštės ir kriauklės spiralė (ar kas ten g.gif ) Kažkaip pagal stilių galvoju kad tai vieno autoriaus darbas ax.gif Ir netgi drįsčiau spėti kas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 23 balandžio 2008 - 11:11
QUOTE(Anasko @ 2008 04 23, 10:25)

Dar turiu pasiulyma, gal interpretacini albuma kol kas paliekam, vis tiek ten dalyviu mazai, o dabartinese ND yra ir technikos ir interpretacijos, ir kiek norinciu bigsmile.gif

O man rodos, jog techniniu darbu albumui reiketu daugiau orientuotis i naujokus. Kad ir tokios temos, kaip pavyzdziui naktine fotografija, peizazas, natiurmortas, sviesas arba kad ir fotografuoti kazkoki toki pat daikta visiems ir veliau palyginti, pasimokyti is kitu klaidu ir privalumu ir visos tos temos kurios jau buvo tame kitame albume su slaptazodziu. Man rodos, jei naujoku yra, tai butu daug naudos, kad ir vel tas temas paimti tas pacias ir naujokams pagrindai o seniokams ir pasitobulinti galima.

Zinoma, tokios temos kaip ritmas duoda labai daug vietos interpretacijai ir pan. su jomis galbut net ir smagiau, pamatai ko nematai.

Ir dar, nebebus atkartojimu? unsure.gif Manau, jog tai labai puikus dalykas norint ismokti ivaldyti ne tik fotokamera, bet ir tarkim sviesa ir pan.
Atsakyti
šiaip ritmas tikrai labai gera tema buvo thumbup.gif Čia galima parodyti ir techninės pusės išmanymą ir kompoziciniai dalykai. Dėl to kad tą patį ka buvo, tai iš dalies pritariu, bet galima ir šiek tiek interpretuoti užduotis.

O atkartojimo aš ir norėčiau smile.gif Toro nepasirodė, tai gal tiesiog vėl išsirenkame ką nors ir darome g.gif galim po to prabalsuoti už geriausią atkartojimą ir geriausią interpretaciją pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 23 balandžio 2008 - 12:50
man tele tikrai nereik mirtinai. yra situacijų, kai jo noriu ir graužiuos kad vienu ar kitu momentu neturiu, bet šiaip - man labiau blykstės reik ir filtro (šį kitą mėn jau pirksiu). o tele tik vyro užgaida lotuliukas.gif sužavėjo jį pritraukimo jėga. ale nešiot tai pats galės lotuliukas.gif
pas mane kit'as sėdi pastoviai tik kartais 50tukui užleisdamas vietą. myliu aš savo kit'inį nors tu ką ir kuo toliau, tuo labiau.. nes matau, kad jis patenkina mano 85 proc norų, o likę 15 - tebūnie ateityje.

aš tai siūlyčiau pakartot naktinę foto ar tamsoje. kol dar tamsos įmanoma sulaukti gana greitai. be interpretacijų, tebūnie tik tamsa, naktiniai vaizdai ir t.t. suprantu, kad kiekvienas laimėjęs nori savo originalią temą pateikt. bet šią pakartot ar atlikt nedariusiems, būtų tikrai puiki nauda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 04 23, 11:25)
Westa, o kiek mazdaug sveria unsure.gif  nes foto tai atrodo toks visai normalus objektyvas, itariu del stiklu sunkus g.gif

nu žinok nelengvas.. dar su fotoaparatu kai.. nors mano 40 tukas palyginus tikrai lengvas.. kiek teko kilnoti Canon'ą , tai jis lengvesnis smile.gif . beje viena mano kolegė iš kursų parduoda, mačiau savo tele canono.. tikrai žinau, kad nesenai nusipirko, kursų metu.. labai tvarkingas žmogeliukas.. Mačiau kūdroj jos skelbimuką.. tai jei kas susidomės, tai aš rekomendacijas galiu duot biggrin.gif

o gal iš ties paliekam vienus tuos ND smile.gif .. vieną kartą bus labiau interpretaciniai, kitą kartą mažiau... o naujokai lai tik bando.. nepasiseks, na ri kas... pasiseks - dar šauniau.. aš kai atėjau į temą, praktiškai tik interpretaciniai ir tebuvo.. ir nieko - plaukėm pasroviui ir išplaukėm.. gal tik stengiames mažiau interpretacinius daryt? pvz kūnas gi tikrai nėra tik interpretaciniai ir šitoj temoj galėtų sudalyvaut ne vienas naujokas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 23, 12:58)
bet šiaip - man labiau blykstės reik ir filtro (šį kitą mėn jau pirksiu).

O koki filtra zadi pirkti? Gal esi jau kazka konkreciai nusiziurejusi? Tai butu labai idomu... smile.gif

O as jau antra nakti is eiles sapnuoju, kad nusipirkau 50-tuka objektyva, kad fotografuoju ir nerealiai dziaugiuosi placia diafragma lotuliukas.gif Ir matau sapne rysku objekta ir nerealiai gerai isplaukusi fona lotuliukas.gif
Atsakyti
Stebukle, na va kokia puiki portretuko kadruote, ir pats portretas super, fousas man taip pat atrodo kad truputi ne ten g.gif bet is esmes super smile.gif

QUOTE(westa @ 2008 04 22, 17:53)
dviejų auto
man tai nelabai ax.gif suprantu miti, gera, bet ispildymas man nepatika, vien jau tai kad plyteles nubalintos labai smile.gif

QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 22, 19:43)
Dar viena bala...  biggrin.gif
Nu sita bala man super, ale ir pastbek man taip bigsmile.gif spalvos liuksusines, jei jos tokios naturalios. ir tikrai kai pasakiai pastebejau tuos akmenis po vandeniu, patinka man jie smile.gif

QUOTE(kooala @ 2008 04 22, 19:46)
Pabandžiau fotografuot ne gyvūnus, o kazkoį vanens įrengini ir labai keistai pasvirusį namelį ax.gif  4u.gif
Vaaa, jau geriau wink.gif kontrasto rektu ir pad aug obektu, tikrai tos pasto dezutes super, pamegink tu jas is arti, salvotai padaryti wink.gif

QUOTE(G*u*o*d*a @ 2008 04 22, 20:22)
Sveiki 4u.gif Čia mano debiutas  hihihi.gif
Sveika prisiungusi 4u.gif
mazas debiutas, bet lyg ir visai nieko arodo
Atsakyti
Aš irgi dažniausiai 50-tuku fotkiju, bet ir televykas kažkaip prikibo, jei į lauką einu, tai televyką suku. Nepasakyčiau, kad labai sunkus būtų g.gif . Gal aš pasikačialinusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 04 23, 14:12)
Aš irgi dažniausiai 50-tuku fotkiju, bet ir televykas kažkaip prikibo, jei į lauką einu, tai televyką suku. Nepasakyčiau, kad labai sunkus būtų g.gif . Gal aš pasikačialinusi biggrin.gif

sakau Canonas lengvesnis smile.gif .. ne tu pasikačialinus tongue.gif
Atsakyti
Nuvaziavau i grazia vieta... apsigrauziau nagus iki alkuniu, kad surizikavau kazka su 50-tuku fotografuoti sad.gif sakiau kol neatgausiu savo tele... tol ten nevaziuosiu verysad.gif Nes nieko neimanoma nufotografuot padoriai.. viskas per toli sad.gif
user posted image
Atsakyti
Mylia, konkretaus nesu nusižiūrėjus, nes labai menka tinklapiuose info apie juos. be skersmens nieko nenurodyta, nuotraukų nėra aiškių, tai nueisiu vietoj ir aiškinsiuos. noriu užtamsinto iki pusės, kad apsaugot dangų nuo išdegimo, o žemę nuo nutamsinimo. Dejavu vat turi poliarizacinį užtamsintą pusiau, tai matyt kažko panašaus ir ieškosiu. plačiakampio objektyvo nesišviečia mano planuose, bent jau artimiausiu metu, tai ant kit'o skersmens pirksiu.
Atsakyti
QUOTE(G*u*o*d*a @ 2008 04 22, 20:37)
Padidinau  blush2.gif
Kadras kaip minejau man patinka, beeet kokybe ax.gif Ismoksi 4u.gif

QUOTE(Mylia @ 2008 04 22, 22:14)
Ka tik buvo nerealus dangus!!!
nerealu bigsmile.gif

QUOTE(Stikline @ 2008 04 22, 23:33)
Į dangaus temą...
grazu, bet visia nebenaturalu smile.gif gal tiap ir buvo ax.gif bet man rodos cia prikises nagus PS tongue.gif
kai gamtos vaizdai pakankamai dramatiski man juos visada norisi matyti tokius kokie jie yra

QUOTE(Gaziulka @ 2008 04 23, 00:33)
nu va - cia kaip kzk zadejau (kas dar kitur nepamate), normalus "veidrodinis" mano Paryzius. truputi gaila, kad kai kurie kirpti nestandartiniu formatu, tai toks kratinys gaunasi.
kaip nerealu bigsmile.gif
pirma nuotrauka fantastiska, tobula bigsmile.gif
siaip patiko visos, bet dar istrigo tas stiklinis pastatas pilkame dangaus fone.. mm rolleyes.gif
Atsakyti