Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Nu merginos, jus ir pavarot... biggrin.gif
Puslapio virsuje desineje yra galimybe pasikeisti kalba, ir tada jau viska rusiskai galima skaityti smile.gif
Beje, naudingas puslapis, reiks ir man pasiskaitinet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 12 gegužės 2008 - 10:25
Sveiki visi,
toks klausimas, busiu labai dekinga uz atsakyma.iki siol fotografavau su muiline, viskas buvo gerai- sumazinu, apkarpau nuotraukas, kad ideti i interneta, na iki tinkamo dydzio, kad nebutu per visa puslapi. dabar isigijau D80 ir susiduriau su problema, kad nuotrauka perkelus i PC, sumazinus 50, nukirpus sonus, na man cia taip reik, smarkiai suprasteja nuotrauku kokybe, net neimanoma naudoti. Ka daryt, kaip sumazinti nuotraukas, nesuprastinant kokybes? matau jusu idetas nuotraukas cia temoj, kokiu programu pagalba jus mazinat nuotraukas?

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(essay @ 2008 05 12, 11:58)
Sveiki visi,

aciu 4u.gif

Sveika,
as fotografuoju su D80, o tvarkau ir mazinu nuotraukas su Picasa programa (kol kas man jos pakanka). Bet kokybe tikrai taip nenukencia kaip tu parasei (ankstesniuose puslapiuose gali rasti pavyzdziu).
Su kokia programa pati mazini?
Atsakyti
essay, prieš mažinant reik pašarpinti foto, nes mažinant kiek dingsta ryškumas
Atsakyti
aciu, skaitysiu butinai, gal rasiu kas man tiktu. nes nemazinti ir nekarpyt negaliu, o vat problemele atsirado doh.gif

Mylia picasa ?

as mazinu ir karpau gi kaip ir pripratus- paint'u biggrin.gif ax.gif rolleyes.gif

bandysiu pasharpint, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(essay @ 2008 05 12, 12:34)
aciu, skaitysiu butinai, gal rasiu kas man tiktu. nes nemazinti ir nekarpyt negaliu, o vat problemele atsirado doh.gif

Mylia picasa ?

as mazinu ir karpau gi kaip ir pripratus- paint'u biggrin.gif  ax.gif  rolleyes.gif

bandysiu pasharpint, aciu 4u.gif

Taip, Picasa, ja gali rasti cia: http://picasa.google.com
Pabandyk parsisiusti, visai nebloga programele, betn jau bus tikrai geriau ir patogiau nei Paint'as. Nes manau vien pasarpinimo gali nepakakti.
Atsakyti
Ramu cia... ir tempai kokie tai suleteje... negi dabar visi pumpuoja knygas apie fotografavima ir jas skaito?
Diskusijoms atgaivinti imetu nuotrauka - mano bandymas fotografuoti zmones mieste:

user posted image

Labai man ta moteriske patiko, net ne tai kad patiko - tiesiog patrauke aki. Norejau pagauti spalvingo miesto gyventoju ivairove ir...
Bandziau nuotrauka versti i jb, bet pasidaro kazkokia pilka ir nekabinanti, spalvota geriau. O gal visai nekabina, ir tik man kazkas rodos? Lauksiu komentaru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 12 gegužės 2008 - 15:42
bald.nomad. moteriškė tikrai verta dėmesio. tik aš kirpčiau visą tą turgų su narveliais kairėje iki dieduko su akiniais ir palikčiau veikti tik žmones... g.gif
Atsakyti
californiagirl, uzsukau trumpam i si psl.. ir apsalau.. nutirpau.. sustingau nuo tavo tulpiu...
pirmoje apzavejo paprastumo ir grozio harmonija..
kitose zinoma kalnai ir spalvos negalejo palikti abejingu..
tik paskutines ir priespaskutines foto spalvu mano akys nebepakele... biggrin.gif

o as juosteles dvi isfotografavau.. ryt pasiimsiu viena isryskinta, tad tikiuosi kazka turesiu parodyti greitu laiku kai skaneri rasiu smile.gif
tada pridesiu ir pacios pirmosios juosteles gyvenime bandymus kai fotografavau Elze smile.gif rezultatai mane nudziugino smile.gif

na ka kelis psl tik praverciau iki Californios tulpiu, einu dar pasizvalgyt smile.gif
Atsakyti
bald.normad pritariui Sansarai - moteriškė įdomi, bet ji pasimeta nuotraukoje tarp tiek daug nuotraukoje esančių objektų/subjektų. Nukirpus ryškius narvelius ji kiek labiau išryškėtų.

smagu, kad užsukai 5v. Tikiuosi, kad kiek dažniau lankysies ir pradžiuginsi savo puikiais komentarais bei nuotraukomis.
Atsakyti
šiandien aplink namus ieškojau ką nufotografuoti....

user posted image
user posted image

Kažkas rašė, kad nusipirko knygą "Skaitmeninė fotografija"... Aš irgi ją prieš kurį laiką nusipirkau. Skaitau ir mokausi...

P.S. per kokį psl. jūs dedat nuotraukas?
Atsakyti
ai dar kelias foto imesiu skaitmenos po pasivaiksciojimo muzikos diena...
i ana tema bijau det, nes matau nemazai klaidu siose foto..
i remelius demesio nekreipkit, nes kazkodel uzvarvolinau tokius siai serijai biggrin.gif

sioje nelabai patinka kompozicija, galva isprausta, bet patiko pati akimirka, jos sustabdymas.. nedaznai taip gaunas, tad vertinu si kadra..
"kur skuba tas gyvenimas?"
user posted image

sioje patinka man mano vaiko israiskele smile.gif
"neduodi nu ir nereikia"
user posted image

o cia tiesiog pabandziau nufotografuot kitu kampu, kokiu nefotografuodavau.. kazka turi tas kadras, bet kazko ir truksta. gal perkrautas atrodo..
"besiskverbiantys garsai"
user posted image

Mylia, tavo miesto foto paliko ispudi.. tokios kontrastingos j/b.. ir siaip visai smagiai ziurejosi..

Opa, tavo zuikio akutes kaip visad.. graaaaazios smile.gif

uzmaciau kazkas sveikino Zveri, tad prisidedu 4u.gif

getter, is tavosios serijos man rastas patiko. tik norisi kvadrato, kad nebutu apatines dalies. tarsi rezti rastui tiesiai per viduri.. kazkuo primine sis rastas Jurgaicio rastuka.. smile.gif man kai visas rasta snuotraukoje tada per daug akcentu gaunasi... ir tas viduriukas ir atsikisimai, tad siuo atveju isryskinciau tik atsisakojimus smile.gif

Papildyta:

Dejavu, siandien kazkokia liudna nuotaika, tad norejosi uzeiti.. smile.gif
Atsakyti