Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(californiagirl @ 2008 05 08, 01:51)

Vaizdeliai is mano namu... rolleyes.gif
bigsmile.gif pasaku pasaka

QUOTE(Kaktuke @ 2008 05 08, 20:31)
californiagirl atsiprasau, kad ne i tema, gal zinai ar tikrai JAV fotikai pidesni nei LT? Turiu galimybe, kad parveztu, tik nzn ar tikrai pigiau.
Pasakysiu ka sake vyriskis is kodako taisyklos, kuriam nesiau fotika.
pasakojo kad dauguma fotoaparatu jam atnestu taisyti ir atveztu is amerikos yra su gamybiniu broku. juos surinkineja kiti ir del to skiriasi kokybe, kartais kai isardo randa varztus isuktus visai ne ten kur reikia. va ir maniskis (tiksliau draugo kuri buvau paskolinus ir sugadinau) is amerikos, tai gedimas buvo utopinis, kzkokiu budu ant uzuolaideliu pateko alyva kuria sutepinejamos judamosios dalys, pvz fokusas ir pan. (as nenusimanau smile.gif ). taip kad jis sake, jog nepatikima amerikietiska technika smile.gif nzn ar tai tiesa

QUOTE(Degutė @ 2008 05 08, 21:58)
O kartais su WB įdomiai gaunasi  ax.gif
cia visi vis kalba apie "WB", o as vis neperprantu kas tai ax.gif
Atsakyti
WB- white balance 4u.gif
Atsakyti
Sveikučiai 4u.gif

Sveikinimai Degutei 4u.gif Ca-girl sužavėjo tulpės wub.gif paskutinė tavoji kabina, graži mergytė pagauta judesy 4u.gif

O aš šiandien autoportretinausi blush2.gif
Kelios kuriomis likau visai patenkinta, bet kritiką vistiek priimsiu jei jos bus blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Ir šioka tokia manipuliacija:

"Ištirpstu"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 05 09, 23:47)
Pasakysiu ka sake vyriskis is kodako taisyklos, kuriam nesiau fotika.
pasakojo kad dauguma fotoaparatu jam atnestu taisyti ir atveztu is amerikos yra su gamybiniu broku. juos surinkineja kiti ir del to skiriasi kokybe, kartais kai isardo randa varztus isuktus visai ne ten kur reikia. va ir maniskis (tiksliau draugo kuri buvau paskolinus ir sugadinau) is amerikos, tai gedimas buvo utopinis, kzkokiu budu ant uzuolaideliu pateko alyva kuria sutepinejamos judamosios dalys, pvz fokusas ir pan. (as nenusimanau smile.gif ). taip kad jis sake, jog nepatikima amerikietiska technika smile.gif nzn ar tai tiesa

Nelabai noriu tiketi... g.gif Sh... pasitaiko visur perkant- tiek Europoj tiek JAV, bet kad prastesnes kokybes surinkinetu spec. amerikai tai netikiu..sakyciau atvirksciai g.gif Aplamai cia gali viska keisti grazinti ir t.t., tai kaip tik stengiasi kad neluztu daiktai, kad tik negrazintum po menesio, ar po metu biggrin.gif
Kad ir batus panesioji, jei nutrina gali grazinti arba apsikeisti ax.gif Del kokybes(kalbant apie viska) stengiasi amerikonams itikti, nes anie baisiai isrankus ax.gif

QUOTE(Getter @ 2008 05 10, 03:17)
Ca-girl sužavėjo tulpės  wub.gif  paskutinė tavoji kabina, graži mergytė pagauta judesy  4u.gif 

Del tulpiu aciu 4u.gif O del mergytes berods mane su Sea sumaisei. Ten jos mergyte. Mudvieju avatarai baisiai panasus(pedutes), todel pasikeiciu kad painiavos nebebutu biggrin.gif

Sea, patiko bigsmile.gif Neturiu kritikos, tik gal vos vos ryskumo truksta mergytei g.gif

Getter, is tavuju auto man labiausiai pirmoji patinka bigsmile.gif Tik antras planas kliuna gal... kazkoks adijalas blush2.gif biggrin.gif Kitos g.gif WB smarkiai pavaziaves, nepatinka melsvas atspalvis odoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2008 05 09, 23:28)

Dedu viena foto kritikai 4u.gif

Puikus momentas, vistik gaila, kod fokusas ne į mergytę, norėtųs jos ryškios.

QUOTE(Getter @ 2008 05 10, 04:17)

O aš šiandien autoportretinausi  blush2.gif 
Kelios kuriomis likau visai patenkinta, bet kritiką vistiek priimsiu jei jos bus  blush2.gif 

Autoportretai man viena iš sudėtingesnių sričių. Labai puiku, kad bandai ir su fokusu "nesipyksti".
pritariu c-girl dėl baltos spalvos balanso - per mano monitorių veidas violetinio atspalvio turi - gal verta pabandyti į j/b paversti. ir gal bandyti palikti kiek daugiau erdvės žvilgsniui.
Manipuliacija nesižiūri.
Atsakyti
Sea_, super momentas, jei ryškumo netrūktų, visai parodinė foto būtų 4u.gif

Getter, pati kankinuos su auto, tiksliau su įtilpimu kadran, tai žinau tas kančias. bet violetinis atspalvis tikrai yra ant veido. atrodo, kad monitorius ar telikas koks apšviečia... nėra tai gerai. manipuliacija man patiko, tik kontrasto kažkaip norėtųsi gal kiek daugiau g.gif

šiaip pasiskaičiau, kad Kenko ir Hoya yra giminingos kompanijos. Hoya Amerikos rinkai, Kenko - Azijos. Todėl didelio skirtumo tarp abiejų firmų filtrų nėra. Vilbros tinklapyje labai skurdi info apie filtrus. arba vietoj reik aiškintis, arba konkurentus aplankyt. nemažai fotohobis.lt yra Hoya filtrų (gera nuorodą į oficialų tinklapį su puikiai pavydžiais ten yra prie kiekvieno filtro), fotocentras.lt prekiauja Cokin filtrų sistemomis (kainų tinklapyje nėra, vietoj ten reik žiūrinėtis, bet informaciją visą apie filtrus galima susirast Cokin oficialiame tinklapyje čia)

o dėl tų surinkimų Amerikos rinkai ar ne. pasižiūrėjau blykstes, konkrečiai Nikon SB-800, tai yra ta pati blykstė už 300 žalių surinkta ne JAV, ir už 700 - surinkta JAV. gal tada ir būna skirtumas, tarp "balto" surinkimo ir "geltono" g.gif kaina gi daugiau nei dviguba. aišku į Lietuvą vis tiek veža tas už 300 žalių ir kitus pigiausius variantus lotuliukas.gif bet kai pamačiau, kiek kainuoja veidrodiniai fotoaparatai, užsigraužiau neturėdama giminių ar palikuonių JAV doh.gif beveik dvigubai pigiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 05 10, 07:03)
O del mergytes berods mane su Sea sumaisei. Ten jos mergyte. Mudvieju avatarai baisiai panasus(pedutes), todel pasikeiciu kad painiavos nebebutu biggrin.gif

Getter, is tavuju auto man labiausiai pirmoji patinka bigsmile.gif Tik antras planas kliuna gal... kazkoks adijalas blush2.gif  biggrin.gif  Kitos g.gif  WB smarkiai pavaziaves, nepatinka melsvas atspalvis odoje 4u.gif

Jooo avatarai tikrai, kad vienodi bet vistiek gėda blush2.gif
Kažkaip dabar pati pažiūrėjau kad melsva verysad.gif bandžiau naikinti odos gelsvumą ir nusigrybavau matomai g.gif
QUOTE(dejavu @ 2008 05 10, 08:16)
Autoportretai man viena iš sudėtingesnių sričių. Labai puiku, kad bandai ir su fokusu "nesipyksti".
pritariu c-girl dėl baltos spalvos balanso - per mano monitorių veidas violetinio atspalvio turi  - gal verta pabandyti į j/b paversti. ir gal bandyti palikti kiek daugiau erdvės žvilgsniui.
Manipuliacija nesižiūri.

Ačiū 4u.gif džiugu bent jau dėl fokuso rolleyes.gif mėlynumą dandau koreguot.

QUOTE(Sansara @ 2008 05 10, 08:52)
Getter, pati kankinuos su auto, tiksliau su įtilpimu kadran, tai žinau tas kančias. bet violetinis atspalvis tikrai yra ant veido. atrodo, kad monitorius ar telikas koks apšviečia... nėra tai gerai. manipuliacija man patiko, tik kontrasto kažkaip norėtųsi gal kiek daugiau  g.gif

Taip erdvės galėtų būti daugiau.
keliu koreguotą variantą, ar dingo mėlynumas?
user posted image

*****...vistiek spalvos kažkokios keistos g.gif
Atsakyti
Getter, ant veido krenta atspindys nuo kažko melsvo/violetinio. tai nemanau, kad WB problema, nes akių obuoliai pakankamai balti. tiesiog ar rūbas, ar koks baldas foto dešinėje manau jį meta ant veido. koks apšvietimas buvo? gal užuolaida spalvota ant lango, ar lemputė su gaubtu kur?
man viena kart oranžinis veidas išėjo, kai fotkinaus tupėdama su ornažinėmis kelnėmis. nors jos kadran net netilpo, bet atsispindėjo visas oranžinis "grožis" ant veido doh.gif
Atsakyti
Sea, kadras nuostabus, aisku mergyte neryski, bet irnesakyk.gif Kudroje rasyciau drasiai 5 ir net palinkeciau i topus patekti (ten ir netukiu broku buvo mirksiukas.gif ) bet biurokratija visur yra, todel jei neivertins, nepergyvenk irnesakyk.gif

Getter, man 1 geriausis, bet norisi kad veidas butu vos zemiau palinkes, del wb pasake, o 'istirpstu' man patiko 4u.gif tik gal veido norisi vos ryskesnio matyti, gal blykste cia buvo nauduota?
Atsakyti
Getter, man pirma kokybiskiausia - ir spalvos, ir i kadras viskas telpa, ir tas "adijalas" neypac maiso, bet... man kazkaip, atrodo, kad snerves i mane ziuri, kaip Elinos "drauges" portretuose... pas mane, matyt, specifine fobija...

Sea - puiki mergytes nuotrauka - tiesiai ant sienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 10 gegužės 2008 - 11:19
Aciu 4u.gif Pradziuginot is pacio ankstyvo ryto wub.gif

Getter, man tas violetinis atspalvis trukdo ,bet siaip saunuole 4u.gif
Atsakyti
keliu pora is gamtos:
user posted image

user posted image

ir savo kudiko portretuka:
user posted image
Atsakyti