Jo, Pupeliuką ir aš galvojau paminėt. nes jai vestuves žinau reiks fotografuot kažkada, tai pasitreniruot ant krikštynų irgi manau neblogai būtų prieš vestuves
andriuškos kontaktai čia, jei nepasikeitė. ir AŽ manau gali drąsiai rašyt
Ačiū labai už sveikinimus
Fotografuota už Klaipėdos, ties Karkle šį ilgą savaitgalį.
O realiai aplink mus yra tiek daug oranžinės spalvos, kad ohoho. Draugė juokėsi iš manęs, kad aš ištisai vis ką oranžinio pastebėdavau, bet vis ai.. neįdomu.
Na, tada nauja tema netikėtas rakursas
Californiagirl, kaip fainai buvo tiek tulpių pamatyti
Fotografuota už Klaipėdos, ties Karkle šį ilgą savaitgalį.
O realiai aplink mus yra tiek daug oranžinės spalvos, kad ohoho. Draugė juokėsi iš manęs, kad aš ištisai vis ką oranžinio pastebėdavau, bet vis ai.. neįdomu.
Na, tada nauja tema netikėtas rakursas
Californiagirl, kaip fainai buvo tiek tulpių pamatyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 07, 21:12)
tai tu nori pasakyt, kad pasiimi fotoaparatą, ant objektyvo ar fotoaprato perstatai svirteles į M padėtį...
Hmz... pas mane canonas eos400d su 18-55mm..
nu rezimas pas mane Av fokusas manual... o kaip suprast "su ziedu ryskuma suvedi"? ta prasme su ziedu (sukinejant pacia linze) atistatau artuma, tada ta knopke kur fotkint pusiau nuspaudi kad sufokusuotu ir tada jau iki galo daspaudi...
fokusavau i kairej labiau esanti vaika, tai didesne paklaida...
o del regejimo.. nu nera jis pas mane perfect... nu bet kad ant tiek nugrybauciau.. nu nzn
nu va imetu kur fokusavau i pakabuka (nieko nekeiciu ir dedu didele, kad matytusi..)
help...
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 08, 11:11)
nu rezimas pas mane Av fokusas manual... o kaip suprast "su ziedu ryskuma suvedi"? ta prasme su ziedu (sukinejant pacia linze) atistatau artuma, tada ta knopke kur fotkint pusiau nuspaudi kad sufokusuotu ir tada jau iki galo daspaudi...
o del regejimo.. nu nera jis pas mane perfect... nu bet kad ant tiek nugrybauciau.. nu nzn
nu va imetu kur fokusavau i pakabuka (nieko nekeiciu ir dedu didele, kad matytusi..)
help...
help...
Pas mane pentaxas, bet gal pavyks paaiskinti. AV, nebutinai reiskia, kad fotografuoji su vien rankiniu fokusavimu, pas mane bent dar yra mygtukas MF/AF kuris isijungia/isjungia automatini fokusavima. Kadangi ne tik ass su tuo fotiku smaginuos, tai buna kad lieka ijungtas AF. Tada iki puses nuspaudus uzrakto paleidimo mygtuka susifokusuoja automatiskai. Gal ir pas tave taip?
Siaip, paziurejus i nuotrauka su pakabuku, man rodos kad fokusas i metaline dali prie duru, ten didziausias kontrastas, ir autofokusavimu taip ir gautusi...
nu gal ir kvailai cia as
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 08, 10:11)
tai cia tu naudoji auto fokusa, kaip Sansara ir itare.
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 08, 11:11)
Mano akys rodo, kad fokusas tikrai ne į pakabuką, o į tą metalinę dalį
nu dbr ziuriu.. nu akurat glusas daiktas as
rinkdavausi ant autofokuso manual autofokus point selection
tik kad vienas protingas zmogus pasake kad nekisciau ten nagu (turbut turejo galvoj kol neismoksiu auto.. ) tai as jo ir nemaciau
nu tikiuosi viskas tvarkoj us mano canoniuku ir nereiks remontuot..
aciu, mergaites
rinkdavausi ant autofokuso manual autofokus point selection
tik kad vienas protingas zmogus pasake kad nekisciau ten nagu (turbut turejo galvoj kol neismoksiu auto.. ) tai as jo ir nemaciau
nu tikiuosi viskas tvarkoj us mano canoniuku ir nereiks remontuot..
aciu, mergaites
Žužu,
jei jau spaudi iki pusės knopkę kas sufokusuotų, tai ne manual fokusas, o auto. manual fokusas yra, kai tu pati suvedi ryškumą su objektyvo žiedais, o ne vien atstumą nustatai
pas tave kit'inis rinkinys, todėl back/front fokuso tikimybė maža (ji dažnai, kai perki kito gamintojo objektyvą Tamron, sigma ir dedi ant kokio nikono ar canono)
įdėtoje foto nematau visai ryškaus fokuso vietos, sujudinta turbūt buvo, ar raktai suposi gal...
taigi, tu naudojiesi automatiniu fokusu, suvedi tik atstumą ranką (prizoomini ar atitolini). o automatinis fokusas gali nušokti, kaip kažkada andriuška pasakojo. jis mėgsta ryškiausias, kontrastingiausias vietas, ypač kai vaikai yra linkę labai greit judėt
todėl siūlau instrukcijoje susirasti kaip nusistatyti, kad galėtum pati pasirinkti fokusuojamą tašką iš esančių vaizdo ieškiklyje (kad fokusuotų ne arčiausiai esantį objektą, o vieną norimą tašką). tada kai pasirenki norimą tašką, bandyt jį nustatyt ton vieton kur nori, kad būtų fokusas, pvz. vaiko akys, raktai ar betkas kito. ir tada spausti mygtuką fotografavimui
P.S. iš tavo posto supratau, kad jau taip ir darai todėl tereik praktikos
jei jau spaudi iki pusės knopkę kas sufokusuotų, tai ne manual fokusas, o auto. manual fokusas yra, kai tu pati suvedi ryškumą su objektyvo žiedais, o ne vien atstumą nustatai
pas tave kit'inis rinkinys, todėl back/front fokuso tikimybė maža (ji dažnai, kai perki kito gamintojo objektyvą Tamron, sigma ir dedi ant kokio nikono ar canono)
įdėtoje foto nematau visai ryškaus fokuso vietos, sujudinta turbūt buvo, ar raktai suposi gal...
taigi, tu naudojiesi automatiniu fokusu, suvedi tik atstumą ranką (prizoomini ar atitolini). o automatinis fokusas gali nušokti, kaip kažkada andriuška pasakojo. jis mėgsta ryškiausias, kontrastingiausias vietas, ypač kai vaikai yra linkę labai greit judėt
todėl siūlau instrukcijoje susirasti kaip nusistatyti, kad galėtum pati pasirinkti fokusuojamą tašką iš esančių vaizdo ieškiklyje (kad fokusuotų ne arčiausiai esantį objektą, o vieną norimą tašką). tada kai pasirenki norimą tašką, bandyt jį nustatyt ton vieton kur nori, kad būtų fokusas, pvz. vaiko akys, raktai ar betkas kito. ir tada spausti mygtuką fotografavimui
P.S. iš tavo posto supratau, kad jau taip ir darai todėl tereik praktikos
Sveiki
Parašykite prašome savo turimą techniką dar kas nerašėt Tema baigiasi jau, tai kaip tik bus proga įdėti naujoje temoje sąrašėlį
Žūžū, ar tave traukt
Californiagirl , nu vaizdai Toms kur ND man šiek tiek trūko (visiškai pritariu Dejavu komentarams), bet tarp šiandien įdėtų yra net labai gerų mano akiai
Parašykite prašome savo turimą techniką dar kas nerašėt Tema baigiasi jau, tai kaip tik bus proga įdėti naujoje temoje sąrašėlį
Žūžū, ar tave traukt
Californiagirl , nu vaizdai Toms kur ND man šiek tiek trūko (visiškai pritariu Dejavu komentarams), bet tarp šiandien įdėtų yra net labai gerų mano akiai
QUOTE(Smiltis @ 2008 05 08, 12:25)
Žūžū, ar tave traukt
gal dar nea..
nes jeigu tokiu "fotografiu" kaip as prirasysit i sarasa tai jis per 5psl bus
dekui visiems uz komentarus, del tu ratu, manau,reiks perfotografuoti. ratukai mano tevu sodyboje, bet ne Kaune , o vat pabliurinti nereikalingo mano kampo nesugalvojau, todel ir formatas toks neiprastas, daug karpiau.
Sakykit, fotografuojant peizaza kaip padaryti, kad dangus butu melynas? Jei nustatineju ekspozicija pagal dangu tai visa kita gaunasi labai tamsu. Naudoti filtra?
Sakykit, fotografuojant peizaza kaip padaryti, kad dangus butu melynas? Jei nustatineju ekspozicija pagal dangu tai visa kita gaunasi labai tamsu. Naudoti filtra?
Ca-girl, o visos tulpiu nuotraukos darytos su poliarizaciniu filtru?