Temos atgaivinimui
Nera kazkuo stebuklingas kadras, taciau man labai patiko vaiski pavasarine zaluma. Fotografuota pries keleta savaiciu, kai dauguma medziu dar buvo pliki - man toks labai pavasaris. dar, tiesa, bandziau rankiniu rezimu viska fokusuot, kad priekyje lapai but paplauke ir fonas isplaukes, tik lapeliai per vidury ryskesni. Bandymas, trumpai tariant.
Debesuotas Vilnius
Cia jau sio savaitgalio nuotrauka - visa ryta dangus buvo kaip stiklas, o kol nuo Uzupio angelo uzlipau ant kalno - va ir aptrauke dangu debesim. Kaip tai blankiai atrodo
Sveikos, na idesiu ir as fotke sulaukti kritikos....
Pati nelabai kazka galiu kritikuoti tik tyliai skaityti krikstadukte
Ir as keliu pora temos atgaivinimui.
ir
nezinau kas joms blogai, man jos visai idomiai atrodo. Lauksiu komentaru is daugiau suprantanciu
Papildyta:
As irgi dar nelabai galiu komentuoti, be nuotrauka man patiko, nukirpciau siek tiek desnio sono, kad nebutu centravimo
ir
nezinau kas joms blogai, man jos visai idomiai atrodo. Lauksiu komentaru is daugiau suprantanciu
Papildyta:
QUOTE(lioliuke @ 2008 05 07, 18:05)
Sveikos, na idesiu ir as fotke sulaukti kritikos....
As irgi dar nelabai galiu komentuoti, be nuotrauka man patiko, nukirpciau siek tiek desnio sono, kad nebutu centravimo
bald.nomad, pirmoji nebloga tik as kirpciau truputi desines ir truputi virsaus..
lioliuke, tiesiog seimyniniam albumui...
Kaktuke, man pirmoji visai nieko, tik ta pastata tolumoj pablurinciau, nes labai atkreipia demesio antroji, tiesiog nuotrauka.. zoles tekstura nebloga, bet, kad labai kabintu
kazkur lyg skelbet VIENATVES tema tai klaidziojant po interneta uzkliuvo shita foto...
klausimas: ka daryt kai sufokusuoji (manual) i kazkoki abjekta, bet salia yra ryskesnis ir susidaro ispudis kad fokusuota i ryskuji.. (kazi ar suprasit ko klausiu nemoku aiskiai paaiskint ) kazkuris is berniuku aiskino, kad pauola i ryskumo zona ir todel susidaro toks efektas, bet ar galima jo isvengt? kaip?
bandau kelt kinderio foto iliustravimui
plytos ir balionas labai ryskus, nors fokusuota i vaiki
lioliuke, tiesiog seimyniniam albumui...
Kaktuke, man pirmoji visai nieko, tik ta pastata tolumoj pablurinciau, nes labai atkreipia demesio antroji, tiesiog nuotrauka.. zoles tekstura nebloga, bet, kad labai kabintu
kazkur lyg skelbet VIENATVES tema tai klaidziojant po interneta uzkliuvo shita foto...
klausimas: ka daryt kai sufokusuoji (manual) i kazkoki abjekta, bet salia yra ryskesnis ir susidaro ispudis kad fokusuota i ryskuji.. (kazi ar suprasit ko klausiu nemoku aiskiai paaiskint ) kazkuris is berniuku aiskino, kad pauola i ryskumo zona ir todel susidaro toks efektas, bet ar galima jo isvengt? kaip?
bandau kelt kinderio foto iliustravimui
plytos ir balionas labai ryskus, nors fokusuota i vaiki
Debesai debesai
Nežinau ar įmanoma buvo išvengti išdegimų debesyse
Nežinau ar įmanoma buvo išvengti išdegimų debesyse
QUOTE(Stikline @ 2008 05 07, 18:58)
vat todėl ir noriu filtro debesų išdegimai retai kliūna, nepergyvenk. šioje foto tikrai nekliūna.
kaktute, pirmoji tikrai įdomus pamatymas. šaunuolė. tik formatas netradicinis kliūna. antra - grybukas ir tiek.
Žužu, tikrai vaikas nesufokusuotas. jei fokusavai rankiniu būdu (o ne tik rankiniu M režimu fotografavai), tai gali kontroliuot visada kas išeis ryškiau, nes pati reguliuoji. nebent yra "back" fokusas, tada reguliuot objektyvą reik servise (ši foto netinka tam nuspręst, per didelis atstumas nuo norėto sufokusuot objekto, iki sufokusuoto). jei fotografuoji tik M režimu, vis tiek fokusas yra auto ir fokusuoja į kontrastingiausią vietą.... siūlyčiau išmokti fokusuota su autofokusu, pasirenkant lagelį objektyve (jei veidrodinis fotikas), kuris nori, kad būtų fokusuojamas
Mamyte skorpione, stogai ok. puikiai atrodo, tik bėda, kad ten kur turi būt jūra (dešinėj viršuje) - ore plūduriuojantis laivelis... neliko jūros. todėl tas plotas netenka prasmės. jei būtų išėjusi jūra, sakyčiau, foto labai vykusi
bald.nomad - pirmoje bandymas pavykęs. antrai trūksta kontrasto ir laaabai. pilka foto.
grethenn, dėkui už nuorodą į parduotuvę. mano vyras netoli dirba, sakė užeis pasižiūrėt ko ten yra gero
kas suskaičiuos ND nugalėtoją?
QUOTE(Sansara @ 2008 05 07, 20:18)
vat todėl ir noriu filtro debesų išdegimai retai kliūna, nepergyvenk. šioje foto tikrai nekliūna.
O aš jau noriu veidrodinio fotiko Ačiū O kas kliūna? Man tai kažkokios detalės
QUOTE(Sansara @ 2008 05 07, 20:18)
Žužu, tikrai vaikas nesufokusuotas. jei fokusavai rankiniu būdu (o ne tik rankiniu M režimu fotografavai), tai gali kontroliuot visada kas išeis ryškiau, nes pati reguliuoji. nebent yra "back" fokusas, tada reguliuot objektyvą reik servise (ši foto netinka tam nuspręst, per didelis atstumas nuo norėto sufokusuot objekto, iki sufokusuoto). jei fotografuoji tik M režimu, vis tiek fokusas yra auto ir fokusuoja į kontrastingiausią vietą.... siūlyčiau išmokti fokusuota su autofokusu, pasirenkant lagelį objektyve (jei veidrodinis fotikas), kuris nori, kad būtų fokusuojamas
jau rasiau, kad fokusuoju manual/rankiniu budu (o ne auto ) M rezimu..
bet tai joxaidyshki jeigu reik remontuot o kaip ka fotkint kad pamatyt?
nors siaip lyg fokusuoja...
jau dejau seniau dzipa, batus......
Kaktuke, tavo "Senoviniai rateliai" ne kaune fotkinti
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 07, 19:32)
jau rasiau, kad fokusuoju manual/rankiniu budu (o ne auto ) M rezimu..
tavo seniau dėtų foto neberodo...
tai tu nori pasakyt, kad pasiimi fotoaparatą, ant objektyvo ar fotoaprato perstatai svirteles į M padėtį, sufokusuoji rankiniu būdu ant savo vaiko, suvedi su žiedu ryškumą ant vaiko ir jis nesigauna ryškus nuotraukoje, o gaunasi siena????
nuuuuu žinok netikiu
jei automatika taip nušoktų, tikėčiau. jei rankiniu taip nesuvedi, arba regėjimas tada prastas, kad nematai kur suvedi, arba tiesiog nemoki to daryt... na nemanau kad čia toks gedimas būtų. fokusas yra, tik ne ten...
jei fotografuotum kažką iš arti, ir būtų fokusas nuo akies nušokęs kur ant nosies ar antakio, tikėčiau, kad vaikas sujudėjo kelis mm, kad gali būt "back" ar "front" fokusas, todėl paklaida yra, bet kad keliasdešimt cm nušoktų...
P.S. beje, į kurį vaiką fokusavai? jei į pirmą, tai didelė klaida, jei į antrą - mažesnė paklaida. tada gali būt, kad tiesiog ne iki galo suvedei ryškumą "ant" vaiko ir tiek. to visiems pasitaiko
ir patikslink, koks fotikas ir koks objektyvas?
senokai čia buvau bet būdama kaime fotorafavau kol kas idesiu vieną nuotrauką "Rainiai"
Oho, kiek daug nuotraukų
Gaila, kad dabar pakomentuoti negaliu, tik rytoj.
Suprantu, kad jau ir tai kėliau daug foto ir galėjau nusibosti, bet dabar reikia ne tiek kritikos, kiek patarimo ir pagalbos...
Bandžiau ir vienaip, ir kitaip, bet niekaip nesugalvoju kaip apkirpti (ir šiaip pateikti) šitą nuotrauką. Ačiū, jei kas galėtų patarti, kaip geriau. Įmetu nekeistą originalą:
Gaila, kad dabar pakomentuoti negaliu, tik rytoj.
Suprantu, kad jau ir tai kėliau daug foto ir galėjau nusibosti, bet dabar reikia ne tiek kritikos, kiek patarimo ir pagalbos...
Bandžiau ir vienaip, ir kitaip, bet niekaip nesugalvoju kaip apkirpti (ir šiaip pateikti) šitą nuotrauką. Ačiū, jei kas galėtų patarti, kaip geriau. Įmetu nekeistą originalą: