Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Temos atgaivinimui

user posted image

Nera kazkuo stebuklingas kadras, taciau man labai patiko vaiski pavasarine zaluma. Fotografuota pries keleta savaiciu, kai dauguma medziu dar buvo pliki - man toks labai pavasaris. dar, tiesa, bandziau rankiniu rezimu viska fokusuot, kad priekyje lapai but paplauke ir fonas isplaukes, tik lapeliai per vidury ryskesni. Bandymas, trumpai tariant.

Debesuotas Vilnius

user posted image

Cia jau sio savaitgalio nuotrauka - visa ryta dangus buvo kaip stiklas, o kol nuo Uzupio angelo uzlipau ant kalno - va ir aptrauke dangu debesim. Kaip tai blankiai atrodo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 07 gegužės 2008 - 16:00
Sveikos, na idesiu ir as fotke sulaukti kritikos....
Pati nelabai kazka galiu kritikuoti tik tyliai skaityti smile.gif krikstadukte
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lioliuke: 07 gegužės 2008 - 18:07
Ir as keliu pora temos atgaivinimui.
user posted image
ir
user posted image
nezinau kas joms blogai, man jos visai idomiai atrodo. Lauksiu komentaru is daugiau suprantanciu bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(lioliuke @ 2008 05 07, 18:05)
Sveikos, na idesiu ir as fotke sulaukti kritikos....
Pati nelabai kazka galiu kritikuoti tik tyliai skaityti smile.gif krikstadukte

As irgi dar nelabai galiu komentuoti, be nuotrauka man patiko, nukirpciau siek tiek desnio sono, kad nebutu centravimo ax.gif
Atsakyti
bald.nomad, pirmoji nebloga tik as kirpciau truputi desines ir truputi virsaus.. rolleyes.gif

lioliuke, tiesiog seimyniniam albumui... ax.gif

Kaktuke, man pirmoji visai nieko, tik ta pastata tolumoj pablurinciau, nes labai atkreipia demesio ax.gif antroji, tiesiog nuotrauka.. zoles tekstura nebloga, bet, kad labai kabintu schmoll.gif

kazkur lyg skelbet VIENATVES tema tai klaidziojant po interneta uzkliuvo shita foto... smile.gif

klausimas: ka daryt kai sufokusuoji (manual) i kazkoki abjekta, bet salia yra ryskesnis ir susidaro ispudis kad fokusuota i ryskuji.. (kazi ar suprasit ko klausiu doh.gif nemoku aiskiai paaiskint tongue.gif ) kazkuris is berniuku aiskino, kad pauola i ryskumo zona ir todel susidaro toks efektas, bet ar galima jo isvengt? kaip?
bandau kelt kinderio foto iliustravimui
user posted image
plytos ir balionas labai ryskus, nors fokusuota i vaiki sad.gif
Atsakyti
Debesai debesai

user posted image

Nežinau ar įmanoma buvo išvengti išdegimų debesyse g.gif
Atsakyti
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=294&i=p5020063ks7.jpg][IMG]http://img294.ima

smile.gif Ar apacia bloga,kad matos vien tik stogai,ar siaip daug kas blogai g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 05 07, 18:58)
Debesai debesai
Nežinau ar įmanoma buvo išvengti išdegimų debesyse  g.gif

vat todėl ir noriu filtro tongue.gif debesų išdegimai retai kliūna, nepergyvenk. šioje foto tikrai nekliūna.

kaktute, pirmoji tikrai įdomus pamatymas. šaunuolė. tik formatas netradicinis kliūna. antra - grybukas ir tiek.

Žužu, tikrai vaikas nesufokusuotas. jei fokusavai rankiniu būdu (o ne tik rankiniu M režimu fotografavai), tai gali kontroliuot visada kas išeis ryškiau, nes pati reguliuoji. nebent yra "back" fokusas, tada reguliuot objektyvą reik servise (ši foto netinka tam nuspręst, per didelis atstumas nuo norėto sufokusuot objekto, iki sufokusuoto). jei fotografuoji tik M režimu, vis tiek fokusas yra auto ir fokusuoja į kontrastingiausią vietą.... siūlyčiau išmokti fokusuota su autofokusu, pasirenkant lagelį objektyve (jei veidrodinis fotikas), kuris nori, kad būtų fokusuojamas 4u.gif

Mamyte skorpione, stogai ok. puikiai atrodo, tik bėda, kad ten kur turi būt jūra (dešinėj viršuje) - ore plūduriuojantis laivelis... neliko jūros. todėl tas plotas netenka prasmės. jei būtų išėjusi jūra, sakyčiau, foto labai vykusi

bald.nomad - pirmoje bandymas pavykęs. antrai trūksta kontrasto ir laaabai. pilka foto.

grethenn, dėkui už nuorodą į parduotuvę. mano vyras netoli dirba, sakė užeis pasižiūrėt ko ten yra gero wub.gif

kas suskaičiuos ND nugalėtoją? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 07, 20:18)
vat todėl ir noriu filtro  tongue.gif debesų išdegimai retai kliūna, nepergyvenk. šioje foto tikrai nekliūna.

O aš jau noriu veidrodinio fotiko biggrin.gif Ačiū ax.gif O kas kliūna? g.gif Man tai kažkokios detalės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 07, 20:18)
Žužu, tikrai vaikas nesufokusuotas. jei fokusavai rankiniu būdu (o ne tik rankiniu M režimu fotografavai), tai gali kontroliuot visada kas išeis ryškiau, nes pati reguliuoji. nebent yra "back" fokusas, tada reguliuot objektyvą reik servise (ši foto netinka tam nuspręst, per didelis atstumas nuo norėto sufokusuot objekto, iki sufokusuoto). jei fotografuoji tik M režimu, vis tiek fokusas yra auto ir fokusuoja į kontrastingiausią vietą.... siūlyčiau išmokti fokusuota su autofokusu, pasirenkant lagelį objektyve (jei veidrodinis fotikas), kuris nori, kad būtų fokusuojamas  4u.gif

jau rasiau, kad fokusuoju manual/rankiniu budu (o ne auto tongue.gif ) M rezimu..
bet tai joxaidyshki jeigu reik remontuot unsure.gif o kaip ka fotkint kad pamatyt?
nors siaip lyg fokusuoja...
jau dejau seniau dzipa, batus......
Kaktuke, tavo "Senoviniai rateliai" ne kaune fotkinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 07 gegužės 2008 - 19:34
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 07, 19:32)
jau rasiau, kad fokusuoju manual/rankiniu budu (o ne auto tongue.gif ) M rezimu..
bet tai joxaidyshki jeigu reik remontuot  unsure.gif o kaip ka fotkint kad pamatyt?
nors siaip lyg fokusuoja...

tavo seniau dėtų foto neberodo...
tai tu nori pasakyt, kad pasiimi fotoaparatą, ant objektyvo ar fotoaprato perstatai svirteles į M padėtį, sufokusuoji rankiniu būdu ant savo vaiko, suvedi su žiedu ryškumą ant vaiko ir jis nesigauna ryškus nuotraukoje, o gaunasi siena????
nuuuuu žinok netikiu blush2.gif
jei automatika taip nušoktų, tikėčiau. jei rankiniu taip nesuvedi, arba regėjimas tada prastas, kad nematai kur suvedi, arba tiesiog nemoki to daryt... na nemanau kad čia toks gedimas būtų. fokusas yra, tik ne ten... g.gif
jei fotografuotum kažką iš arti, ir būtų fokusas nuo akies nušokęs kur ant nosies ar antakio, tikėčiau, kad vaikas sujudėjo kelis mm, kad gali būt "back" ar "front" fokusas, todėl paklaida yra, bet kad keliasdešimt cm nušoktų...
P.S. beje, į kurį vaiką fokusavai? jei į pirmą, tai didelė klaida, jei į antrą - mažesnė paklaida. tada gali būt, kad tiesiog ne iki galo suvedei ryškumą "ant" vaiko ir tiek. to visiems pasitaiko smile.gif
ir patikslink, koks fotikas ir koks objektyvas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 07 gegužės 2008 - 20:13
senokai čia buvau blush2.gif bet būdama kaime fotorafavau 4u.gif kol kas idesiu vieną nuotrauką blush2.gif "Rainiai"
user posted image
Atsakyti
Oho, kiek daug nuotraukų bigsmile.gif
Gaila, kad dabar pakomentuoti negaliu, tik rytoj. verysad.gif
Suprantu, kad jau ir tai kėliau daug foto ir galėjau nusibosti, bet dabar reikia ne tiek kritikos, kiek patarimo ir pagalbos... blush2.gif
Bandžiau ir vienaip, ir kitaip, bet niekaip nesugalvoju kaip apkirpti (ir šiaip pateikti) šitą nuotrauką. Ačiū, jei kas galėtų patarti, kaip geriau. Įmetu nekeistą originalą:

user posted image
Atsakyti