Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

na va, pas mus jau apsigyveno 70-300 objektyvas thumbup.gif be stabilizatoriaus, bet vyras kaifuoja thumbup.gif aš irgi blush2.gif
o gal kam reikalingas AF Zoom-Nikkor 28-80 mm f/3,3-5,6 G? parduodam 4u.gif
Atsakyti
Dar kart pasikartosiu - tingynys esu, ir turiu tam objektyviu pasitesinimu - nuotraukas tik karpau ir mazinu, dagiau nieko nedarau... Darbe, kur kompas galingesnis, nelegaliu programu nelaikau, o namie senukas nepaveza, ir vietos neturi, taigi mano nuotraukos "as is" - t.y. (isvertus is anglu klb.) ka gavau - ta rodau blush2.gif Noriu tobulint kokybe, bet tik fotiko galimybem...
beje, cia ne su muiline, cia su veidrodiniu fotografuot nemoku blush2.gif
Kaktuke - batukas beveik tobulas, zolytes (pirma) - paziurek berods Getter "tau is paskos" - visi tinkami akcentai (mano nuomone), taigi galim tobuleti. Drugelis - nu tik drugelis, as irgi viena ana savaite pagavau, gal ryt idesiu, jei labai geda negraus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 06, 22:03)
Dar kart pasikartosiu - tingynys esu, ir turiu tam objektyviu pasitesinimu - nuotraukas tik karpau ir mazinu, dagiau nieko nedarau... Darbe, kur kompas galingesnis, nelegaliu programu nelaikau, o namie senukas nepaveza, ir vietos neturi, taigi mano nuotraukos "as is" - t.y. (isvertus is anglu klb.) ka gavau - ta rodau  blush2.gif Noriu tobulint kokybe, bet tik fotiko galimybem...

geras noras. tik dažniausia sunkiai įgyvendinamas ir tik idealaus apšvietimo sąlygomis, net ir su veidrodiniu blush2.gif
kokiu režimu fotografuoji? g.gif siūlyčiau užsistatyt ekspokorekciją visada į minusą vos vos. nuotraukos daug ryškesnės gaunasi, jei fotografuoji ne rankiniu režimu aišku.

Atsakyti
Paklausius Jusu patarimu ir paskaicius blog'a ,bandau ikelti pataisyta.Kitaip pataisyti jau nemoku.O kas liecia tai,kad reikia kelti jus sudominancias nutraukas,kaip jau kazkas rase,tai galiu tik parasyti,jog visoms neimanoma itikti smile.gif ,vistiek atsiras kas nors,kam bus neidomu doh.gif verysad.gif 4u.gif smile.gif

Pataisytos nuotraukos mintis taip pat automatiskai keiciasi: dabar tai " Vienisas erdveje".Uztai ir dangaus ir zemes daug smile.gif

Klausimas del spalvu ir siaip,dabar ka manote apie nuotrauka g.gif ........o gal vis tiek dangaus perdaug?....man taip buvo grazu,sorry ax.gif

(Parasyta temai"Mokomes fotografuoti" 4u.gif)
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=90&i=p5030111az8.jpg][IMG]http://img90.image
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 07, 09:33)
Klausimas del spalvu ir siaip,dabar ka manote apie nuotrauka g.gif ........o gal vis tiek dangaus perdaug?....man taip buvo grazu,sorry ax.gif

o tau toks dangus gražus?

Bent jau man žolė su savo raštais buvo kur kas įdomesnė nei tuščias baltas plotas, kuriame turėtų būti dangus : mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamyte skorpione, mums įtikti tikrai nereik. schmoll.gif pati turi nuspręsti, ar tu fotografuoji neprilygstamus šedevrus jau dabar (tikiu, kad dauguma draugų ir giminaičių aikčios nuo šios foto), ar tu juos žadi kurti ateityje su viskuo, kas būdinga gerai foto: puikia kokybe, taisyklinga kompozicija, įdomia mintimi, netikėtu rakursu ir t.t. 4u.gif tai du skirtingi tikslai ir du skirtingi keliai.
Atsakyti
Ne,tikrai taip negalvoju,kad kuriu sedevrus biggrin.gif .As tik mokausi,su Jusu pagalba smile.gif
Siap,pas mane fotoaparatelis nekoks : KONIKA MINOLTE Dimage E 5oo.Pradziai,gal ir geresnio reiktu g.gif ,Sitas,apriboja galimybes,bet kompoziciju kurti turbut netrukdo g.gif .Idomu,koks turetu buti fotoaparatas pradziai ax.gif blush2.gif .Ar geras toks?
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 07, 09:11)
Ne,tikrai taip negalvoju,kad kuriu sedevrus biggrin.gif .As tik mokausi,su Jusu pagalba smile.gif
Siap,pas mane fotoaparatelis nekoks : KONIKA MINOLTE Dimage E 5oo.Pradziai,gal ir geresnio reiktu g.gif ,Sitas,apriboja galimybes,bet kompoziciju kurti turbut netrukdo g.gif .Idomu,koks turetu buti fotoaparatas pradziai ax.gif  blush2.gif .Ar geras toks?

mes turėjom jį metus, tai man jis atrodo pačiu blogiausiu fotoaparatu iš sukurtų šiame pasaulyje... lotuliukas.gif bet čia mano asmininiai santykiai su juo nekokie. nes ėsdavo baterijas, kaip mano katinas traškučius - kilogramais. pavesdavo visada lemiamu momentu "nudusdamas". todėl vertinčiau labai subjektyviai sakydama, kad betkuri kita muilinė už šią geresnė. bet gal maniškis superėdrus baterijoms buvo.
nekenčiau aš to fotiko, ir nekenčiu po šiai dienai. bet jei taviškis laiko nors kiek ilgiau ir negadina nervų, tai pilnai užtektų mokytis kompozicijai ir kokybei išspausti. 4u.gif vėliau priaugsi ir iki aukštesnių reikalavimų
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 07, 11:37)
mes turėjom jį metus, tai man jis atrodo pačiu blogiausiu fotoaparatu iš sukurtų šiame pasaulyje...  lotuliukas.gif bet čia mano asmininiai santykiai su juo nekokie. nes ėsdavo baterijas, kaip mano katinas traškučius - kilogramais. pavesdavo visada lemiamu momentu "nudusdamas". todėl vertinčiau labai subjektyviai sakydama, kad betkuri kita muilinė už šią geresnė. bet gal maniškis superėdrus baterijoms buvo.
nekenčiau aš to fotiko, ir nekenčiu po šiai dienai. bet jei taviškis laiko nors kiek ilgiau ir negadina nervų, tai pilnai užtektų mokytis kompozicijai ir kokybei išspausti.  4u.gif vėliau priaugsi ir iki aukštesnių reikalavimų

Taip,edrus baterijoms drinks_cheers.gif
Atsakyti
Del to kad fotikas tik muiline - neverta nusiminti. Tiesa sakant, as savo muiline turejau 3 metus, kuo toliau tuo geriau valdziau ir jau i pabaiga issiaiskinau visus imanomus subtilumus, ir nuotraukos tikrai mane tenkino. Taciau, atejo laikas kai fotikas pradejo gesti, nusprendziau keisti ir taip jau isejo, kad mane ikalbino pirkti veidrodini... Dabar zinau kad fotkinti nemoku, niekas gerai nesigauna, taciau reikia laiko, ir si aparata ivaldysiu smile.gif
Taip, kad mamyte - griebk aparata kuri turi, lisk i bloga ir darbuokis - jei noresi, tikrai pavyks. as cia ne pavyzdys, bet kai matau kaip zmogiukai cia ir per pora manesiu patobuleja, zinau, kad tai imanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 07 gegužės 2008 - 11:12
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 07, 13:10)
Del to kad fotikas tik muiline - neverta nusiminti. Tiesa sakant, as savo muiline turejau 3 metus, kuo toliau tuo geriau valdziau ir jau i pabaiga issiaiskinau visus imanomus subtilumus, ir nuotraukos tikrai mane tenkino. Taciau, atejo laikas kai fotikas pradejo gesti, nusprendziau keisti ir taip jau isejo, kad  mane ikalbino pirkti veidrodini... Dabar zinau kad fotkinti nemoku, niekas gerai nesigauna, taciau reikia laiko, ir si aparata ivaldysiu smile.gif
Taip, kad mamyte - griebk aparata kuri turi, lisk i bloga ir darbuokis - jei noresi, tikrai pavyks. as cia ne pavyzdys, bet kai matau kaip zmogiukai cia ir per pora manesiu patobuleja, zinau, kad tai imanoma.

Aciu uz gerus patarimus,pasinaudosiu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

pricitavau daug nuotrauku, bet paemiau ir visas istryniau, nes supratau kad nelabai turiu ka pasakyti.. pastaruoju metu atpratau komentuot ir atpratau fotografuot, truputi pauze, atleskit, kai pataisys kompa pasistenksiu pasitaisyti. kzkaip kai pati dalyvauju, lengviau isijausti, o dabar nei isikelt savo foto negaliu perziuret, nei apdirbt.. paciai vertint sunku. cia sulaukiu daug pagalbos, kai grisiu.. vel atgysiu wink.gif

QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 06, 17:54)
Atrodo, kad vos nusprendus man fotografuoti Vilnius, subjura oras...
O bet taciau.. si nuotrauka pakerejo, tiesiog.. stipri emocija, zinoma te medziai apacioje labai nevietoj.. bet kas daryt ka isdygo ten kur nereikia.. ir visi pataisymai ir apkarpimai man visai nevyke, vis tik pirmasis variantas stipriausias smile.gif

bet kaip minejau man dabar sunku.. tai galit nkreipt demesio i mano sita komentara blush2.gif

Papildyta:
Tiesa, del filtru, to tamsinancio visa plota nemaciau.. bet visokiu kitokiu yra ir manau uzsisakyt galima, nes yra katalogiukas..
juozapaviciaus g. 11
Vilnius
2721752
www.fotocentras.lt
Atsakyti