Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 06, 13:10)
Gal pataisyta geriau? Ar dangus dabar nenaturalus? g.gif

Dar viena : "Atsiskyrelis"

Nepykit,as stengiuosi ir is klaidu stengiuos mokytis smile.gif  4u.gif

dabar per daug mėlyna.
Aš žiūriu, tu turi polinki perkrauti viską detalėmis. Akys blaškosi, nebėra kur susikoncentruoti. Tai gal bent jau pradžiai stenkis daryti minimalistines foto, o detales po truputį įvesi kiek vėliau, kai akis įgus. Ir techninių klaidų bus mažiau.
Nes pirmojoj, jei jau medžius rodai, tai kam ta tvora (ir dar taip į šoną nugrūsta) reikalinga.
Antrojoj foto man visiškai pakaktų tik dešiniosios pusės su tuo atsiskyrusiu medžiu.
Atsakyti
Paskutine MamytesSkorpiones nuotrauka - persviesta, neryski, nesufokusuota...
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 06, 12:10)
Gal pataisyta geriau? Ar dangus dabar nenaturalus? g.gif

Nelabai... dangus puse bedos, bet visa kita, kalnai, nebenaturalu.

QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 06, 12:16)
Ir dar vienas bandymas.......Tikuosi neikiresiu 4u.gif

Laaabai truksta kokybes, nuotrauka neryski ir dar isdeginta (persviesta). Jei butu sufokusuota, rysku, gerai i j/b paversta, tada butu idomiau ziureti ir galima butu diskutuot apie kompozicija, nuotraukos minti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 05 06, 14:20)
dabar per daug mėlyna.
Aš žiūriu, tu turi polinki perkrauti viską detalėmis. Akys blaškosi, nebėra kur susikoncentruoti. Tai gal bent jau pradžiai stenkis daryti minimalistines  foto, o detales po truputį įvesi kiek vėliau, kai akis įgus. Ir techninių klaidų bus mažiau.
Nes pirmojoj, jei jau medžius rodai, tai kam ta tvora (ir dar  taip į šoną nugrūsta) reikalinga.
Antrojoj foto man visiškai pakaktų tik dešiniosios pusės su tuo atsiskyrusiu medžiu.

Ar taip ? smile.gif "Atsiskyrelis"

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 06, 12:30)
Ar taip ? smile.gif "Atsiskyrelis"

O tu nenoretum ilisti i senioku padaryta blog'a ir pradziai perskaityti jei ne visa teorija is karto, tai bent jau esmines kompozicijos taisykles?
Atsakyti
Dabar lyg ir atsiskyrelis, bet dangus blankus (bent jau man), o zoles faktura - nebloga. Gal dar kirpciau dangaus ir medi i kuri nors sona "stumciau", kad nebutu per pati viduri... O paciai nuotrauka patinka? Ka nors sako? spalvos grazios?
Manau, kad paskaicius komentaru, gali kilti ir geresne mintis nuotraukai smile.gif Svarbu bandyti toliau. Ir dar bloga paskaityti reiktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 06 gegužės 2008 - 12:36
QUOTE(Žūžū @ 2008 05 05, 07:33)
Getter, man 1 ir 3 spalviskai labai patinka  wub.gif "aukstumose" jei nebutu salia kito medzio saku gal ir patiktu, bet dbr labai man apkrautas vaizdas...  blush2.gif
o paskutinioji jei nebutum rasius, kad nenoriai sutiko pozuot gal jaustusi pavadinimas, o dbr atrodo ...galvoje viena mintis: kada mane pagaliau paleis.. hihihi.gif

Ačiū už komentarą mirksiukas.gif dėl "aukštumų" sutinku su tavim, tos kito medžio šakos gadina visą reikalą, ir pati foto tokia sakyčiau įprasta, ta prasme kadravimas, nes daugelis tokių turi, man tik norėjosi pabandyti pačiai ax.gif

QUOTE(Mylia @ 2008 05 05, 09:34)
Getter, oho kiek bandymu  thumbup.gif ir kiek nuotrauku temai Medis biggrin.gif  Labiausiai patiko 5-ta, labai neblogas variantas. Toje, kur medzio rieves, noretusi viso apskritimo, gal netgi vien to apskritimo is arti, na kaip temai Ritmas biggrin.gif o kokybe patinka. Svajotojas irgi geras, labai naturaliai supozavo smile.gif

Dėkui 4u.gif atsigavau kažkaip per šias keliones su fotoaparatu rankose blush2.gif
Mylia man labai patiko tavo senamieščio fragmentas 4u.gif

QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 05 05, 13:41)
Getter, man ketvirta, su nupjautu kamienu gražiausia. Ir paskutinė.  4u.gif

Dėkui 4u.gif
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 05, 18:20)
Getter, is tavo nuotrauku man kazkaip "tau is paskos labiausiai ziuris, bet kodel - ne nezinau... pagauta sviesa ir saule kaip zvaigzdute - tiesiog pagauta akimirka (ir pas mane tokiu daugiausia, taciau, manau, tai nieko nesako kitiems...) "Sunki svajone" - patinka, bet speju, kad cia labiau del to, kad vaiki grazu turi...

Džiaugiuosi, kad mano favoritė tave užkabino 4u.gif man ji irgi labai miela wub.gif

Mamyte Skorpione - labai daug bandymų - kas yra gerai, bet būtų dar geriau, jei bandytum atrinkti geriausius iš geriausių ir tada mums rodytum 4u.gif Reikia išmokti galvoti apie fotografiją taip "Kuom šitas kadras būtų įdomus KITIEMS, ne tik man, ar jis kokybiškas, ar fokusas vietoje ir t.t." 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 05 06, 14:01)
Reikia išmokti galvoti apie fotografiją taip "Kuom šitas kadras būtų įdomus KITIEMS, ne tik man, ar jis kokybiškas, ar fokusas vietoje ir t.t."  4u.gif

Vat as apie sita dali kai pagalvoju, tai ir nekeliu nuotrauku... nes ko tai mano kadrai be manes niekam neidomus... Nera tai lengva rasti kadra kuris butu idomus ne tik tau, bet ir kitiems smile.gif (na cia man taip)
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 05 06, 08:44)
pasimetimas dėl blykstės. gal kas galit patart. ką rinktis Nikonui: SB-600, SB-800, ar SIGMA EF-530 DG Super  g.gif ar ka girdėjot apie tą Sigma, rašo, kad panašiai veikia kaip SB-800, o kaina kaip SB-600 doh.gif

zinai, neturiu nei vienos, tai mano patarimas toks sakem ant vandens. Bet kzk teko dalyvauti Nikon organizuotuose kursuose, tai tas fotografas, kur juos vede, aiskino, kad SB-600 menkai kuo skiriasi nuo 800. Gal tik kiek patogesniu valdymu, siaip funkciskai tas pats ir tipo, neprofams, kurie is to duonos nevalgo, 600 pilnai uztenka dry.gif

mamyteSkorpione, kadangi ikelei daug foto ir bandai aktyviai dalyvauti, apibendrinsiu kt komentarus, ka tau reiketu daryti toliau, kad butu naudinga ir skyreliui, ir tau:

- pasizvalgyk blog'e (nuoroda pirmam temos psl) ir tvirtai issiaiskik, kas yra fokusas, zidinio nuotolis ir islaikymas, bei koks siu dalyku tarpusavio rysys. Pasipraktikuok su skirtingais nusistatymais. Taip pat bent minimaliai apie kompozcijos taisykles.

- bent laikinai atsisakyk kompiuteriniu manipuliaciju ir tiesiog susikoncentruok i nuotrauku kokybe (nes siuo metu jos paprasciausiai nera).

- pasiziurek, kokie yra pagrindiniai zanrai (zmones, peizazai, makro, naktine foto ir tt.) ir pasistenk nuosekliai ir kokybiskai tai pafotografuoti

- Visada naudinga pries parodant foto cia, isianalizuoti ja paciai - pagalvoti, kas joje atrodo idomu, stipru, ir kokias klaidas, abejotinas vietas matai.

- Siaip praktiskai pries keliant kiekviena foto, gali saves paklausti - ko noriu is kitu, koks nuotraukos aspektas man dabar yra neaiskus, kelia abejoniu (fokusas, kompozicija, spalvos, kt) ir paprasyk konkretaus patarimo. Nes tiesiog komentuoti ypac, kai nuotrauku daug (ir klaidu jose taip pat) yra sunkoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 06 gegužės 2008 - 15:17
Atrodo, kad vos nusprendus man fotografuoti Vilnius, subjura oras... Taciau stengiuos nepasiduoti smile.gif Dabar ziurinejau poros savaiciu nuotraukas, ir stai ka radau :
user posted image

Man patinka kontrastingas sviesos srautas, bet ar daugiau yra kas sioj nuotraukoj?ar verta ka taisyti, ar tiesiog nekabina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 06 gegužės 2008 - 15:57
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 06, 16:54)
Atrodo, kad vos nusprendus man fotografuoti Vilnius, subjura oras...

puikiai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
bald.nomad. graži foto, man nesigavo spidulių taip pagaut savaitgalį... blush2.gif šiaip kirpčiau dešinę pusę ir apačią, kad Jonų bažnyčia būtų ant trečdalių susikirtimo. tada ir šviesa ne iš centro kristų, ir kažkokia kompozicija atsirastų, o šakos apačioje nelabai ką informuoja g.gif
Atsakyti