Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

atsiprašau, kad nepakomentuoju. tik šiandien grįžau, neprisėdu normaliai.

tiesa, dėl to filtro, kuris dieną gali leisti fotografuoti su ilgu išlaikymu iki 10+ sekundžių, išsiklausinėjau. tai yra Hoya firmos ND400 filtras (jau išleisti ND1000 ir ND2000 su dar didesniu užtamsinimu). tas filtras buvo gautas per didelius vargus. į Lietuvą jį atsisiųst įmanoma tik per Vilbra, bet Vilbra už tai ima apie 600-700 Lt kažkas (jo kaina priklausomai nuo skersmens kažkur 150 Lt). jo negavo pažįstami ir Anglijoje, tiesiog prekyboje nėra, tai į UK atsiuntė iš Singapūro, o iš UK pažįstami į LT parsiuntė. doh.gif čiupinėjant man primena suvirintojo akinių stiklą lotuliukas.gif užtamsinimas analogiškas, kažkur apie 9 stopus gaunasi.

Atsakyti
Na ką, pargrįžau ir aš 4u.gif

Kelios labiausiai vykusios foto, vertinkit, kritikuokit, aš irgi neatsiliksiu ir pakomentuosiu ax.gif

"Tryse"
user posted image

"Aukštumos" - nerealiai patinka jaučiamas gylis, aukštis bigsmile.gif
user posted image

"Tau iš paskos"
user posted image

J/b - neverstos, o fotografuotos iš kart, vos vos koreguotas kontrastas.

user posted image

Šioje nerealiai patinka šešėlių ir saulės žaismas smile.gif ir pati saulytė pavirtusi miela žvaigždute priduoda šiai foto žaismingumo.
user posted image

Ir galiausiai mano džiaugsmas, vargais negalais sutikęs papozuot biggrin.gif
"Sunki svajonė''
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 04, 18:37)
Beje, Zuzu, cia koki filtra dejai ar ka darei, kad akys tokios zalios? man kiek nenaturali spalva (akims, zolei but pats tas wink.gif )

spalvinu redaguodama (toks tikslas ir buvo, kad atrodyt nenaturaliai mirksiukas.gif ) blush2.gif

Mylia, grazus reportazas smile.gif tik pirmoj pedu noretusi.. ax.gif

Getter, man 1 ir 3 spalviskai labai patinka wub.gif "aukstumose" jei nebutu salia kito medzio saku gal ir patiktu, bet dbr labai man apkrautas vaizdas... blush2.gif
o paskutinioji jei nebutum rasius, kad nenoriai sutiko pozuot gal jaustusi pavadinimas, o dbr atrodo ...galvoje viena mintis: kada mane pagaliau paleis.. hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 05 gegužės 2008 - 07:34
As naudoju Picasa ir Faststone.Noriu "profesionalesniu" 4u.gif smile.gif .

O kokia programa iskerpa vaizda ir ideda kita fona ? Atrasykit,svarbu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSkorpione @ 2008 05 05, 07:55)
O kokia programa iskerpa vaizda ir ideda kita fona ? Atrasykit,svarbu ax.gif  4u.gif

PS tikrai, dėl kitų - negaliu nieko pasakyt.
PS yra viena profesionaliausių. bet klausimas ar tau tikrai to reik. gerai iškirpti yra sunku ir tikrai reik mokėt. aišku, visko galima išmokt. lengviau ir greičiau yra perfotografuot.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif salia garuojant puodeliui rytines kavos, einu perziueti paskutinius puslapius...

Anasko, sveikinu eilini syki nugalejus namu darbuose (gerai skamba, eilini syki... biggrin.gif ) o jei rimtai, labai gera nuotrauka, labai proesionaliai atrodanti. Saunuole, taip ir toliau smile.gif

Zuzu, del pirmu triju foto pritariu kitu nuomonei. O auto labai savotiskas. Kadangi tai auto, bijau stipriai kritikuoti, kad neizeisciau. Zalios spalvos zaismas idomus, bet man norisi, kad akys butu fokuse, nes jos cia kaip ir pagrindinis akcentas. Ir jei jau si foto yra kokia yra, noretusi visiskos simetrijos, patraukti veida truputi kairiau i kadro vidury. O siaip toks kadravimas man nelabai, labai iskreipia veido forma ir del to padaro nuotrauka truputi baugia.

QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 05 03, 19:03)
Buvau Vilniuje, daug fotografavau, bet vėl bijau nesamonių prikelti.

ir as kartais panasiai galvoju, bet siulau nebijoti ir kelti. Juk cia mokomasis skyrelis, o ne sedevru paroda smile.gif

Stikline, Zvilgsnis i ateity patiko. Patiko kompocizija, isnaudotas puikus peizazas priesais, porele, atspindinti nuotraukos minti. Patiko smile.gif

Elina, jei jau nuotraukoje tokie rubai ir toks rimtas zvilgsnis vaiko veiduke, buciau davusi nuotraukai koki su tuo susijusi pavadinima, pvz., Kai taip norime uzaugti, arba Rimtos nerimto vyro svajones, arba Mazo vaiko dideles svajones, ar pan. Na kad pateisinti tuos suaugusio zmogaus momentus mazame vaike, nes kitaip man jie "nesuskamba". O visa kita gerai smile.gif

Pasiklydusi, idomi Pries audra, matosi, kad tamsu, matosi, kad audra artinasi. Iki peizazo, nuo kurio negaleciau atitraukti akiu, kazko truksta. Gal per vienoda spalva... net nezinau. Bet dangus labai patinka.

MamyteSkorpione, sveika prisijungusi 4u.gif Pirmi bandymai visai neblogi. Tik stori remai ant nuotrauku man labai nesiziuri ir bereikalingai apsunkina nuotrauka. Pirmoje foto nepatinka, kad zoles kupstelis per pati vidury, ziurint pagal taisykles to kaip ir neturetu buti, o ziurint ne pagal taisykles... cia jau jusu teise rinktis smile.gif Antroji man idomesne, tiek kompoziciskai, tiek spalvomis. Tik noretusi, kad tas didysis kupstelis butu ryskus. O trecioji... truksta kokio nors akcentuko vienodoje ziedu juroje, kad nuotrauka pasidarytu idomi, ir noretusi fokuso i artimiausius ziedus, kad tolimiausi butu isplauke, o ne atvirksciai.
Del nuotrauku programu nieko padeti negaliu. Jei ka suzinosi geresnio, tai ir man idomu smile.gif

Getter, oho kiek bandymu thumbup.gif ir kiek nuotrauku temai Medis biggrin.gif Labiausiai patiko 5-ta, labai neblogas variantas. Toje, kur medzio rieves, noretusi viso apskritimo, gal netgi vien to apskritimo is arti, na kaip temai Ritmas biggrin.gif o kokybe patinka. Svajotojas irgi geras, labai naturaliai supozavo smile.gif

QUOTE(Žūžū @ 2008 05 05, 07:33)
Mylia, grazus reportazas  smile.gif tik pirmoj pedu noretusi..  ax.gif

Man irgi noretusi biggrin.gif reik mokytis laiku zaibisku greiciu ivertinti visa kadra

Atsakyti
Ikeliu dar viena savaitgaline foto

Senamiescio labirintais

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 05 05, 11:00)
Ikeliu dar viena savaitgaline foto

Senamiescio labirintais

user posted image

tobulai blink.gif
Atsakyti
Mylia, senamiesčio labirintas patiko. thumbup.gif Kitos nuotraukos iš reportažo ne taip labai... ax.gif

Getter, man ketvirta, su nupjautu kamienu gražiausia. Ir paskutinė. 4u.gif

"Raukšlėtas namas"

user posted image
Atsakyti
Pasiklydusi - berods tavo nuotrauka su sutemom Trakuose? Man kiek nepatinka ta tamsa - as suprantu, kad tai sutemos, ir isties matai tamsejanti vaizda, bet akis skiria daugiau pilku atspalviu ir detaliu - tuo tarpu tavo nuotraukoj tiltas zmones ir kitos tamsios detales susilieja i tamsiais demes... Gal reiktu pasviesint tas demes, gal dar ka? Na, nelabai gerai.
Mylia, tavo Rygos antra ir trecia labai patiko, dar truksta vienos su ta pat mergina ir butu visas ciklas - na, benta jau man taip atrodo. Paskutine su porele gerai nupaparacinta smile.gif
Getter, is tavo nuotrauku man kazkaip "tau is paskos labiausiai ziuris, bet kodel - ne nezinau... pagauta sviesa ir saule kaip zvaigzdute - tiesiog pagauta akimirka (ir pas mane tokiu daugiausia, taciau, manau, tai nieko nesako kitiems...) "Sunki svajone" - patinka, bet speju, kad cia labiau del to, kad vaiki grazu turi...

Beje, gyvenimas pilnas keistu dalyku... ar kas pamenat, berods Kooalos zaisliukus uzkistus uz vamzdzio ant namo sienos? as juos netiketai radau, ir supratau, kad juos gerai pagauti reikia placiakampio objektyvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 05 gegužės 2008 - 18:25
QUOTE(bald.nomad @ 2008 05 05, 18:20)
Beje, gyvenimas pilnas keistu dalyku... ar kas pamenat, berods Kooalos zaisliukus uzkistus uz vamzdzio ant namo sienos? as juos netiketai radau, ir supratau, kad juos gerai pagauti reikia placiakampio objektyvo...

oj, zinok, nieko keisto irnesakyk.gif ne tu vienas "netiketai" juos radai, maciau ne viena fotografija su tais paciais zaisliukais, tik kiek skirtingais kampais (Kooalos, deja, ne geriausias is matytu unsure.gif ) mirksiukas.gif Jeigu atmintis neapgauna, jie Uzupyje ax.gif
Atsakyti

Pries pasimatyma 4u.gif

user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=208&i=picture110ti9.jpg][IMG]http://img208.imageshack.us
Atsakyti