Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Beje, įtraukit ir mane į sąrašiuką: Canon S5 IS ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 04 29, 14:51)
Čia iš arčiau žaislai 4u.gif  Tik kažkodėl iš photobucket deda nepakeista foto g.gif

šitoje nėra kontrasto, poplokštė foto.

QUOTE(Žūžū @ 2008 04 29, 18:53)
Bandziau kazka i 'ritma' pataikyt.. tik hm.. kazin ar gavosi..  g.gif
...romantiniu ritmu...
veleje, bet kazkokiu stebuklingu budu perkelinejant i kompa ji man dingo  blink.gif )

romantiniam ritmui trūksta kontrasto. tamsa ne juoda, o ruda.
apie antrą kažkaip be nuomonės. lyg ir kažkas kabina, lyg ir kažkaip kokybės trūksta... mirgėjimas mėlynumu patinka. bet priekyje jis akina kažkaip.

QUOTE(Degutė @ 2008 04 30, 10:26)

"jei reik, tai palauksiu"

"Aušta rytas gretimame pasaulyje"

Ir šiai - pavasario kąsnelis iš Kauno

prie kokybės neprikibsi mirksiukas.gif
pirmoji puiki miesto foto. gražus derinys tarp vaiko rūbų ir vaizdo ekrane. pavadinimas gal ir nelabai. bet šiaip foto žiūrisi puikiai.
įdomiausia antroji. tikrai įdomiai pamatyta, gražiai įrėminta besivejančiomis šakelėmis, puikus pavadinimas. tik man ryto nelabai jaučiasi, daugiau pavasaris. toje su skydu, jaučiasi chaltūra, dingsta romantika, lieka tik PS smile.gif
trečioj puiki kokybė

QUOTE(Pasiklydusi @ 2008 04 30, 13:47)
O čia šiaip, pavasarinės foto.  blush2.gif

dėti galima viską kas susiję su foto lotuliukas.gif toje mozaikoje atrodo dauguma foto peršarpintos arba kokybė žiauriai nukentėjo mažinant, nes nesižiūri.
pirmoji gražios spalvos. bet man ryškumo trūksta. jis yra konkrečiame taške, o visa kitą paplaukę ir nuo apšvietimo, ir nuo mažos diafragmos.

QUOTE(kakarieku @ 2008 04 30, 14:10)
Dedu ir as savo pavasarynus ir bandau pati pakomentuoti savo klaidas:
Kaip supratau butina sharpinti pries idedant foto, kaip? ar tai butu filters->sharpen->ir kas toliau?
Ir kaip ten su tuo vertimu i j/b?Ar yra kazkokie skirtingi lygiai ir pan, ar tiesiog kaip programa pavercia taip ir lieka?

pakišo man kipšas tamsų monitorių. ir vėlgi, tavo pirmoji foto, per tamsųjį mano atrodo super blush2.gif net aiktelėjau kaip pamačiau, kokia faina foto. tie geltonumai į lapus tokie popilkiai tampa, matosi visas tinklelis ant lapelių, ta tekstūra paryškinta tokia, išdegimai, tik švelniai paryškina kantukus... per šviesų to tikrai nematau. bet šioje atsiranda tam tikras lengvumas. sklendimas virš šviesos, kurio nėra anoje.
antroji nekabina

dėl sharpinimo. darau Unsharp mask (prieš mažinant), tada pirmoje eilutėje 50-60 kažkur, antroje 5 pikseliai, trečioje 4 pikseliai. tada mažinu iki kraštinės ilgiausios 640 pikselių.
J/B neįmanoma gerai paverti taip, kaip kompas ima ir paverčia.reiki ar kokį pluginą naudot, action kokį. ar atrasti savo būdą stumdant levels, curves tampant, gradient map daug kas verčia pasirinkę pilką, bet po to vis tiek pastumdyt tenka, kad kontrastas būtų. aš verčiu per channel mixer uždėjus monochrome. tada galima iškelti kažką konkretaus ir nugesinti, ko nenori išryškinti. po to dar kontrastą padidinu.

dėl foto rėmelio. kaip ir rašė stiklinė reik didinti canvas size, apačioj spalvą galima pasirinkti, ir pagal plotį užduot kiek nori, kad pridėtų iš visų pusių. tik dėkit jau ant sumažintos, kitaip rėmelis liks tik plonu siūleliu sumažinus.

Papildyta:
P.S. baigėsi "Kūno" balsavimai. nugalėjo foto Nr.1.
dideliausi sveikinimai autoriui/ei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Anasko, na tavo komplimentai po mano foto ND lotuliukas.gif jau visą vakarą juokiuos iš to pasakymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 30, 21:07)
dėti galima viską kas susiję su foto  lotuliukas.gif toje mozaikoje atrodo dauguma foto peršarpintos arba kokybė žiauriai nukentėjo mažinant, nes nesižiūri.
pirmoji gražios spalvos. bet man ryškumo trūksta. jis yra konkrečiame taške, o visa kitą paplaukę ir nuo apšvietimo, ir nuo mažos diafragmos.

Kokybė nukentėjo labai. doh.gif Pas mane kompiuteryje viskas normaliai atrodė, o įdėjus vos galima įžiūrėti kaip kurias mozaikos dalis. blink.gif Bet per vėlai pamačiau ir jau nebegalėjau ištrinti nuotraukos. verysad.gif

Ačiū už komentarus. 4u.gif Dėl antros, tik dabar po Tavo kritikos pastebėjau neryškumą lotuliukas.gif Anksčiau tik į spalvas žiūrėjau... 4u.gif

Gal galima būtų iš Kūno ND bent nugalėtojo nuotrauką įdėti? Taip įdomu būtų pamatyti. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasiklydusi: 30 balandžio 2008 - 19:19
Sakiau pakomentuosiu bet turiu dilemą g.gif nžn ko vertas šis kadras, jis lyg ir dramatiškas, lyg ir niekuom neįpatingas g.gif pakomentuokit kokios emocijos kyla jums ir aplamai ko jis vertas unsure.gif

''Nevažiuosiu...ne ne ne...''
user posted image

j/b variantas
user posted image
Atsakyti
getter, jb variantas man tiesiog puikus. thumbup.gif gražus žaismas detalių.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 04 30, 19:07)
P.S. baigėsi "Kūno" balsavimai. nugalėjo foto Nr.1.
dideliausi sveikinimai autoriui/ei  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Sveikinam nugaletoja thumbup.gif drinks_cheers.gif
Kazkodel manau, is narcizu sprendziu biggrin.gif , kad nugaletoja yra Anasko ax.gif 4u.gif

Mano nuotraukos 4,5 ir 8
Sea, mano dviejose nuotraukose pagalvojo, kad vyro kuno fragmenatai ten lotuliukas.gif

Atsakyti
Anasko sveikinimai 4u.gif skini laurus kaip reikiant 4u.gif Norėčiau ir aš tokio užsidegimo fotografijai, kokį turi tu, ale paaiškėjo, kad dominuojantis hobis man visgi čiuožimas blush2.gif
Atsakyti
Getter, Sansara, Ca-girl aciu bis.gif taip malonu kad tuoj tikrai sprogsiu bigsmile.gif
Dabar dilema, ar galvoti nauja tema ar ne, nes kiek itariu dabar sudalyvavo tik 5 zmones verysad.gif ir dar viena foto pabego verysad.gif
O tema as irgi nelabai moku sugalvoti, labai norisi pakartoti Emocijas, nes paciai neteko sudalyvauti, o taip norisi pabandyti ax.gif Kaip jums ar noretumet pakartoti ax.gif

Pasiklydusi blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 30 balandžio 2008 - 20:44
Anasko, sveikinimai.. visgi kaktusai čia būtų labiau tikę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 04 30, 21:46)
Anasko, sveikinimai.. visgi kaktusai čia būtų labiau tikę  biggrin.gif

lotuliukas.gif tada taip bijojau kad issidaviau biggrin.gif
Kai dariau foto namie buvo dar rozes, bet nesurizikavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 04 30, 20:41)
Getter, Sansara, Ca-girl aciu bis.gif taip malonu kad tuoj tikrai sprogsiu bigsmile.gif
Dabar dilema, ar galvoti nauja tema ar ne, nes kiek itariu dabar sudalyvavo tik 5 zmones verysad.gif ir dar viena foto pabego verysad.gif
O tema as irgi nelabai moku sugalvoti, labai norisi pakartoti Emocijas, nes paciai neteko sudalyvauti, o taip norisi pabandyti ax.gif  Kaip jums ar noretumet pakartoti ax.gif

Nesprok nesprok biggrin.gif esi verta laurų mirksiukas.gif

Aš už emocijas visom keturiom, tikrai pasižadu šį kartą dalyvauti, esu bedarbė tai laiko įvalias biggrin.gif

Gal galit kas nors dar komentarų mano tai foto, ar ji nieko daugiau nebekabina ir niekam neįdomi? g.gif ax.gif
Atsakyti
Degute, pirma foto nepatinka man kazko tai centravimas. O vat "austa rytas" thumbup.gif labai labai. Trecia- nieko ypatingo, tiesiog grazus pavasariskas kadras. Su uzrasu irgi neblogai, bet pati pirma man labiausiai.

Pasiklydusi, patiko tavo avataras bigsmile.gif

Kakarieku, pirma man nelabai, nepatinka isdeginimas ant spalvotos foto, gal pabandik ja i j/b turetu buti geriau 4u.gif O antra patiko, tik kokia buvo klaida, saule ar lempa sviete gelei i uodega biggrin.gif reikejo atvirkciai fotografuoti, man atrodo turetu gautis visai neblogas darbas g.gif

Getter, man j/b variantas zymiai stipriau ziurisi rolleyes.gif
Uzsidegiau as foto tikrai unsure.gif taip uzsidegiau kad visai savo profesija i antra plana padejau, o gal ir i trecia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 30 balandžio 2008 - 21:18