Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Smiltis @ 2008 04 25, 10:15)

Andriuska, Gal man dar patartum kokią juostelę į Rolleicordą nusipirkt pradžiai pabandymui  blush2.gif Kažkaip visai nieko nenutuokiu apie jas  unsure.gif j/b gal tik  smile.gif 

o, kokia klasika wub.gif
juostelę dėkis tą, kurią gali gauti. nūdienos realija tokia. užsienyje - neribojamas. Vilniuje pasirinkimas dar šioks toks yra. o vat kituose Tėvynės miestuose nežinau.
jei visai nenutuoki kaip ten dėti, persukinėti ir pan. paimk kokią pasibaigusio termino (jei gyveni Vilniuje - galiu padovanoti vieną). o spalvota ar w/b - tau pačiai rinktis. pagal dabartinius orus patarčiau iso 125 maximum, nes išlaikymas juose berods didžiausias 1/500 sec., tai iso 400 kartais su tokiu išlaikymu ir diafragma f22 negelbsti. aš dar pats neapsisprendžiau, kuri man labiau patinka ilford ar kodak. tai ir perku pakaitom abi, priklausomai nuo to arčiau kurios parduotuvės būnu kai užeina noras nusipikti.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 04 25, 13:56)
o, kokia klasika wub.gif
juostelę dėkis tą, kurią gali gauti. nūdienos realija tokia. užsienyje - neribojamas. Vilniuje pasirinkimas dar šioks toks yra. o vat kituose Tėvynės miestuose nežinau.
jei visai nenutuoki kaip ten dėti, persukinėti ir pan. paimk kokią pasibaigusio termino (jei gyveni Vilniuje - galiu padovanoti vieną). o spalvota ar w/b - tau pačiai rinktis. pagal dabartinius orus patarčiau iso 125 maximum, nes išlaikymas juose berods didžiausias 1/500 sec., tai iso 400 kartais su tokiu išlaikymu ir diafragma f22 negelbsti. aš dar pats neapsisprendžiau, kuri man labiau patinka ilford ar kodak. tai ir perku pakaitom abi, priklausomai nuo to arčiau kurios parduotuvės būnu kai užeina noras nusipikti.

gyvenu tai Klaipėdoj, bet važiuoju į Vilnių, tai ir galvoju kad pasižiūrėsiu. Dėl ISO ir t.t. tai čia man viskas aišku, bet ten kaip prašyt , ta prasme kokio formato, kiek radau, tai reikia 120 unsure.gif Blyn, klausinėju kaip kokia tundra jaučiu, nu bet reik man vieną kartą išsisaiškinti unsure.gif
Atsakyti
Kaip ir sakiau nufotografavau pšto dėžutes 4u.gif Dabar dariau, kad butu daugiau kontrasto unsure.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 04 25, 15:02)
Kaip ir sakiau nufotografavau pšto dėžutes 4u.gif  Dabar dariau, kad butu daugiau kontrasto unsure.gif

Nu visai įdomiai, tik va man norėtųsi gal apačios daugiau, kažkaip užspaustos tos dėžutės per daug g.gif Va visai gal fainai atrodytų dar tiek pat apačios, kiek yra fotkėj, o gal dar daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 25, 14:27)
kiek radau, tai reikia 120  unsure.gif Blyn, klausinėju kaip kokia tundra jaučiu, nu bet reik man vieną kartą išsisaiškinti  unsure.gif

taip. 120 formato (kaip sinonimą galima naudoti "vidutinio formato", bet tai būtų apibendrinta, nes jo yra ir 220, ir 620 formatai, nors Lietuvoje galima nusipirkti tik 120 formatą. juostelių pavadinimai atitinką siauros (135 formato) pavadinimus. jei kodakas, tai yra portra nc, vc ir skirtingų iso, ilfordai irgi fp, hp iso 125 ir 400. žiūrėk pamėnkalnio gatvėje (prie tauro kalno) jų adresas www.fototechnika.lt arba pelesos gatvje kodako didmenoje, bet ten po vieną tik iso 400 t-max parduoda, o visas kitas - po 5 vnt (pvz. iso 125 t-max 57,20 kainuoja).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 04 25, 15:27)
taip. 120 formato (kaip sinonimą galima  naudoti "vidutinio formato", bet tai būtų apibendrinta, nes jo yra ir 220, ir 620 formatai, nors Lietuvoje galima nusipirkti tik 120 formatą. juostelių pavadinimai atitinką siauros (135 formato) pavadinimus. jei kodakas, tai yra portra nc, vc ir skirtingų iso, ilfordai irgi fp, hp iso 125 ir 400. žiūrėk pamėnkalnio gatvėje (prie tauro kalno) jų adresas www.fototechnika.lt arba pelesos gatvje kodako didmenoje, bet ten po vieną tik iso 400 t-max parduoda, o visas kitas - po 5 vnt (pvz. iso 125 t-max 57,20 kainuoja).

ačiū tau labai 4u.gif dėl veikimo, tai ten viskas mechaniškai, tai viskas lyg normaliai sukinėjasi, turėtų juk veikt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 25 balandžio 2008 - 16:31
QUOTE(Cinside @ 2008 04 24, 21:01)

Nereali pirmoji foto, išbalsavau kudroje thumbup.gif
QUOTE(Anasko @ 2008 04 24, 22:13)

Anasko, modelis labai dailus, bet, nepyk už atvirumą blush2.gif 4u.gif , nenorėčiau kad fotografas išryškintų mano raukšleles, pakritimus 4u.gif . Nuotraukos labai kokybiškos, bet....Kai ką reikėjo paslėpti. Norėčiau ir aš mokėt fotkinti taip kaip Viktorija Vaišvilaitė. Nemoku. Bet mokau doh.gif

Andriuška, man skubiai pririekė visų filtrų doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kooala @ 2008 04 25, 15:02)
Kaip ir sakiau nufotografavau pšto dėžutes 4u.gif  Dabar dariau, kad butu daugiau kontrasto unsure.gif
user posted image

O jei būtum kaip reikiant atsitūpusi ir kiek šoniau? g.gif
Papildyta:
O čia mano šiandienos šokėjas blush2.gif ( negalėjau patraukti nei suoliuko, nei pastumt šuns į šešėlį blush2.gif , nes šoko ponaitis tik toje vietoje biggrin.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 25 balandžio 2008 - 18:13
Elina, parašyk kokias nustatymais fotkinai šuniuką g.gif Kaip jis tau taip ryškiai išeina judėdamas g.gif nu man tai nors kiek sujuda, visada išplaukia, dar pridėt kad rankos fotiko rankose nenulaikau nedrebindama doh.gif , tai visi portretai išplaukę unsure.gif Suoliukas aišku neprideda čia, nes tiesiai į kampą atsiremia, nu bet dar šokinės smile.gif Šiaip gali su šuniškais skanėstais papratinti , tai pamatysi kaip strykčios mirksiukas.gif O vat kokybė ir spalvos nerealūs wub.gif

Kooala, nu šaunuolė, tikrai darai pažangą thumbup.gif Man trūksta ervės šiek tiek iš viršaus ir apčios, ir pritariu Elinai, pabandyk visokiais kampais ir išsirink kaip jau geriausiai atrodys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 04 25, 19:45)
Elina, parašyk kokias nustatymais fotkinai šuniuką 

AF , AV ( pirmą kartą, šiaip visuomet M) 2,8, iso 100, AWB. Jis ir nejudėjo, laukė viršuje pakelto kauliuko biggrin.gif . O fotkinu kaip pamokė Marko pardavėjas: įkvepi ir kol kadro nėra- nekvėpuoji doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 25 balandžio 2008 - 19:03
Elina thumbup.gif Momentas pasakiskas. Del techniniu, pati zinai, kaip ten su ta saule buna...

Niu... kritikuojam mano nuotraukas smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Galėsiu tas dėžutes ir atsitūpus nufotografuot biggrin.gif

O šiandien radau įdomioj vietoj žaislus padėtus biggrin.gif Šia nuotrauką pavadinčiau
''Įkalinta vaikystė'' ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kooala: 25 balandžio 2008 - 19:44
kooala, pažanga akivaizdi 4u.gif kokybės nebetrūksta. šaunuolė bigsmile.gif antras kadras unikalus. ir apšvietimas geras. tik norisi kažkaip tų žaisliukų didesnių, labiau akcentuotų. nes man to medžio dešinėje visai nesinori.

stebukle, mergaitės ryškumo nėr nei lašo. fokusas kažkur už jos, ant vežimo tų lentų kyšančių. poza, aplinka, nuotaika, jb thumbup.gif berniukas šešėlyje, todėl nematau ar yra fokusas, ar nėra. daugmaž ok betkokiu atveju su fokusu. medis kadrą dalina į dvi dalis, todėl kompoziciją muša

Elina,kadras bigsmile.gif kokybė pavydėtina. o saulė ir šešėliai dabar patys britkiausi. mirga marga viskas. bandžiau vakar draugės vaiko protretuką gaudyt, tai prasikeikiau. saulė visur, kur nereik ir kur reik doh.gif
Atsakyti