Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(dejavu @ 2008 04 24, 16:20)
Iš patirties sakau, nesigundykit pigiais ebay variantais. Turėjau kažkada prisipirkus iš ten, oi muilina vaizdą.

o kas sakė, kad cokin ryškumo pridės (tarp kitko, jei pažiūrėti jų naujų kainą, tai ne tokie jau ir pigus). jie padaryti iš optinio plastiko (ir canonas, ir sigma, ir neabejoju, kad nikonas) savo pigiuose objektyvuose tokį naudoja. jų minusas - jie neturi atspindžius mažinančio padengimo, ir jei fotografuoti preš saulę ar nenaudoti specialios blendos - aišku blogai. bet juos naudoja daug peizažus fotografuojančių fotografų ir net šiais fotošopo laikais jų neatsisako. pagrindinis privalumas - galimybė keisti gradiento linijos padėtį. kuriame užsukamame stikliniame taip galima? jei nori, kad būtų užtamsinta 3/4 dangaus pastūmei žemiau ir viskas. o ką su stikliniu daryti? kropinti? o kropinant nieks nekenčia? lazda visuomet turi du galus ir meistro reikalas, kuriuo trenkt, o kurio vengt.
Atsakyti
westa, dejavu savo filtro pavadinimą praeitos temos pirmame puslapyje minėjo 4u.gif
Atsakyti
Va idedu dar tamsesni varianta. Bet itariu vis del to kad Sansara tavo monitorius sviesesnis, nors foto tavo nepasakyciau kad tamsios gaunasi g.gif mistika
user posted imageuser posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 24 balandžio 2008 - 16:54
QUOTE(westa @ 2008 04 24, 14:55)
tai kaip dėl atkartojimų? darom ,,skylėtą" kiaušinį?
As uz, ir jau medziaga radau ax.gif

Oranzine man patiko bigsmile.gif tik dabar nesuprantu ar su saturation pagyvinai ar ten realiai tokios spalvos. Pirma atrodo kiek blankesne palyginus su kitom, bet man patinka geles kitaip ax.gif

Is oranziniu as kol kas zinau paprika, apelsina ir rozes doh.gif dar mieste pora kadru maciau, bet tokiu visai neidomiu

Degute nezinau kur ten klijuota, man labai patinka rolleyes.gif ir spalvos grazios gavosi
Atsakyti
Anasko man tamsesnės geriau žiūrisi 4u.gif

Westa - sveikinimai 4u.gif Patinka ir rožių faktūra bigsmile.gif
Atsakyti
Pavasaris Barselonoje (nuotraukos kritikai) smile.gif Gal kas matet kitoj temoj, bet ten su kitais tikslais deta
user posted image

mano Sagrada Familia:
user posted image

Guell parkas:
user posted image

user posted image

Vakarejantis uostas:
user posted image

Papildyta:
Anasko, man tavo narcizai labai patiko - ir dryzuoti ir ritmiski smile.gif

As kazkaip vel perziurejau paskutinius namu darbus - na tikrai ypac daug darbu, kaip niekad smile.gif akivaizdziai tema idomi visiems 4u.gif Man tik tokia mintis kilo - kodel dauguma darbu j/b, ypac tu geriau ivertintu? dar kai cia lankesi "atskileliai" - pazengusieji tiksliau sakant, man visad atrode kad j/b geriau vertinama... Gal geras spalvotas nuotraukas daryt sunkiau? cia toks filosofinis pamastymas...

Ikeliu savo spalvota ritmo eksperimenta, manau matyta ND - man kazkodel netiketai patiko blush2.gif blush2.gif blush2.gif
user posted image

As tai PS neturiu, ir nuotraukas paprastai tik karpau, tai nepasmerkit sio zaidimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 24 balandžio 2008 - 17:44
bald.nomad man antroji ir ketvirtoji patinka.. ketvirtoj tik būčiau už vartelių užėjus, kad tik tie tuneliai liktų.. mėgstu tokias vietas wub.gif wub.gif .. pirmojoj nepatinka nukirptas suoliukas. bet laikui einant , kai pradedi daugiau domėtis fotografija ir tokius dalykus fotografuodamas pradedi kontroliuot smile.gif . paskutinėj spalvos gražios.. tik va kojų žmogiečių norėčiau..

Anasko, tiesiog vienoj gėlėj apšvietimas kitoks mirksiukas.gif tai ir gavosi tokia permatoma ale smile.gif .. o oranžinę galima daug kur rast smile.gif .. gi ir vakaras su saulėlydžiu gali būt oranžinis.. ir kalnas daržovių.. ir dar daug kas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 24 balandžio 2008 - 17:44
Westa, zinau, kad prasiau komentaru, bet noriu truputi pasiteisint... pirmoj, kur suoliukas kiek nukirstas - bandant ji paimt reiktu su mano fotiku i gatve (gan judria) iseit arba isigyt placaikampi abjektyva...
Ketvirtoj - man kazkaip tie vartai labai patiko... ir ta visa erdve toliau, man rodes, lyg apreminta, nors, gal ir tu teisi g.gif
Su tuo uostu tai beda - zmones visa laika malesi, ir tiltas man tai panasu lyg ir i kabanti, lyg ir i pontonini - nuolat viskas siubavo, be statyvo viskas nesifokusavo, o dangus toks fantastiskas....
Manau visos nuotraukos geriau atspindi mano Barselona ir jos matyma, nei turi kokia menine verte... Bandysiu pasinaudot patarimais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 24 balandžio 2008 - 17:52
bald.nomad. - pirmoje perdaug viršaus ir permažai apačios, norėtusi matyti tą pirmąjį suoliuką ir netiek daugviršaus, kad neblaškytų žvilgsnio, kontrasto šiek tiek irgi nepamaišytų mirksiukas.gif antroje - nžn kodėl bet nekabina manęs niekas, matau bažnyčios bokštus, matau gražiai žydinčius medžius, bet akcento kuris priverstu sustoti ties tam tikra vieta man nėra unsure.gif trečioje - patinka plytelių ir mozaikų faktūra, bet kažkaip kitaip norėtusį kadruot. Ketvirtoje - patinka viskas, tikrai puiki nuotrauka mirksiukas.gif penktoje - žmogėnų kojų trūksta ir jų labai norisi biggrin.gif o šiaip smagi irgi 4u.gif
Atsakyti
Bald.nomad 1- norisi kitaip kad butu kadruota, apacia man prasosi
2-patiko, tik neryski
4-labai patiko, bet irgi nenoriu tu varteliu
o paskutineje visai zmoniu nenoriu, bet patiko spalvos
Atsakyti
Va, va, po truputi ir man aiskeja, ko zmones nori...
o kaip jums si?
user posted image
Papildyta:
del tos ketvirtos - nu tikrai veltui as nepraejau pro tuos vartelius ir nepadariau vien praejimo nuotraukos... Kita vertus, bendrakeleiviai manes vos neprakeike, nes nuolat fotografavau. g.gif g.gif g.gif Nezinau, kas blogiau.

Papildyta:
Dar vienas uosto variantas - yra daugumos kojos, bet ne visu blush2.gif
user posted image

Na, labai man nesiseke pagauti to momento, kai nereikia niekam koju amputuoti... nepaparasysi, gi, kad visi ramiai stovetu... Keletas net piktai paziurejo kokiu galu juos fotografuoju (aiskiai susireiksmino)
Atsakyti
BN, griuna i desine ax.gif norisi pakirpti kiek, jei nepries va taipuser posted image
Atsakyti