dange.
abu vaikai neskiepyti. glaudus kontaktas: vyresnis mažesnįjį bučiavo ne kartą ir ne du. Hib sukėlė bakterinį meningitą.
P.s. aš ir neprašiau spręsti klinikinę situaciją, man tiesiog įdomu ar tai kas išvardinta, jūsų požiūriu, yra kontraindikacija skiepui.
Papildyta:
tiesa, vyresnėlis pakarščiavo tris dienas. temperatūra buvo 39,5C.
po to temperatūra nukrito. vaikas slogavo. retkarčiais kosėjo. plaučiai švarūs. po ligos padaryti tyrimai geri. man irgi buvo kilusi mintis, kad persirgo Hib.
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 24, 09:59)
dange.
abu vaikai neskiepyti. glaudus kontaktas: vyresnis mažesnįjį bučiavo ne kartą ir ne du. Hib sukėlė bakterinį meningitą.
P.s. aš ir neprašiau spręsti klinikinę situaciją, man tiesiog įdomu ar tai kas išvardinta, jūsų požiūriu, yra kontraindikacija skiepui.
Papildyta:
po to temperatūra nukrito. vaikas slogavo. retkarčiais kosėjo. plaučiai švarūs. po ligos padaryti tyrimai geri. man irgi buvo kilusi mintis, kad persirgo Hib.
Papildyta:
HiB galimas nešiojimas ir prieš savaitę persirgta liga nėra kontraindikacija skiepui.Tačiau, jei kalbam apie tai, kad skiepyti skubiai norima, siekiant apsaugoti vyresnį vaiką nuo invazinės formos HiB infekcijos, tai vakcinavimas nėra pirmo pasirinkimo dalykas konkrečioj situacijoj. Jaunesniam nei dviejų metų vaikui, buvusiam kontakte su sergančiu invazine HiB infekcijos forma, rizika išauga šešis kartus.
tai aš noriu jus informuoti jog tai YRA KONTRAINDIKACIJA SKIEPUI. imunologė pasakė, kad skiepyti negalima..
savo klausimu jums, dange, norėjau pasitikrinti savo žinias. ir noriu visoms mamos pasakyti, jog sanatariškių stacionaro gydytojoms nusispjaut į vaiko būklę bei į imunologo konsultaciją. nors privalėjo skirti profilaktinį antibiotikų kursą nuo Hib, jos tik terorizavo skiepyti bei neskyrė reikalingo gydymo. o jei mano vaikas su silpnu imunitetu neatlaikytu Hib skiepo būčiau pati kalta. tad mamytės mastyk, domėkitės.
savo klausimu jums, dange, norėjau pasitikrinti savo žinias. ir noriu visoms mamos pasakyti, jog sanatariškių stacionaro gydytojoms nusispjaut į vaiko būklę bei į imunologo konsultaciją. nors privalėjo skirti profilaktinį antibiotikų kursą nuo Hib, jos tik terorizavo skiepyti bei neskyrė reikalingo gydymo. o jei mano vaikas su silpnu imunitetu neatlaikytu Hib skiepo būčiau pati kalta. tad mamytės mastyk, domėkitės.
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 24, 10:42)
tai aš noriu jus informuoti jog tai YRA KONTRAINDIKACIJA SKIEPUI. imunologė pasakė, kad skiepyti negalima..
Ačiū už žinių patikrinimą Gilinti žinias visuomet naudinga.Gal galit patikslinti, kas būtent buvo nurodyta kaip kontraindikacija Galimas nešiojimas ar prieš savaite persirgta virusinė(?) infekcija?Ar imunologė tiesiog pasisakė už tai, kad skiepyjimas nėra tikslingas šiuo metu, nes jis neapsaugotų vaiko nuo galimos HiB infekcijos?
Džiaugiuosi, kad mano ir imunologės nuomonė sutapo dėl to, kad vakcinavimas konkrečiu atveju nėra pirmo svarbumo dalykas sprendžiant konkrečią situaciją
P.s ar visdėlto trumpas profilaktinis antibiotiko kursas buvo paskirtas? Jei nesunku, parašykit, kas buvo skiriama(jei buvo).
ir aš džiaugiuosi, kad patarimus mamoms dalinat atsakingiau, nei elgiasi kai kurie medikai. imunologė nedetalizavo savo atsakymo, nes kažkodėl konsultacija įvyko telefonu, nors turėjom pas ją siuntimą. geras ar ne? santariškių stacionare antibiotikų nepaskyrė, kadangi atsisakėm skiepytis. man tai protu nesuvokiama kaip galima skirti antibiotikus, kurie yra itin stiprūs ir kuriuos vartojant vaiką būtina stebėti ir tuo pačiu liepti skiepytis. tuo pačiu gydytoja L. Vilkaitė nesugebėjo man išaiškinti kokios gali būti tokio mixo pasekmės. ir ar nereikėtų pasisiskiepyti kai baigsis inkubacinis periodas( Hib nešiojimas trunka nuo trijų iki šešių sav.). be to, mano giminaitės mažylę gydanti gydytoja pasakė, kad vakcina jos mergaitės nebūtų apsaugojusi, nes jai įtvirtinti reikia trijų injekcijų, tai logiškai mąstant vyresniajam kūdikiui vakcina šiuo atveju taip pat iš karto nepadėtų, nes nebūtų spėjęs susiformuoti imunitetas.suaugusiems profilaktiškai skiriama Citofloxatino 750.
Papildyta:
galiu pasakyti, kad vyresnįjį kūdikiuką paliko ant ledo. tipo ką norit tą darykit. tai su savo šeimos gydytoja priėjom sprendimo skiepytis po inkubacinio periodo(nes tiksliai žinom kada buvo kontaktas). o visą ši laikotarpį reikia būti itin budriems. nors man tie skiepai kelia abejonių. teko skaityti, kad Hib vakcina yra labai nauja(sukurta 2004m) ir dar nėra itin saugi. tenoriu pasakyti, jog mūsų diskusijos šiuose puslapiuose yra kur kas profesionalesnės nei kai kurių gydytojų žinios apie skiepus bei imunologiją.
Papildyta:
galiu pasakyti, kad vyresnįjį kūdikiuką paliko ant ledo. tipo ką norit tą darykit. tai su savo šeimos gydytoja priėjom sprendimo skiepytis po inkubacinio periodo(nes tiksliai žinom kada buvo kontaktas). o visą ši laikotarpį reikia būti itin budriems. nors man tie skiepai kelia abejonių. teko skaityti, kad Hib vakcina yra labai nauja(sukurta 2004m) ir dar nėra itin saugi. tenoriu pasakyti, jog mūsų diskusijos šiuose puslapiuose yra kur kas profesionalesnės nei kai kurių gydytojų žinios apie skiepus bei imunologiją.
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 24, 12:20)
ir aš džiaugiuosi, kad patarimus mamoms dalinat atsakingiau, nei elgiasi kai kurie medikai. imunologė nedetalizavo savo atsakymo, nes kažkodėl konsultacija įvyko telefonu, nors turėjom pas ją siuntimą. geras ar ne? santariškių stacionare antibiotikų nepaskyrė, kadangi atsisakėm skiepytis. man tai protu nesuvokiama kaip galima skirti antibiotikus, kurie yra itin stiprūs ir kuriuos vartojant vaiką būtina stebėti ir tuo pačiu liepti skiepytis. tuo pačiu gydytoja L. Vilkaitė nesugebėjo man išaiškinti kokios gali būti tokio mixo pasekmės. ir ar nereikėtų pasisiskiepyti kai baigsis inkubacinis periodas( Hib nešiojimas trunka nuo trijų iki šešių sav.). be to, mano giminaitės mažylę gydanti gydytoja pasakė, kad vakcina jos mergaitės nebūtų apsaugojusi, nes jai įtvirtinti reikia trijų injekcijų, tai logiškai mąstant vyresniajam kūdikiui vakcina šiuo atveju taip pat iš karto nepadėtų, nes nebūtų spėjęs susiformuoti imunitetas.suaugusiems profilaktiškai skiriama Citofloxatino 750.
Papildyta:
Papildyta:
Nežinau net kaip pakomentuoti Kiek permečiau akimis rekomendacijas dėl HiB kontaktų stebėjimo eigos, skubi vakcinacija šioje situacijoje nėra išeitis, kadangi suformuoti imuniteto per trumpą periodą anksčiau nevakcinuotam vaikui tiesiog neįmanoma.Skiepas nebūtų kenksmingas, jis būtų betikslis ir tik užmigdytų medikų budrumą.Tokiose situacijose kaip jūsų, rekomenduojama specifinio antibo paskyrimas keturioms dienoms, pageidautina per pirmąsias dienas nuo jaunesniam vaikui nustatytos diagnozės dienos ir ne vėliau kaip per dvi sav.Jei to padaryti nepavyko, belieka stebėti vaiką ir esant bakterinės infekcijos požymiams, informuoti medikus apie buvusį kontaktą. Dėl skiepo nuspręsit vėliau(siūlau pasikalbėti su imunologu dėl vakcinavimo schemos, atsižvelgiant į vaiko amžių, trys revakcinacijos ko gero nebus rekomenduojamos )
Mažyliui, sergančiam meningitu- sveikatėlės.
ačiū. aš visą šią situaciją komentuoju taip: neliko arba liko labai mažai atsakingų gydytojų Lietuvoje. patys geriausi protai nutekėjo į užsienius, kur geresni atlyginimai. niekam nelinkiu susirgti rimtomis ligomis, nes slogą ar virusinę infekciją gali diagnozuoti bet kuris. o štai meningitą su visais jam būdingais požymiais universitetinėje ligoninėje diagnozavo tik po paros ir tik kai aš, ne medikė, primygtinai reikalavau atsakyti kodėl netikrinama galima meningito diagnozė. žinokit, kraupu. o kai pamačiau kokių nugydytų mažylių guli reanimacijoje iš rajonų, tai net negera pasidarė. būtina patiems tėveliams šviestis, skaityti, konsultuotis ne su vienu gydytoju, o su keliais. būkim sveiki. beje, su savo gydytoja kalbėjau apie difteriją. laaabai retai pasitaiko susirgimų šia liga. gydytojai net matydami difterijos požymius neskiria atitinkamo gydymo, nes mano, kad dėl skiepų ši liga praktiškai neegzistuoja. tas pats buvo su draugės sūneliu. vaikas skiepytas visais privalomais skiepais ir susirgo kokliušu. prireikė dviejų savaičių kol gydytoja pati įsitikino, kad tai tikrai kokliušas, nes anot jos, kad skiepytas susirgtų dar nebuvo susidūrusi. vos atgydė vaikutį. tad mamoms reikia pasitikėti ir savo nuojauta bei žiniomis. nors mane dėl aprašytos situacijos ir buvo išmušę iš vėžių, tačiau kai pamačiau, kad ne aš viena taip manau, grįžo tikėjimas, jog elgiuosi teisingai.
oi kaip pasimeciau,auginu jau antra sunaiteli,pirma jau visi skiepai suduoti apie komplikacijas net nesusimasciau,ir nesigilinu apie skiepus net nzn kodel,gal nelabai gaudausi sioje sferoje gal del to kad gyd labai pasitikiu,pas mus sauni gyd klaipedoje yra R.Taraseviciene
tai dabar mazajam bus skiepas kita savaite kai sueina 1,6men nepamenu koks cia bus.tai iskilo klausymas,gal labiau pasigilinti i tuos skiepus?
kaip elgtis?
tai dabar mazajam bus skiepas kita savaite kai sueina 1,6men nepamenu koks cia bus.tai iskilo klausymas,gal labiau pasigilinti i tuos skiepus?
kaip elgtis?
labai gilinkites,nes kai as pasigilinau,mazai nepasirode
QUOTE(mmuliukas @ 2008 11 28, 17:46)
oi kaip pasimeciau,auginu jau antra sunaiteli,pirma jau visi skiepai suduoti apie komplikacijas net nesusimasciau,ir nesigilinu apie skiepus net nzn kodel,gal nelabai gaudausi sioje sferoje gal del to kad gyd labai pasitikiu,pas mus sauni gyd klaipedoje yra R.Taraseviciene
kaip elgtis?
kaip elgtis?
Ar irgi kartais konsultuojuos su Taraseviciene kai bunam Lietuvoj. Ji, manau, yra nebloga pediatre. Diskutavom su ja ir skiepu tema, ji zino mano poziuri i skiepus (mano sunus nera gaves jokiu skiepu, mums beveik 2). Kiek pamenu, jos nuomone buvo tokia, kad iki 2 metu neskiepyti-nera tragedija, bet veliau pacius butiniausius skiepus reiketu... As pati nesivadovauju jos patarimais (kas liecia skiepus), bet manau kad ji viena is labiau apsisvietusiu gydytoju. Ir tikriausia skiepyja kitus mazius visais privalomais skiepais nes tevai nediskutuoja sia tema su ja ir net nesidomi ar tikrai visi tie skiepai reikalingi, ir tai pagaliau jos darbas-suskiepyti vaikus ir tiek. Bet jei kas nori su ja sia tema diskutuoti, ji manau nera is tu gyd. kai vaikas po rimtos reakcijos "privalo" buti vakcinuojamas ir kiek pamenu ji domisi ir seka med. info. Rekomenduoju sia ped. tevams Klaipedoje.
QUOTE(noli @ 2008 11 28, 18:51)
labai gilinkites,nes kai as pasigilinau,mazai nepasirode
o tai vaikuti skiepiji?
Papildyta:
QUOTE(vilniusw @ 2008 11 28, 20:38)
Ar irgi kartais konsultuojuos su Taraseviciene kai bunam Lietuvoj. Ji, manau, yra nebloga pediatre. Diskutavom su ja ir skiepu tema, ji zino mano poziuri i skiepus (mano sunus nera gaves jokiu skiepu, mums beveik 2). Kiek pamenu, jos nuomone buvo tokia, kad iki 2 metu neskiepyti-nera tragedija, bet veliau pacius butiniausius skiepus reiketu... As pati nesivadovauju jos patarimais (kas liecia skiepus), bet manau kad ji viena is labiau apsisvietusiu gydytoju. Ir tikriausia skiepyja kitus mazius visais privalomais skiepais nes tevai nediskutuoja sia tema su ja ir net nesidomi ar tikrai visi tie skiepai reikalingi, ir tai pagaliau jos darbas-suskiepyti vaikus ir tiek. Bet jei kas nori su ja sia tema diskutuoti, ji manau nera is tu gyd. kai vaikas po rimtos reakcijos "privalo" buti vakcinuojamas ir kiek pamenu ji domisi ir seka med. info. Rekomenduoju sia ped. tevams Klaipedoje.
ttai jo labai dziaugiosi kad pas ja lankosi mano mazieji tikrai sauni gyd,nu tikrai nebezinau ka daryti,reiks jos uzklausti apie skiepus,bet ka ji man pasakys gi negaliu gilintis nes neturesiu jei ka pasakyti ir t.t
bet jei vaikui nebuvo blogai po skiepo tik temp sukilusi,tai ar veliau gali atsiliepti? as yra info lietuviu kalba?
nemazai info yra tam rusu forume,man jis patiko,
nors pati dar visko ten neperskaiciau.
o del anglu klb galima issiversti su siuo pusl - http://vertimas.vdu....as/Default.aspx
nelab tiksliai,bet geriau nei nieko. anglu klb labai daug straipsniu yra.
http://homosanitus.l...i_ar_zalingi_II
apie skiepus liet klb deja info nedaug.
kazkurioje temoje jau buvo sis pusl paskelbtas,kartojuosi
nors pati dar visko ten neperskaiciau.
o del anglu klb galima issiversti su siuo pusl - http://vertimas.vdu....as/Default.aspx
nelab tiksliai,bet geriau nei nieko. anglu klb labai daug straipsniu yra.
http://homosanitus.l...i_ar_zalingi_II
apie skiepus liet klb deja info nedaug.
kazkurioje temoje jau buvo sis pusl paskelbtas,kartojuosi