QUOTE(dange @ 2011 11 28, 15:52)
Jei kalbant apie ryšį" neskiepyju- neserga" turimos galvoje vakcinų "dengiamos" ligos, tai be abejonės turi savo pagrindą: gyvenant visuomenėje, kur daugiau nei 90 proc vaikų suskiepyta pvz MMR vakcina, susirgti tymais nėra lengva
o as ta neskiepyju-neserga suprantu kitaip. Manau norima buvo padiskutuoti, kad nevakcinuoti vaikai turi stipresni imuniteta, nenualinta skiepu ir yra atsparesni kad ir paprasciausiom persalimo ligom
Na bet cia tik gal as taip suprantu ta uzvesta tema
o ką daro mūsų medikai? jie net neįsigilina į kiekvieną atvejį - čia aš matau problemą, o ne pačiuose skiepuose.
man irgi pikta del to, kad nesvarbu ar reikia ar nereikia, ar kenkia ar nekenkia, skiepai yra kisami visiems vos ne per prievarta. Paaiskintu normaliai pliusus minusus tai nors klausyt butu galima ka kalba, o dabar kai nueini pas gyd ir apie skiepus ne vieno blogo zodzio, jokiu komplikaciju nebuna, viskas labai idealu ir gerai su tais skiepais.. nesuprantu ar cia visus itikinti taip nori ar ir patys tuom tiki.. taigi mato per savo darbo praktika ne vien idealius variantus, taigi vaikai tikrai vienas kitas, bet reaguoja blogai i skiepus. Tai kam viska neigt? Nors musu sesele gal ir tiki absoliucia ju nauda.. nes kai uzklausiau apie reakccijas, tai sako nieko nera buve, tik kai kuriems temperatura sukyla auksta, bet vaistu duodi ir liuks, ir vienas vat vaikas klyke be perstojo beveik para, tai paskambino mama, pasakem kokiu vaistu suduot ir viskas ore.. neskaito kad cia kokia bloga reakcija. Viskas normaliai skaitoma cia. Na nezinau, man tai nenormalu kai vaikas be perstojo klykia..
Kai bandziau paklaust seseles (kai atejo naujagimii lankyt) kiek laiko skiepas galioja, tai garantavo kad visa gyvenima
bandziau gincytis kad 10 ar 20 metu.. nene visa gyvenima! O kai po kurio laiko nuejom i poliklinika sako vyriskiui: dabar skiepyjam nuo stabliges-difterijos vyresnius nei 26 metu, nes jau skiepas nebegalioja, reikia revakcinuotis