Įkraunama...
Įkraunama...

tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus

QUOTE(dange @ 2011 11 22, 16:35)
1. Sunkių komplikacijų dažnis, lyginant su vaikais žymiai didesnis.

2. Smagumėlis  bigsmile.gif Teisus buvo daktaras House'as(TV serialo personažas), jog visi pacientai meluoja  bigsmile.gif Sakykit, o jei vaikas visgi būtų atsidūręs ligoninėje su pūlingu otitu, ar sekančiam gydytojui būtumėt prisipažinusi, jog antibų nedavėte  g.gif

1. O kodel suauge serga sunkiau? Juk suaugusiu kaip tik iminitetas jau susiformaves, tai logiskai mastant turetu sirgt lengviau nei vaikas? Pvz kokiu rotu irgi suauge lengviau serga nei vaikai.. O kodel vejaraupiais sunkiau? g.gif

2. O prie ko cia antibiotikai? Jeigu LOR gyd butu rupeje kokius pries tai vaistus gerem, butu paklauses. Neklause, pasakiau pati. O jeigu patikrines ausis butu mates ka nors baisaus, antibiotikus butu liepes gerti, o ne leides pasirinkti, arba gerti arba ne, priklausomai nuo vaiko bukles mirksiukas.gif

QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 16:57)
Būna žmonės ir nesuserga vėjaraupiais per visą savo gyvenimą, kad ir neskiepyti.

O buna zmoniu kurie perserga su dviem spuogeliais ir net nezino kad sirge bigsmile.gif pora pazistamu tokiu zinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 23, 00:04)

O buna zmoniu kurie perserga su dviem spuogeliais ir net nezino kad sirge  bigsmile.gif  pora pazistamu tokiu zinau  mirksiukas.gif

Tai kodėl jie nežino, kad sirgę, o jūs žinote?
Atsakyti
Gal ne taip parasiau biggrin.gif aisku kad zino. Bet tikrai manau yra tokiu atveju kai zmones tikrai nezino persirge. Va viena is paminetu mano pazistamu, nezinojokad prasirgu, ir tevai nezinojo, pries nestuma dare tyrimus, sake prasirgus 4u.gif O kitas mazas vaikas, sesuo sirgo, o jis turejo tik pora spuogeliu..
Taigi, kas nesat prasirge issitirkit bigsmile.gif gal nera ko baimintis ir skiepytis? smile.gif
Tiesa, MB mano neprasirges, na ir tevai taip sako (jo brolis prasirges, bet MB tada dar gimes nebuvo lygtai). Taigis, dabar prasirgo abu musu vaikai, o MB neuzsikrete g.gif Ar realu kad taip butu? Ar visgi tik tevai nepamena kad sirges g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 23 lapkričio 2011 - 08:42
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 18:31)
Čia buvo rašoma, kad turėjus kontaktų su sergančiais ir esant tikimybei susirgti, vakcina palengvina ligos eigą. Ir ko čia šaipytis iš tų, kurie nesusirgo, nesuprantu? Aš pvz. nesirgus, vyras irgi, mano mama ir sesuo tai pat, mano kolegės irgi nesirgusios. Susirgę 1 kart, gali susirgti ir antrą kart pvz. jau suaugus. O kaip jau reikšis liga-priklausys matyt nuo imuniteto.  O dėl juostinės pūslelinės čia irgi rašė, kas gali sirgti. Ką gali žinoti, kokios ligos ant senatvės bus ir ką reiks vartoti, ar jos nepažadins viruso.
Na, o ką parekomenduotumėt tada vyresnio amžiaus žmogui, nesirgusiam vėjaraupiais, bet pvz. kontaktuojančio su sergančiais?

O kas čia šaiposi blink.gif ?Pati rašiau,kad mano mama tokioj situacijoj,o ką pasiūlyti nežinau,pati stengiuosi kaip įmanoma apsaugot ją,kad nesusirgtų,o ne siūlau skiepytis.O dar gali būti toks dalykas,kad ji neimli vėjaraupiams,nes kai aš vaikystėje sirgau,ji neužsikrėtė,jūsų šeimoje jeigu nieks nesirgo irgi gali būt toks variantas,va ir Raganėlė apie tokį atvejį parašė,bet čia tik mano asmeninė interpretacija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 23 lapkričio 2011 - 11:22
na bet kokiu atveju gydytojams reiktu pasimokyti elementarios pagarbos ir etikos tai cia jau faktas.....
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 23, 11:21)
O kas čia šaiposi blink.gif ?Pati rašiau,kad mano mama tokioj situacijoj,o ką pasiūlyti nežinau,pati stengiuosi kaip įmanoma apsaugot ją,kad nesusirgtų,o ne siūlau skiepytis.O dar gali būti toks dalykas,kad ji neimli vėjaraupiams,nes kai aš vaikystėje sirgau,ji neužsikrėtė,jūsų šeimoje jeigu nieks nesirgo irgi gali būt toks variantas,va ir Raganėlė apie tokį atvejį parašė,bet čia tik mano asmeninė interpretacija smile.gif

Jei mama iš tiesų neturi imuniteto vėjaraupiams, vienintelis būdas ją apsaugoti be vakcinavimo: izoliuoti nuo kontakto su anūkais iki jie vėjaraupiais persirgs. Nors iš esmės mažai tikėtina, kad jūsų mama, slaugiusi jus, kai pati sirgote, neturi imuniteto ty nėra persirgusi.
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 15, 09:49)
Norėčiau paklausti skiepų priešininkų: ką veiktumėte, jei jums įkąstų pasiutęs šuo? Atsakymų variantai:
1. Kuo skubiau kreiptumėtės į homeopatus;
2. Kuo skubiau kreiptumėtės į astrologus  sužinoti savo likimo;
3. Kuo skubiau kreiptumėtės į tradicinę gydymo įstaigą, kad suleistų vakciną nuo pasiutligės;
4. Ar tiesiog "Kaip besisuktumėt, nuo Likimo vistiek skiepų nebus".

Būčiau labai labai  nustebusi, jei pasirinktumėte 3 variantą...g.gif

g.gif

tai va, kad niekad nežinosi, kas ir ką išprovokavo, bet aš už galimybę išvengti ligos - pasiskiepyti. dabar vaikas susirgo iškart ir vėjaraupiais, ir plaučių uždegimu. jau geriau būčiau paskiepijus, tai, manau, tai vienos ligos būtume išvengę ar bent jau sirgę lengviau. dabar nė nežinau, ko iš tokio mixo ligų tikėtis sad.gif
Atsakyti
Nesuprantu kam skiepyti nuo vejaraupiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke* @ 2011 11 26, 08:12)
Nesuprantu kam skiepyti nuo vejaraupiu doh.gif

Jei nesupranti, tai ir nesuprasi. Ne visiems lemta suprasti. Buvo keli komentarai, kodėl reiktų skiepytis. O tai, kad kai kurie čia aiškina, kad pasiskiepiję sunkiau serga, tai čia blefas. Beje, iš kur jie žino, kaip tie vaikai sirgtų nepasiskiepiję? Skiepas palengvina ligos eigą. Jei jau po skiepo sunkiai serga, tai nepasiskiepiję dar sunkiau sirgtų ir iškiltų eilė komplikacijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bebenčiukė: 28 lapkričio 2011 - 09:19
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 28, 10:15)
Beje,  iš kur jie žino, kaip tie vaikai sirgtų nepasiskiepiję? Skiepas palengvina ligos eigą. Jei jau po skiepo sunkiai serga, tai nepasiskiepiję dar sunkiau sirgtų ir iškiltų eilė komplikacijų.

O is kur jus zinot kad pasiskiepyjus igavo imuniteta vejaraupiams bigsmile.gif Issityret po skiepo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 28, 10:38)
O is kur jus zinot kad pasiskiepyjus igavo imuniteta vejaraupiams  bigsmile.gif  Issityret po skiepo  bigsmile.gif

Lygiai taip pat galima klausti, ar tikrai įgijo imunitetą vaikas, persirgęs lengva vėjaraupių forma su negausiu bėrimu mirksiukas.gif Pakartotino sirgimo vėjaraupiais atvejai reti, bet įmanomi.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 28, 12:20)
Lygiai taip pat galima klausti, ar tikrai įgijo imunitetą vaikas, persirgęs lengva vėjaraupių forma su negausiu bėrimu  mirksiukas.gif Pakartotino sirgimo vėjaraupiais atvejai reti, bet įmanomi.

tai as ir neteigiu kad nesirgsim antra karta. Bet nereikia teigti kad po skiepo tikrai lengviau prasirgs mirksiukas.gif niekas nezino ar lengviau ar sunkiau prasirgs, ir is vis ar igavo imuniteta pasiskiepyje..
Atsakyti