QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 09:35)
Net idomu pasidarė,kaip suaugę serga vėjaraupiais?ta prasme kaip sunkiai?
Sunkių komplikacijų dažnis, lyginant su vaikais žymiai didesnis.
QUOTE(marimacho @ 2011 11 22, 10:25)
as noreciau danges paklausti, ka manai apie roto skiepus? ar verta skiepyt kudiki?
Rotaviruso infekcijai ir vakcinai yra skirta visa tema. Joje ir mano, ir ne mano nuomonės ir patirtys.
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 10:32)
1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada?
2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas?
Daugybe kitu virusiniu ligu.. Tai nereikia cia pusti burbulo su tokiais parasymais.
1. 100 proc perserga natūraliomis sąlygomis susidūrę su "laukiniu" virusu
2. Kai kalbama apie vėjaraupių komplikacijas, paprastai turimos omenyje ne jautrių mamų dramos dėl karščiavimo ar vaiko kasymosi. Taigi, ar teko kada nors
matyti virusinę pneumoniją(ne antrinės bakterinės infekcijos sukeltą, o būtent virusinę)- na tokią, kai pacientas intubuotas, o gydyti neturi kuo, nes antibai čia neveikia. Analogiškai su vėjaraupių sukeltu encefalitu.
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:47)
Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori
tikiu ir cia skaitanciu tokiu yra nemazai
Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva
o kad gydytojai ne dievai tai nei girdet nenori
ir pratina taip vaikus prie hormonu ir antibiotiku
Ir daugybė tokių, kurie rašo kažką panašaus į "prisiskaičiau čia SM viskių baisybių apie skiepus, ir nutariau- neskiepysiu"
Nors čia gal prie domėjimosi priskirtina
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 14:17)
Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau
pasveikom. Po kokiu 3-4 sav. nakti pradejo verkti, skaudejo ausi, ryte nuvaziuojam pas LOR ipriimamaji, apziuri, konstatuoja kad kazkas ten paraude..raso antibiotikus. As klausiu ar butini jie? Sakau pries menesi jau gerem mes juos (is tiesu nedaviau). Paziurejo recceptu knygute, sako gerai, galit neduot, israsysiu, jei pabloges duokit
ausies nebeskaudejo. Ateinam pasirodyt po savaites (nors liepe anksciau). Apziuri, sako niekas nepakite, lygiai taip pat paraude. Antibiotiku ir neduokit. Laisvi, pasirodyt nebereikia. Viskas gerai.
Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku
o po ju neaisku kiek dar ligu prisigaude...
Smagumėlis
Teisus buvo daktaras House'as(TV serialo personažas), jog visi pacientai meluoja
Sakykit, o jei vaikas visgi būtų atsidūręs ligoninėje su pūlingu otitu, ar sekančiam gydytojui būtumėt prisipažinusi, jog antibų nedavėte