Įkraunama...
Įkraunama...

tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:29)
Bet apsidairykite aplinkui, ar jusu pazistami domisi?

Įvairių pažįstamų turiu. Išsilavinę žmonės domisi, kiekvienas turi savo nuomonę (pastebėjau, kad ta nuomonė priklauso nuo vaikų sveikatos). Neišsilavinę ar mažiau išsilavinę pvz. , kurie gyvena kaimuose, nesidomi, bet ir savo vaikų sveikata nesiskundžia.Tad darau prielaidą, kad jų sveikatai turi įtakos aplinka,maistas.
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:29)
Internete skaitau tai visur raso kad per krauja ir lyt budu perduodama  g.gif

Tai kad ne visur. Kur aš skaitau, tai rašo, kad per organizmo skysčius ir išvardina per ką.
Atsakyti
Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau blush2.gif pasveikom. Po kokiu 3-4 sav. nakti pradejo verkti, skaudejo ausi, ryte nuvaziuojam pas LOR ipriimamaji, apziuri, konstatuoja kad kazkas ten paraude..raso antibiotikus. As klausiu ar butini jie? Sakau pries menesi jau gerem mes juos (is tiesu nedaviau). Paziurejo recceptu knygute, sako gerai, galit neduot, israsysiu, jei pabloges duokit bigsmile.gif ausies nebeskaudejo. Ateinam pasirodyt po savaites (nors liepe anksciau). Apziuri, sako niekas nepakite, lygiai taip pat paraude. Antibiotiku ir neduokit. Laisvi, pasirodyt nebereikia. Viskas gerai.
Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku mirksiukas.gif o po ju neaisku kiek dar ligu prisigaude...
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 09:35)
Net idomu pasidarė,kaip suaugę serga vėjaraupiais?ta prasme kaip sunkiai?

Sunkių komplikacijų dažnis, lyginant su vaikais žymiai didesnis.

QUOTE(marimacho @ 2011 11 22, 10:25)
as noreciau danges paklausti, ka manai apie roto skiepus? ar verta skiepyt kudiki?

Rotaviruso infekcijai ir vakcinai yra skirta visa tema. Joje ir mano, ir ne mano nuomonės ir patirtys.

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 10:32)
1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada?  g.gif
2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas?  bigsmile.gif  Daugybe kitu virusiniu ligu.. Tai nereikia cia pusti burbulo su tokiais parasymais.

1. 100 proc perserga natūraliomis sąlygomis susidūrę su "laukiniu" virusu
2. Kai kalbama apie vėjaraupių komplikacijas, paprastai turimos omenyje ne jautrių mamų dramos dėl karščiavimo ar vaiko kasymosi. Taigi, ar teko kada nors matyti virusinę pneumoniją(ne antrinės bakterinės infekcijos sukeltą, o būtent virusinę)- na tokią, kai pacientas intubuotas, o gydyti neturi kuo, nes antibai čia neveikia. Analogiškai su vėjaraupių sukeltu encefalitu.

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:47)
Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori  bigsmile.gif tikiu ir cia skaitanciu tokiu yra nemazai smile.gif
Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva  doh.gif o kad gydytojai ne dievai tai nei girdet nenori smile.gif ir pratina taip vaikus prie hormonu ir antibiotiku  doh.gif

Ir daugybė tokių, kurie rašo kažką panašaus į "prisiskaičiau čia SM viskių baisybių apie skiepus, ir nutariau- neskiepysiu" bigsmile.gif Nors čia gal prie domėjimosi priskirtina bigsmile.gif
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 14:17)
Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau  blush2.gif  pasveikom. Po kokiu 3-4 sav. nakti pradejo verkti, skaudejo ausi, ryte nuvaziuojam pas LOR ipriimamaji, apziuri, konstatuoja kad kazkas ten paraude..raso antibiotikus. As klausiu ar butini jie? Sakau pries menesi jau gerem mes juos (is tiesu nedaviau). Paziurejo recceptu knygute, sako gerai, galit neduot, israsysiu, jei pabloges duokit  bigsmile.gif ausies nebeskaudejo. Ateinam pasirodyt po savaites (nors liepe anksciau). Apziuri, sako niekas nepakite, lygiai taip pat paraude. Antibiotiku ir neduokit. Laisvi, pasirodyt nebereikia. Viskas gerai.
Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku mirksiukas.gif  o po ju neaisku kiek dar ligu prisigaude...

Smagumėlis bigsmile.gif Teisus buvo daktaras House'as(TV serialo personažas), jog visi pacientai meluoja bigsmile.gif Sakykit, o jei vaikas visgi būtų atsidūręs ligoninėje su pūlingu otitu, ar sekančiam gydytojui būtumėt prisipažinusi, jog antibų nedavėte g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 21, 21:02)
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes  bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu  mirksiukas.gif

Išprovokuoti šiuo atveju nepavyks,bet ne dėl to,kad neįdomu,o tiesiog su tokiomis oponentėmis kaip bebenčiukė aš į diskusijas nesileisiu smile.gif

QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 10:16)
Apie juostinę pūslelinę čia jau kalbėjo. Persirgus vėjaraupiais, virusas patenka į nervų sistemą ir ten gali tūnoti ilgus metus, laukdamas tinkamos progos „pabusti“ ir sukelti nemalonią ligą. Tokia proga atsiranda nusilpus imuninei sistemai, išgyvenant stiprų stresą. Organizmo apsauginėms sistemoms nebesusitvarkant su virusu, jis suaktyvėja ir pradeda daugintis.

Taigi dange jau parašė,kad ir po vakcinacijos galima susirgti juostine pūsleline smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 22, 16:54)
Taigi dange jau parašė,kad ir po vakcinacijos galima susirgti juostine pūsleline smile.gif

Arba ne. smile.gif Kituose šaltiniuose, pvz. ULAC, rašoma, kad rizika maža. Tai čia pasiskiepijus. Šiaip aš ir rašau, geriau visai nesirgti, nes virusas lieka organizme. Būna žmonės ir nesuserga vėjaraupiais per visą savo gyvenimą, kad ir neskiepyti. Todėl nesuprantu aš tų vėjaraupių vakarėlių. Jau geriau tada pasiskiepyti, mano manymu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 22 lapkričio 2011 - 16:05
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 15:57)
Arba ne. smile.gif Kituose šaltiniuose, pvz. ULAC,  rašoma, kad rizika maža.

Eureka, permečiau akimis keletą šaltinių: paprastai įrašas skamba" manoma, kad herpes zoster rizika po vakcinacijos yra mažesnė". Manau pagrindinė problema , kodėl nėra nurodyta konkrečių skaičių yra ta, jog skiepyti pradėta tik 1995. Didžioji grupė suvakcinuotų tuo metu vaikų dar neišaugo iki rizikos amžiaus, kad būtų galima juos palyginti su kontroline grupe.
O vėjaraupių vakarėlių aš taip pat nesuprantu. Kai užsikrėtimas atsitiktinis- tai viena, tačiau planuotai užkrėsti vaiką liga- tai jau visai kas kita. Norėtųsi paklausti, ar kas nors iš tokių vakarėlių šalininkų sutiktų pasitikrinti savo imunitetą pvz dvylikos valandų skrydyje šalia sergančio atvira plaučių TBC. Juk iš esmės užkrečiamumas ne 100 procentinis, jei imunitetas geras, tai ir nesusirgsit......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 22 lapkričio 2011 - 16:20
daug kas jau pakomentuota, tai nebesikartosiu. bet va šitas skiepų šalininkų argumentas užmušantis, apie natūralių vėjaraupių žalą:

"Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. "

žinot, mus vakcina uždarė namuose beveik iki 3 metų, vaikas negalėjo kolektyvo lankyt dėl nuolatinio viduriavimo. tai čia geriau ? bigsmile.gif (čia ne apie vėjaraupių vakciną, jei kas išsigąstų)
bet remtis argumentu, kad "NET dešimt dienų namie prabūs turės vaikas", kai ir dėl paprastų peršalimų kas dvi savaites jei nedažniau po kelias savaites kai kurios mamo prabūna su savo vaikais, kitos i į darbą nesugeba išeit, juokinga.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 11 22, 17:22)
"Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. "

Na, paprastai tas 10 dienų aiškinama taip:
Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis. Liga prasideda ūmiai. Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y. 10 dienų.

Šiaip, jei paprastas virusiukas, tai vaikai tą virusą turi apie savaitę, o toliau įvairiai pasekmės to viruso reiškiasi.Paprastai dar 1 savaitė sustiprėti skiriama. Tada galima ir į lauką išeiti truputį.
Papildyta:

žinot, mus vakcina uždarė namuose beveik iki 3 metų, vaikas negalėjo kolektyvo lankyt dėl nuolatinio viduriavimo.

Tai čia dėl mielių jums?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 22 lapkričio 2011 - 16:41
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 16:57)
Arba ne. smile.gif Kituose šaltiniuose, pvz. ULAC,  rašoma, kad rizika maža. Tai čia pasiskiepijus. Šiaip aš ir rašau, geriau visai nesirgti, nes virusas lieka organizme. Būna žmonės ir nesuserga vėjaraupiais per visą savo gyvenimą, kad ir neskiepyti. Todėl nesuprantu aš tų vėjaraupių vakarėlių. Jau geriau tada pasiskiepyti, mano manymu.

Aha,ir visą gyvenimą bijoti,kad tik nesusidūrus su vėjaraupiais ir nesusirgus bigsmile.gif Mano mama sirgus tymais,kiaulyte,difterija,o vat vėjaraupiais ne,tai pastoviai rizika didelė yra unsure.gif ,kai mažų anūkų turi,o jinai jau pensijinio amžiaus.O ta juostine pūsleline tai tuo labiau gali niekada nesusirgti,tikimybė maža

daug kas jau pakomentuota, tai nebesikartosiu. bet va šitas skiepų šalininkų argumentas užmušantis, apie natūralių vėjaraupių žalą:

drinks_cheers.gif jo,čia tai tikrai superinis argumentas lotuliukas.gif

QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 17:43)
Šiaip, jei paprastas virusiukas, tai vaikai tą virusą turi apie savaitę, o toliau įvairiai pasekmės to viruso reiškiasi.Paprastai dar 1 savaitė sustiprėti skiriama. Tada galima ir į lauką išeiti truputį.

Koks skirtumas savaitė,10 dienų ar dvi savaitės,kai mano didžioji sirgdavo,sėdėdavau namie su ja tiek,kiek reikėjo ir nesvarbu kokia liga-peršalimas,gripas ar vėjaraupiai,svarbiausia,kad vaikas greičiau pasijustų geriau ir pradėtų sveikti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 22 lapkričio 2011 - 17:28
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 22, 18:25)
Aha,ir visą gyvenimą bijoti,kad tik nesusidūrus su vėjaraupiais ir nesusirgus bigsmile.gif Mano mama sirgus tymais,kiaulyte,difterija,o vat vėjaraupiais ne,tai pastoviai rizika didelė yra  unsure.gif ,kai mažų anūkų turi,o jinai jau pensijinio amžiaus.O ta juostine pūsleline tai tuo labiau gali niekada nesusirgti,tikimybė tikrai nedidelė
:

Čia buvo rašoma, kad turėjus kontaktų su sergančiais ir esant tikimybei susirgti, vakcina palengvina ligos eigą. Ir ko čia šaipytis iš tų, kurie nesusirgo, nesuprantu? Aš pvz. nesirgus, vyras irgi, mano mama ir sesuo tai pat, mano kolegės irgi nesirgusios. Susirgę 1 kart, gali susirgti ir antrą kart pvz. jau suaugus. O kaip jau reikšis liga-priklausys matyt nuo imuniteto. O dėl juostinės pūslelinės čia irgi rašė, kas gali sirgti. Ką gali žinoti, kokios ligos ant senatvės bus ir ką reiks vartoti, ar jos nepažadins viruso.
Na, o ką parekomenduotumėt tada vyresnio amžiaus žmogui, nesirgusiam vėjaraupiais, bet pvz. kontaktuojančio su sergančiais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 22 lapkričio 2011 - 18:02
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 16:43)
Na, paprastai tas 10 dienų aiškinama taip:
Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis. Liga prasideda ūmiai. Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y. 10 dienų.

Papildyta:

Tai čia dėl mielių jums?

taip, nuo mielių.

norėjau pasakyti, koks skirtumas kiek dienų, sėdi su sergančiu vaiku kiek reikia gi. va po kokios salmoneliozės gali ir pusę metų tekt sėdėt, tik skiepų nuo jos nėra. jei išvengi vėjaraupių dešimtadienio, ar tai bendroj sumoj palengvina mūsų gyvenimą per pirmuosius kelis vaiko metus? na, plius man šitas argumentas skamba lygiai taip pat, kaip ir vaistų nuo virškinimo sutrikimų reklama "dabar gali apsivalgyt kiek tau patinka ar net daugiau, vaistai tau visad padės"

Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 11 22, 18:41)
taip, nuo mielių.

norėjau pasakyti, koks skirtumas kiek dienų, sėdi su sergančiu vaiku kiek reikia gi. va po kokios salmoneliozės gali ir pusę metų tekt sėdėt, tik skiepų nuo jos nėra. jei išvengi vėjaraupių dešimtadienio, ar tai bendroj sumoj palengvina mūsų gyvenimą per pirmuosius kelis vaiko metus? na, plius man šitas argumentas skamba lygiai taip pat, kaip ir vaistų nuo virškinimo sutrikimų reklama "dabar gali apsivalgyt kiek tau patinka ar net daugiau, vaistai tau visad padės"

Argumentas tiesiog nurašytas iš reklaminio bukletuko, skirto vakarų rinkai, kur nėra apmokamų vaiko slaugos biuletenių, beigi net vyresni ir lengvai sergantys vaikai negali būti palikti namie vieni. Štai ten- taip, 10 dienų tampa problema, o jei per tas dienas baigiasi inkubacinis periodas ir pvz antram tos pačios šeimos vaikui- tai ir didele problema.
Atsakyti