Įkraunama...
Įkraunama...

tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 21, 15:29)
O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 21 lapkričio 2011 - 14:53
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 21, 15:29)
O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs? Ar jus isitikinusi, kad revakcinuosis vaikas sulaukes 20, 30, 40 ir t.t. metu?* O kuo vyresnis zmogus tuo serga sunkiau ir su komplikacijom  mirksiukas.gif
**Nu labai idomu kas naujagimi tiria kokiom jis ligom serga??? Vienodai sviecia medikams, skiepyja visus is eiles!
Vat butent del sitos priezasties ir yra skiepyjami naujagimiai, vos speje gimti... Nes nebuna jokiu issisukinejimu, kad neturiu laiko, nenoriu, bijau ar dar kokia nesamone. O jau suaugusiems tai visos bedos prasideda, laiko trukumas ir t.t... ***Vat reiktu vaika nuvest paskiepyt, tai iskart atsirastu ir laiko ir noro  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

*O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos? lotuliukas.gif Be to, persirgus vėjaraupiais (nesvarbu kada), vyresniame amžiuje nusilpus imunitetui išlenda juostinė pūslelinė. Taigi, vėjaraupiais geriau nesirgti jokiame amžiuje. Ypač nėštumo metu.
**Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų.
***Deja, ne visada laiku pasiskiepydavom dėl įvairiausių priežasčių. O vaikus, tai taip, skiepiju, nes rūpinuosi jų sveikata. O iš mano pusės skiepijimosi -tai didelis apsileidimas, kiti, kurie atsakingiau žiūri į savo sveikatą skiepijasi reguliariai, ypač prieš nėštumus apgalvoja visus variantus. Va čia aš tikrai dedu sau didelį minusą. bigsmile.gif
Na, nepatiks čia daugeliui skaitančiųjų, bet skiepai išnaikina daugelių ligų. Amerikoje nutraukus skiepus nuo kokliušo vaikai ėmė mirti. Suomijoje 1986-aisiais nutraukus skiepus nuo poliomielito vaikai ėmė masiškai sirgti. Padaugėjus susirgimų, tuberkuliozės skiepą vėl įsiveda tos Europos šalys, kurios anksčiau jo buvo atsisakiusios.
Be to, vakcinos anksčiau mažiau išvalytos būdavo...Vienas vakcinas švirkšdavo, o vat nuo raupų man mama pasakojo, kad su skalpeliu per ranką brėždavo. Aš skiepyta nuo visų ligų, kuriomis skiepydavo tada, tad nematau problemų ir dabar skiepyti savo vaikų ir savęs taip pat.
Na, o jei kitiems pasireiškia reakcijos ar abejoja, tada labai gaila ir siūlyčiau atsisakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 21 lapkričio 2011 - 16:56
QUOTE(Eureka @ 2011 11 21, 17:34)
*O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos?  lotuliukas.gif Be to, persirgus vėjaraupiais (nesvarbu kada), vyresniame amžiuje nusilpus imunitetui išlenda juostinė pūslelinė. Taigi, vėjaraupiais geriau nesirgti jokiame amžiuje. Ypač nėštumo metu.
**Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų.

* tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais.
** o jei ta viena buna lemtinga? O jei is pradziu neislenda?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 17:54)

Tai siūlyčiau visoms mamos pasidomėti vakcinomis ir nuspręsti, skiepyti ar ne. O dėl to, jei netinka vakcina, ar iš karto išlenda reakcija ar ne, tai gal reiktų paklausti čia esančios gydytojos Dangės. Nežinau, manęs visada prieš visus skiepus mūsų pediatrė klausdavo, ar buvo kokia reakcija, ar ne. Perklausdavo po kelis kartus,matyt, kad įsitikintų, ar gerai prisimenu.
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 17:54)
* tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais.

Mačiau, mano teta sirgo. Tikrai nieko gero. Tai sakau, kad nusilpus imunitetui.
Aš pvz. nešiojuosi herpes simplex. Kol kas jis pas mane sėdi, nesireiškia. O vat studijų metais, kai ir studijavau, ir dirbau, imunitetas buvo nusilpęs, lūpų pūslelinė buvo dažnas mano palydovas.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 16:54)

1. Ne visiems mirksiukas.gif Aiški priklausomybė nuo amžiaus, imuniteto būklės(imunitetą slopinančių medikamentų vartojimas) ir rasės.
2. Viena vienintelė liga, kuri absoliučiai daugumai praeina be pasekmių, kažkam tap pat gali būti lemtinga(tas pats vėjaraupių sukeltas encefalitas)
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 21, 18:09)
2. Viena vienintelė liga, kuri absoliučiai daugumai praeina be pasekmių, kažkam tap pat gali būti lemtinga(tas pats vėjaraupių sukeltas encefalitas)

nesiginciju, tik kaip zinot ar lemtingas bus skiepas ar lemtinga bus liga ir ar apskritai vaikas ja susirgs?
del tu reakciju...mano vaikams buvo reakcija paskiepijus 18 men skiepu. Tris dienas laikesi sunkiai numusama temperatura, hiperaktyvumas. Atrode baisiai kai vaikai lakste kaip zoles apsiruke su 39 temperatura, juokesi is visko ir tuo paciu buvo irzlus doh.gif nors daktare uztikrino kad cia pakartotinis skiepas ir jei pries tia nebuvo reakcijos tai dabar tikrai nebus. Lyg ji galetu zinoti doh.gif tai bent jau neteigtu sitaip doh.gif Tai vat kadangi reakcija buvo, daktares komentaras - a, tai cia TIKRIAUSIAI nuo kokliuso komponento. Kai kitakart skiepysit (dar pries mokykla reiktu) tai skiepykit be kokliuso komponento. Man labai patiko zodis TIKRIAUSIAI sitoj vietoj. O jei ne nuo kokliuso? Kas tada?
Atsakyti
O norėčiau paklausti Dangės, kaip ten su ta vakcina nuo vėjaraupių? Kai žmogus perserga vėjaraupiais, tai tie virusai niekur nedingsta, o pasilieka organizme, nerviniuose mazguose, laukia kito momento (galbūt). O kaip tada su tais sukelėjais, kai sušvirkščiama vakcina?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 11 21, 17:34)
O norėčiau paklausti Dangės, kaip ten su ta vakcina nuo vėjaraupių? Kai žmogus perserga vėjaraupiais, tai tie virusai niekur nedingsta, o pasilieka organizme, nerviniuose mazguose, laukia kito momento (galbūt). O kaip tada su tais sukelėjais, kai sušvirkščiama vakcina?

Vėjaraupių vakcina yra "gyva" vakcina, kurioje sukėlėjas susilpnintas taip, kad turėtų stimuliuoti antikūnių gamybą, nesukeldamas klinikinio vėjaraupių pasireiškimo. Čia teorija. O praktiškai pasitaiko juostinės pūslelinės atvejų po suskiepyjimo vėjaraupių vakcina (kas, beje, ir nurodyta vakcinos apraše).Literatūra nurodo, jog juostinės pūslelinės atvejų, kurie susiję su vakcininiu viruso štamu yra mažiau nei po užsikrėtimo natūraliu virusu, bet va kiek mažiau- atviras klausimas bigsmile.gif
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 21 lapkričio 2011 - 20:05
butu tikrai malonu jeigu diskusija ir toliau vyktu civilizuotai. Bebenciuke, gal galetumete tiesiog issakyti savo nuomone, pasidalinti informacija. Apie plauku spalvas, ju privalumus bei trukumus yra kitos temos. Aciu !
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 19:11)
Beje, visoms kitoms blondinėms, kurios nesupranta, kodėl maži vaikai skiepijami. smile.gif Ogi, mažų vaikų silpnas imunitetas, daug silpnesnis, nei suaugusiųjų, be to, gali labai sunkiai sirgti.

Aš sirgau du kartus, ir nieko. Kas įdomiausia pati musų šeimos gyd ,kuri yra už skiepus man pasisakė, kad tikrai nesiulytų skiepyti nuo roto ir skiepų. Įdomu kodėl?
Ir todėl tokiems silpniems tiek suleidžiama š... ir kad taip silpnas organizmas priverčiamas dar labiau kovoti ? Karščiavimas, bėrimai tai organizmo kova prieš š....
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 21, 20:02)
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes  bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Beje, kas lieciant vaiku imuniteta, tai kaip paziuresi rolleyes.gif Kudikeliai sveiki, yra labai stiprus, juk zinoma atveju kai kudikiai nesusala prie minusiniu temperaturu ir t.t. Imunitetas aplamai yra dar neistyrinetas reikalas ir tik hipotezem, prielaidom, tikimybem apipintas, tad...
Atsakyti
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 19:11)
Beje, visoms kitoms blondinėms, kurios nesupranta, kodėl maži vaikai skiepijami. smile.gif Ogi, mažų vaikų silpnas imunitetas, daug silpnesnis, nei suaugusiųjų, be to, gali labai sunkiai sirgti.

Įtariu mano vyresniojo sūnaus pediatrė buvo blondinių blondinė, kategoriškai uždraudusi visus skiepus vaikui iki kol pradės gerėti situacija dėl AD. Ir augo mano vaikas be skiepų iki metų laiko. Tik vat kažkaip nebuvo sirgaliukas g.gif . Ir jokia liga, nuo kurios vaikai tada buvo skiepijami, nesusirgo per tuos metus g.gif . O iš kur tokia info, kad mažų vaikų imunitetas silpnas? Iš kokių šaltinių tokią informaciją ėmėte?

QUOTE(dange @ 2011 11 21, 20:02)
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes  bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu  mirksiukas.gif

Matosi, jog žmogus nori išsilieti, tad bando visais įmanomais būdais provokuoti smile.gif

Bebenčiuke, žinokite SM yra toks geras dalykas - ant nepatikusio SM nario galima ignorą uždėti bigsmile.gif . Siūlyčiau Jums pasinaudoti - uždėkite ignorus ant Jums nepatinkančių narių šioje temoje ir nereikės "kaisti" mirksiukas.gif . Aišku yra ir kitas variantas - tiems, kam nepatinka Jūsų postai, uždės ignorą ant Jūsų ir tiesiog Jūsų postų išvis nebematys smile.gif

Atsakyti