QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 21, 15:29)
O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs? Ar jus isitikinusi, kad revakcinuosis vaikas sulaukes 20, 30, 40 ir t.t. metu?*
O kuo vyresnis zmogus tuo serga sunkiau ir su komplikacijom
**Nu labai idomu kas naujagimi tiria kokiom jis ligom serga??? Vienodai sviecia medikams, skiepyja visus is eiles!
Vat butent del sitos priezasties ir yra skiepyjami naujagimiai, vos speje gimti... Nes nebuna jokiu issisukinejimu, kad neturiu laiko, nenoriu, bijau ar dar kokia nesamone. O jau suaugusiems tai visos bedos prasideda, laiko trukumas ir t.t... ***Vat reiktu vaika nuvest paskiepyt, tai iskart atsirastu ir laiko ir noro
*O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos?
Be to, persirgus vėjaraupiais (nesvarbu kada), vyresniame amžiuje nusilpus imunitetui išlenda juostinė pūslelinė. Taigi, vėjaraupiais geriau nesirgti jokiame amžiuje. Ypač nėštumo metu.
**Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų.
***Deja, ne visada laiku pasiskiepydavom dėl įvairiausių priežasčių. O vaikus, tai taip, skiepiju, nes rūpinuosi jų sveikata. O iš mano pusės skiepijimosi -tai didelis apsileidimas, kiti, kurie atsakingiau žiūri į savo sveikatą skiepijasi reguliariai, ypač prieš nėštumus apgalvoja visus variantus. Va čia aš tikrai dedu sau didelį minusą.
Na, nepatiks čia daugeliui skaitančiųjų, bet skiepai išnaikina daugelių ligų. Amerikoje nutraukus skiepus nuo kokliušo vaikai ėmė mirti. Suomijoje 1986-aisiais nutraukus skiepus nuo poliomielito vaikai ėmė masiškai sirgti. Padaugėjus susirgimų, tuberkuliozės skiepą vėl įsiveda tos Europos šalys, kurios anksčiau jo buvo atsisakiusios.
Be to, vakcinos anksčiau mažiau išvalytos būdavo...Vienas vakcinas švirkšdavo, o vat nuo raupų man mama pasakojo, kad su skalpeliu per ranką brėždavo. Aš skiepyta nuo visų ligų, kuriomis skiepydavo tada, tad nematau problemų ir dabar skiepyti savo vaikų ir savęs taip pat.
Na, o jei kitiems pasireiškia reakcijos ar abejoja, tada labai gaila ir siūlyčiau atsisakyti.