Įkraunama...
Įkraunama...

tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus

QUOTE(Amica @ 2011 11 08, 15:45)
4. Ar aš taip sakiau?  g.gif . Ėmiau tik kaip pavyzdį antibiotikų kiekio skyrimą pagal vaiko svorį. Vakcinos, mano manymu, taip pat turėtų būti skiriamos arba neskiriamos atsižvelgiant į vaiko sveikatos būklę. Vienas dalykas skiepyti normalaus svorio ir sveiką gimusį kūdikį, kitas dalykas - per mažo svorio ir pvz gimdymo metu pridususį vaiką. Viena, kai skiepiji sveiką vaiką, kita - kai vaikas pvz serga atopiniu dermatitu, turi alergiją ir pan.

pilnai sutinku su jumis, nes dozės neapskaičiuojamos, neatsižvelgiama į vaiko sveikatos būklė(varo net po persirgtos ligos kai vaikas gėrė antibiotikus), NEI VIENAS gyd. nesigilina(o gal ir nežino pilnos skiepo sudėties)

wink.gifp+2011 11 09, 17:18-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 11 09, 17:18)
1. Maniškei dabar 18 mėn. truėjom visus privalomus skiepus ir tik vieną vienintelį kartą po rodos 6 mėn. MMR skiepo jai šiek tiek pakilo temperatūra.. Daugiau nieko nebuvo. Kad ir kas ką besakytų aš manau, kad skiepų nauda didesnė už galimą žalą.. Juk ir TBC labai dažnai daabr sergama.. Jau aš geriau paskiepinsiu, bet būsiu rami, kad mano vaikas susirges paprasta liga gali mirt nepaskiepintas..

2. Va kitas dalykas mokami skiepai, tai Roto, gripo, jais niekada neskiepinčiau.. O dėl raudonukės ir vėjaraupių gal ir pagalvočiau, nes pati pirmakąrt susirgau vėjaraupiais būdama 20 -ies.. buvo tikrai labai sunku  verysad.gif

3. O mamos, kurios tvirtina jog po skiepo vaikas nustojo kalbėt, ar susirgo utizmu.. nu sorry.. tada kas antras vaikas toks būtų.. man atrodo, kad žmonės susiranda priežastį ir kaltina skiepus dėl visų savo bėdų..

1. labai džiaugiuosi dėl jūs ir jūsų vaiko, kad jums neteko pereit per tą košmarą, kuri perėjom mes ir kiti tėvai
2. žinot, geriau persirgt vėjaraupiais, raudoniuke vaikystei, nei moteriai neštumo metu
3. žinot, pažiūrėčiau aš į jus, kai JŪSŲ vaikas po skiepijimosi pradėtu regresuot ir per gan trumpa laika iš linksmo, čiauškiančio mažylio liktu savyje užsidaręs vaikas, kuris gali arba klykt arba sėdėt vienoj vietoj ir žiūrėt į tašką tuščiu žvilgsniu

QUOTE(avesta @ 2011 11 10, 11:13)
4u.gif  va, butent, mano nuomone ir yra, kad skiepai gali buti tik vienas is itakojanciu veiksniu  isprovokavusiu AS.  Maniskiui MMR atliko ne 15 men, o 19, nes tuo metu sirgo infekcine mononukleoze gana lengva forma ( irgi vienas is tu itartinu veiksniu..), bet ligos simptomus ir regresa  pradejau pastebeti tik po skiepo...  Kas cia zino, kas kaltininkas. turbut kazkas jau buna genetikoje, plius visa puokste papildomu veiksniu, matyt.. Cia, kaip sakoma, kaip ir del ko vaikuciai veziu suserga, jei kas atrastu konkrecia priezasti, tai gautu Nobelio premija  ax.gif

gali būt, kad skiepas buvo tas lašas išjudinęs visą ramumą, niekas jau neatsakys, o gal ir yra atsakymai, bet gerai saugomi
Atsakyti
QUOTE(daruliuke @ 2011 11 09, 16:34)
užsikrėsti labai paprasta - per orą, kalbant, čiau­dint, kosint. o liga vaiką bet kokia nualina, tai jeigu galima išvengti pasiskiepijant, tai kodėl nepasinaudojus

Taip,liga vaiką nualina,bet tik trumpam laikui,o skiepai pakenkia sveikatai visam gyvenimui

QUOTE(tigronia @ 2011 11 10, 11:41)
gal neįvaro, bet išprovokuoja, ypač jei tam yra polinkis  verysad.gif

drinks_cheers.gif būtent išprovokuoja,gali išprovokuot ir cukrinį diabetą,ir vėžį,ir išsėtinę sklerozę(apie tai net skiepų info lapelyje yra rašoma).Galbūt neskiepijant ta liga vaikas niekada nebūtų susirgęs,jeigu galima tų provokuojančių veiksnių išvengt,tai kam provokuot,stengiamės nuo to apsaugot,kaip ir visų kitų kenksmingų faktorių.

Atsakyti
QUOTE(tigronia @ 2011 11 10, 12:01)

2. žinot, geriau persirgt vėjaraupiais, raudoniuke vaikystei, nei moteriai neštumo metu

Vėjaraupiais iš vis geriau nesirgt, nes po infekcijos virusas lieka organizme (nugaros smegenų mazguose), nusilpus imuninei sistemai jis gali suaktyvėti ir sukelti kitą ligą - juosiančią pūslelinę. Nieko gero, kurie patyrė tai. Beje, vėjaraupiais gali sirgti ir antrą kart.
Raudoniuke ne visos perserga vaikystėje, nes gal nesusidūrė su užkratu, ar tiesiog stiprus imunitetas.

Papildyta:
QUOTE(tigronia @ 2011 11 10, 11:41)

jus tuo tikit? o gal nuo to, kad visgi sanitarijos sąlygos pagerėjo, atrastas t.p. penicilinas

Penicilinas ir šiais laikais bejėgis padėti net civilizuotuose šalyse, kai bakterinio pobūdžio liga jau pažengus. Be to, penicilinas virusų nenaikina. O juk miršta ir nuo virusinių ligų?
Papildyta:
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 10, 12:38)
Taip,liga vaiką nualina,bet tik trumpam laikui,o skiepai pakenkia sveikatai visam gyvenimui
drinks_cheers.gif būtent išprovokuoja,gali išprovokuot ir cukrinį diabetą,ir vėžį,ir išsėtinę sklerozę(apie tai net skiepų info lapelyje yra rašoma).Galbūt neskiepijant ta liga vaikas niekada nebūtų susirgęs,jeigu galima tų provokuojančių veiksnių išvengt,tai kam provokuot,stengiamės nuo to apsaugot,kaip ir visų kitų kenksmingų faktorių.

ne visada, kai kada vaikai ir "neišsikapsto" . sad.gif Čia minėjo infekcinę mononukleozę. Turiu pažįstamą, kurios 3 m. vaikas vasaros metu pasigavo tą ligą sukeliantį virusą. Labai sunkiai sirgo, ligoninėje gulėjo. Besergant, pagavo kitą virusą. Deja...
Papildyta:
O kas sukelia vėžį neskiepytiems žmonėms? Beje, neseniai skaičiau, kad žmonės vėžiu sirgo ir prieš kelis tūkstančius metų.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 10, 11:38)

Turite omenyje hepatito B vakciną? Taip jau atsitiko, jog per pastaruosius keletą metų IS buvo patvirtinta 3 man pažįstamoms moterims. Nei viena iš jų nebuvo skiepyta HepB. Aišku, trys atvejai- ne statistika, tačiau neabejotina viena: jei ligos etiologijoje nurodoma krūva galimų priežasčių ir "provokuojančių faktorių", akivaizdu, kad šiai dienai tos ligos priežastys lieka nežinomos.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 11 10, 17:59)
O kas sukelia vėžį neskiepytiems žmonėms? Beje, neseniai skaičiau, kad žmonės vėžiu sirgo ir prieš kelis tūkstančius metų.

QUOTE(dange @ 2011 11 10, 19:06)
Turite omenyje hepatito B vakciną? Taip jau atsitiko, jog per pastaruosius keletą metų IS buvo patvirtinta 3 man pažįstamoms moterims. Nei viena iš jų nebuvo skiepyta HepB. Aišku, trys atvejai- ne statistika, tačiau neabejotina viena: jei ligos etiologijoje nurodoma krūva galimų priežasčių ir "provokuojančių faktorių", akivaizdu, kad šiai dienai tos ligos priežastys lieka nežinomos.

Taip,skiepai yra tik vienas iš ligas provokuojančių faktorių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 10 lapkričio 2011 - 19:54
QUOTE(Eureka @ 2011 11 10, 17:59)
Vėjaraupiais iš vis geriau nesirgt, nes po infekcijos virusas lieka organizme (nugaros smegenų mazguose), nusilpus imuninei sistemai jis gali suaktyvėti ir sukelti kitą ligą - juosiančią pūslelinę. Nieko gero, kurie patyrė tai. Beje, vėjaraupiais gali sirgti ir antrą kart.
Papildyta:

mes vaikučius paskiepijom nuo vėjaraupių, nes kiek skaičiau, šis skiepas gerai toleruojamas, saugus, tai man ramiau paskiepyti, negu paskui nagus graužti dėl vėjaraupių komplikacijos. suaugusieji sunkiau perneša šią ligą, o kai nežinai, kada gali užsikrėsti, pvz., nėštumo metu, tai jau geriau irgi pasiskiepyti.

ne visada, kai kada vaikai ir "neišsikapsto" . sad.gif Čia minėjo infekcinę mononukleozę. Turiu pažįstamą, kurios 3 m. vaikas vasaros metu pasigavo tą ligą sukeliantį  virusą. Labai sunkiai sirgo, ligoninėje gulėjo. Besergant, pagavo kitą virusą. Deja...
Papildyta:
O  kas sukelia vėžį neskiepytiems žmonėms? Beje, neseniai skaičiau, kad žmonės vėžiu sirgo ir prieš kelis tūkstančius metų.

tai va, kad tų vėžių ir kitų sunkių ligų buvo ir anksčiau - tik žmogus numirdavo ir niekas nežinodavo nuo ko. dabar tai tiriama, aiškinamasi ir t.t. realiai ne taip seniai žmonės net neišgyvendavo iki mūsų amžiaus dabartinio vidurkio - gal žmogaus evoliucijoje čia iš viso organizmas nežino, ką daryti su tokiu amžium, ląstelės sensta, piktybėja ir pan. dar daug kas medicinoje nežinoma
Atsakyti
QUOTE(Ritukekas @ 2011 11 12, 11:32)
sveikos mamytes, dauguma matau abejoja skiepyti ar ne, tad pateiksiu info butent apie hepatito b skiepa, kuris tik nuo hepatito b neaisku ar saugo, o visomis kitomis hepatito formomis gali susirgti, tai vat, apie hepatito b vakcina info, matau yra ingo ikelta, bet as turiu truputi kitokios, butent po atliktu tyrimu amerikoje:

HEPATITAS B
Virusinė hepatito B infekcija gali sukelti chronišką kepenų uždegimą, išaugantį į cirozę, kepenų vėžį, mirtį. Tačiau tikimybė, jog vaikas susirgs hepatitu - maža, jei tėvai nėra šios ligos nešiotojai, nėra užsikrėtę ir, jei vaikas paaugęs neturės atsitktinių lytinių santykių ar nenaudos narkotikų. Užsikrėtus hepatitu B galima išsigydyti antibiotikais, tai, dažniausiai, veiksminga. Hepatito B vakcina apsaugo nuo hepatito B, tačiau ne nuo hepatito A, C, D, E, F ir G.
Hepatito B vakcinos šalutinis poveikis pasireiškia tirpimu, karščiu, galvos skausmais, svaigimu, odos niežuliu, kraujosrūvomis, prakaitavimu, drebuliu, silpnumu, diegimu, hipotensija, gripo simptomais, viršutinių kvėpavimo takų ligomis, bloguliu, anoreksija, pilvo skausmais, vėmimu, vidurių užkietėjimu, viduriavimu, limfos sutrikimais, raumenų, sąnarių skausmais, artralgija, mialgija, dilgėline, mieguistumu, nesugebėjimu užmigti, artritu, bronchų spazmais, alpimu, nervų sistemos paralyžiumi, Guilano Baro sindromu, nugaros smegenų uždegimu, akių nervų uždegimu, įvairiomis sklerozėmis, egzemomis, herpes, konjuktyvitais, ausų skausmais, šlapinimosi sutrikimais (37). Tyrime užfiksuota žmonių sveikatos būklė keturios dienos po vakcinavimo.
Dažniausiai vartojama hepatito B vakcina sudaryta iš chimerosalio, aliuminio hidroksido, proteino mielių ir buferinio fosfato (38).

o dabar mano istorija, paskiepijus mazyle tik gimuse nuo hepatito b, prasidejo baisiniai pilvo skausmai, zviegimas iki pamelynavimo, dariau viska, maniau kad pucia pilvuka, bet oras nejo, net slangele idejus, menesio laiko paskiepijus, po dvieju savaiciu mergytei pradejo begioti akytes ir kuo toliau tuo labiau ir trukineti akytese kapiliarai, issiunte i kauno klinikas, kuri tyre nuo epilepsijos, nieko nerado, nors nemaciau ne vieno zmogaus, kad nuo epilepsijos begiotu akytes, patikrinus neurookulistu mergytes akiu nervai pradeja atrofuotis, per ilga laika suradus visa info, viskas susidejo i skiepa, atrofiju ir uzdegimu akyciu nervu maziems vaikams nebuna, tai gali buti nuo senejimo proceso ir tai kazkurios vienos akies, abieju labai retas atvejis, ieskant info apie atrofijas, suradau, kad atrofija gali sukelti akiu nervu uzdegimas, o akiu nervu uzdegima sukelia hepatito b skiepas, negana to daktarai nezino kas nuo ko, nors aisku, bet mums cerebrini paralyziu itaria, panasumu yra, bet ne tokie kokie turi buti pasiskaicius pasirodo sitas skiepas sukelia nervu sistemos paralyziu, tad skiepo deka mano mergyte tapo dideliu ligoniuku, nors gime lengvai ir sveika. mums dabar 1.5metuku, mes dar nesedim ir nevaikstom, kazkiek matom, bet labai mazai.

pacituosiu mamytės tekstą tiems kas tiki skiepų nauda
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 11 12, 18:21)

Siaubas verysad.gif Mažutė... verysad.gif
Aš kartais kai pagalvoju, kad iš tiesų patogu skiepyt mažučius, nes jie nepasakys, kad jiems tirpsta ten kokia galvytė, ar kojytė, ar pasireiškia kiti oficialiai išvardinti skiepų anotacijoj šalutiniai poveikiai unsure.gif Būtent dėl to man labai įdomu, kad suaugę parašytų ką jautė po skiepų, dėl to ir prašiau, ir laukiu, forumo dalyvės, kuri čia buvo rašiusi, kad persiskiepys nuo visų ligų ir vėl. Tiesiog labai įdomi savijauta žmogaus, suaugusio jau.
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 11 12, 18:21)

Tarp pašalinių poveikių po Hepatito B skiepo minimas konjunktyvitas. Tai vat mano vaikas jį apturėjo, tik nežinau ar tikrai 100proc nuo skiepo g.gif . Paskiepijo tą pačią dieną kai gimė ir akių uždegimas kur buvęs kur nebuvęs prasidėjo. Ar tik sutapimas, ar visgi skiepas šį "gerą" darbą padarė g.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 12, 20:12)
Siaubas  verysad.gif Mažutė... verysad.gif
Aš kartais kai pagalvoju, kad iš tiesų patogu skiepyt mažučius, nes jie nepasakys, kad jiems tirpsta ten kokia galvytė, ar kojytė, ar pasireiškia kiti oficialiai išvardinti skiepų anotacijoj šalutiniai poveikiai  unsure.gif Būtent dėl to man labai įdomu, kad suaugę parašytų ką jautė po skiepų, dėl to ir prašiau, ir laukiu, forumo dalyvės, kuri čia buvo rašiusi, kad persiskiepys nuo visų ligų ir vėl. Tiesiog labai įdomi savijauta žmogaus, suaugusio jau.

Ta mamytė tik žadėjo,bet ar tikrai persiskiepys įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 13 lapkričio 2011 - 11:20
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 13, 12:19)
Ta mamytė tik žadėjo,bet ar tikrai persiskiepys įdomu smile.gif

O kodėl gi ir ne. smile.gif Tik dabar aš net pas dantų gydytoją niekaip negaliu išsiruošti. Kai pradėsiu dirbti, tada bus daugiau laiko manyčiau smile.gif Ir dar papildomai galvojau, nuo hepatito A ir C.
O dėl įvairių ligų tai kažkada nėštumo metu buvau prisiskaičiusi, kad bijojau būti nėščia (reikėjo gi prieš tai skiepytis, ramiau būtų.Mano kolegės tai skiepijosi.). Pasirodo, kai kurios baisios ligos vaikiukui gali išsivystyti jau nėštumo metu, dėl mamos persirgtų ligų ar šiaip neaišku dėl ko. sad.gif Mano pažįstamai, paskutinėmis nėštumo savaitėmis nustatė vaisiaus augimo sutrikimus (neaišku dėl ko), iki to laiko augo gerai. Štai dabar vaikiukui 4 metai, o jos galūnės atsilieka nuo viso kūno augimo (neatsimenu aš tos ligos pavadinimo).
Stiprybės sergančiųjų vaikiukų mamytėms. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 11 14, 08:47)
O kodėl gi ir ne. smile.gif Tik dabar aš net pas dantų gydytoją niekaip  negaliu išsiruošti. Kai pradėsiu dirbti, tada bus daugiau laiko manyčiau smile.gif Ir dar papildomai galvojau, nuo hepatito A ir C.
O dėl įvairių ligų tai kažkada nėštumo metu buvau prisiskaičiusi, kad bijojau būti nėščia (reikėjo gi prieš tai skiepytis, ramiau būtų.Mano kolegės tai skiepijosi.).  Pasirodo, kai kurios baisios ligos vaikiukui gali išsivystyti jau nėštumo metu, dėl mamos persirgtų ligų ar šiaip neaišku dėl ko. sad.gif Mano pažįstamai, paskutinėmis nėštumo savaitėmis nustatė vaisiaus augimo sutrikimus (neaišku dėl ko), iki to laiko augo gerai. Štai dabar vaikiukui 4 metai, o jos galūnės atsilieka nuo viso kūno  augimo (neatsimenu aš tos ligos pavadinimo).
Stiprybės sergančiųjų vaikiukų mamytėms.  4u.gif

Kaip besisuktumėt, nuo Likimo vistiek skiepų nebus smile.gif

Atsakyti