Įkraunama...
Įkraunama...

tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus

QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 08, 19:58)
o buna nekomerciniu  blink.gif ? cia kuri farmacijos kompanija tokias platina?
Papildyta:

nu pabandytu man kas nors privalomai paskiepyti mano AD serganti vaika. Akis iskabinciau. Siais laikais net pavojingu psichiniu ligoniu per prievarta niekas negydo  schmoll.gif

Patikslinu: vėjaraupių vakcina nėra valstybės dotuojama.
Teoriškai esant realiai pavojingos ligos epidemijos grėsmei- gali. Praktiškai to nebus. Jūs teisi: per prievartą nei skiepyja, nei gydo. Prieš kelis metus vienas veikėjas su medikamentams atsparia atvira TBC nutarė paskraidyti iš JAV į Europą ir atgal. Na ir skraidė.
Atsakyti
Nugi, žinau, kad skiepai suaugusiems jau nebegalioja. wink.gif Turiu minčių pasiskiepyti nuo visų jūsų išvardytų ligų, nes esu keliautoja. smile.gif
O apie nesusiklosčiusią karjerą aš kalbėjau labiau apie homeopatus, buvusius gydytojus tradicininkus su nesusiklosčiusia karjera. Yra juk visokių žmonių, kurie kažkada buvo pasirinkę tam tikrą sritį, net mokslinį laipsnį gavę, bet pasukę kita linkme, matydami, kad ten nieko gero nepasieks, ir kad kitur jiems bus geriau. Ir būdavo.
O žinau ir tokių, labai išsilavinusių, dėstančių universitete, bet pasirinkusių visiškai necivilizuotą gyvenimo būdą, miške, apsirėdę vien lapais,dantis valantys pagaliukais, valgančiais kopūstų lapus, uogas ir t.t. Kuo toliau nuo šiuolaikinių technologijų. Ten gyvena ne vieni, o su šeimomis. smile.gif
Žinau ir tokių, kurie vadovaujasi rytų filosofija, manydami, kad patys sau prisigalvojame ligų.
Taigi, visiems sėkmės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 11 09, 08:40)
Nugi, žinau, kad skiepai suaugusiems jau nebegalioja. wink.gif Turiu minčių pasiskiepyti nuo visų jūsų išvardytų ligų, nes esu keliautoja. smile.gif
Taigi, visiems sėkmės. smile.gif

Ir jum sėkmės smile.gif Tik dar būtinai pasiskiepijus ateikit čia aprašyt savo savijautą, laaabai įdomu. Mat mažiukai vaikai zirzia, arba klykia be sustojimo (mano dukrytės atveju), vat man ir įdomu kas jaučiama yra, nes kūdikiai negali pasakyt...
Atsakyti
Ačiū. smile.gif Mano mažiukai neklykė.
Skiepijo mane paauglystėje. Prisimenu. Na, nebuvo reakcijų ir skausmo.
O kad skauda dūrimo metu, tai neišvengiama. Ar labai skauda, daug kas priklauso, kaip suleidžia vakciną. Vienos seselės moka padaryti švelniai, kitos-ne. Juk iš piršto ar venos irgi imamas kraujas, kartais to neišvengsi, jei norima išsitirti. Vieniems labai skauda, kitiems-nelabai, daug kas priklauso nuo mediko profesionalumo. Maži vaikai dažnai bijo kraujo paėmimo ir jiems jau pradeda skaudėti, vos tik pamato mediką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 11 08, 12:28)
Na, šis puslapis homeopatų sukurtas. Homeopatais ir pačia homeopatija aš netikiu. Kaži, kaip jie raupus išgydytų?
Ir ką, žinau, kad pirmosios vakcinos buvo neveiksmingos ir net kenksmingos.
Kažkada ir aš, ir mano sesė buvom skiepytos nuo raupų, nors Lt raupų nebuvo. Nes visame pasaulyje skiepijo. Pašalinių reakcijų po skiepo nebuvo.
P.S. Beje, žinau žinau, kad ir dabar būna šalutinių reakcijų po skiepų. Yra tiesiog žmonių, kurie jautrūs tiems komponentams. Beje, yra skirtumas tarp atidirbtų vakcinų ir jaunų.

tikrai su ramunėlėm ir čiobreliais, kaip parašyta ir šitame straipsnyje, prieš infekcines ligas nepakovosi: http://www.lrytas.lt...1...7lėmis.htm. vien nuėjęs dėl peršalimo į polikliniką gali su tokia puokšte ligų grįžti, kad oho. pavyzdžiui, vėjaraupiais užsikrėsti labai paprasta - per orą, kalbant, čiau­dint, kosint. o liga vaiką bet kokia nualina, tai jeigu galima išvengti pasiskiepijant, tai kodėl nepasinaudojus
Atsakyti
QUOTE(daruliuke @ 2011 11 09, 16:34)
tai jeigu galima išvengti pasiskiepijant, tai kodėl nepasinaudojus

todel kad lazda turi du galus. Skiepai turi pasalini poveiki.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 09, 16:43)
todel kad lazda turi du galus. Skiepai turi pasalini poveiki.

visi šeimoje vaikai suskiepyti esam, nė vienam nebuvo pašalinių poveikių - specialiai mamos klausiau, nes domėjausi. tai ir savo vaikus žadu skiepyti. o tos, kurios vaikų neskiepijat, tai tikriausiai jokių cheminių vaistų nenaudojat? nes jie turi pašalinį poveikį. ir net žolelės, beje, jį turi, pavyzdžiui, su jonažole labai atsargiai reikia - ilgai nenaudoti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 09, 13:08)
Ir jum sėkmės smile.gif Tik dar būtinai pasiskiepijus ateikit čia aprašyt savo savijautą, laaabai įdomu. Mat mažiukai vaikai zirzia, arba klykia be sustojimo (mano dukrytės atveju), vat man ir įdomu kas jaučiama yra, nes kūdikiai negali pasakyt...

Maniškei dabar 18 mėn. truėjom visus privalomus skiepus ir tik vieną vienintelį kartą po rodos 6 mėn. MMR skiepo jai šiek tiek pakilo temperatūra.. Daugiau nieko nebuvo. Kad ir kas ką besakytų aš manau, kad skiepų nauda didesnė už galimą žalą.. Juk ir TBC labai dažnai daabr sergama.. Jau aš geriau paskiepinsiu, bet būsiu rami, kad mano vaikas susirges paprasta liga gali mirt nepaskiepintas..

Va kitas dalykas mokami skiepai, tai Roto, gripo, jais niekada neskiepinčiau.. O dėl raudonukės ir vėjaraupių gal ir pagalvočiau, nes pati pirmakąrt susirgau vėjaraupiais būdama 20 -ies.. buvo tikrai labai sunku verysad.gif

O mamos, kurios tvirtina jog po skiepo vaikas nustojo kalbėt, ar susirgo utizmu.. nu sorry.. tada kas antras vaikas toks būtų.. man atrodo, kad žmonės susiranda priežastį ir kaltina skiepus dėl visų savo bėdų..
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 11 09, 15:12)
Ačiū. smile.gif Mano mažiukai neklykė.
Skiepijo mane paauglystėje. Prisimenu. Na, nebuvo reakcijų ir skausmo.
O kad skauda dūrimo metu, tai neišvengiama. Ar labai  skauda, daug kas priklauso, kaip suleidžia vakciną. Vienos seselės moka padaryti švelniai, kitos-ne. Juk iš piršto ar venos irgi  imamas kraujas, kartais to neišvengsi, jei norima išsitirti. Vieniems labai skauda, kitiems-nelabai, daug kas priklauso nuo mediko profesionalumo. Maži vaikai dažnai bijo kraujo paėmimo ir jiems jau pradeda skaudėti, vos tik pamato mediką. smile.gif

Ne ne, aš apie reakcijas po skiepo, pvz tą patį vakarą, praėjus dienai, dviem, savaitei, pusmečiui, metams. Kitą kart skiepas vaikui, suaugusiajam, gali atsiliept ir senatvėj, bet mane labiau domina savjauta suaugusiojo praėjus neilgam laiko tarpui.

Ganda, nelabai suprantu prie ko čia skiepas ir vaistai, kad ir cheminiai? g.gif
Papildyta:
wink.gifp+2011 11 09, 16:18-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 11 09, 16:18)

Jum reikia temą persiskaityt mirksiukas.gif Serga, užsikrečia ligomis ir skiepytieji, deja ir miršta taip pat. Skiepai, deja ramybės nepriduoda, jų veiksmingumas, deja, neįrodytas. Tik tos statistikos niekas neveda, nes ji nenaudinga bizniui, tik gydytojai pasako artimiesiems, draugams, tad info gaunas tik iš lūpų į lūpas, deja....
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 09, 17:26)
Serga, užsikrečia ligomis ir skiepytieji, deja ir miršta taip pat. Skiepai, deja ramybės nepriduoda, jų veiksmingumas, deja, neįrodytas.

Taigi, gal imunitetas nesusidaro, dėl to ir užsikrečia. Viena iš priežaščių, kuri trukdo susidaryti imunitetui po skiepo, paracetamolis (tėvai, bijodami temperatūros (kurios gali ir visai nebūti), iš kart po skiepo dėdavo paracetamolio žvakutes).
Atsakyti
wink.gifp+2011 11 09, 17:18-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 11 09, 17:18)
Kad ir kas ką besakytų aš manau, kad skiepų nauda didesnė už galimą žalą.. Juk ir TBC labai dažnai daabr sergama.. Jau aš geriau paskiepinsiu, bet būsiu rami, kad mano vaikas susirges paprasta liga gali mirt nepaskiepintas..

Tai va,būtent,visi skiepijami nuo tbc,o vis tiek labai dažnai sergama smile.gif

Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 09, 17:26)
Ne ne, aš apie reakcijas po skiepo, pvz tą patį vakarą, praėjus dienai, dviem, savaitei, pusmečiui, metams. Kitą kart skiepas vaikui, suaugusiajam, gali atsiliept ir senatvėj, bet mane labiau domina savjauta suaugusiojo praėjus neilgam laiko tarpui.

Mano teta gydytoja, dabar jau pensininkė-jai virš 70 metų. Prisiskiepijus ji ten nuo visų ligų. Nu duok D tokios geros išvaizdos (atrodo bent 20 metų jauniau), šviesaus proto ir sveikatos.
Papildyta:
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 09, 18:03)
Tai va,būtent,visi skiepijami nuo tbc,o vis tiek labai dažnai sergama smile.gif

Serga suaugusieji dažnai. Man teko su tokiais susidurti. Tiesa, paskui sužinojau, kad serga uždara TBC forma.
O čia berods jau rašė, ši vakcina padeda išvengti sunkių reiškinių susijusių su tuberkulioze (galvos smegenų dangalų uždegimo) ir ligos plitimo, bet nebūtinai apsaugos nuo plaučių tuberkuliozės.
Atsakyti