Įkraunama...
Įkraunama...

tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus

QUOTE(milima @ 2011 01 24, 11:04)
"Perinatalinis perdavimas – vienas svarbiausių ir efektyviausių, naujagimiai, užsikrėtę šiuo būdu ilgam laikui ar visam gyvenimui lieka HBV nešiotojais. Apie 95% užsikrečia per gimdymą, 5% - in utero. HBV gali patekti per placentą, gleivines, nurijus motinos skysčių per gimdymą ar patekus motinos kraujui Cezario pjūvio metu. Nėščiai mot. susirgus ūmine HBV infekcija I trimestre, užkrato rizika labai maža, ji padidėja susirgus vėlesniais periodais. Tačiau dažniausiai kūdikiai užsikrečia nuo motinos, kuri jau būna lėtinio HBV nešiotoja prieš nėštumą."
Kaip ir imanoma. Na jei ir per gimdyma uzkrecia, tai kaip skiepas apsaugo po uzsikretimo?

Jei motina serga HBV infekcija arba yra nešiotoja, naujagimis skiepyjamas per pirmas 12 val., kartu suleidžiant anti HBV imunoglobuliną. Didžiąja dalimi atvejų skiepui pavyksta įspėti imuninę sistemą ir pradėti antikūnių gamybą anksčiau nei viruso dauginimasis įsibėgėja. Principas panašus į postekspozicinę profilaktiką stabligės atveju. Analogiška veiksmų seka su suaugusiais, kurie pvz įsidūrė infekuota adata.
Transplacentinis užsikrėtimas galimas, tačiau, kaip ir parašėte, tokių atvejų skaičius nėra didelis.Esant didelei rizikai galimas specifinių priešvirusinių vaistų skyrimas nėščiajai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 24 sausio 2011 - 11:19
QUOTE(dange @ 2011 01 24, 11:09)
Jei motina serga HBV infekcija arba yra nešiotoja, naujagimis skiepyjamas per pirmas 12 val., kartu suleidžiant anti HBV imunoglobuliną. Didžiąja dalimi atvejų skiepui pavyksta įspėti imuninę sistemą ir pradėti antikūnių gamybą anksčiau nei viruso dauginimasis įsibėgėja. Principas panašus į postekspozicinę profilaktiką stabligės atveju. Analogiška veiksmų seka su suaugusiais, kurie pvz įsidūrė infekuota adata.
Transplacentinis užsikrėtimas galimas, tačiau, kaip ir parašėte, tokių atvejų skaičius nėra didelis.Esant didelei rizikai galimas specifinių priešvirusinių vaistų skyrimas nėščiajai.

o kodėl nėščiosioms tyr grafike nėra HBV tyrimo tuomet? ir gyd., gal kuris ir pataria, bet aš asmeniškai nesusidūrusi, akd patartų pasidaryti šitą tyr.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 24, 22:52)
o kodėl nėščiosioms tyr grafike nėra HBV tyrimo tuomet? ir gyd., gal kuris ir pataria, bet aš asmeniškai nesusidūrusi, akd patartų pasidaryti šitą tyr.

Vat ir man toks klausimas iskilo,tikrina del sifilio ir ZIV,kur daug mazesne rizika buti uzsikretus,o nuo HB kazkodel ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2011 01 24, 21:59)
Vat ir man toks klausimas iskilo,tikrina del sifilio ir ZIV,kur daug mazesne rizika buti uzsikretus,o nuo HB kazkodel ne g.gif

Nežinau unsure.gif Taupom g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 24, 22:13)
Nežinau  unsure.gif Taupom  g.gif

joo.... gaila, kad taip.
aš apie tai tik iš vienos gyd., iš skiepų kabineto išgirdau. gerai, kad bent vienas žmogus paprotino doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 24 sausio 2011 - 23:03
QUOTE(žydrynė @ 2011 01 24, 22:59)

Isiterpsiu i jusu diskusija smile.gif
As pries gimdyma dariau kraujo tyrima del hep B, nes buvau nusprendusi savo ka tik gimusio vaiko siuo skiepu neskiepyti, tai pilnas kraujo tyrimas kainavo apie 90 lt., ne taip ir mazai, skiepas kainuoja maziau.
O siaip patarciau visoms, kurios nusprende savo vaiko nuo hep B neskiepyti, pasidaryti si tyrima.

Atsakyti
QUOTE(Ebonie @ 2011 01 25, 01:03)
Isiterpsiu i jusu diskusija smile.gif
As pries gimdyma dariau kraujo tyrima del hep B, nes buvau nusprendusi savo ka tik gimusio vaiko siuo skiepu neskiepyti, tai pilnas kraujo tyrimas kainavo apie 90 lt., ne taip ir mazai, skiepas kainuoja maziau.
O siaip patarciau visoms, kurios nusprende savo vaiko nuo hep  B  neskiepyti, pasidaryti si tyrima.

aš šiaip AID centre tikrai išsisukau su 20 ar tai 40 lt., tiesiog reikia žinoti kuriuos būtent IG daryti. deja, nebepamenu nieko konkrečiai, tuo metu buvau tiesiog susirašius kaip gyd nurodė.
mes lygiai taip pat nusprendėm dėl skiepų, ir dėlto dariausi tyr.
Atsakyti
koki tiksliai reikia pasidaryti tyrima, kad issiaiskintum ar esi nesiotojas ar ne? del hepatito b? nes musu vaikui arteja 1men skiepas nuo hepatito b. nori issitirti ar nesergu? atsidariau sorpo klinika ten daug visokiu hepatito b tyrimu?
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 25, 17:04)
koki tiksliai reikia pasidaryti tyrima, kad issiaiskintum ar esi nesiotojas ar ne? del hepatito b? nes musu vaikui arteja 1men skiepas nuo hepatito b. nori issitirti ar nesergu? atsidariau sorpo klinika ten daug visokiu hepatito b tyrimu?

HBs- Ag, antiHBs (čia minimalus variantas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 25 sausio 2011 - 20:06
4u.gif
Ar paskiepyti vaikai gali but kokliuso nesiotojai?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 25, 20:05)
HBs- Ag, antiHBs (čia minimalus variantas).

Kaip suprasti minimalus?Tai jis nebus tikslus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 26, 12:08)
Kaip suprasti minimalus?Tai jis nebus tikslus? g.gif

Jie tyrimas bus teigiamas, prireiks atlikti papildomą kitų antikūnių tyrimą. Minimalusis variantas tikrai retais atvejais gali duoti netikslų rezultatą.
Atsakyti