Įkraunama...
Įkraunama...

Mineralinė kosmetika

QUOTE(Viktuteee @ 2008 05 26, 14:13)
Manau, visos žinom ir suprantam tai, kad Jūs bandėt pasakyt. "Essence" nei liaupsinu, nei peikiu - tiesiog  b a n d a u  šiuo metu  ax.gif Ir rašau įspūdžius.
Beje, manau,kad  tai, jog kitos pudros brangesnės, iškart ir nereiškia, kad kokybiškesnės, geresnės sudėties, o pigesnė iškart prastos kokybės ir sudėties ( spėju, kad žinot, kad nuolat mokam už tam tikrus vardus didesnę sumą nei ta kosmetika realiai yra verta  rolleyes.gif ) . Beje, tai taikau daugiau mineralinei pudrai, nes, tarkim, "Essence" kreminės pudros tikrai nepirkčiau, kremines naudoju tik ypač kokybiškas (problemiška oda), kad ir permoku už vardą  rolleyes.gif

1. Tikiuosi, kad visos supratot, kad as NEPEIKIU Essence. Niekada nedrisciau
vertinti produkto, kurio pati nebandziau.
2. Sutinku pilnai, kad brangiau - tai NEREISKIA geriau. Ir pigesne pudra gali buti daug geresne uz vardine - ziurint is ko ji pagaminta, ir kaip ja toleruoja oda.
3. Vis tik pasilieku prie savo nuomones - jeigu gamintojas neskelbia sudeties, tai neduoda teises mums jos patikrinti. Ir kartu vercia abejoti kokybe.
Tai tiek.

P.s. to Vikuteee, jokiu budu savo apmastymu netaikiau jums - tai tiesiog pamastymai ir pastabeles visoms mineralines pudros gerbejoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skaistukas @ 2008 05 26, 14:18)
Na šeis laikais, kur to šlamšto nėra  doh.gif  verysad.gif
Aš irgi stengiuosi dabar sudėti žiurėti ir nepirkti kosmetikos priemoniu, kur yra SLS ir daug visokio kito velnio  doh.gif

Na mergaitės kas turit BE, pažiurėkit kokia jos sudėtis  g.gif

Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Mica, Iron Oxide, Bismuth Oxychloride. Cia is bareminerals.com ax.gif Prasom pakomentuot sudeti, nes bent man tai tie visi abrakadabra nieko nesako g.gif
Atsakyti
Kopijuoju is EM puslapio:

Everyday Minerals All-Natural Ingredients
Foundations, Concealers
Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947). May contain: Iron Oxides (CI 77492, CI 77499, CI 77491), Ultramarine Blue (CI 77007).
o cia radau apie mineralines kosmetikos gamintojus:

http://www.mineral-m...ngredients.html
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2008 05 26, 14:23)
As turiu BE, po 2 gr foundation is rinkinuko, tai ant tu induku sudeties nera, o ant veilo yra. Tai veile yra parabelu ar kaip ten tas velniai vadinasi doh.gif vienu zodziu veilo nenaudoju schmoll.gif Bendradarbe nusipirko AVON mineralke, tai ten irgi pilna brudo schmoll.gif Gal kas turit BE normalias pudrytes po 9 gr, ten gal yra sudetis? smile.gif

Del BE tai neturiu, neziurejau ju sudeties. Bet pvz, EM bent jau savo saite skelbia va tokia savo produktu sudeti. Nzn, ar tai tiesa, kai gausiu siuntinuka - patikrinsiu.

Foundations, Concealers
Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947). May contain: Iron Oxides (CI 77492, CI 77499, CI 77491), Ultramarine Blue (CI 77007).
Kaip matote - jokiu, parabenu, bismuto, ir t..t nera.

Sorry - Jelenka1 mane aplenke rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(GANE @ 2008 05 26, 14:27)
Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Mica, Iron Oxide, Bismuth Oxychloride. Cia is bareminerals.com ax.gif  Prasom pakomentuot sudeti, nes bent man tai tie visi abrakadabra nieko nesako g.gif

Kiek skaiciau tyrimuose - bismutas nera labai sveika odai. Yra zmoniu, kuriu oda jo netoleruoja. Gali sukelti alergija. Pabreziu - nesakau, kad sukelia, bet GALI sukelti kai kam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v_rasa: 26 gegužės 2008 - 13:31
Tai va, priėjom išvadą, kad nei viena ta "natūrali" pudra nėra jau tokia "šventoji" ir išskirtinai natūrali nepriklausomai nuo kainos ir vardo skambumo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktuteee: 26 gegužės 2008 - 13:42
QUOTE(Viktuteee @ 2008 05 26, 14:40)
Tai va, priėjom išvadą, kad nei viena ta "natūrali" pudra nėra jau tokia "šventoji" ir išskirtinai natūrali nepriklausomai nuo kainos ir vardo skambumo rolleyes.gif

Aisku , kad ne sventoji ir ne panaceja. Tiesiog, reikia atidziai skaityti, is ko ji pagaminta. Ir pagal tai atsirinkti, kas maziausiai kenkia odai.
Pasikartosiu - netgi ir naturalus ingredientai gali buti kenksmingi. taip kad uzrasas "natural" dar nereiskia, kad kazkam tas produktas nepakenks.

Isvada - skaitykim uzrasus ant etikeciu! 4u.gif
Atsakyti
Kiek skaiciau tyrimuose - bismutas nera labai sveika odai. Yra zmoniu, kuriu oda jo netoleruoja. Gali sukelti alergija. Pabreziu - nesakau, kad sukelia, bet GALI sukelti kai kam.
[/quote]

Bismuth Oxychloride is a pearlescent mineral that provides the “glow”.

Butent tas bismutas ir suteikia svytejima g.gif
Na bent, BE tai 1 ingridientas nelabai naturalus, paskaiciau puslapyje (puslapio nuoroda ankscaiu ikeliau) kitu gamintoju sudeti doh.gif
Papildyta:
Radau vienam puslapyje visu gamintoju mineraliniu pudru sudeti:
http://www.mineral-m...ngredients.html
Belieka laukt komentaru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka1 @ 2008 05 26, 15:00)
Na bent, BE tai 1 ingridientas nelabai naturalus,  paskaiciau puslapyje (puslapio nuoroda ankscaiu ikeliau) kitu gamintoju sudeti doh.gif

Bismutas YRA naturalus mineralas. Bet kai kam jis gali buti kenksmingas. Kam nealergizuoja odos - tai nieko baisaus. Kam alergizuoja, tas ziures, kad sudetyje jo nebutu.

Papildyta:
Kazkuri is forumieciu jau buvo idejusi si straipsni apie minerlkes ingredientus. Toms, kurioms bus idomu - pasiziurekit. Isvardinti ir aprasyti visi ingredientai
http://www.cosmetics...lMakeup2007.pdf

O stai ka raso apie bismuta

Unlike titanium dioxide or zinc oxide, bismuth oxychloride
can cause slight skin irritation (Source: www.sciencelab.com/
xMSDS-Bismuth_oxychloride-9923103). Although talc has the
same potential for slight irritation, bismuth oxychloride is more
likely to cause an allergic contact dermatitis due to its pearlescent
nature (Source: www.emedicine.com/derm/topic502.htm).
This is more of a concern when bismuth oxychloride is the main
ingredient in a cosmetic, as it is for many mineral makeups.

Butent del to as apsisprendziau bandyti ne BE, o EM. nes EM nera bismuto.
Atsakyti
O gal kas girdėjot atsiliepimų apie šią mineralinę:

http://www.mineralessence.com/

Radau, kad čia pristatymas nemokamas, jei užsisakai už 50 USD ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2008 05 26, 15:34)
O gal kas girdėjot atsiliepimų apie šią mineralinę:

http://www.mineralessence.com/

Radau, kad čia pristatymas nemokamas, jei užsisakai už 50 USD  ax.gif

As irgi radau si saita, kai ieskojau info apie Essence. Pagal sudeti, tai man patiko, nieko kenksmingo nera:
FOUNDATIONS - Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Iron Oxide, Mica, Anti-oxyzomes ™
(Superoxide Dismutase, Green Tea Extract, Lipoic Acid, Vitamins A, E and C)

Bet, man atrodo, gana brangi kosmetika is pirmo zvilgsnio, nors dar nelyginau kainu su EM.
Atsakyti
Mano oda tokia labai didelė jautruolė, kaip barometras, draugės sako, kad pirma ant manęsa reik viską išbandyt, nes reaguoja į bet kokį dirgiklį, medžiagą....Tai buvau užsimanius bandyti natūralią kosmetiką- sante, logona, weleda, dr.hauchka. Maniau, kad jei natūrali, tai tiks ir nebers, nealergizuos...kur tau- baisu, baisu, paskui kelias savaites gydžiausi hormoniniais tepalais, o va tepuosi kitas- vadinamąsias nenatūralias ir neberia ir gražiai atrodo, tai kad darau išvadą, kad tos sudėtys dar nieko tokio labai neatspindi...žinoma, nežinome, kaip atsilieps ateityje, bet lygiai taip pat nežinome, kaip atsilieps ateityje mūsų įkvėptas mieste užterštas oras, kaip atsilieps rūgštūs lietūs, kai neturim skėčio ir sušlampam arba parduotuvėse pirkti brolireriai, prišerti hormonų...

Aš esu už natūralumą, bet visada skaityti ir pergyventi dėl tų etikečių yra baisu, tai tada išvis geriau negyventi doh.gif nes visur viskas nesveika šiais laikais...manau, kad reikia etiketes skaityti, analizuoti, bet neperlenkti lazdos. Niekam netaikau asmaneiškai, bet pastebėjau, kad forume jau etikečių skaitymo ir baimės manija 4u.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Aš esu už natūralumą, bet visada skaityti ir pergyventi dėl tų etikečių yra baisu, tai tada išvis geriau negyventi doh.gif nes visur viskas nesveika šiais laikais...manau, kad reikia etiketes skaityti, analizuoti, bet neperlenkti lazdos. Niekam netaikau asmaneiškai, bet pastebėjau, kad forume jau etikečių skaitymo ir baimės manija 4u.gif rolleyes.gif
[/quote]

Aisku nereikia perlenkt lazdos, bet ir naudot kosmetika kuri kemsa poras irgi kazkaip nesinoretu mirksiukas.gif O del naturalumo? Tai labai daug kam naturali kosmetika netinka 4u.gif
Atsakyti