QUOTE(smilga79 @ 2011 12 27, 13:57)
Mums diagnuozota cista gimusiems. Nestumas buvo labai sunkus ir vaziavau gimdyti stipriai kraujuodama. Tai gydytoja man pasake, kad trecdalis vaikiuku gime po komplikuoto nestumo turi problemu su galvyte. Taciau nenugasdino, sake cista 0.5 cm ir iki 6 men. turi isnykti. bet prie viso to dar vandenu daugiau nei norma. Taciau joks gydymas nepaskirtas, tik stebejimas. Kai pradejau dometis, pasirodo, tai labai dazna problema. Svarbiausia viska laiku pastebeti.
mum lygiai tas pats- cista rado po gimimo (tik tiek, kad nekraujavau, bet gimdymas truko 11 valandu)
vaikiukas gime neisnesiotas, priduses.. siandien dare galvytes ekoskopija ir rado jei neklystu 5 mm cista ir sake yra vandenu, kraujotaka aktyvi. Dabar esu pasimetus labai, nezinau net ka galvoti
Ar cia blogai? Kas laukia toliau? gydytojas nebuvo labai atviras, pasake, kad viska paaiskins neurologe, pas kuria eisim uz 2 savaiciu..
Papildyta:
QUOTE(voverexe @ 2011 12 28, 00:11)
o kas is to, kad laiku pastebi? niekas vistiek neisims tos cistos, tik stebi ir tiek. mums taip pat yra cista gimusiems - neisnesiotiems (beja, irgi kraujavau pries nubegant vandenims) desiniajame smegenu pusrutulyje iki 10 mm. Raida veluoja, kaire puse labiau isitempus, meldziames kasdien, ,kad tik viska issaugtume... masazuojames, sportuojam, einam pas logopeda... niekas nieko neaiskina kas gresia, tiesiog gyvenam ir laukiam kas bus
mano sunelis ir gime neisnesiotas, gal cia neinesiotuku ''liga''?