Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

http://www.bonsai.lt...sodas/index.htm

rena,dar cia pasidairyk,ka galima ir Lietuvoj japonisko istaisyt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 23 balandžio 2008 - 21:30
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 23, 21:53)
na nepyk...

tai ner ko pykt, kiekvienas juk savo nuomone turim ir skirtingus skonius biggrin.gif

siaip nuotraukoj fisai kitaip atrodo realiai visiskai kitaip, tiesiog neina normaliai nufotkint schmoll.gif ir tas spigliuotis medukas, kur sakai kad kaip vienisas atrodo, jis siaip ir yra prie pat akmenu pasodintas smile.gif ir fotkei kalnas atrodo tiesus, o jis yra raitytas, na sakau gyvai jis visai kitoks ax.gif
tik nzn ar apsoginet gelem ar vazoniku pristatyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 04 23, 20:26)
sveikutes, patiko man jusu si tema wub.gif manau priimsit ir mane, idedu savo jau apraveta gelyneli. na daug jam cia dar truksta augaleliu, bet pradzia matyti ax.gif krokai jau nuzydejo, rudgrudele apsalo, tai dar nezydi, dar truksta virsutineje pakopoje spygliuociu augaleliu, aukštesniu blush2.gif  ax.gif user posted image
user posted image
user posted image

sveika prisijungus 4u.gif
o dabar leisiu sau šiek tiek pakritikuoti ax.gif man šiek tiek daugoka akmenų unsure.gif augalų kaip tik neatrodo, kad būtų mažai, ir spalvų įvairovė yra, bet va akmenų tokia gausybė ir sakyčiau per daug tvarkingomis eilutėmis jie sudėlioti. Siekiant natūralesnio vaizdo aš šiek tiek akmenų apskritai išimčiau, ypač smulkesnius mesčiau į šalį ir nedėliočiau jų tokiomis linijomis. Tą patį laiptelių efektą galima išgauti paliekant mažiau akmenų ir tų eilučių nejungiant, o menamoj sujungimo vietoj sodinant augalus. tokia tat mano nuomonė ax.gif

QUOTE(rena @ 2008 04 23, 21:09)
merginos ka man daryt su tuo kalnu g.gif
ar sodint zydinciu geliu ar tik zydinciu vazoniku kai kur pastatyt g.gif kazkaip net nzn g.gif
user posted image

user posted image

user posted image

na kad įsibėgėjau kritikuoti, tai ir renai žodį tarsiu pagal savo skonį, tsknt ax.gif man kažkaip nelabai dera dolomitas su natūraliais mūsų lauko akmenimis schmoll.gif sakyčiau geriau atrodytų, jei būtų arba vieni arba kiti akmenys, tačiau krūvoj jie lyg ir "pjaunasi"... unsure.gif
o dėl gėlių, tai manau kol nesi apsisprendusi ir nematai galutinės vizijos, tai gali vazonėliussu gėlėm įkasti kur ne kur į žemę ir žiūrėt kaip atrodo, jei nepatiks, padėsi kitur, išneši visai iš šio gėlyno ir pan.

QUOTE(pelytte @ 2008 04 23, 21:55)
Sveikos  noreciau pasiklausti kur man gauti bijunu. nesvietishkai paitnka shios geles o kur ash jų galeciau gauti nzn. kur pirkti? gal ka zinot apie dekoratyvinius bijunus?

tikrai keista, bet bijūnų nelabai kas skelbiasi, kad parduotų g.gif turiu žurnalą apie bijūnus iš serijos "Augalų pasaulis", net ten nėra jokių kontaktų kur bijūnų galima būtų įsigyti blink.gif Bet kur aprašoma bijūnų selekcija LT, rašoma, kad jie auginami Lauko gėlininkystės bandymų stotyje, , taip pat ilgai bijūnų selekcija užsiiminėjo Semionas Eicher-Lorka, čia turbūt tas pats kur yra prie Savanorių pr. žiedo Lorkų sodas, gal verta ten paskambinti ir pasidomėti
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 23, 23:08)
man kažkaip nelabai dera dolomitas su natūraliais mūsų lauko akmenimis schmoll.gif sakyčiau geriau atrodytų, jei būtų arba vieni arba kiti akmenys, tačiau krūvoj jie lyg ir "pjaunasi"... unsure.gif

ax.gif kazkur internete skaitinejau patarimus kaip tokius akmeninius gelynus irenginet,kaip tik ir buvo toks sakinys,kad akmenys turi buti vienos rusies-arba tie arba tie-kaip raso jolaxus 4u.gif
o gelyne geliu vazonai tai man nepatinka schmoll.gif arba sodint i zeme,arba nereikia jokiu
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 04 23, 14:15)
Wolke, fotkes nerodo  ax.gif , as irgi nusipirkau siemet neuzmirstuoliu krumeli, dabar reik gerai pagalvot kur ji kist. Parodyk dar karta foto, idomu kaip atrodo... Nuzydejusius ziedynus reikia iskarpyti, tada antra karta zydes (skaiciau). Nebepamenu kaip jos veliau atrodo, ar grazus kupstelis islieka?

doh.gif as gi pati ta foto ir istryniau...visai nepagalvojau, kad jos ir cia neberodys frusty.gif dekui kad pastebejai (nei viena daugiau ir neatkreipe demesio,gal labai ikyriu as cia su savo nuotraukomis) ryt idesiu dar karteli ax.gif blush2.gif nelabai graziai tie kupsteliai nuzydeje atrode,bet dabar kai zydi tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 04 23, 13:11)
Apie molio gerinimą aš skaičiau, kad reikia su smėliu maišyti. Molis ir taip derlingas, o smėlis padaro jį laidesnį vandeniu ir lengvesnį. Tik kaip tą molį su smėliu sumaišyti tai įsivaizduoju tik vieną variantą - kai išdžius atsivešti smėlio, išskirstyti jį ir paskui su traktorium suarti ar suakėti. Nes kai molis sausas - tai rankom nelabai ką bepadarysi doh.gif

del smelio tikra tiesa drinks_cheers.gif pas mus irgi molis, tai pernai uzvezem smelio... viena krasteli perkasem is rudenio. vakar kaip tik ta pati ploteli su sake perkasiau-super zemyte wub.gif net slieku kiek bigsmile.gif labai sauniai smelis "sudirbo" moli... tai dabar taip gailiuosi, kad visko is rudens nesusitvarkem verysad.gif
tiesa dabar vezames juodzemio ir kelis cm ant virsaus pilam, o paskui visus tuos sluoksnius su kultivatorium dar permaisysim. o ten, kur sesim zolyte, dar durpemis "apibarstysim" ...
Atsakyti
Rausvų bijūnų berods dar turiu..
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 23, 18:54)
Biohumusas gerina agrochemines, fizines ir biologines dirvožemio savybes. 2-4 t biohumuso atstoja 30-60 t mėšlo.

4u.gif nu jau tikrai pasistengei - kai busiu LT, reikes uzsipirkt, kad toks geras lotuliukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 23, 21:34)
tai ner ko pykt, kiekvienas juk savo nuomone turim  ir skirtingus skonius biggrin.gif

rena, man vozonikai tokiam gelyne tai ne.
As aisku sodinciau kuo daugiau spygliuociu, ozeksniu (del margumo), zemaugiu azaliju wub.gif , sidabrakrumiu (amzinai zydintys), raudonlapi plastakiskaji kleva (jap. sodui - butina biggrin.gif ) - super akcentas, nors rudeni graziau atrodo zalialapis...
Kas liecia akmenis, tai paprastai geriau patyliu (matyt nesuprantu ax.gif ), bet tau pasakysiu - vistiek nesupyksi biggrin.gif . As net tavo pernykstes nuotraukas atsiverciau (turiu issaugojus), kad palyginti. Man patinka ten, kur smulkiam akmenyne tie spygliuociai pasodinti - nedaug, ir atrodo graziai, bet prieky tie rieduliai, tai schmoll.gif , nes nenaturalai atrodo... Darze ar gelyne akmuo negali stoveti kaip ant lentynos padetas - vienas gal iki puses i zeme sulindes, kito gal tik sonas matosi ir t.t. Bet jeigu tu juos protingai apzeldinsi, tai vaizdas net labai pasikeis... Gal pasodink (ten kur apacioj aukstesni akmenys) koki zemaugi kadagi, kad jis "perliptu" ta griezta akmenu riba, o tuos dolomito laiptus greiciau laistyk kefyru - apaugs samanom ir nebesiskirs taip is kitu.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 balandžio 2008 - 00:16
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 23, 14:38)
ale kad čia jau sakyčiau žydi  biggrin.gif lauksim, kol labiau išsišieps  biggrin.gif
user posted image

Soriukas, ale as noriu paklausti - tu sitas gelytes pirkai ar jos pacios isdygo pas tave??? g.gif
Papildyta:
Mergaite pakonsultuokit mane neismanele kaip jus pasidaret tuos gelynus-"kalnelius"? ax.gif ir as labai noriu pas save pasidaryti toki blush2.gif ir akmenu iki soties turiu, tik va niekaip nesugalvoju kaip jis daromas mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 24, 08:47)
Soriukas, ale as noriu paklausti - tu sitas gelytes pirkai ar jos pacios isdygo pas tave??? g.gif

na koks soriukas? user posted image
taip, tokias pirkau, lyg užvakar, ir sukišau į žemę. tik pavadinimo nežinau, bet tokios labai gražios, sakė daugiametės (jei neapgavo) biggrin.gif
Papildyta:
sakykit, kada kišti į žemę montbrečių svogūnėlius? panašiai kaip kardelius, jurginus, ar ne? ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
as neturiu visai jokio supratimo apie soda, zemes ir kaip ka tvarkyti. Kai gyvenau Lt, tai tik kambarines geles bute auginau. Dabar gyvenu Vokietijoje. Su MB atsikraustem nuo gruozio men i buta su terasa. Uz tos terasos yra toks sodas, jis padalintas per puse dviems kaimynems, kurios virs musu gyvena, o mums priklauso tik ta terasa. Viena kaimyne savo puse sodo priziuri ir tvarkosi, geles sodina ir t.t. o kita ne velnio nesirupina savo sodo puse. Tai ta nepriziureta sodo puse yra kaip tik prie musu terasos, o ta kita puse priziureto sodo yra uz musu virtuves ir miegamojo langais. Tai va. Orai grazeja, noresis terasoj pasidziaugti siluma, nu bet vaizdelis nekoks. As turbut galeciau bent jau krasteli to nepriziureto sodo priziuret, geliu pasisodint iki kaimynes laiptu, bet va nezinau ka ir kaip daryti. Ten per ziema dar keli vazonai prabuvo, turbut nuo ankstesniu buto gyventoju, tai vienam vazone auga kordelina bordine. As norejau ja apziuret, ar dar ja gaivinti, bet pakeliau vazona, o po juo kazkokie vabalai ir jie staigiai bego sleptis po akmeniu, ant kurio buvo tas vazonas. As kadangi esu baile visokiu vabalu, kirmeliu ir vabzdziu, tai issigandau ir padejau atgal ta vazona. Mano klausimas ar tuos vabalus reikia kazkaip isnaikinti, ar palikti?
Atsakyti
Sveikos merginos...turiu ir aš susikūrusi šiokį tokį grožį, norėčiau jums parodyti, kad galėtumėt pakritikuot ar patarti, o gal ir pagirti, bet yra viena problemėlė - nemoku įkelt didelės nuotraukos, gaunasi tik mažos. Jei kuri apsiimtų man padėt į meilą pasiūščiau nuotraukytes o jūs jas įkeltumėt čia, tai kaip ax.gif .Laukiu į AŽ biggrin.gif
Atsakyti