Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(rokoko @ 2008 04 17, 11:58)
taigi cia gaure [Pševalskio grupės], butent tokia as ismeciau, pasilikau maziau karpytais lapais [irgi psevalskio]
http://i262.photobuc...chanoziedai.jpg

Čia vilsono gaurė (ligularia wilsoniana).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 17 balandžio 2008 - 13:21
QUOTE(vida777 @ 2008 04 17, 14:43)
visur raso, kad tinka gofruotas popierius (kartonas), tai manau tie kiausdekliai niekuo nesiskiria ...
o pas mus situ pievos pilnos - nu grozis  wub.gif , ir kaip ilgai zydi, as irgi kokius 6 m patvorio sitom raktazolem nusodinau, tik pas mane tos bordines lygiai tokio pat ugio, kaip ir baltos. Pas tave cia skirtingos veisles?
pati ta kamiena "pasidarei", ar tokia pirkai ? grazu  4u.gif

Nepatikesit, anksciau gyvenom kitoj vietoj nei dabar, bet ne tame esme, kazkas buvo ismetes si augaliuka, jis maziukas visai buvo - komposte blink.gif , nu o as esu didzioji gelbetoja ax.gif tada gal man kokiu 15 metuku buvo, pasisodinus miske buvau prie kastono, kai kraustemes pagailo man mano isgelbeto medziolo ir vat koki grozi dabar turiu - daugiau su juo gyvenime nieko nedariau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(klee @ 2008 04 17, 14:13)
Jei jau ruošiatės pirkti, tai nepaigailėkit pinigų ir nusipirkit ir mulčiuojančią, ir su surinkėju , ir dar savaeigę. Nes gerai, kai ji pati važiuoja. Aš savo kaimynei siūliau, kad nepasiskūpytų  ax.gif  , o ji pamiršo, ką sakiau ir nusipirko tik mulčiujoančią ir nesavaeigę, tai nepatenkinta  doh.gif
O kai žolę dažnai pjaut reikia, tai kiek ją ten mulčiuosi  blink.gif  , ar per ilga užauga, nebesukapoja, poto šunta arba sugrėbt turi  schmoll.gif
Papildyta:
Mes turim Styga, irgi gera, beto, jos gal šiektiek pigesnės, o variklis tas pats dedamas -"briggs & stratton"  drinks_cheers.gif

Husqwarna irgi gera, turiu trimerį, tai irgi patenkinta  smile.gif , bet pas juos, man regis, už vardą dar sumokėt turi  mirksiukas.gif

viskas aišku pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 17, 11:11)
Turiu tokį klausimėlį apie žoliapjoves (nors jau nemažai buvo kalbėta čia, bet neužtektinai gal  biggrin.gif  ). Pirksim benzininę, bet geriau ta, kur surenka žolę ar ta kur kaip kažkas rašė smulkiai susmulkina ir išpučia?

na musu su rinktuvu, bet dazniausiai vyras nupjauna be jo. o as po paros, kai padziuva ir zoles maziau, su grebliu prasinesu - lieka mulcio... nebaido manes tas darbelis...

QUOTE(Perse @ 2008 04 17, 12:05)
Nu zodziu kada prasinesiu su fotiku ir viska parodysiu

laukiam bigsmile.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 04 17, 12:43)
o pas mus situ pievos pilnos - nu grozis  wub.gif , ir kaip ilgai zydi, as irgi kokius 6 m patvorio sitom raktazolem nusodinau, tik pas mane tos bordines lygiai tokio pat ugio, kaip ir baltos. Pas tave cia skirtingos veisles?

skiriasi veisles. isisgijau ir as bordo zemu [kaip baltos, tik ne ant tokiu plonu stiebeliu, nes baltos po lietaus prisiploja prie zemes unsure.gif ]
tos bordo kur nuotraukoj - ant ilgo stiebelio.
Pas mane raktazoles riboja daugiameciu gelyna nuo vejos. ax.gif po zydejimo ''bordiuras'' lieka.

QUOTE(klee @ 2008 04 17, 13:13)
gražiai atrodo, o tos raktažolės kokios gražios  thumbup.gif kokiuose miškuose jos auga

jei turejai galvoje mano nuotr, tai ne miske jos lotuliukas.gif [pamiskese geltonos smulkios]
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 17, 14:58)
na musu su rinktuvu, bet dazniausiai vyras nupjauna be jo. o as po paros, kai padziuva ir zoles maziau, su grebliu prasinesu - lieka mulcio... nebaido manes tas darbelis...

jau mane tai baidyt pradeda, nes vien sodą tris dienas grėbiau, o dar kiemas, aplink sodybą... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 17, 13:20)

Dristu papriestarauti blush2.gif blush2.gif
pagal mano knygos iliustracija, manosios Gaures veisle ''Zepter''
4u.gif
siaip manau, kaip pavadinsim - nepagadinsim 4u.gif

QUOTE(Bagira 2 @ 2008 04 17, 13:35)
Nepatikesit, anksciau gyvenom kitoj vietoj nei dabar, bet ne tame esme, kazkas buvo ismetes si augaliuka, jis maziukas visai buvo - komposte blink.gif , nu o as esu didzioji gelbetoja ax.gif  tada gal man kokiu 15 metuku buvo, pasisodinus miske buvau prie kastono, kai kraustemes pagailo man mano isgelbeto medziolo ir vat koki grozi dabar turiu - daugiau su juo gyvenime nieko nedariau wub.gif

tavo gyvenimo palydovas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 17, 14:02)
jau mane tai baidyt pradeda, nes vien sodą tris dienas grėbiau, o dar kiemas, aplink sodybą...  doh.gif

man valanda trunka [12aru, aisku ne vien veja]
turbut nostalgija sienapjutes man... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 17, 15:06)
man valanda trunka [12aru, aisku ne vien veja]
turbut nostalgija sienapjutes man... lotuliukas.gif

matyt biggrin.gif nors ir man smagu su grėbliu prasinešti, jei oras smagus biggrin.gif ale galvoju, kad kas savaitę tai turbūt ir noro nebūtų, ir laiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 17, 13:20)

QUOTE(rokoko @ 2008 04 17, 14:06)
pagal mano knygos iliustracija, manosios Gaures veisle ''Zepter'' [ligularija przewalskii Zepter]

kiek ziurejau, neradau, kuo jos skiriasi g.gif ...pagal isvaizda g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif padekit man neismanelei, nes cia mane darbe bobytes visai subalamutijo fool.gif
Kada reikia svogunines geles sodinti tokias kaip narcizai, tulpes, krokai, hiacintai ir t.t. pavasari ar rudeni? unsure.gif ir ar reikia jas iskasti ziemai? mastau.gif bukit gerutes jus cia tiek grozybiu prirodet, kad net sirdis apsalo kaip noriu savo gelyne pasikuisti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 17, 11:00)
nu pasiraitoju rankoves ir einu inventorizacijos aplink židinį daryt smile.gif

Mes irgi anksčiau tiesiai į židinį mesdavom, bet užkniso vaizdelis, tai dabar turiu didelį pintą krepšį prie židinio, ten visus deginamus daiktus metam ir kartą per savaitę ar dvi pakuriam ugnelę. Šeimyna pripratinta, gan tvarkingai viskas atrodo... ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 17, 13:07)
Sveikos mergaites 4u.gif  padekit man neismanelei, nes cia mane darbe bobytes visai subalamutijo fool.gif
Kada reikia svogunines geles sodinti tokias kaip narcizai, tulpes, krokai, hiacintai ir t.t. pavasari ar rudeni? unsure.gif  ir ar reikia jas iskasti ziemai? mastau.gif bukit gerutes jus cia tiek grozybiu prirodet, kad net sirdis apsalo kaip noriu savo gelyne pasikuisti ax.gif

rudenį reikia svogūnines sodinti ir kitą vasarą, kai lapai nudžiūna, iškasti 4u.gif
Dabar nebent su visu žemės kupstu gali pamėginti kilnoti kokias jau pradygusias...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 17 balandžio 2008 - 15:24
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 17, 16:07)
Kada reikia svogunines geles sodinti tokias kaip narcizai, tulpes, krokai, hiacintai ir t.t. pavasari ar rudeni? unsure.gif  ir ar reikia jas iskasti ziemai? mastau.gif bukit gerutes jus cia tiek grozybiu prirodet, kad net sirdis apsalo kaip noriu savo gelyne pasikuisti ax.gif

dižioji dauguma svogūninių sodinama rudenį ir gali būti neiškasinėjami žiemai. Tulpes verta kad ir ne kasmet, bet kartais iškasti, nes susmulkėja ir prasčiau žydi neiškasamos. Krokai kuo ilgiau bvienoj vietai auga tuo įspūdingiau atrodo, nes svogūnėliai pasidaugina ir gausiau žydi.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 17, 16:19)
o mes visus popierius ir kartonus metam į didelį pintą krepšį prie židinio ir kartą per savaitę ar dvi pakuriam ugnelę. Šeimyna pripratinta, gan tvarkingai viskas atrodo...  ax.gif

nu mes irgi neapsikuitę gyvenam, pasišildom kartais prie "popierinės" ugnies biggrin.gif tiesiog užmečiau akį kad tų kiaušinių dėklų vis prisirenka ir pradėjau svarstyti, kad galėtų jie rasti padoresnį pritaikymą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 16, 21:23)
Norint apsinuodyti su forzicija, reikėtų puse krūmo sušlamšti., jis neaugina jokių vaisių, jokių sėklų, o lapus kažinar norės kas valgyti.

lotuliukas.gif

QUOTE(JuzTea @ 2008 04 16, 22:16)
Vis dėlto įdėsiu savo samanėlių nuotraukas, gal kas žinosit pavadinimus. blush2.gif

Ziuriu ir tau dar fotomanijos dziaugsmas, kiekviena savo zolyneli fotkint, as dar irgi neatsidziaugiu, nors jau 4-ti metai ukininkavimui eina doh.gif blush2.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 04 17, 11:15)
aš tai kai su "žalia diagnoze" blush2.gif tai prieš pora metų pavasarį bevaikštinėdama pamiškėj nužiūrėjau tų paprastų pavasarinių raktažolių ir parsinešiau išsikasusi namo, nu ir žydi jos vargo nemato thumbup.gif

Mes lygiai taip pat 2 zuikiakrumius pas save adaptavom, is miskelio. Ir eglutes smile.gif
Atsakyti