Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(crocus @ 2008 04 23, 13:02)
Biohumusas-tai kalifornijos sliekų perdirbtos organinės atliekos, kaip kompostas.

nuu ... cia jau prabanga cool.gif - kur tokios gerybes gaut?

Papildyta:
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 23, 13:04)
Oho blink.gif  tai kur dabar tu kalifornijos slieku gaut mastau.gif  lotuliukas.gif

o tu iskart nori sliekais rozes nukloti biggrin.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 23 balandžio 2008 - 13:09
Apie molio gerinimą aš skaičiau, kad reikia su smėliu maišyti. Molis ir taip derlingas, o smėlis padaro jį laidesnį vandeniu ir lengvesnį. Tik kaip tą molį su smėliu sumaišyti tai įsivaizduoju tik vieną variantą - kai išdžius atsivešti smėlio, išskirstyti jį ir paskui su traktorium suarti ar suakėti. Nes kai molis sausas - tai rankom nelabai ką bepadarysi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 04 23, 11:02)
pas mane neuzmirstuoles zydi  wub.gif grazu,bet ka daryt, kad ju taip visur pilna prisiseja  g.gif praejusiais metais,kur tik po sakele buvau ikisus-siemet didziausi kupstai suzele ir siaip visuos kampuos ju pridyge  doh.gif
vienas neuzmirstuoliu kupstas  smile.gif
user posted image

Wolke, fotkes nerodo ax.gif , as irgi nusipirkau siemet neuzmirstuoliu krumeli, dabar reik gerai pagalvot kur ji kist. Parodyk dar karta foto, idomu kaip atrodo... Nuzydejusius ziedynus reikia iskarpyti, tada antra karta zydes (skaiciau). Nebepamenu kaip jos veliau atrodo, ar grazus kupstelis islieka?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 15:14)
tai dar gerai, kad mintyse delioji, o as tai naturoj sudelioju ir vel perdelioju lotuliukas.gif . vargsai tie augaleliai nespeja nei prigyt gerai, o as vel juos i kita vieta. na bet si karta turbut jau galutinis variantas bus. nusipirkau tokia kaip ir tvora. atskirsiu ja gelyna nuo vejos ir pripilsiu zemiu. bus mano gelynas iskiles, nes matau kitaip nieko nebus. tam moly net tulpes amaras uzpuole vakar nupurskiau, kad paliktu mano kvietkas ramybej tie vabalai.user posted image

o kur pirkai ir as tokiu labai noreciau. mirksiukas.gif
Atsakyti
o tu iskart nori sliekais rozes nukloti biggrin.gif ?
[/quote]

ui nia, tik galvoju, kad gamins jie man ta biohumusa unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 23, 13:57)
palauk kol pilnai suzydes, ir suzinosi... Pirmoj foto narcizai.

ale kad čia jau sakyčiau žydi biggrin.gif lauksim, kol labiau išsišieps biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 04 23, 15:33)
o kur pirkai ir as tokiu labai noreciau.  mirksiukas.gif

As tai UK pirkau ax.gif , bet ir Boruzele tokius nusipirko. O ji jeigu neklystu LT gyvena. Tai pas ja reiktu klaust kur tokius parduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 23, 08:39)
Vidutiniškaii derlingame gerai drenuotame, bet drėgname dirvožemyje jos gali augti ir rūgštokame, bet geriau žydi neutraliame, pusiau pavėsyje, geriausia taip kad saulė šviestų iš ryto. 4u.gif

na pas mano mamą viskas atvirkščiai - auga per vidurį pievos, saulės atokaitoje, molyje blink.gif Bujoja nerealiai thumbup.gif Šiemet su vyru vos iškasėm, skėlėm ją per pusę, o tą pusę dar į 5 gabalus padalinau ir maži neatrodo... lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 23, 12:46)
As tai UK pirkau ax.gif , bet ir Boruzele tokius nusipirko. O ji jeigu neklystu LT gyvena. Tai pas ja reiktu klaust kur tokius parduoda smile.gif

žinau, kad 'Ežerėlio vaivorykštė' tokius gamina. Gal ir dar kas nors...
Atsakyti
Nu as visai atsilikus, man naujiena, kad molis derlingas, kaip kad buvo naujiena, kad smelis rugstus blush2.gif Na uztat atsiminsiu dabar gerai biggrin.gif
Atsakyti
Tai jau zinom, kad molis derlingas, smelis rugstus. O gal kas zinot kuom pvz. durpes pasizymi? Nes as tai irgi sioj srity atsilikus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 04 23, 11:58)
Geriau galvok ,kad močiutės sodintas , tavo išsaugotas. O ne į konteinerį išmestas. Dar mano prosenelė sakydavo, kad ne bėda parsinešt kokią gėlytę iš kapinių. Tik amžinatilsį sukalbėt už mirusius.

Va todėl ir nenoriu išmesti-sentimentai.... wub.gif Na jei vaiduokliai po kiema slankios žinosiu, kad perspėjot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 23, 13:57)
kas cia per daiktas, gal galetum i valstieciu kalba isverst  biggrin.gif ...
palauk kol pilnai suzydes, ir suzinosi... Pirmoj foto narcizai.

nu viskai nieko nezinot,nu nezinau jau......... schmoll.gif lotuliukas.gif
Tai iš organinių medžiagų, kurias perdirba raudonieji Kalifornijos sliekai, pagaminta ekologiškai švari trąša.
Tai puiki, natūrali priemonė, pagerinanti dirvos struktūra, pagyvinanti mikroorganizmų veiklą, padidinanti maisto medžiagų kiekį dirvoje, gausinanti derlių. Jame gausu makro ir mikroelementų, vitaminų, antibiotikų, fermentų, amino rūgščių bei naudingos mikrofloros.
Biohumuse gausu huminių rūgščių. Palyginus su mėšlu, biohumuse yra šimteriopai daugiau naudingųjų bakterijų, atstatančių dirvožemio gyvybingumą. Biohumuse daug biologiškai aktyvių medžiagų, greitinančių sėklų dygimą, didinančių augalų atsparumą ligoms.
Biohumusas gerina agrochemines, fizines ir biologines dirvožemio savybes. 2-4 t biohumuso atstoja 30-60 t mėšlo.
Tręšiant augalus biohumusu, gaunami didesni derliai, vaisiai būna geresnės kokybės.

Prekiauja Senukai .ZALIA STOTELE ir t.t. tokiais maiseliais,berods po 5 l,kaina apie 6.50 Lt

Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 23, 17:01)
Tai jau zinom, kad molis derlingas, smelis rugstus. O gal kas zinot kuom pvz. durpes pasizymi? Nes as tai irgi sioj srity atsilikus blush2.gif

Durpes naturalios irgi rugscios,galima pirkti neutralizuotas,kuriu ph aukstesnis.
siaip tai ten ,kur molis pades tik zvyras,o jei sodinimo reikmem ,tai reikia makaluoti
priesmeli( juodzemi su smelio dalim),durpe.Tada molis gabalais susoks.I duobes dugna tada geriau zvyro ipilti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 23 balandžio 2008 - 18:56