Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(marene @ 2008 04 23, 13:01)
Sveikos, priminkit man užuomaršai, ką reikėtų sėti, norint pagerinti dirvą?  Žinau, kad vasarinį rapsą galima, o dar? Pernai tikrai kazkas buvo kalbama aptie tai wub.gif

Grudines kulturos - javai, rugiai gerina dirva, dar labai gerai lubinai (ir grazu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(marene @ 2008 04 23, 12:01)
Sveikos, priminkit man užuomaršai, ką reikėtų sėti, norint pagerinti dirvą?  Žinau, kad vasarinį rapsą galima, o dar? Pernai tikrai kazkas buvo kalbama aptie tai wub.gif

Už rapsą geriau garstukas, jis dar dirvą dezinfekuoja. thumbup.gif Tik aš jį sėju rudeniop šiltnamį, kai nuimu derlių. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 04 23, 11:58)
...Dar mano prosenelė sakydavo, kad ne bėda parsinešt kokią gėlytę iš kapinių. Tik amžinatilsį sukalbėt už mirusius.

na va, būsiu prietarą įkalbėjusi doh.gif
pritariu crocus, sakė man mama ir kitą versiją, bet ji daugiau taikė situacijai, jei nori nuo kito kapo kokių besidauginančių gėlių pasiimti šiek tiek ir ant savų kapelių užveisti, ta va tokioj situacijoj ji sakė, kad reikia poterius an to kapo sukalbėti ir taip atsidėkoti ax.gif

QUOTE(marene @ 2008 04 23, 12:01)

dar garstyčias sėja, turiu ir aš sėklų nusipirkus, bet rankos nepasiekia jas išbarstyti blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Prisijungsiu prie Jūsų ir norėsiu daug patarimų, bet pirmas klausimas būtų toks: Gal kas žinote kur gauti juodžemio,užvežimui ant sklypo, kad būtų normalus (ir kaina normalia rolleyes.gif ).
Ir dar vienas klausimukas smile.gif Pas mane sklypas - grynas molis. Sako, kad gerai ant molio užvežti durpių, kad palengvėtų žemė. Gal kas nors ką nors žinot apie tai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2008 04 23, 12:26)
Sveikutės smile.gif
Prisijungsiu prie Jūsų ir norėsiu daug patarimų, bet pirmas klausimas būtų toks: Gal kas žinote kur gauti juodžemio,užvežimui ant sklypo, kad būtų normalus (ir kaina normalia rolleyes.gif  ).
Ir dar vienas klausimukas  smile.gif  Pas mane sklypas - grynas molis. Sako, kad gerai ant molio užvežti durpių, kad palengvėtų žemė. Gal kas nors ką nors žinot apie tai?  4u.gif

As savo molyne visur kur tik koks idubimas buvo ar kokia nesamone iskasiau durpiu pyliau, bet kol kas dar negaliu rezultato komentuot. Tik po lietaus tose vietose kur durpiu uzpilta zeme visai kitaip atrodo ir vaiksciot drasiai galima, o ten kur nepilta tai kaip ciuyozykla buna. Dedi koja ir ziuozi doh.gif , net zole nueina. vyras po ta moli po lietaus kaip pavaiksciojo tai vietom zoles galima sakyt ir neliko.
Atsakyti
Kazin, o jei uzvesciau durpiu, o ant ju juodzemio g.gif Kazin ar as cia nenusisneku rolleyes.gif
Papildyta:
O gal reikia uzvezti durpiu, tada jas kaip nors sumaisyti (perkasti) su moliu, o tada juodzemio g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2008 04 23, 12:44)
Kazin, o jei uzvesciau durpiu, o ant ju juodzemio  g.gif  Kazin ar as cia nenusisneku  rolleyes.gif
Papildyta:
O gal reikia uzvezti durpiu, tada jas kaip nors sumaisyti (perkasti) su moliu, o tada juodzemio  g.gif

as bandziau moli su durpem perkast, permaisyt ir tada geles sodint. tai galiu pasakyt, kad nelabai ta moli pamaisysi, jis tiesiok nesimaiso. jeigu slapias tai tokia kose nors puodus lipdyk ir niekaip nenori su durbem susimaisyt. o jeigu sausa tai net suskilinejes ir kietas kaip akmuo. As masyciau juodzemi su durpem ir ta misini pilciau ant virsaus.
Papildyta:
man tiesa sakant truko kantrybe su tuo moliu galuotis. nusipirkau atitverimus ir padarysiu gelyna iskelta. pripilsiu i ta atitverima normalios zemes ir viskas
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 23, 09:33)
lobelijos yra dvejopos - ir svyrančios ir ne, taigi jei patinka gali nesvyrančių pasisodinti smile.gif

nu reiks pasidomet daugiau, bet man kazkiap grazus tiue melyni smulkus ziedeliai. melyna spalva man aoskritai patinka 4u.gif jos vienmetes ir turbut reik sodint jau nupirkus su zoedais ar ne? nu as va ten sakau gal veliau vietoj tu savo tulpiu, pamastysiu dar g.gif

QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 23, 10:26)
Labutis  4u.gif

Kokią dirvą ir vietą mėgsta hortenzija ? Vakar parsivežiau nuo močiutės vienos didžiulį kerą dabar mąstau kur ją sodint saulė, pavėsis ? g.gif

nezinau del rugstumo, bet pas mane auga pavesyje ir dregnoje zemeje. g.gif

Del molio, tai pas mus irgi toks daugiau molis, bet kadangi slaiytas, tai mes biski lyginom, tai uzpylem sunkvezimo juodzemio, biski maisem durpiu, tai dabar to molio jau ner. o kaip aughs veja,...sunku pasakyt, nes tik vakar ja pasejom. dabar jau kantrybes kantrybes kantrybes, kol suzaliuos. pirma karta sejom, tai matsyim kas gausis, o jau taip tps zalumos norisi. blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, sidabrinekuoja 4u.gif
Įtariu, pavargsiu aš su savo moliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 23, 07:24)
Gali pabarstyt pries tai biohumusu,tai rozes tau uz tai tik padekos yess.gif

kas cia per daiktas, gal galetum i valstieciu kalba isverst biggrin.gif ...

QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 23, 10:10)
niu va, tai ką aš čia vakar turgely nusipirkau  biggrin.gif  įtariu, pardavėja irgi nežinojo, kad nesakė... doh.gif

palauk kol pilnai suzydes, ir suzinosi... Pirmoj foto narcizai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 23 balandžio 2008 - 13:03
Biohumusas-tai kalifornijos sliekų perdirbtos organinės atliekos, kaip kompostas.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 04 23, 13:02)
Biohumusas-tai kalifornijos sliekų perdirbtos organinės atliekos, kaip kompostas.

Oho blink.gif tai kur dabar tu kalifornijos slieku gaut mastau.gif lotuliukas.gif
Atsakyti