Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 23, 08:07)

o apskritai tai patarciau laikytis auksines tokiu kampu uzsodinimo taisykles-prie namo auksciausi augalai ,poto viduryje zemesni ,o priekyje zemuciai,jei tai geles ,sodink vietoje po 5-7 vnt ,tada jie sudarys grazias grupes ir nebus pabarstyta vieno kito po truputi,Gali pazaisti su vienmetem,kitais metais apsigalvosi,nebus taip gaila raut ir keist ax.gif
gali laikytis ir piramides principo,jei sidabrine eglute laikysim jos virsune.

Na, tu cia pavarei... Net issisaugosiu tavo posta. Taip "profiskai": piramides principas, auksine taisykle.... thumbup.gif Kad man taip kas mano sklypely pirstu pabaksnotu - "Cia pgl. ta principa, o cia pagal ta taisykle sodint reikia... " biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 16:09)
va kokį vaizdelį iš interneto platybių turiu išsisaugojusi:

Iš pirmo žvilgsnio ir minčių žaibumu jau "įtupdžiau" į savo aplinką. thumbup.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Kokią dirvą ir vietą mėgsta hortenzija ? Vakar parsivežiau nuo močiutės vienos didžiulį kerą dabar mąstau kur ją sodint saulė, pavėsis ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 23, 11:26)
Labutis  4u.gif

Kokią dirvą ir vietą mėgsta hortenzija ? Vakar parsivežiau nuo močiutės vienos didžiulį kerą dabar mąstau kur ją sodint saulė, pavėsis ? g.gif

Rūgščią 4u.gif Pas mane ant saulės auga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 23, 11:26)
Labutis  4u.gif

Vidutiniškaii derlingame gerai drenuotame, bet drėgname dirvožemyje jos gali augti ir rūgštokame, bet geriau žydi neutraliame, pusiau pavėsyje, geriausia taip kad saulė šviestų iš ryto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 04 23, 11:38)
Rūgščią  4u.gif  Pas mane ant saulės auga g.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 23, 11:39)
Vidutiniškaii derlingame gerai drenuotame, bet drėgname dirvožemyje jos gali augti ir rūgštokame, bet geriau žydi neutraliame, pusiau pavėsyje, geriausia taip kad saulė šviestų iš ryto. 4u.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aišku 4u.gif ax.gif bandysiu eit ieškot vietos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 12:01)
man tai mama sako, kad iš kapinių negalima nešti namo gėlių, nebent laikinai, pvz. žiemai kurias iškasi o pavasarį vėl nuveži ir pasodini... gal ir prietatingai skamba, bet kažkaip įstrigo tas dalykas :

unsure.gif Rimtai verysad.gif O ką dabar su juo daryti, išmesti, nes per visą kapą išsikerojo doh.gif Močiutė kadais jį sodino seneliui, ir jei aš jį kieme, šalia močiutės taipogi sodintų gėlyčiu g.gif Dabar jau nebenoriu..o jei rimtai negerai unsure.gif
Atsakyti
Dėl Kapų augaliukų-juk tai tik prietaras. Jei tu įsikalbėsi, kad negerai tai taip ir jausi tą kadagiuką. Geriau galvok ,kad močiutės sodintas , tavo išsaugotas. O ne į konteinerį išmestas. Dar mano prosenelė sakydavo, kad ne bėda parsinešt kokią gėlytę iš kapinių. Tik amžinatilsį sukalbėt už mirusius.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 04 23, 11:54)
unsure.gif Rimtai  verysad.gif  O ką dabar su juo daryti, išmesti, nes per visą kapą išsikerojo  doh.gif Močiutė kadais jį sodino seneliui, ir jei aš jį kieme, šalia močiutės taipogi sodintų gėlyčiu  g.gif  Dabar jau nebenoriu..o jei rimtai negerai  unsure.gif

Nezinau ar cia negerai, bet ir man mama visada sakydavo, kad is kapiniu, net smilgu prisiskynus namo nest negalima, nes ten viskas mirusiems priklauso. unsure.gif Jau kaip prigasdinsim tave cia, bet atvirai sakant man butu nemalonu zinot , kad mano kieme kazkas is kapiniu auga swoon.gif
Atsakyti
Sveikos, priminkit man užuomaršai, ką reikėtų sėti, norint pagerinti dirvą? Žinau, kad vasarinį rapsą galima, o dar? Pernai tikrai kazkas buvo kalbama aptie tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 04 23, 11:54)
unsure.gif Rimtai  verysad.gif  O ką dabar su juo daryti, išmesti, nes per visą kapą išsikerojo  doh.gif Močiutė kadais jį sodino seneliui, ir jei aš jį kieme, šalia močiutės taipogi sodintų gėlyčiu  g.gif  Dabar jau nebenoriu..o jei rimtai negerai  unsure.gif

prietarai rolleyes.gif console.gif mintyse pasneket su mociute,paaiskink kas ir kaip,tikriausiai ji nebutu nieko pries - gi i vieta kitas gelytes pasodinsi ax.gif 4u.gif

pas mane neuzmirstuoles zydi wub.gif grazu,bet ka daryt, kad ju taip visur pilna prisiseja g.gif praejusiais metais,kur tik po sakele buvau ikisus-siemet didziausi kupstai suzele ir siaip visuos kampuos ju pridyge doh.gif
vienas neuzmirstuoliu kupstas smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 04 23, 11:58)
Dėl Kapų augaliukų-juk tai tik prietaras. Jei tu  įsikalbėsi, kad negerai tai taip ir jausi tą kadagiuką. Geriau galvok ,kad močiutės sodintas , tavo išsaugotas. O ne į konteinerį išmestas. Dar mano prosenelė sakydavo, kad ne bėda parsinešt kokią gėlytę iš kapinių. Tik amžinatilsį sukalbėt už mirusius.

Pritariu, kad tai tik prietaras, bet vis tiek nemalonu unsure.gif
Atsakyti