Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 23, 05:24)
Gali pabarstyt pries tai biohumusu,tai rozes tau uz tai tik padekos yess.gif

galima plačiau apie šį padarą? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 20:57)
sidabrinekuoja, beje ten kur tavo foto buvo kur ta tvorele, tai maciau tokie pat gvazdikai kaip pas mane, kur klausiau pavadinimo smile.gif as juos tik siemet nupirkau ir pasodinau, zuresiu kaip augs ir plesis g.gif

dauginasi, bent jau pas mane, labai sparciai, bet zydi labai graziai, as turiu ruzava, kai uzaugo per didelis, padalinau puse krumo ir toleliau pasisodinau, gaunasi toks vos ne kilimukas, man labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, pirmasis pavasaris nuosavam name, iki mūsų viskas buvo apleista, o gėlės bet kaip susodintos, kur reikia ir kur nereikia... Jau dalį išroviau, nes buvo ryškiai per daug. Įkelių mano busimojo gėlyno foto...
Kaip matote praktiškai dar nieko ir nėra... Vis galvoju, ką čia gražaus padarius g.gif Ploto dalį apsodinsime veja, o kairiajam kampe gėlyną, tik dar nesugalvojau kokia forma jį nuo vejos atskirt. g.gif
Kairiajam kampe dygsta tulpės, tik galvoju ar jų ne per daug g.gif
Tolėliau dygsta keli kerai margalapių (mes taip vadinam, nors čia forume buvau radus ir tikrąjį pavadinimą), reiks ir tiems kerams vieta atrast.
Rar dygsta kažkokie neaiškūs lapai, irgi ne vietoj doh.gif
Dešinėj pusej dygsta panavija.
Gegužės pabaigoje krikštynos, tai tame plotelyje atsiras kokią nors dekoratyvinę eglutė.
O tolėliau matos mūras, palei jį galvoju perkelt matomus krūmelius po kaire, būtų 3, tik nežinau kaip jie vadinas... blush2.gif
Tą akmeny tikriausiai reiks panaikinti... Arba kitą vietą jam rasti.
Kažin ką dar čia galima padaryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linarija: 23 balandžio 2008 - 08:25
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 23, 07:07)
nu baisiai sunku tave ikalbet,bet gebene tikrai tyliai ramiai paleisciau bent ant to juodo laido isoreje,namo tikrai nenugriaus ir kaimynui sviesos neuzstos mirksiukas.gif ,o kas ten ar ne Conica eglute salia tupi- ji tikrai per arti ir sidabrines ir namo fasado schmoll.gif Vietoj jos pasodinciau koki zydinti krumeli,kad ir kokia hortenzija, veigele ar kt,tada taip i akis nelystu ta tvorele ,kur itakos zonas dalina 4u.gif ,priekyje pazaisciau gelytem, zolytem-eraicinu  ar pajuriniu gvaizdziu kupsteliais.
o apskritai tai patarciau laikytis auksines tokiu kampu uzsodinimo taisykles-prie namo auksciausi augalai ,poto viduryje zemesni ,o priekyje zemuciai,jei tai geles ,sodink vietoje po 5-7 vnt ,tada jie sudarys grazias grupes ir nebus pabarstyta vieno kito po truputi,Gali pazaisti su vienmetem,kitais metais apsigalvosi,nebus taip gaila raut ir keist ax.gif
gali laikytis ir piramides principo,jei sidabrine eglute laikysim jos virsune.

Rozamunda, va as tokia kinti ir tuysiu, bet gal ne visai iseina ja igyvendint (cia apie piramides principa). tai ten Konica eglute, ji buvo kiekme ,t ik kitoj vietoj, tai norejosi panaudit tai kas yra, todel ji ten ir atsirado, hortenzioja yra kitam kampe, prie kitos verandos tongue.gif Na, del artumo tai nezinau, kokiais atstumai reikejo sidont, bet kaip sakiau ta sidarbine egle praktiskai neauga, gal ten per mazai saule,w bet ji gyvuoja, tik neauga beveik visia. tai ta mintis ir nesodinom labai toli, nes jei pradetu plestis, tai tektu ja nukirst (privaletume del kaimynu, kuriu ten veranda yra).
Del gebenes sutikciau, ma grazu, kad jis nuolat zaloiuoja, tik velgi-buna kaimynu, kurie is principo neleis prisiliest prie ju, toidel nors realiai gebene nieko nepadarytu, bet liestis priue ju sienu...niu niu niu.... blink.gif va, mane vilioja tas priekis su kupsteliais ir gelytem, tik dar neisriinkua ka cia reiktu kur sodint. man apskritai grazu pvz sliauziantys zemaugiai augalai, jie gal daugiau aplinariumuose, bet va ten prieas tuos spygliuocius man rodos jie tiktu, o dar tarpuose kokii smulkiu gelyciu. man pvz grazi kazkodel lobelija, nors ji daugiau gal svyranti, ar ne/ g.gif

QUOTE(Juro @ 2008 04 23, 08:02)
dauginasi, bent jau pas mane, labai sparciai, bet zydi labai graziai, as turiu ruzava, kai uzaugo per didelis, padalinau puse krumo ir toleliau pasisodinau, gaunasi toks vos ne kilimukas, man labai patinka thumbup.gif

vat as butent to ir noriu thumbup.gif kad gautusi kilimukas, nes kampe yra balta hortenzija , o tas kilimukas butu po ja, kad nesimatytu juodzemio, nes kazkaip gan plika atrodydavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 23, 09:30)
man pvz grazi kazkodel lobelija, nors ji daugiau gal svyranti, ar ne

lobelijos yra dvejopos - ir svyrančios ir ne, taigi jei patinka gali nesvyrančių pasisodinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 20:57)
sidabrinekuoja, beje ten kur tavo foto buvo kur ta tvorele, tai maciau tokie pat gvazdikai kaip pas mane, kur klausiau pavadinimo smile.gif as juos tik siemet nupirkau ir pasodinau, zuresiu kaip augs ir plesis g.gif

Ir as juos si menesi pirkau. biggrin.gif Be pavadinimo buvo. tai tik Rojaus Soduose apie juos truputi pasiskaiciau ir laukiu kada prades naujus pumpurus kraut ax.gif . Tikiuosi, kad zydes be pertraukos visa vasara
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 22, 20:24)
sveikutės, jūs čia spėliojat labai vykusiai gėlyčių pavadinimus, tai ir man pasufleruokit  mirksiukas.gif 
ar čia narcizai? sakė narcizai, bet kažkokie vėlyvesni, smulkiau žydi
user posted image

čia sakė daugiametė, žydi lyg rudenį, mėlynai...
user posted image
ir čia kas, sakė daugiametė...
user posted image

tai nieks nepasakysit, kas čia per augaliukai? user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 23, 10:38)
tai nieks nepasakysit, kas čia per augaliukai? user posted image

gal niekas nepažįsta ax.gif man antrsis šiek tiek primena taukę (Symphytum), bet nesu tikra, reikia žiedų laukti... trečia irgi matyta, bet pavadinimo nežinau, gal kokia rūdgrūdėlė (Iberis), o gal ir ne... ne turbūt, ne rudgrūdėlė...
na va, paspėliojau, bet nemėgstu spėlioti, galiu ir suvedžioti... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 balandžio 2008 - 09:49
QUOTE(Juro @ 2008 04 23, 09:02)

As esu nusipirkus 6 krumus blink.gif , bo pigus buvo doh.gif . man reikia uzsikoduot nuo kvietku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 22, 10:54)
aciu 4u.gif bet cia tik vienas kampas sutvarkytas, o kur kiti doh.gif ir aplamai kas dabar dedasi sklype baisu doh.gif ir kazkaip man su tuogelynu sunku blush2.gif isivaizduoju kazka vienaip bet mastau, kai pasisodins, tai bus misraine doh.gif net nebezinau ka su juo daryt, draugas pataria laikyt juoda zeme, bet as gi prie tinginiu, tigi tingiu ravet blush2.gif ir diedeliu kazkokiu noris g.gif tuoj mesiu as visa ta durna reikala prisodinsiu kokiu petuniju kruminiu ir vsio lotuliukas.gif

Žinai, ir aš tingiu ravėti daržą, bet tik daržą blush2.gif , bet prie gėlynų galiu ravėti purent, sodinti . Tiesiog kaifuoju. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 11:02)

O kaip lauravysne zydi? radau sakele besiruosiancia baltai zydet ir dar uogyciu juodu nuo pernai metu uzsilikusiu

Tai ir žydi baltom kekelėm. Neefektingas tas žydėjimas. Baigiant žydėti aš greitai nukarpau tuos žiedynus. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 12:01)
man tai mama sako, kad iš kapinių negalima nešti namo gėlių, nebent laikinai, pvz. žiemai kurias iškasi o pavasarį vėl nuveži ir pasodini... gal ir prietatingai skamba, bet kažkaip įstrigo tas dalykas blush2.gif

Pritariu. drinks_cheers.gif Perskaičius norėjau ir aš parašyti, paskui pagalvojau gal nereikia vėl nusišnekėsiu, bet kai pamačiau komentarą, belieka pritarti. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 04 22, 12:14)
mes turim pora senu lauravysniu krumu,cia ziedai is praejusio pavasario

Man atrodo, kad šitos lauravyšnės ne lietuvoj augančios. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 23, 10:43)
gal niekas nepažįsta ax.gif man antrsis šiek tiek primena taukę (Symphytum), bet nesu tikra, reikia žiedų laukti... trečia irgi matyta, bet pavadinimo nežinau, gal kokia rūdgrūdėlė (Iberis), o gal ir ne... ne turbūt, ne rudgrūdėlė...
na va, paspėliojau, bet nemėgstu spėlioti, galiu ir suvedžioti... ax.gif

niu va, tai ką aš čia vakar turgely nusipirkau biggrin.gif įtariu, pardavėja irgi nežinojo, kad nesakė... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 14:14)
na bet si karta turbut jau galutinis variantas bus. nusipirkau tokia kaip ir tvora.

Šiandien ir aš tokių papirkau thumbup.gif . Eisiu darbuotis. wub.gif
Atsakyti