Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 22, 06:11)
jei nebutum persodinus-sakyciau gnaibyk i sveikata- dabar pats tas metas,bet kad jau migruoja pusele ir dar migruos,tai gal nekankink tu jos siemet rolleyes.gif O tai gausis nabagelei,kad smugis ir per virsuneles ir per sakneles...

ir as taip galvojau, bet galvoti, tai dar nereiskia zinoti - aciu tau lb lb lb 4u.gif .

QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 08:24)

as pamato irgi neuzdengciau, nes namas ir taip zemas, tai atrodytu visai i zemes sulindes, eglutes jei nenori raut lauk, tai gal gali uglius trumpint, kad pristabdyt augima. I aki ikrito biggrin.gif namo kampas (vidinis) su veranda, ten ikisciau gebene - jei zalia, tai bus ryskesnis akcentas sienoms, jei margalape, tai ne taip i akis kris (ji auga leciau), privalumas - viszale. Prie tvoreles su veranda butinai sodinciau baltaziedzius eleborus (tik todel, kad as juos labai myliu wub.gif ) - Heleborus nigra - viszaliai, labai anksti zydi. Gali zibuciu dar pasisodint... Zeme mulciuociau zieve, man zieves mulcas atrodo super, ypac prie spygliuociu. Kadagys tikrai ne per arti vejos. Nesistenk perdaug prisisodinti, nes dar noresis ir kitais, ir dar kitais metais visko...

QUOTE(Wolke @ 2008 04 22, 12:41)

Milchstern ( Ornithogalum thyrsoides) 4u.gif Cia tavo? Iskasineji rudeni?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 balandžio 2008 - 14:37
QUOTE(vida777 @ 2008 04 22, 12:27)
eglutes jei nenori raut lauk, tai gal gali uglius trumpint, kad pristabdyt augima.

dabar nauja akim pažiūrėjau - vietoje sidabrinukės labai tiktų apvali eglutė arba šiaip kas nors kito, kas auga apvalus. Šitą eglutę karpyti ir daryti iš jos rutyulį būtų ir barbariška, ir beprasmiška. Geriau paieškoti, gal kas nors norės keistis į jau paaugintą tarkim apvalią tują ar buksmedį (nėra jie taip tragiškai šalčio bijantys, ypač jeigu užuovėjoj auga)... 4u.gif

Tiesa, jeigu netyčia sugalvotum norėti buksmedžių, galėčiau pasiūlyti jau paaugintą egzempliorių mainais į ką nors mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 balandžio 2008 - 14:51
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 22, 14:48)
dabar nauja akim pažiūrėjau - vietoje sidabrinukės labai tiktų apvali eglutė arba šiaip kas nors kito, kas auga apvalus. Šitą eglutę karpyti ir daryti iš jos rutyulį būtų ir barbariška, ir beprasmiška. Geriau paieškoti, gal kas nors norės keistis į jau paaugintą tarkim apvalią tują ar buksmedį (nėra jie taip tragiškai šalčio bijantys, ypač jeigu užuovėjoj auga)...  4u.gif

Tiesa, jeigu netyčia sugalvotum norėti buksmedžių, galėčiau pasiūlyti jau paaugintą egzempliorių mainais į ką nors  mirksiukas.gif

o man tai zinok ta eglute ten net labai patinka, ir kol jai vietos uzteks, gal kiek pristabdant augima, bet ja ten laikyciau - ir forma, ir spalva wub.gif . Matai, kaip skoniai skiriasi..., uztat kaip gerai, kai yra daug nuomoniu 4u.gif .
Atsakyti
na ir aš dar nauju žvilgsniu pažiūrėjau ir žiūriu ta eglutė vietom lyg paretėjus, o jei ją dar paskriausti rolleyes.gif va kokį vaizdelį iš interneto platybių turiu išsisaugojusi:
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 22, 14:48)
dabar nauja akim pažiūrėjau - vietoje sidabrinukės labai tiktų apvali eglutė arba šiaip kas nors kito, kas auga apvalus. Šitą eglutę karpyti ir daryti iš jos rutyulį būtų ir barbariška, ir beprasmiška. Geriau paieškoti, gal kas nors norės keistis į jau paaugintą tarkim apvalią tują ar buksmedį (nėra jie taip tragiškai šalčio bijantys, ypač jeigu užuovėjoj auga)...  4u.gif

Tiesa, jeigu netyčia sugalvotum norėti buksmedžių, galėčiau pasiūlyti jau paaugintą egzempliorių mainais į ką nors  mirksiukas.gif

na, eglute gal paliksim kol kas, ji jau keli metai va taip zaliuoja, nemirsta, bet ir nelabai nori augt. tai tegul buna kol kas, siaip ji visai daili, ypac kai is vazono 'ant durniaus' pasodinta blush2.gif
apie buksmedzius rasiau jie ten buvo prie varteliu, netoli to kampo ir abu nusalo viena ziema. O tuja viena maza as turiu kitur. tai cia tegul buna eglute, jei ji neprades augt ir taip toliau gyvuo, tai va ir naujiems metams bus galima puost tongue.gif

Vistiek labai idomu, as viska pasizymiu i muzrasu kygute, kad paskui nereiktu tu psl ieskot ir gal kas susidelios paciai.

Vida, ta gebene i kampa sunku butu, MB neori jokio vijoklio ant namo, mat jis ir taip senas, ir tas kampas tai va..veranda yra jau ne musu, ir ten ant jos sienu nepasodinsi, jei nori taikos ir ramybes su kaimynais tongue.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 15:09)
na ir aš dar nauju žvilgsniu pažiūrėjau ir žiūriu ta eglutė vietom lyg paretėjus, o jei ją dar paskriausti rolleyes.gif  va kokį vaizdelį iš interneto platybių turiu išsisaugojusi:

wow, cia dar ne man tokiais karpymais uzsiimt doh.gif : doh.gif mes kai ja ten 'itupdem' tai su mintim, kad paziuresim kaip jis ten augs. ji nera ten amzina, galbut kazka keisim, bet tikrai siemet nezadma jos judint, nebent numirtu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 16:09)
va kokį vaizdelį iš interneto platybių turiu išsisaugojusi:

kaip fainiai atrodo bigsmile.gif thumbup.gif tiktu prie mano akmetu wub.gif tongue.gif

a jus vis pliotkinat biggrin.gif o as puse savo kalno nusiravejau, nu ir mintis mane aisku aplanke ar butina ten geliu prikist, vakare imesiu fotke, kai nuravesiu tongue.gif reiks patarimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 15:09)
na ir aš dar nauju žvilgsniu pažiūrėjau ir žiūriu ta eglutė vietom lyg paretėjus, o jei ją dar paskriausti rolleyes.gif  va kokį vaizdelį iš interneto platybių turiu išsisaugojusi:

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tu nepatikesi.... ir as ziuredama i ta eglute apie tokia forma pagalvojau biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 22, 18:11)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tu nepatikesi.... ir as ziuredama i ta eglute apie tokia forma pagalvojau  biggrin.gif .

belieka Žydriausiai kažkaip įteigti, kad turi būti taip ir ne kitaip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 17:14)
belieka Žydriausiai kažkaip įteigti, kad turi būti taip ir ne kitaip lotuliukas.gif

na mano sugebejimai per menki, kads ryzciaus sitaip genet doh.gif doh.gif doh.gif dar tokiu 'vikruntasu' neisdarineju tongue.gif va turiu tuja tokia, norejau jos apvalios, sako biski ja vis pakarpyt galima, kad forma butu, ale as dar nesiryzau nekart, nors ji aisku pas mane dar jauna ir tik pareita pavasari pasodinta. ale imt zirkles ir sitaip nugenet....ne........... dar as nesiryzciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 18:14)

kazkaip ji sunkiai pasiduoda lotuliukas.gif

o vat vida777 prisiziurejo i mano tujas (na uzstrigo pavadinimas kaip tie krumai vadinasi doh.gif ) ir ryzosi saviske karpyt bigsmile.gif thumbup.gif galima sakyt virtualiai cia visos karpem lotuliukas.gif
na Žydriausia dar matau reik apslifuot tongue.gif dar vis spardosi lotuliukas.gif

o as privalgiau ir tingiu eit kita meskos sona ravet doh.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 22 balandžio 2008 - 18:12
O gal Zydriausiai tiktu zemaugiai rododendrai? Ideali vieta, nes pavesis.

O paskui prie ju kitus augalus ikomponuotu.

Dar noriu pasitikslint, kokia zeme megsta silageles? Saule ar pavesi? g.gif
Atsakyti
sveikutės, jūs čia spėliojat labai vykusiai gėlyčių pavadinimus, tai ir man pasufleruokit mirksiukas.gif
ar čia narcizai? sakė narcizai, bet kažkokie vėlyvesni, smulkiau žydi
user posted image

čia sakė daugiametė, žydi lyg rudenį, mėlynai...
user posted image
ir čia kas, sakė daugiametė...
user posted image
Atsakyti