Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(Srove @ 2008 04 22, 11:21)
Pas mus apacioje yra vandens iseidimo anga, ar tai gali pakenkti toms lelijoms, kai vandeni reiks keisti?Ir kas kiek laiko ji reikia keisti? g.gif

tikrai nepakenks jei trumpam bus ištraukta. mes baseiniuką valom tik kartą per metus, pavasarį-vasaros pradžioje, stengiamės, kai didžioji dalis medžių nužydi, nes po žydėjimo būna labai daug žiedadulkių nusėdę
o šiaip leljoms patinka stovintis vanduo, jei jau sodinsit lelijas, tai nebekurkit planų fontano turėti, nebent kokį labai ramų,kad mažai judintų vandenį
Atsakyti
Pas mus apacioje yra vandens iseidimo anga, ar tai gali pakenkti toms lelijoms, kai vandeni reiks keisti?Ir kas kiek laiko ji reikia keisti? g.gif
Jolaxus, tai , kad viskas uzsakyta jau verysad.gif , nezinau kur reiks gauti?Susigalvojo manasis ''didysis sodininkas'' doh.gif

tai jeigu lelijos bus pasodintos kaip pas jolaxus kokiam bliude tai tas vandens isleidimas tikrai nepakenks perkelsi i koki kubila su vandeniu tas lelijas ir psio, o kai isvalysi baseina atgal sudesi. apskritai reiktu pasidomet tok lelijos. itariu kai kurios gal net ir neatlaikytu LT ziemu, reiktu inest i rusi ir imerkt i koki kubila ziemai
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2008 04 22, 11:24)
nezianu, ar jau matet, kokiu groziu galima is akmenuku padaryt
http://www.rojaussod...nis.php?id=1557

Ta saule fantastiska wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 11:34)
apskritai reiktu pasidomet tok lelijos. itariu kai kurios gal net ir neatlaikytu LT ziemu, reiktu inest i rusi ir imerkt i koki kubila ziemai

seniai seniai apie tai smile.gif
Atsakyti

Nu va, šįryt gavau savo užsisakytus žurnalus apie augalus. Dabar studijuosiu. Labai gerai, tokiai kaip aš žaliai yra lentelės su žydėjimo laiku, aukščiu ir t.t.
Atsakyti
Jolaxus, tai , kad viskas uzsakyta jau verysad.gif , nezinau kur reiks gauti?Susigalvojo manasis ''didysis sodininkas'' doh.gif

galėčiau nugnybt kokį šakniastiebį kai persodinėsiu, pas mane ružavai žydi ax.gif tik dar nežinau kaip šiemet peržiemojo ar nesunyko labai, nes buvo baseinas šiek tiek nusėdęs, kai praėjusią vasarą brisiaus galas buvo įpratęs įsirioglint atsigerti ir pradūrė plėvelę su nagais doh.gif teks ir remontu užsiimti...
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 22, 10:54)
ir diedeliu kazkokiu noris

biggrin.gif
Ar nebijo kadagys (?) toks žemas isiskėtojas krūmas persodinimų g.gif Kapinėse per visą kapą isikėrojo doh.gif Planuoju pakeist jį kažkuo mažesniu, o senajį persisodint kieme g.gif
Atsakyti
o tai tie gvazdikai greitai dauginasi? rojaus soduopse ju visokiu rusiu isvardinta, bet maniski atrodo kitoks. Dar radau toki kartuzini gvazdika, tai sitas lyg panasesnis? jis kaip suprantu daugiametis ir greitai pelciasi, ar ne? g.gif

nu ir dar padekit pazint viena gele blush2.gif g.gif
user posted image

sorry, neiseina man sumazint nuotrauku doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 22 balandžio 2008 - 10:50
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 22, 11:40)
galėčiau nugnybt kokį šakniastiebį kai persodinėsiu, pas mane ružavai žydi ax.gif tik dar nežinau kaip šiemet peržiemojo ar nesunyko labai, nes buvo baseinas šiek tiek nusėdęs, kai praėjusią vasarą brisiaus galas buvo įpratęs įsirioglint atsigerti ir pradūrė plėvelę su nagais doh.gif teks ir remontu užsiimti...

lotuliukas.gif net matau ta brisiaus wub.gif gala tarp leliju lotuliukas.gif . o su tuo kubilu lelijoms tai gera ideja. ir as noreciau blush2.gif , bet labai kiema uzgriozdinsiu ir taip nedidelis. o ar daug gylio lelijoms reikia. gal ikalbeciau vyra pieskot puse kubilo rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes, klausykit uzejo kalba apie baseinelius, kitoj temoj klausiau niekas neatsake, gal zinot ka daryt kad vanduo isliktu skaidrus? As turiu plastikini baseineli berods 120L ir kiekviena savaite reikia keist vandeni kad mano karosiukai jame matytusi ir lelijos vazonelis. Ka daryt? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 04 22, 11:44)
biggrin.gif
Ar nebijo kadagys (?) toks žemas isiskėtojas krūmas persodinimų  g.gif Kapinėse per visą kapą isikėrojo  doh.gif  Planuoju pakeist jį kažkuo mažesniu, o senajį persisodint kieme  g.gif

man tai mama sako, kad iš kapinių negalima nešti namo gėlių, nebent laikinai, pvz. žiemai kurias iškasi o pavasarį vėl nuveži ir pasodini... gal ir prietatingai skamba, bet kažkaip įstrigo tas dalykas blush2.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 11:51)
lotuliukas.gif net matau ta brisiaus wub.gif  gala tarp leliju lotuliukas.gif . o su tuo kubilu lelijoms tai gera ideja. ir as noreciau blush2.gif , bet labai kiema uzgriozdinsiu ir taip nedidelis. o ar daug gylio lelijoms reikia. gal ikalbeciau vyra pieskot puse kubilo rolleyes.gif

jei kubilą neši žiemai į rūsį tai nereikia ypatingo gylio, užteks ir kokių 30 cm, o žiemojimui reikia apie 0,7 m

QUOTE(Bagira 2 @ 2008 04 22, 11:52)
gal zinot ka daryt kad vanduo isliktu skaidrus?

štai tokis daiktas yra senukuose, ten antūralios kažkokios bakterijos, kurios neleidžia dumblėti. pernai pyliau savo baseiniukan, bet kai jis didelis, tai tam kartui nuskaidrėjo, o paskui ir neliko žymės, bet kai kubile tai kodėl nepabandžius, gal irlgiau veiktų mažame tūryje g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 02 20, 16:46)
Lelijos šaknį davė kaimynas iš savo prūdo,mes įsodinome ją į plastmasinį vazoną su didelėm skylėm dugne,stipriai prikimšom žemių ir pastatėm kubile ant dugno .Tada pridėjome nemažų akmenų,kad vazonas neiškiltų kai pripilsime vandens ir ,kad vaikai neįkristų[nes aš jų turiu didelį būrį].Tai akmenys ir saugu ir tiek daug vandens nereikia .
Tada

Atsitempiau iš senos temos smile.gif Ar lelijos šaknis tiks paprasta laukinė ežerinė, ar kažkokios kultūrinės ieškoti-noriu noriu noriu tokio grožio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 11:02)
O kaip lauravysne zydi? radau sakele besiruosiancia baltai zydet ir dar uogyciu juodu nuo pernai metu uzsilikusiu

mes turim pora senu lauravysniu krumu,cia ziedai is praejusio pavasario
user posted image

user posted image

g.gif man taviskis krumas nelabai panasu i lauravysne,palauk ziedu imesi foto,maniskiai jau irgi ruosiasi zydet,o sitie kur gyvatvore turim dar jauni -metai laiko,dar ziedu nekrauna
Atsakyti