Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 21, 11:46)
user posted image
Gal zinot koks cia krumas g.gif . Ziema lapu jis nebuvo numetes.

Panašu į lauravyšnę. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 22, 09:38)
Kadangi pas mane kieme auga jau virš 30 metų dvi sidabrinės eglės, aš sakau kieme augančioms eglėms ne Dabar įsivaizduok tą eglę po 10 ir daugiau metų. schmoll.gif O čia ji prie pat namo. g.gif

TAI mes esam nusprende, kad jei ji pe stebukl apradetu aug, ji butu nukirsta blush2.gif per mazai erdves pas mus, kad leistume didelei ir ausktai eglei augt. bet ji per tiek metu neuzaugo nieko, tai manom, kad bent jau kokius 5 metus ir nepaugs kazko. priesingu atveju ja nukirsim ir tektu kazka kito galvot.

QUOTE(smth1 @ 2008 04 22, 09:42)
As tai pritarsiu kasiopejai. Augalu ten tikrai uztenka. Tik reik turet kantrybes (galetu kas patart kur jos pasisemt g.gif ) ir viskas ten issiples, suzaliuos. Pamato dengti mano manymu tikrai nereik. Visu pirma todel, kad pvz as jo nemaciau ir paziurejau tik todel, kad labai tau jis uzkliuvo, tad itariu, kad matai ji tik tu biggrin.gif ; taipogi todel, kad tu ji uzakcentuosi jei ji apsodinsi. Dar trecia priezastis- kai augalai issiples, jie tau ji uzstos. Patarimas butu vienas (tinkantis tokioms MIS tinginems kaip as)- tarp spygliuociu pasodint alpinariumo augalu- besidriekianciu zeme, zemaugiu, greit besiplecianciu, zaliuojanciu visa vasara. Ivairiausiu ju rusiu yra. Puslapiu pries tai kazkas buvo ikeles nuotrauka su tokiais augaliukais. Grazu, jei idetum keliu rusiu, pvz. ka nors rausvais lapeliais, kokia bordine perkunrope, geltonai zydinti ka nors ir sidabriniais lapukais ka nors.smile.gif Gerumas tame, kad maziau reikes ravet lotuliukas.gif ir tos svelnios spalvos toki subtilu akcentuka suteiks. Aisku, nezinau kurioj cia pusej (pietinej, siaurinej t.t)tavo gelynelis; tokiems augaliukams reik saulytes. Nesu profesionale, tai galbut ne visai tiesa del tos saules. Galima gal rasti zemaugiu augaleliu, kurie ir pavesiu dziaugsis.

Ten amzinas pavesis i saule nesvicia i ta kampa g.gif apie tuos sliauziancius as irgi galvojau, kad jie kaip kilimukai tokie butu. nu gal tikrai cia tik man tas pamatas uzkliuva, nu bet uzkliuva. gal tren tikrai bent jau kazkoki sliauzianti ar ka pasodint, kad nebutu ausktas, bet tik pridendru ta betona g.gif dar kazkada zadejau kokio spalvingo mulco pilti, vis spalvu but. o vienmeciu tai ten as vis zadu pasodont del spalvu tongue.gif

tai va su tuo pamatu dabar susibalamutijau g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 07:12)
Del eglutes, tai jos pavadinimo net nezinau, ji pirkta kazkada vazone ka;ledoms, paskui MB ja pasodino lauke-prigijo, bet nelabai auga. Ji ten jau kokie 5-6 metai, bet paugo beveik nieko. tai kazkaip nesitiki, kad pradetu labai augt g.gif 

gal jai ten nepatinka (man irgi nepatiktų, jeigu būčiau būčiau didelis dekoratyvus augalas, o mane nukištų į tokį kampą tongue.gif ), todėl ir neauga. Paieškok jai atviros vietos. Tokie augalai gražiau žiūrisi pievoj, o ne vidury gėlyno. Na bent jau man ax.gif

QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 07:12)
Kasiopeja, gal tu ir teisi, kad pasodinu prie pamato as ji tik akcentuosiu, bet nu man negrazus tas pamatas ir visks. neazinau ar ten tiktu labai kazkas zemi arva pvz melsves kokios

gal melsvės nelabai g.gif geriau skirtingų spalvų šliaužiančių ar žemaūgių kadagių paieškočiau, o tarp jų, arčiau žolytės, ryškiaspalvių žydinčių nedidukių gėlyčių pakaišiočiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 balandžio 2008 - 09:54
QUOTE(vida777 @ 2008 04 21, 21:27)
rena, imsiuos ir as kuria diena savo kadagiu, man vieneriu metu neuzteko krumui iskarpyt  blush2.gif ...

tai tu ju to krumo, taip ir nepabaigei lotuliukas.gif man maloniau, kai TUjinames ax.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 22, 10:25)
Įr aš pamačiau visą rena's akmenyną. Ką mes darytume be akmenų. g.gif Kiek jie suteikia grožio jaukumo ir svarbiausia kokio ploto nereikia ravėti. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

aciu 4u.gif bet cia tik vienas kampas sutvarkytas, o kur kiti doh.gif ir aplamai kas dabar dedasi sklype baisu doh.gif ir kazkaip man su tuogelynu sunku blush2.gif isivaizduoju kazka vienaip bet mastau, kai pasisodins, tai bus misraine doh.gif net nebezinau ka su juo daryt, draugas pataria laikyt juoda zeme, bet as gi prie tinginiu, tigi tingiu ravet blush2.gif ir diedeliu kazkokiu noris g.gif tuoj mesiu as visa ta durna reikala prisodinsiu kokiu petuniju kruminiu ir vsio lotuliukas.gif

Žydriausia, mane irgi uzkabino ta egle, kolkas tai ji grazu, bet ji uzaugs, pagalvojau, kad visai nieko atrodytu kalnine pusis g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 22 balandžio 2008 - 09:56
QUOTE(nengamo @ 2008 04 22, 09:58)
Na tada Jolaxus  biggrin.gif  Susipainiojau  ax.gif

patvirtinu, kad nesikankintum drinks_cheers.gif - tikrai buvau įmetus prieš metus savo jauno brisiaus foto šalia namo biggrin.gif
Atsakyti
o kas cia per gele? sake greitai ir lengvai pleciasi, kazkoks gvaizdikas, as ji pasodinau po hortenzijos krumu g.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 22, 09:54)
gal jai ten nepatinka (man irgi nepatiktų, jeigu būčiau būčiau didelis dekoratyvus augalas, o mane nukištų į tokį kampą  tongue.gif ), todėl ir neauga. Paieškok jai atviros vietos. Tokie augalai gražiau žiūrisi pievoj, o ne vidury gėlyno. Na bent jau man  ax.gif
gal melsvės nelabai  g.gif  geriau skirtingų spalvų šliaužiančių ar žemaūgių kadagių paieškočiau, o tarp jų, arčiau žolytės, ryškiaspalvių žydinčių nedidukių gėlyčių pakaišiočiau  ax.gif

beda ta, kad neturim dideles pievo ir vietos didelei eglei. nedaug pas mumi ploto g.gif

O va antras variantas man gal tiktu, itikinot, kad jeiu prie pamato kazka daryt, tai zemo, zalio, kad nekristu i akis blush2.gif
Atsakyti
Labas mamytes 4u.gif
Senokai vis paskaitineju jusu temike ir noreciau prie jusu prisijungti, juolab, kad turiu daugybe jums klausimu ir neissprestu problemu su aplinkos tvarkymu.Va dabar nusipirkau zole seti (liliput sportine)ir nezinau, ar gerai padariau, gal bus per opi ir nesugebesiu tinkamai priziureti.Gal kuri turit ir galit ka patarti?Pernai rudeni ispjovem daug medziu, kur buvo pasodinti arti namo.Todel dabar galiu patarti ir kitoms, kad visokius medzius, egles, did. pusis ir kt.didelius augalus sodinti arciau namo negu 2 metrai yra labai blogai, nes ju saknys ardo namo pamatus, o mes apie tai nebuvom pagalvoje.MB turi issikases baseiniuka ir nori pasisodinti vandens leliju, bet kas galit pasakyti kur ju gauti ir ar ymanoma paprastam baseineli jas uzauginti, kad jos zydetu? blush2.gif Uoj jau uzteks pirmam kartui, o tai ikyresiu jums is sykio blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 10:58)
o kas cia per gele? sake greitai ir lengvai pleciasi, kazkoks gvaizdikas, as ji pasodinau po hortenzijos krumu g.gif

user posted image
Papildyta:
beda ta, kad neturim dideles pievo ir vietos didelei eglei. nedaug pas mumi ploto g.gif

O va antras variantas man gal tiktu, itikinot, kad jeiu prie pamato kazka daryt, tai zemo, zalio, kad nekristu i akis blush2.gif

Taip cia gvazdikas. rojaus soduose apie juos raso. as tokiu raudonu prisisodinau. pamaciau labai pigiai ir nesusilaikius nusipirkau. as jau darausi ligonis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 22, 10:47)
Panašu į lauravyšnę. g.gif

O kaip lauravysne zydi? radau sakele besiruosiancia baltai zydet ir dar uogyciu juodu nuo pernai metu uzsilikusiu
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 04 22, 10:58)
MB turi issikases baseiniuka ir nori pasisodinti vandens leliju, bet kas galit pasakyti kur ju gauti ir ar ymanoma paprastam baseineli jas uzauginti, kad jos zydetu?

http://www.waterplants.lt gali pasižiūrėti, o taip pat esu mačiusi ir sodo prekėse ar tai senukuose ar žaliajam centre, neatsimenu, buvo lelijos pardavinėjamos indeliuose su vandeniu supakuotos. Pas mane auga baseinėlyje, kuri išklotas plėvele, tai lelija pasodinta bliūde ir žydi thumbup.gif šiemet jau reikės persodinti, niekaip neprisiruošiu vis, nes jau bliūdas per mažas pasidarė...
Papildyta:
o kalbant apie gėlynus, tai man irgi patinka kai juodos žemės matosi tarp augalų, tik kad va bėda, ją tada purenti nuolat reikia, norint, kad vaizdas būtų padorus doh.gif o kai to darbelio nesinori ištisai dirbti, tai ir gaunasi mišrainė, lipa paskui augalai vienas ant kito doh.gif
ir su kiekviena diena vis aštriau lenda į galvą mintis, kad reikia jau praretinti ir baigti tempti naujus augalus o su esamaai geriau susitvarkyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 04 22, 10:58)
Labas mamytes 4u.gif
Senokai vis paskaitineju jusu temike ir noreciau prie jusu prisijungti, juolab, kad turiu daugybe jums klausimu ir neissprestu problemu su aplinkos tvarkymu.Va dabar nusipirkau zole seti (liliput sportine)ir nezinau, ar gerai padariau, gal bus per opi ir nesugebesiu tinkamai priziureti.Gal kuri turit ir galit ka patarti?Pernai rudeni ispjovem daug medziu, kur buvo pasodinti arti namo.Todel dabar galiu patarti ir kitoms, kad visokius medzius, egles, did. pusis ir kt.didelius augalus sodinti arciau namo negu 2 metrai yra labai blogai, nes ju saknys ardo namo pamatus, o mes apie tai nebuvom pagalvoje.MB turi issikases baseiniuka ir nori pasisodinti vandens leliju, bet kas galit pasakyti kur ju gauti ir ar ymanoma paprastam baseineli jas uzauginti, kad jos zydetu? blush2.gif Uoj jau uzteks pirmam kartui, o tai ikyresiu jums is sykio blush2.gif  4u.gif

Kiek as zinau zydinciu vandens augalu nesodina baseneliuose, juos tiesiog kai ateina laikas ileidzia i baseina su vazonu ir jie ten sau auga. Reikalui esant paskui juos galima istraukt, nes juk ta baseina periodiskai reikia valyt, issiurbt vandeni isgriebt visokius dumblus ir t.t. Juk ilgai stovintis vanduo rugsta. tai va istraukai tuos spec. vazonus, o paskui vel sudelioji.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 22, 11:10)
Kiek as zinau zydinciu vandens augalu nesodina baseneliuose, juos tiesiog kai ateina laikas ileidzia i baseina su vazonu ir jie ten sau auga. Reikalui esant paskui juos galima istraukt, nes juk ta baseina periodiskai reikia valyt, issiurbt vandeni isgriebt visokius dumblus ir t.t. Juk ilgai stovintis vanduo rugsta. tai va istraukai tuos spec. vazonus, o paskui vel sudelioji.

Pas mus apacioje yra vandens iseidimo anga, ar tai gali pakenkti toms lelijoms, kai vandeni reiks keisti?Ir kas kiek laiko ji reikia keisti? g.gif
Jolaxus, tai , kad viskas uzsakyta jau verysad.gif , nezinau kur reiks gauti?Susigalvojo manasis ''didysis sodininkas'' doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 22 balandžio 2008 - 10:23
nezianu, ar jau matet, kokiu groziu galima is akmenuku padaryt
http://www.rojaussod...nis.php?id=1557
Atsakyti