Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(jolaxus @ 2008 04 17, 11:15)
aš tai kai su "žalia diagnoze"  tai prieš pora metų pavasarį bevaikštinėdama pamiškėj nužiūrėjau tų paprastų pavasarinių raktažolių ir parsinešiau išsikasusi namo, nu ir žydi jos vargo nemato thumbup.gif
štai tokios:

aš ir tokių prisitysau blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 04 17, 12:15)
mes turim tokia kuri ir ismeta ir surenka. Ismeta susmulkinta zole tada kai mulciatorius ikistas (tai toks plastasinis kistukas), o kai surenka tai krepsys ten pakabinamas ir viskas. Na as ne super zinove bet siek tiek zinau. Tai va. kai zole maza ne didele galima mulciatoriu ikist ir nereiks rinkt zoles. O kai zole didesne tai geriau su krepsiu rinkt. ir ta zole mes su vyru dejom praeitais metais i kruva, o siemet koks kompostas super.  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 04 17, 12:15)
o tai ta kuri mulčiuoja, t.y. susmulkina ir išpučia, ar neturi surinktuvo? manyčiau surinkimas reikalingas, nes jei drėgnesni orai pasitaikys, tai ta išpūsta žolė nedžius o sušus ir gadins veją, taigi pjaunant vertintum pagal oro sąlygas - arba mulčiuotum arba rinktum

na ačiū , ką reiktų daryt be šio forumo biggrin.gif žalio supratimo neturiu apie tas žoliapjoves, gyvenime jų nereikėjo... aš taip ir maniau, kad logiškai turėtų būti tokia žoliapjovė, kuri gali surinkti, o gali ir susmulkinti...dabar jau aiškiau, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 17, 13:19)
na ačiū , ką reiktų daryt be šio forumo  biggrin.gif  žalio supratimo neturiu apie tas žoliapjoves, gyvenime jų nereikėjo... aš taip ir maniau, kad logiškai turėtų būti tokia žoliapjovė, kuri gali surinkti, o gali ir susmulkinti...dabar jau aiškiau, ačiū  4u.gif

Geriausia Husqwarnos. Bent jau mes nusipirke tai jokiu bedu. mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
rokoko_ labai aciu, ji - Bakopa aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 04 17, 12:20)
Geriausia Husqwarnos. Bent jau mes nusipirke tai jokiu bedu.  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

kiek metų naudojat jau?
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 17, 13:28)
kiek metų naudojat jau?

antrus metus blush2.gif Gal ne tiek daug. Bet turim jau gal 5 metus ta vadinama trimeri. Nu kur pakeles pjaut ant kupros uzsideti reik. Tai su tuo is viso bruzgynus vyras pjauna ir nieko. tik zilka reik keisti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ega @ 2008 04 17, 08:51)
Va šito gėrio ir aš galėsiu tau pafundyti drinks_cheers.gif ir atvežti galėsiu pati ax.gif

tempk viską, ką rasi... thumbup.gif
Atsakyti
Labutis. Nu jus cia daug iskpo priraset.As tik perskaityt speju o noro rasyti jau neturiu nes po darbu lauke vos uzpakali panesu vakare.Pasisejom zole ( dar kol susitvarkem zeme ) doh.gif uzaugusia jau nusipjoviau nes auksta buvo ir virto.Siandien MB kultivuoja zeme issinuomaves kultivatoriu.Nu zodziu kada prasinesiu su fotiku ir viska parodysiu .Darbu tai milijonas nes viskas keliasi per kelis metrus tolyn nuo namo kai tvora atsikele ir uzsivezem zemiu.
Atsakyti
Sveikos mielos gelininkes ir sodininkes! Turiu klausimeli: noreciau salia namo didelio medzio, kad duotu dideli seseli. Tik turiu beda. Salia: reiskia 3-4metrai. O ir namas kokiu 5-6 metru aukscio. Taigi, reikia medzio, kuris neaugtu per didelis. Nuziurejau toki norvegiska kleva, raudonais lapais, kuris auga neaukstas ir yra labai puosnus. Tik niekur nerandu aprasymo apie siu medziu saknis. Kad jos man cemento neiskeltu doh.gif Gal kas ismano apie siuos dalykelius? O gal yra kitu idomiu medziu, kuriuos galima butu sodint taip arti namu? Pvz karklas?
Radau internete daug psl apie aplinkos puosima, isplanavima, tvoru projektai, vejos ir t.t. Gal ir jums bus naudingi. Juose pasiknisus yra daug galeriju. Pvz cia: http://www.bhg.com/g...den-front-yard/
Ir cia : http://www_homesolute_com/haus/garten/
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 17, 09:48)
O kaži ar kiaušinių dėklai netiktų kompostui?

visur raso, kad tinka gofruotas popierius (kartonas), tai manau tie kiausdekliai niekuo nesiskiria ...

QUOTE(rokoko @ 2008 04 17, 10:26)
maniskiai jau pradejo zydet, cia foto is praejusiu metu:
user posted image

user posted image

o pas mus situ pievos pilnos - nu grozis wub.gif , ir kaip ilgai zydi, as irgi kokius 6 m patvorio sitom raktazolem nusodinau, tik pas mane tos bordines lygiai tokio pat ugio, kaip ir baltos. Pas tave cia skirtingos veisles?

QUOTE(Bagira 2 @ 2008 04 17, 10:40)

pati ta kamiena "pasidarei", ar tokia pirkai ? grazu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 17, 13:43)
visur raso, kad tinka gofruotas popierius (kartonas), tai manau tie kiausdekliai niekuo nesiskiria ...

nu pasiraitoju rankoves ir einu inventorizacijos aplink židinį daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 17, 12:11)
Pailsėsit  biggrin.gif  O tai žiūriu tempai pas jus tai ohoho  biggrin.gif  Aš sodą grėbiau tris dienas, vakar aplink sodybą pradėjau  doh.gif  Išbarsčiau trąšas vejai nuo samanų, žiūrėsim, kas čia liks iš jų... Vakar pradėjo tvenkinį kasti, tai molio kalnai, gal kam reikia?  biggrin.gif
Turiu tokį klausimėlį apie žoliapjoves (nors jau nemažai buvo kalbėta čia, bet neužtektinai gal  biggrin.gif  ). Pirksim benzininę, bet geriau ta, kur surenka žolę ar ta kur kaip kažkas rašė smulkiai susmulkina ir išpučia?  4u.gif

Jei jau ruošiatės pirkti, tai nepaigailėkit pinigų ir nusipirkit ir mulčiuojančią, ir su surinkėju , ir dar savaeigę. Nes gerai, kai ji pati važiuoja. Aš savo kaimynei siūliau, kad nepasiskūpytų ax.gif , o ji pamiršo, ką sakiau ir nusipirko tik mulčiujoančią ir nesavaeigę, tai nepatenkinta doh.gif .
O kai žolę dažnai pjaut reikia, tai kiek ją ten mulčiuosi blink.gif , ar per ilga užauga, nebesukapoja, poto šunta arba sugrėbt turi schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 04 17, 11:58)
taigi cia gaure [Pševalskio grupės], butent tokia as ismeciau, pasilikau maziau karpytais lapais [irgi psevalskio]
http://i262.photobuc...chanoziedai.jpg

gražiai atrodo, o tos raktažolės kokios gražios thumbup.gif kokiuose miškuose jos auga blink.gif

Papildyta:
QUOTE(Ingerele @ 2008 04 17, 12:20)
Geriausia Husqwarnos. Bent jau mes nusipirke tai jokiu bedu.  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

Mes turim Styga, irgi gera, beto, jos gal šiektiek pigesnės, o variklis tas pats dedamas -"briggs & stratton" drinks_cheers.gif

Husqwarna irgi gera, turiu trimerį, tai irgi patenkinta smile.gif , bet pas juos, man regis, už vardą dar sumokėt turi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klee: 17 balandžio 2008 - 13:18