Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 10:24)
banadu, nebezinau kaip cia nuotraukas kelt. Nu labai nepizdavokit, bet patarimu labai laukiu. ten kai kas jau buvo is anksciau, kai ka as sodinau, kai ko jau zinau kaip kitamet nedarysiu. o ten kur ta riba, tai vakar pasodinta veja, jos krasta zadu apdet akmenukais nedideliais nuo pajurio ir va man kas liks tai reikia kazkaip apaugint ta palei nama g.gif  kai planavau biski vejos riba ne taip buvo nubrezta, bet jau gavosi kaip gavosi, dabar jau galk vaizdelis labiau matysis kai veja suzaliuos ir tada jeu reiks tvarkyt. dabar tai as ten eksperimentui pasodindavau kokia gele smile.gif
user posted image

tas krastas iki namo kur uz egluciu tai vakar spec pamatavau, ten iki namo dar apie 50 cm, o kur jau toj kadagio pusej tai ten apie 30 cm. tai man kazkaip noretusi, kad ta pamata ir namo apacia kazkaip uzdng ir va ten kazka tokio pasodint kaip gyvatvore g.gif  nu negrazus tas pamatas g.gif

Labai gerai. As pvz. ta pamata apsodinciau kokiomis daugiametemsi mazomis gelytemis. PVz. raktazolemis. man labai grazios jos. arba saulutemis. irgi graziai atrodytu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 06:24)
tas krastas iki namo kur uz egluciu tai vakar spec pamatavau, ten iki namo dar apie 50 cm, o kur jau toj kadagio pusej tai ten apie 30 cm. tai man kazkaip noretusi, kad ta pamata ir namo apacia kazkaip uzdng ir va ten kazka tokio pasodint kaip gyvatvore g.gif  nu negrazus tas pamatas g.gif

Man atrodo, kad jeigu palei pamatą sodinsi gėles norėdama jį paslėpti, gausi atvirkščią efektą - kaip tik jį ir akcentuosi. Jeigu nori, kad akis nekryptų į pamatą, palik taip, kai yra. Po metų kitų užaugs kadagys ir eglutė ir jo visai nesimatys mirksiukas.gif
Beje, man kaip tik šitaip labai gražu ir neperkrauta. Nereikia čia daugiau nieko. Tik kantrybės turėk, kol užaugs šitie augaliukai 4u.gif O jei jau labai norisi apsisodinti, tai sodink ne žydinčius, o visžalius 4u.gif

Beje, o sidabrinė eglutė nykštukinės formos? Jeigu ne - pagalvokit, kur ją perkelti, nes jos gan greitai auga ir užauga tikrai nemažos mirksiukas.gif Pvz. nuotraukoje yra eglė, kuriai 10, na gal 15 metų. Dalink per pusę ir gausi tokį dydį, kokio jūsų eglutė bus po 5-7 metų 4u.gif O jei neketinate kirsti eglutės Kalėdoms po penkmečio, tai ji ir dar aukštesnė augs...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 balandžio 2008 - 09:07
QUOTE(Tina* @ 2008 04 21, 15:25)
Man kaip tik grazu, kad melsviu lapu kupstas buna didelis. O miniatiurines jauciu kokiam alpinariume grazu.

Man irgi labai patinka drinks_cheers.gif O kur gauti tų miniatiūrinių melsvių? Kažkaip nepastebėjau niekur,tik skaičiau apie jas.

QUOTE(jolaxus @ 2008 04 21, 15:36)
o aš va pasidemonstruosiu kokį "bonsą" pradėjau formuoti. tiksliau tai ne bonsas bus o tiesiog formuota kalnapušė. Pirkom jaunutę, auga ji pas mus gal trečius metus, pastebėjau, kad įdomiai išsikraipęs kamienas ir šakos, tai sugalvojau pakarpyti. Neturiu jokios formavimo patirties, gal tik buksmedį teko apgenėti, bet va su šita kalnapuše sumaniau kažką išspausti ax.gif pernai jau kelias šakeles kurios augo "ne į temą" išpjoviau, dabar atrodo štai taip (fotkės dryžuotos nuo šešėlio, nes patvory auga

Ir aš audžiu tokią mintį drinks_cheers.gif thumbup.gif Pasižiūrėjau kad gatavai suformuotas pakainuoja neblogai,tai nusprendžiau pabandyt pati ax.gif

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 21, 16:51)
siulau ja gerai pagnaibyt lotuliukas.gif paformuosi ir nugnybdama pumpurus uglius-tos sakos kur nutarei ,kad nereikalinga nugnybi virsutini pumpura-tada ji neaugs.jei nori kad augtu greiciau-nugnybk soninius uglius,tada tyste istys 4u.gif Jei nori tik truputi pristabdyt-,kad butu kupstelis,nugnybi tik dali pumpurelio.Sekmes naujajai bonsu gamintojai

Kaip vietoj patarimas,dėkui 4u.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 21, 19:03)
Nepamenu, kad pernai būčiau gėlynus rodžius  g.gif  Nes tik rudenį į šitą namą atsikraustėm, o ankstesniame buvo dykumą  rolleyes.gif  Gal Jolaxus šunį matei arba Mamcės 

Na tada Jolaxus biggrin.gif Susipainiojau ax.gif

QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 09:24)
banadu, nebezinau kaip cia nuotraukas kelt. Nu labai nepizdavokit, bet patarimu labai laukiu. ten kai kas jau buvo is anksciau, kai ka as sodinau, kai ko jau zinau kaip kitamet nedarysiu. o ten kur ta riba, tai vakar pasodinta veja, jos krasta zadu apdet akmenukais nedideliais nuo pajurio ir va man kas liks tai reikia kazkaip apaugint ta palei nama g.gif  kai planavau biski vejos riba ne taip buvo nubrezta, bet jau gavosi kaip gavosi, dabar jau galk vaizdelis labiau matysis kai veja suzaliuos ir tada jeu reiks tvarkyt. dabar tai as ten eksperimentui pasodindavau kokia gele

Tikrai labai gražu thumbup.gif Tik va galvoju ar ta eglutė ne per arti namo g.gif O gal čia kokia žemaūgė?

Labai noriu nusipirkti eglutę (kieme eglės neturim) Žadėjau sidabrinę pirkti,bet bijau kad ji užaugs labai didelė ax.gif Gal žinot kokią rūšį,kad augtų nedidelė?
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 04 22, 06:58)
Na tada Jolaxus  biggrin.gif  Susipainiojau  ax.gif
Tikrai labai gražu  thumbup.gif  Tik va galvoju ar ta eglutė ne per arti namo  g.gif  O gal čia kokia žemaūgė?

Dabar pagalvojau, kad gal būsiu įdėjus tą nuotrauką, kur vienu postu aukščiau blush2.gif Beje, apie eglutę tą patį pagalvojau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 04 21, 11:36)
lauravysne  4u.gif

Kokia didelė thumbup.gif thumbup.gif Pas mane tris kartus mažesne. blush2.gif Gal jų būna kelių rūšių? g.gif
Atsakyti
aciu uz mintis , laukiu ju daugiau.

Del eglutes, tai jos pavadinimo net nezinau, ji pirkta kazkada vazone ka;ledoms, paskui MB ja pasodino lauke-prigijo, bet nelabai auga. Ji ten jau kokie 5-6 metai, bet paugo beveik nieko. tai kazkaip nesitiki, kad pradetu labai augt g.gif as dideles nenoriu, jei ivyktu stbukla ir ji isaugtu, tektu ja kirsti ir sodinti kazka kita g.gif betas labei abejoju. O kol kmas ji nuo verandos (beje, veranda yra ne musu, tai ziurejom, kad nelistu per langa tongue.gif ) yra apie 50 cm ir kad sakos pasiektu nama ar langa dar ojojoj kiek jai reiktu paaugt. todel nuo verandos ir yra 50 cm palikta, man ten kazkaip tuscia ir tas namas bei jo pamatas ne ypac zavi.

Kasiopeja, gal tu ir teisi, kad pasodinu prie pamato as ji tik akcentuosiu, bet nu man negrazus tas pamatas ir visks. neazinau ar ten tiktu labai kazkas zemi arva pvz melsves kokios, nu bet nam kyla noras ji uzdengt kazkuo. o ten kur iki verandos 50 cm tarpas, tai einant gatve, ji labai tusciai atrodo kazkaip g.gif nors as ir pati sakau, kad kai suzaliuos veja, bus visai kitaip,. dabar arodo niuru ir tamsu g.gif , nes visa laika juodzemis buvo g.gif

Bet labai laukiu jusu patyrusiu minciu blush2.gif

be to, prie eglutes conicos yra zemauges tulpes, tai jos tuo turetu suzydet ir nuzydet, reiks kazka ir ten sugalvot, nu ir tie krokai nelabai ten vietoj salia kadagio, kitais metais ju ten nesodinsiu g.gif tai dabar laukiu kol nunyks tie stiebai ju, nes jie jau nuzydejo. nu dar galvoju gal tas kadagys arciau vejos graziau butu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 22 balandžio 2008 - 09:16
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 22, 10:05)
Dabar pagalvojau, kad gal būsiu įdėjus tą nuotrauką, kur vienu postu aukščiau  blush2.gif  Beje, apie eglutę tą patį pagalvojau  4u.gif

Nea,ne šita schmoll.gif Tai gal vėl kažką maišau ax.gif bandžiau surast tą nuotrauką,bet kur jau ten.... doh.gif lotuliukas.gif

O vaizdelis super thumbup.gif Ir ta eglutė puikiai pas jus žiūrisi,viskas vietoj thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 21, 16:53)
va mano tujos siemet thumbup.gif issilaike puikiai thumbup.gif

Įr aš pamačiau visą rena's akmenyną. Ką mes darytume be akmenų. g.gif Kiek jie suteikia grožio jaukumo ir svarbiausia kokio ploto nereikia ravėti. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Žydriausia, man tavo kampukas labai gražiai atrodo thumbup.gif Tikrai kaip jau merginos minėjo, neperkrauta, santūru. Jei visu pakraščiu kažką pasodintum, nemanau, kad gražiai atrodytų... gal geriau jau tuose tarpuose kokias kad ir vienmetes gėles dėl akcento įkurdinti, nes ir melsvėm užsodinus vyrautų žalios spalvos, o norisi gi kažko ryškaus, žydinčio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 09:24)
banadu, nebezinau kaip cia nuotraukas kelt. Nu labai nepizdavokit, bet patarimu labai laukiu.

Kadangi pas mane kieme auga jau virš 30 metų dvi sidabrinės eglės, aš sakau kieme augančioms eglėms ne Dabar įsivaizduok tą eglę po 10 ir daugiau metų. schmoll.gif O čia ji prie pat namo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 10:12)

Del eglutes, tai jos pavadinimo net nezinau, ji pirkta kazkada vazone ka;ledoms, paskui MB ja pasodino lauke-prigijo, bet nelabai auga. Ji ten jau kokie 5-6 metai, bet paugo beveik nieko. tai kazkaip nesitiki, kad pradetu labai augt g.gif  as dideles nenoriu, jei ivyktu stbukla ir ji isaugtu, tektu ja kirsti ir sodinti kazka kita g.gif betas labei abejoju. O kol kmas ji nuo verandos (beje, veranda yra ne musu, tai ziurejom, kad nelistu per langa tongue.gif ) yra apie 50 cm ir kad sakos pasiektu nama ar langa dar ojojoj kiek jai reiktu paaugt. todel nuo verandos ir yra 50 cm palikta, man ten kazkaip tuscia ir tas namas bei jo pamatas ne ypac zavi.

Kasiopeja, gal tu ir teisi, kad pasodinu prie pamato as ji tik akcentuosiu, bet nu man negrazus tas pamatas ir visks. neazinau ar ten tiktu labai kazkas zemi arva pvz melsves kokios, nu bet nam kyla noras ji uzdengt kazkuo. o ten kur iki verandos 50 cm tarpas, tai einant gatve, ji labai tusciai atrodo kazkaip g.gif  nors as ir pati sakau, kad kai suzaliuos veja, bus visai kitaip,. dabar arodo niuru ir tamsu g.gif , nes visa laika juodzemis buvo g.gif

be to, prie eglutes conicos yra zemauges tulpes, tai jos tuo turetu suzydet ir nuzydet, reiks kazka ir ten sugalvot, nu ir tie krokai nelabai ten vietoj salia kadagio, kitais metais ju ten nesodinsiu g.gif  tai dabar laukiu kol nunyks tie stiebai ju, nes jie jau nuzydejo. nu dar galvoju gal tas kadagys arciau vejos graziau butu g.gif

As tai pritarsiu kasiopejai. Augalu ten tikrai uztenka. Tik reik turet kantrybes (galetu kas patart kur jos pasisemt g.gif ) ir viskas ten issiples, suzaliuos. Pamato dengti mano manymu tikrai nereik. Visu pirma todel, kad pvz as jo nemaciau ir paziurejau tik todel, kad labai tau jis uzkliuvo, tad itariu, kad matai ji tik tu biggrin.gif ; taipogi todel, kad tu ji uzakcentuosi jei ji apsodinsi. Dar trecia priezastis- kai augalai issiples, jie tau ji uzstos. Patarimas butu vienas (tinkantis tokioms MIS tinginems kaip as)- tarp spygliuociu pasodint alpinariumo augalu- besidriekianciu zeme, zemaugiu, greit besiplecianciu, zaliuojanciu visa vasara. Ivairiausiu ju rusiu yra. Puslapiu pries tai kazkas buvo ikeles nuotrauka su tokiais augaliukais. Grazu, jei idetum keliu rusiu, pvz. ka nors rausvais lapeliais, kokia bordine perkunrope, geltonai zydinti ka nors ir sidabriniais lapukais ka nors.smile.gif Gerumas tame, kad maziau reikes ravet lotuliukas.gif ir tos svelnios spalvos toki subtilu akcentuka suteiks. Aisku, nezinau kurioj cia pusej (pietinej, siaurinej t.t)tavo gelynelis; tokiems augaliukams reik saulytes. Nesu profesionale, tai galbut ne visai tiesa del tos saules. Galima gal rasti zemaugiu augaleliu, kurie ir pavesiu dziaugsis.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 22, 10:12)

Del eglutes, tai jos pavadinimo net nezinau, ji pirkta kazkada vazone ka;ledoms, paskui MB ja pasodino lauke-prigijo, bet nelabai auga. Ji ten jau kokie 5-6 metai, bet paugo beveik nieko. tai kazkaip nesitiki, kad pradetu labai augt g.gif  as dideles nenoriu, jei ivyktu stbukla ir ji isaugtu, tektu ja kirsti ir sodinti kazka kita g.gif betas labei abejoju. O kol kmas ji nuo verandos (beje, veranda yra ne musu, tai ziurejom, kad nelistu per langa tongue.gif ) yra apie 50 cm ir kad sakos pasiektu nama ar langa dar ojojoj kiek jai reiktu paaugt. todel nuo verandos ir yra 50 cm palikta, man ten kazkaip tuscia ir tas namas bei jo pamatas ne ypac zavi.

Kasiopeja, gal tu ir teisi, kad pasodinu prie pamato as ji tik akcentuosiu, bet nu man negrazus tas pamatas ir visks. neazinau ar ten tiktu labai kazkas zemi arva pvz melsves kokios, nu bet nam kyla noras ji uzdengt kazkuo. o ten kur iki verandos 50 cm tarpas, tai einant gatve, ji labai tusciai atrodo kazkaip g.gif  nors as ir pati sakau, kad kai suzaliuos veja, bus visai kitaip,. dabar arodo niuru ir tamsu g.gif , nes visa laika juodzemis buvo g.gif

be to, prie eglutes conicos yra zemauges tulpes, tai jos tuo turetu suzydet ir nuzydet, reiks kazka ir ten sugalvot, nu ir tie krokai nelabai ten vietoj salia kadagio, kitais metais ju ten nesodinsiu g.gif  tai dabar laukiu kol nunyks tie stiebai ju, nes jie jau nuzydejo. nu dar galvoju gal tas kadagys arciau vejos graziau butu g.gif

Man tai atrodo melsves ten nelabai grazu butu. jau butu per daug tu kupsteliu. nelabai as cia kokia zinove, jau trecia karta kvietkas i kita vieta kelt galvoju doh.gif , bet man atrodo, kad butu labai grazu jeigu ta pamata gebene apaugtu. ji visada zalia, o jos fone labai isrysketu ir raktazoles ir kokie velyviai. man atrodo labai grazu butu jeigu aplink eglute ir kadagius smulkios gelytes zydetu. Man atrodo as kazkur skaiciau, kad yra velyviu, kuriems patinka pavesis.
Atsakyti