Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(vida777 @ 2008 04 20, 23:00)
sita raudona stambiais ziedais, kitos geltonos su tashkiukais, dar kitos raudonlapes raudonai zydincios, siemet dar nauja nusipirkau puse ziedlapio geltono, puse raudono  ax.gif , dar reikia dryzuotais lapais, geltonais dideliais ziedais ir t.t.  biggrin.gif .
nu galima isprotet nuo tokiu groziu  wub.gif .

dryžuotais lapais tai ir aš turėčiau neužilgo gauti - jau laukiu nesulaukiu siuntinuko bigsmile.gif O su griežtai dvispalviais žiedais net neteko matyti, labai įdomu bus išvysti tavuosius grožius mirksiukas.gif

QUOTE(JuzTea @ 2008 04 21, 16:19)
Tai va, mano rododendras tokiais salotiniais žemyn nusvyrusias lapais ir viesą dienę būna saulėje, dėl dirvos nežinau. Beja jis turi pumpurų, kurie laikėsi per visą žiemą. Hmm.. g.gif

O pavadinimo neturi pasilikus? Gal jis pas tave nevisžalis, o vasaržalis, antrųjų ( kiek pastebėjau) lapukai šiek tiek šviesesni nei visžalių. Dar yra tokia taisyklė, kuo tamsesni ir didesni lapai, tuo labiau šešėlis augalui reikalingas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 21, 15:17)
Paziurejau, tavo minimas geles, ogi pajurine lobularija pas mane kaip neziniuke auga rozyno pakrasciuose... Pirmais metais sejau, sodinau , o dabar pridygsta pati, bet ne pavasari, o jau ivasarojus. Grazi ir kvepia, bet jau kaip viska gozia  doh.gif .... Raktazoles po ja tikrai neisgyventu...  schmoll.gif Prie rozyno ji tinka, nes krenta nuo akmenines sienutes, bet tokiam darziuky kaip rodziau, tai nesodinciau. Kol kas pasilieku prie labai gero verbenu pasiulymo... Reiks ieskot, kur mazu daigeliu pirkt, nes set tai jau turbut pervelu?

dekui tau - naujienos nekokios, o jau ir seklu pokeli buvau pasidejus sejai lotuliukas.gif , mastysiu toliau...

QUOTE(rozamunda @ 2008 04 21, 15:51)
siulau ja gerai pagnaibyt lotuliukas.gif paformuosi ir nugnybdama pumpurus uglius-tos sakos kur nutarei ,kad nereikalinga nugnybi virsutini pumpura-tada ji neaugs.jei nori kad augtu greiciau-nugnybk soninius uglius,tada tyste istys 4u.gif Jei nori tik truputi pristabdyt-,kad butu kupstelis,nugnybi tik dali pumpurelio.Sekmes naujajai bonsu gamintojai bigsmile.gif

o blink.gif , tu cia kaip tik vietoj su savo patarimais, rozamunda! Nu as kaip kokia telepate lotuliukas.gif - per tukstancius km uzuodziu ka jus darot - va praeita savaite irgi viena savo pushele nuziurejau, tai lygiai tokios pat mintys kaip jolaxus kilo ax.gif . As ja uzpraeita savaite i vazona persodinau (is darzo), kol sulauks savo tikros vietos, tai ar galiu dabar jau uglius gnaibyt, ar tik kita pavasari ?

QUOTE(rena @ 2008 04 21, 16:08)
na iki ziemos apkrito apziuve tie spygliai (lapai), matyt kam netiko apkarpymas, o dabar kolkas naujai ataugusiu nesimato, bet siaip zaliuoja graziai, cia klausinejaus del tu apkarpymu, tai sake poto kai tyst prades, tai reiks vis paformuot g.gif

rena, imsiuos ir as kuria diena savo kadagiu, man vieneriu metu neuzteko krumui iskarpyt blush2.gif ...
nu kadangi jus didele laiko dali praleidziat namuose, tai grazi ir jauki aplinka jum tikrai labai aktuali..., saunuole tu 4u.gif .

QUOTE(JuzTea @ 2008 04 21, 16:19)
mano rododendras tokiais salotiniais žemyn nusvyrusias lapais ir viesą dienę būna saulėje, dėl dirvos nežinau. Beja jis turi pumpurų, kurie laikėsi per visą žiemą. Hmm.. g.gif

tai gal tu jo nebekankink, ir persodink i tinkama vieta ir tinkama dirva, o pumpurai, tai turetu buti siumetiniai ziedai...
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 21, 20:09)
*dryžuotais lapais tai ir aš turėčiau neužilgo gauti - jau laukiu nesulaukiu siuntinuko  bigsmile.gif O su griežtai dvispalviais žiedais net neteko matyti, labai įdomu bus išvysti tavuosius grožius  mirksiukas.gif
**O pavadinimo neturi pasilikus? Gal jis pas tave nevisžalis, o vasaržalis, antrųjų ( kiek pastebėjau) lapukai šiek tiek šviesesni nei visžalių. Dar yra tokia taisyklė, kuo tamsesni ir didesni lapai, tuo labiau šešėlis augalui reikalingas wink.gif

*as kad visai su tom kanom nenublusciau, tai vis dasipirksiu po kokia, bet pasiliksiu tik tas, kurios man atrodys graziausios - neauginsiu kasmet kruvom irnesakyk.gif .
**tai jei buvo lapus ziema numetusi, tai aisku, kad azalija.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 21, 18:09)
Dar yra tokia taisyklė, kuo tamsesni ir didesni lapai, tuo labiau šešėlis augalui reikalingas wink.gif

o ne atvirkščiai? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 21, 20:39)
o ne atvirkščiai?  mirksiukas.gif

ni-a schmoll.gif Vasaržaliai rekomenduojami auginti saulėkaitoj, o visžaliai - pavėsy. Lapų dydis ir spalva pirmųjų ir antrų skiriasi wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 21, 22:10)
ni-a  schmoll.gif Vasaržaliai rekomenduojami auginti saulėkaitoj, o visžaliai - pavėsy. Lapų dydis ir spalva pirmųjų ir antrų skiriasi wink.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif taip taip, nes pirmieji yra smulkialapiai t.y. azalijos, o antrieji stambialapiai ir lapu nemeta. Pirmieji megsta saule, o tie kiti pavesi. rojaus soduose viskas labai smulkiai aprasyta.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 21, 19:10)
ni-a  schmoll.gif Vasaržaliai rekomenduojami auginti saulėkaitoj, o visžaliai - pavėsy. Lapų dydis ir spalva pirmųjų ir antrų skiriasi wink.gif  4u.gif

konkrečiai dėl rododendrų nesiginčysiu, bet paprastai gamtoje yra priešingai. Jeigu šviesialapiai augalai mėgtų saulę, kaktusai būtų balti lotuliukas.gif

čia aš šiaip, žodžius iš konteksto ištraukiau ir abinėjuosi. nekreipkit dėmesio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 21 balandžio 2008 - 21:50
Labutis darbštuolytės grožio kūrėjos 4u.gif

Aš su klausimėliais;

Raktažolės ar greitai plečiasi kereliai, nusipirkau gana nemažai dar galvoju skaidyt, o kilo mintis kiek per šiuos metus paūgės ?

Nupurškiau veją nuo visokių piktžolių g.gif po kiek laiko galėsiu pjauti su žolepjove, nu ta prasme kada jau galiu būti garantuota, kad schemija savo darbą padarė piktžolių šaknim. ax.gif

Grožio čia visokio prisižiūriu beskaitydama, kad netnebežinau ko noriu, o be to dar ne visur baikta tvarkyti kur noriu sodit verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 21, 12:06)
aciu aciu, zinau, kad kartais teorija ir praktika skiriasi, ir geriausi patarimai ne tiek, kur paskaitai straipsniuose, bet jau isbandyti. dar vis galvoju, labiau linktsu prioe melsviu, jkei tik butu ju kazkokiu mazesniu, nes kazkada turejom apie suns aptvarka, tai tokios jos dideles-man per dideles butu. bet paskaitinejau, kad yra lyg ir mazesniu.
O astrai itariu maniskui nepatiktu, jam cia senovines geles doh.gif  tongue.gif bet tai aisku irgi turiu galvoje, kol dar kazka mastau g.gif

O gal dar kas kokiu variantu pasiulys ax.gif

O tu apskritai nori daryti tikra alpinariuma ar tiesiog gelyna su akmenim? O patarimai siame straipsnyje teisingi. As paskaiciau ir pagalvojau kad taip pas save ir dariau. Tiesa pas mane jie tokie mini mini.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 21, 21:27)
dekui tau - naujienos nekokios, o jau ir seklu pokeli buvau pasidejus sejai  lotuliukas.gif , mastysiu toliau...
blink.gif , tu cia kaip tik vietoj su savo patarimais, rozamunda! Nu as kaip kokia telepate  lotuliukas.gif  - per tukstancius km uzuodziu ka jus darot - va praeita savaite irgi viena savo pushele nuziurejau, tai lygiai tokios pat mintys kaip jolaxus kilo  ax.gif . As ja uzpraeita savaite i vazona persodinau (is darzo), kol sulauks savo tikros vietos, tai ar galiu dabar jau uglius gnaibyt, ar tik kita pavasari ?

jei nebutum persodinus-sakyciau gnaibyk i sveikata- dabar pats tas metas,bet kad jau migruoja pusele ir dar migruos,tai gal nekankink tu jos siemet rolleyes.gif O tai gausis nabagelei,kad smugis ir per virsuneles ir per sakneles...
Atsakyti
QUOTE(Vaidusiukė @ 2008 04 21, 23:08)
Raktažolės ar greitai plečiasi kereliai, nusipirkau gana nemažai dar galvoju skaidyt, o kilo mintis kiek per šiuos metus paūgės ?

Nupurškiau veją nuo visokių piktžolių  g.gif po kiek laiko galėsiu pjauti su žolepjove, nu ta prasme kada jau galiu būti garantuota, kad schemija savo darbą padarė piktžolių šaknim. ax.gif

raktažolės plečiasi gal ir ne taip sparčiai kaip kiliminiai, bet visvien sutankėja, o be to susmulkėja žiedai ir prasčiau žydi kai sutankėja, todėl bent jau pradžioje sodinant tikrai neverta sodinti kupstais, geriau paskirstyti ir numatytame plotelyje tiesiog nedideliais atstumais išsodinti, per vienus kitus metu jos susilies į vieną visumą

po purškimo aš veją pjaunu maždaug po savaitės, kai matau, kad pilnai nuleipo visi neprieteliai toje vejoje
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 04 21, 22:12)
O tu apskritai nori daryti tikra alpinariuma ar tiesiog gelyna su akmenim? O patarimai siame straipsnyje teisingi. As paskaiciau ir pagalvojau kad taip pas save ir dariau. Tiesa pas mane jie tokie mini mini.smile.gif

ne ne ten ne alpinariumas, o siaip kampelis biski vejos, biski augalu. va vakar prifotkinau, bandysiu ieklti nuotraukas ir parodyt ka ten darau. nu eksperimentuoju dar tik, bet sakau gal po keliu metu kas gausis. vakar tam kampukyje pasodinom vej, tai kai ji suzaliuos taio tadfa vaizdelis irgi keisis labai. nu bandyusiu ikelt pora nupotrauku is to savo kampelio, del kurio ciua va vis klausineju. tada bus aiskiau , kas as ten turiu ir patarimu tikiuosi tikrai tuesit tongue.gif
Atsakyti
banadu, nebezinau kaip cia nuotraukas kelt. Nu labai nepizdavokit, bet patarimu labai laukiu. ten kai kas jau buvo is anksciau, kai ka as sodinau, kai ko jau zinau kaip kitamet nedarysiu. o ten kur ta riba, tai vakar pasodinta veja, jos krasta zadu apdet akmenukais nedideliais nuo pajurio ir va man kas liks tai reikia kazkaip apaugint ta palei nama g.gif kai planavau biski vejos riba ne taip buvo nubrezta, bet jau gavosi kaip gavosi, dabar jau galk vaizdelis labiau matysis kai veja suzaliuos ir tada jeu reiks tvarkyt. dabar tai as ten eksperimentui pasodindavau kokia gele smile.gif

user posted image

tas krastas iki namo kur uz egluciu tai vakar spec pamatavau, ten iki namo dar apie 50 cm, o kur jau toj kadagio pusej tai ten apie 30 cm. tai man kazkaip noretusi, kad ta pamata ir namo apacia kazkaip uzdng ir va ten kazka tokio pasodint kaip gyvatvore g.gif nu negrazus tas pamatas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 22 balandžio 2008 - 08:30