Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(nikitaL @ 2008 04 20, 21:13)
Sveikos darbštuolės 4u.gif
Šiandien nusipirkau mugėje laurvyšnę rolleyes.gif ,bet nelabai žinau kas ten per augalėlis doh.gif .
Sakė,tik tiek,kad mėgsta rūgsčią dirvą,kaip rododendrai ir azalijos.Ir dar,kad ji mėgsta beveik visišką pavėsį.Tai aš ją ir sodinčiau šiaurinėje namo dalyje,saulės bus tik tada kai vakare ji atsisuks unsure.gif ,ar ne per tamsu bus jai labai g.gif  g.gif .
Ji dar mažytė,maždaug 30cm auksčio,sakė šiemet dar jos netręšti,tik būtinai pasodinti į rūgsčią dirvą.
Bet ar jau dabar galima sodinti,šiaip man atrodo,kad gi galima g.gif .
Labai būsiu dėkinga,už patarimus wub.gif

mes auginam gyvatvore is lauravysniu,siaip atrodo nereiklus augaliukas,bet - dar vienas is nuodingu augalu ! internete radau informacijos,kad megsta pusiau pavesi ir nuo veju apsaugota vieta,neperlaistyti
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 20, 20:09)
Lexi 04 siūlyčiau tau Kartuolę ( Aristolochia)
user posted image

Prašom plačiau apie ją g.gif vienmetė ar daugiametė g.gif Pali lipa ar reikia raišioti? Kur jos įsigyti galima blush2.gif turiu pora apželdinimo reikalaujančių kuolų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2008 04 20, 20:37)
Lietuviškai būtų azijinis vėdrynas

O kokiom salygom vedrynai auga? blush2.gif Labai grazi gelyte.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 20, 17:14)
Melsvių irgi pasidomėk veislėmis, man atrodo jų būna ir tikrai nedidukių mirksiukas.gif Man tai jos labai gražu ir nors ir pavėsyje būdamos šiokio tokio margumo duoda smile.gif

Dar galima plautėmis pasidomėti. Jos irgi labai dekoratyvis lapus užsiaugina ir krūmelis kompaktiškas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 20, 22:30)
O kokiom salygom vedrynai auga? blush2.gif Labai grazi gelyte.

Aš šįmet nusipirkau ,tai pasodinau į vazonėlius .Dabar jau matosi lapeliai.Juos reikia sodinti truputį anksčiau ,o aš per vėlai sugalvojau įsigyti .Turguj mačiau jau su žiedais ,bet gal ten atveštiniai.Vėdrynams netinka sunki molinga žemė,reikia primaišyti žvyro ir durpių.Geriausia yra drėgmai laidus puveningas priesmėlis. Rudenį reikia iškasti.Pernai buvau pasodinusi tiesiai į dirvą ,buvo nuostabūs ,žydėjo gražiausiomis spalvomis.Tačiau gumbelių per žiemą neišsaugojau,sudžiūvo visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 04 20, 18:27)
ojei, jau kokios dičkės  wub.gif Akokia spalva žiedai žydi ?  bigsmile.gif

sita raudona stambiais ziedais, kitos geltonos su tashkiukais, dar kitos raudonlapes raudonai zydincios, siemet dar nauja nusipirkau puse ziedlapio geltono, puse raudono ax.gif , dar reikia dryzuotais lapais, geltonais dideliais ziedais ir t.t. biggrin.gif .

QUOTE(Melodi @ 2008 04 20, 18:34)
Dar isigijom korejini keni, 3 buksmedzius, rytine tuja "Aurea Nana" ir egluna blush2.gif
O mama paskambinus pasake, kad nupirko man skiepyta geltona alyva wub.gif

nu galima isprotet nuo tokiu groziu wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 04 20, 22:10)
mes auginam gyvatvore is lauravysniu,siaip atrodo nereiklus augaliukas,bet - dar vienas is nuodingu augalu ! internete radau informacijos,kad megsta pusiau pavesi ir nuo veju apsaugota vieta,neperlaistyti

o kaip ji atrodo? g.gif cia dalis mano vardo, tai ir augalas sudomino biggrin.gif gal atrasciau vietos ir jam sode ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 20, 22:41)
Dar galima plautėmis pasidomėti. Jos irgi labai dekoratyvis lapus užsiaugina ir krūmelis kompaktiškas  4u.gif

Ar leisti plautei žydėt? Pernai nusipirkau,labai jau ji man wub.gif Dabar žiūriu žiedelius sukrovus,o lapeliai tokie smulkučiai...

tai kokie šuniukai pas jus? Taip ir neatrašėt ax.gif (man kaip šunų mylėtojai labai įdomu pasidarė ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 20, 19:24)
tokiai sezoninei minigyvatvorei tinka daugiameciai astrai. tik va nezinau kaip su tuo pavesiu, kiek rudeni ziedeliu bus.... g.gif
bet pageidaujamo  aukscio zaluma vasara garantuota, graziai tvorele auga thumbup.gif , pas  mane dali darzo riboja:
user posted image
user posted image

Nu nesu gelininke, bet iskart asocijujas, kad astrai tai rudenines geles g.gif O kaip jie vasara atrodo? kazakip chrizantemos ir astrai tai man tik su rudeniu asocijuojas g.gif

QUOTE(Wolke @ 2008 04 20, 19:26)
Lotyniskas pavadinimas - Ranunculus asiaticus  4u.gif
user posted image

QUOTE(zigzag @ 2008 04 20, 19:37)
Lietuviškai būtų azijinis vėdrynas

Aciu 4u.gif jau radau biski interenete, bet mazoka info apie juos g.gif Gal lietuvoj jie sunkiai auginami, ma spalvos ispudi padare. O dabar kai pas mus kieme tik juodzemis ir keli zali spygliuociai, tai taip spalvu norisi tongue.gif

QUOTE(Lolitaaa @ 2008 04 20, 21:48)
Aš šįmet nusipirkau ,tai pasodinau į vazonėlius .Dabar jau matosi lapeliai.Juos reikia sodinti truputį anksčiau ,o aš per vėlai sugalvojau įsigyti .Turguj mačiau jau su žiedais ,bet gal ten atveštiniai.Vėdrynams netinka sunki molinga žemė,reikia primaišyti žvyro ir durpių.Geriausia yra drėgmai laidus puveningas priesmėlis. Rudenį reikia iškasti.Pernai buvau pasodinusi tiesiai į dirvą ,buvo nuostabūs ,žydėjo gražiausiomis spalvomis.Tačiau gumbelių per žiemą neišsaugojau,sudžiūvo visiškai.

As pirkau jau su ziedais ir pasodionau jau i dirva. Nu kazkaip labai neissiaiskinau detaliai tu auginimo salygu, nes ten eile prie tu zmoniu ilga buvo, ai sakiau paekeperimentuosiu g.gif Bet va dabar matau, kad vieta nelabai tinkama, pavesis ir zeme ten sunkoka. Ten siaip toks priemolis, esam uzpyle durpiu, bet zeme vistiek sunki, kadangi saule ten nelabai yrk, tai zme eilgai buna dregna. Nu ziuresim, kaip jie ten augs, kol kas nezinau kur kitur pasodint, reik bandyt ziuret, kaip jie jausis toj vietoj kur pasodinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 21, 09:44)
Nu nesu gelininke, bet iskart asocijujas, kad astrai tai rudenines geles g.gif  O kaip jie vasara atrodo? kazakip chrizantemos ir astrai tai man tik su rudeniu asocijuojas g.gif

kol nežydi jie tiesiog tokia kaip maža žalia gyvatvorė auga, tvirti stiebai, nebijo vėjo ir pan. Beje, dabar įsižiūrėjau, kad pirmojoje rokoko nuiotraukoje kaip tik ir matosi pirmam plane priešais kanas tie daugiamečiai astrai dar nesužydėję mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 20, 19:14)
nelaukit, kol vėl ta žemė paruošta vejai pavirs kietu padu, visvien gi pasėjus reikės privoluot ir taip susispaus.
O palei namą gali kad ir buksmedžių eilutę pasodinti, jie lėtai auga, galima karpyti ir taip palaikyti reikalingą aukštį. Melsvių irgi pasidomėk veislėmis, man atrodo jų būna ir tikrai nedidukių mirksiukas.gif Man tai jos labai gražu ir nors ir pavėsyje būdamos šiokio tokio margumo duoda smile.gif

na, veja noretume sia savaite pasodin6t,. paziurejus prognozes, tai saltoka, bet lyg ir be lietauys, jau taip norisi, taiup nusibodo ta zeme, o juk dar mazdaug menesi ta veja dygs, dar ilgai ja reiks pasaugot, kol; jau normaliai trypti galesi. Nu bet vietomis dabar pavaiskntant ji pasminga vos ne per puse bato blink.gif tai man atrodo kaip ir miksta. Nu nesma su M<B sodine, tai zutat klausimu daug. teoriskai straipsnius skaitant tai atrodo viska paprasta, bet kai dabar bandom realiai isivaizduo9t klausimu daug g.gif smile.gif

Del melsviu, tai domejausi, tai vienas is variantu, jos man irgi visai grazu, nu bet ziurejau ir siaip ir taip, man atrodo jos gan placiai auga. o as ten tiek nedaug vietos turiu, Nufotkinsiu kada ta savo kaplei, bet ten dar tik visokie bandymai pirmijei, tai kazkaip biski geda rodytis blush2.gif ypac kai jusu grozybiu prisiziuriu blush2.gif
Apie buksmedziu irgi pagalvojom, bet ten ir taip tam kampe auga sidabrine egle, viena eglute "konica" berods vadinasi, kadagys ir va dar i tarpuis kur koios geles ar augalai. tai buyksmedziai ten gal jau nelabai butu g.gif bet to, esma juos tureje prie varteliu, nusalo, labai sunkiai gaivelejosi, tai teko juos iskeldint is ten, pasodinom siaip i toki kampa, sakom atsigaus tai atsigauys, rasim kur pasodint, bet va per 2 metus jie labvai vargsta g.gif tai kazkaip as ju gal nelabai noriu g.gif

Bet labai ACIU uz visokias mintis, vistiek manau kokia ideja pasinaudosiu tongue.gif nes as pati tai biski be fantazijos, kad sumastyt. Jau rezultata galiu ivertint-man grazu ar ne, bet va sukomponuot, isivai\zduot kaip bus, tai man sunku. ner tos menisko gysleles pas mani doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 21, 08:49)
kol nežydi jie tiesiog tokia kaip maža žalia gyvatvorė auga, tvirti stiebai, nebijo vėjo ir pan. Beje, dabar įsižiūrėjau, kad pirmojoje rokoko nuiotraukoje kaip tik ir matosi pirmam plane priešais kanas tie daugiamečiai astrai dar nesužydėję mirksiukas.gif

aaaaa doh.gif , tai tie zali augalai yra nesuzydeje astrai, kurie veliau prazydo smulkiais violetiniais ziedais. As pirmai paziurejsu nebuvau tikra ar cia tos pacios geles-tikk vienu atveju nezydinciosl kitu zydincios. O kada jau atsrai suzaliuoja, kad butu zaluma,. nes ziedai tai vistiek ant rudens aisku g.gif gal ir gerai, juk rudeniu jau prakstiskai nieks nebezydes, tai tada astrai suzydetu g.gif

Citata is rojaus sodu "Astrus reikia sodinti saulėtoje vietoje. Pavėsingos, drėgnos, vandeniu užliejamos vietos netinka" o pas mane ten absoliuciai nesauleta ir dregna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 21 balandžio 2008 - 09:07
tiesa, dėl daugiamečių astrų, jie gana greitai dauginasi ir tankiai suželia, tai pastebėjau, kad jų apačios dažnai tokios pajuoduoja, apdžiūva, gal koks pelėsinis grybas pradeda ten daugintis, matyt reikėtų kokiais fungicidais nupurkšti, bet iš viršaus žiūrint vaizdo negadina, tai ir nepuolu aš tos chemijos naudoti irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 21, 10:00)
aaaaa doh.gif , tai tie zali augalai yra nesuzydeje astrai, kurie veliau prazydo smulkiais violetiniais ziedais. As pirmai paziurejsu nebuvau tikra ar cia tos pacios geles-tikk vienu atveju nezydinciosl kitu zydincios. O kada jau atsrai suzaliuoja, kad butu zaluma,. nes ziedai tai vistiek ant rudens aisku g.gif  gal ir gerai, juk rudeniu jau prakstiskai nieks nebezydes, tai tada astrai suzydetu g.gif

jie kai nužydi lieka stabarai, prieš žiemą juos reikia nupjauti, o atžėlinėt pradeda pavasarį. jau dabar jie pradėję lįsti iš žemės ir tuoj puol augti, taigi visą vasar stovi žaluma, rudeniop žiedus sukrauna
Atsakyti