Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 20, 19:07)
palei nama pasodint kazkokia juosta augalu, nu kaip tvirele kad butu. Ten ta juosta butu kokia 20-30 cm, o paskui pries juos jau kiti augaliukai ir dar veja. Tai va ieskau kas galetu ta 'tvorele' pabut, nenoriu aukstos labai. Labiausiai rodos tinkamos melsves, bet jos placiai pakankamai auga ir i 20 cm plocio neissiteks amn rodos g.gif  be to, ju lapai vistiek tokie svyrantys , o as noriu prie pat namo sodint. kas galetu tikti, tiktu zali nezydintys augalai 
as ka randu internete arba auksti labai, arba palei zeme, o man noretusi nu koki iki 30 cm aukscio pvz.

tokiai sezoninei minigyvatvorei tinka daugiameciai astrai. tik va nezinau kaip su tuo pavesiu, kiek rudeni ziedeliu bus.... g.gif
bet pageidaujamo aukscio zaluma vasara garantuota, graziai tvorele auga thumbup.gif , pas mane dali darzo riboja:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 20, 19:02)
Viena gele pirkom, sake vadinasi Ranikula g.gif , internete tokio pavadinimo nerandu. daugiamete gele, spalvoti ryskus ziedai, kas cia per gele g.gif

Lotyniskas pavadinimas - Ranunculus asiaticus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2008 04 20, 19:24)
nu va, pasirodo dar ir nauda yra thumbup.gif  As cia  "Sodo spalvose" nuziurejau tokia kompozicija, ten kazkokios karalienes sodai isfotkinti..tai nusprendziau, o kuom as prastesne lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

neprastesnė tongue.gif Bet jau tos karaliaus favoritės koks sodas - gražuma wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 04 20, 20:26)
Lotyniskas pavadinimas - Ranunculus asiaticus  4u.gif
user posted image

Lietuviškai būtų azijinis vėdrynas
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 20, 20:04)
stratifikuoti - tai pašaldyti sėklas, t.y imituoti kad jos praguli žiemą po sniegu. Nesu taip dariusi, bet skaičiau, kad rekomenduoja sėklas drėgname smėlyje ir šaldytuve (ne kameroje!) palaikyti pora mėnesių, o tada jau sėti

gal ir gera mintis su tuo šaldytuvu bigsmile.gif thumbup.gif . Reiks kada isbandyt su ežuole, nes ji irgi be to nedygsta
Atsakyti
Lexi 04 siūlyčiau tau Kartuolę ( Aristolochia)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 20, 20:13)
na cia naujas patarimas, skiriasi nuo vidos777 g.gif , bandysiu visaip...
tai as pasodinusi misurines nakvisas, apie 30cm, dar ju zaluma nestandartine - tikrai dera tarpusavy ax.gif

Jos gerai turėtų atrodyti thumbup.gif . aš mėgstu sodinti tarp daugiamečių ir vienmetes, ypač smulkiažiedį serentį įvairių atspalvių, tai kai jie suželia - atrodo, kaip geltoni debesėliai thumbup.gif , ir išsikeroja gana plačiai ir prie mėlyno gerai dera, kaip ir nakviša mirksiukas.gif

šiais metais ir aš photo.gif savo gėlynus, tai galėsiu pasidalinti vaizdeliais, nes dabar tik kelias foto turėjau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 20, 19:50)
ale ziur i vartotoju skaiciu siuo metu- tai vakarop visos susrinko pioneers.gif  drinks_cheers.gif  gathering.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos darbštuolės 4u.gif
Šiandien nusipirkau mugėje laurvyšnę rolleyes.gif ,bet nelabai žinau kas ten per augalėlis doh.gif .
Sakė,tik tiek,kad mėgsta rūgsčią dirvą,kaip rododendrai ir azalijos.Ir dar,kad ji mėgsta beveik visišką pavėsį.Tai aš ją ir sodinčiau šiaurinėje namo dalyje,saulės bus tik tada kai vakare ji atsisuks unsure.gif ,ar ne per tamsu bus jai labai g.gif g.gif .
Ji dar mažytė,maždaug 30cm auksčio,sakė šiemet dar jos netręšti,tik būtinai pasodinti į rūgsčią dirvą.
Bet ar jau dabar galima sodinti,šiaip man atrodo,kad gi galima g.gif .
Labai būsiu dėkinga,už patarimus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nikitaL @ 2008 04 20, 21:13)
Sveikos darbštuolės 4u.gif
Šiandien nusipirkau mugėje laurvyšnę rolleyes.gif ,bet nelabai žinau kas ten per augalėlis doh.gif .
Sakė,tik tiek,kad mėgsta rūgsčią dirvą,kaip rododendrai ir azalijos.Ir dar,kad ji mėgsta beveik visišką pavėsį.Tai aš ją ir sodinčiau šiaurinėje namo dalyje,saulės bus tik tada kai vakare ji atsisuks unsure.gif ,ar ne per tamsu bus jai labai g.gif  g.gif .
Ji dar mažytė,maždaug 30cm auksčio,sakė šiemet dar jos netręšti,tik būtinai pasodinti į rūgsčią dirvą.
Bet ar jau dabar galima sodinti,šiaip man atrodo,kad gi galima g.gif .
Labai būsiu dėkinga,už patarimus wub.gif

Savo lauravyšnės foto buvau įdėjusi. Pas mane ji auga pietinėje pusėje. thumbup.gif Saulė ryte, per pietus ir vakare. drinks_cheers.gif Į paprastą žemę įsodinau ir auga ir jokių rypesčių. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 20, 19:42)
patarims, kad nereiktu daryti jokiu klojiniu ar klot armavimo tinkleliu -padaryt smelio ar smulkaus zvyro paklode,kad ziema neiskilnotu,ja patankint -patrepsek kol neliks duobiu ar su lenta gerai paplok ir sulipdyk baseineli iš lauko akmenų ir mūro mišinio , primaisyk hidroizoliaciniu milteliu , dar šiek tiek cemento arba molio milteliu.O ta plevele mesk lauk su visom jos skylutem 4u.gif Arba pirk naujai rimta ir neskyleta bigsmile.gif

Dėkui už atsakymą,nors iš vieno žmogaus sulaukiau patarimo.Aš dar girdėjau ,kad išbetonavus reikia viską ištepti skystu stiklu. Atseit tada gali būti tikra ,kad nepraleis vandens.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 20, 21:09)
Lexi 04 siūlyčiau tau Kartuolę ( Aristolochia)
user posted image

o ji ilgai auga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 20, 18:02)
buvau ir as mugej prie megos. pateikem visai netiketai, tai nebuvau pasiruosus ir apsisvietus, ale vistiek siokiu tokiu gelyciu nupirkom ir siandien jau susodinau kieme. Nezinau ar gerai, ar nenusals, bet pagyvensim-pamatysim.

Viena gele pirkom, sake vadinasi Ranikula g.gif , internete tokio pavadinimo nerandu. daugiamete gele, spalvoti ryskus ziedai, kas cia per gele g.gif

vedrynai wub.gif man viena is graziausiu geliu wub.gif
O stai graziu rododendru neradau  verysad.gif  Ir siaip , ju nebuvo daug. Gal i koki botanikos soda nuvaziuot reiks....  g.gif

ar esi buvus virziu medelyne ? jie gana daug rododendru turi. ir bent jau pernai tai kainos lyginant su kitais labai neblogos buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 20 balandžio 2008 - 21:03