Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(vvandene @ 2008 04 19, 10:23)
ka pries sodinant jurginus reiktu zinot  ax.gif  nereikia ju pamirkyt? kokia vieta geriau tinka?

Mirkyti tikrai nereikia. Labiausiai tinka saulėta vieta. thumbup.gif Žinoma jei keras pernykštis, jį reikia išskaidyti. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 04 19, 18:45)
taip rododendrai nuodingi,nuodingi ne tik zmogui,bet ir galvijams,arkliams,avims,sunims ir katems

Čia tiek naujienų sužinai. thumbup.gif thumbup.gif Nežinojau, kad toks grožis nuodingas. g.gif
Papildyta:
QUOTE(silke:) @ 2008 04 19, 19:06
1. Ar mulcas butinai turi buti beriamas ant pries tai paklotos [SIZE=7)
geotekstiles[ /SIZE]?

Kas tas geotekstiles? Aš mulča pilu ant žemės. Aišku jis pūna. g.gif Čia kažkokio plėvelė? Kur ji perkama? o gal čia agro plėvelė? g.gif
Papildyta:
QUOTE(crocus @ 2008 04 19, 20:43)
Čia rododendrai.

Puikus vaizdelis. thumbup.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Lululu @ 2008 04 19, 21:22)
Labukas, smagu pasigrožėti jūsų augaliukais, ir kaip jus viską spėjat bigsmile.gif
Norėjau paklausti, gal kartais žinot, ar galiu vietoj mulčio ir dėl grožio šalią augalų pridėti konkorežių? Na man taip gražu kai jais papuošta aplink augalą, pernai aplink rododendrą buvau pridėjus. smile.gif

Kažkurioj temelėj buvo įdėta nuotrauka. Labai puikus vaizdelis. Ta idėja man patiko. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 19, 16:20)
O As ka tik is sodu centro. Pirkau tris skirtingas verbenas, rinkinuka alpinariumo augaliuku ir ragane "Montana" clap.gif .

kokia montanos veisle pirkai, siand. kaip tik ziurejau PC tradicine "Rubens" - 4,99 € kainuoja, kiek pas jus?

QUOTE(Wolke @ 2008 04 19, 17:45)
einu masinos iskraustyt -papirkom ir mes augaliuku,nereikia nei mugiu  wink.gif

pasigirk, ka grazaus nusipirkai bigsmile.gif ?

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 19, 20:10)
Dar neteko matyt rododendru salotiniais lapais blink.gif . Gal jiems kazkas nepatinka g.gif

mano manymu, dirvai rugstumo truksta..., tada jie buna tokie be spalvos ir nugeibe, be to viszaliams sauleta vieta netinka, o azalijoms priesingai - reikia sauletos, ir ju lapai sviesesni buna.

QUOTE(klee @ 2008 04 19, 21:25)
Na,jei visiškam pavėsy, tai pažiūrėsi, kaip augs ir jei, ką, galėsi persodint už metų ar kelių, nes jie mėgsta, kad ir saulė juos pašildytų  smile.gif Persisodina jie gerai, o išleis gali keletą žiedstiedių. Mano vienas, šviesiai mėlynas, pirmais metais išleido keturis. O atsumas tai, gal koks metras, net nežinau blush2.gif  Vistiek, kas kažkiek laiko daugelį gėlių reikia persodinti, tai kai suaugs, pamatysi kas kiek nori atstumo tarp jų, jei ką persodinsi  mirksiukas.gif

jau rasiau, kad nugirdau tokia info: bebaigiancius zydet ziedynus reikia nulauzti, tada leidzia vel naujus...
Atsakyti
QUOTE(klee @ 2008 04 19, 19:25)
del rožių, tai, manau, kad joms gali būti, per rūgštu g.gif . Nemačiau, kad rožes  mulčiuotų žievėm ar pjuvenom,  nes jos rūgština dirvą. Bet gal klystu  ax.gif

mano galva, rūgštintų tuomet, jei žievės būtų įterptos į dirvą. O jeigu ant geotekstilės paberta, tai kažin ar taip jau labai veikia dirvožemį g.gif
Atsakyti
va kokios mano kanos - sita bus raudona didziaziede, bet i lauka dar nesodinu - saugau, kad salnos nepakastu (su tokiais berazumiskais orais doh.gif ) - negalvojau kad pavasaris toks saltas bus, tai dabar kanos kambarinemis gelemis tapo biggrin.gif :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 19, 23:19)
va kokios mano kanos - sita bus raudona didziaziede, bet i lauka dar nesodinu - saugau, kad salnos nepakastu (su tokiais berazumiskais orais  doh.gif ) - negalvojau kad pavasaris toks saltas bus, tai dabar kanos kambarinemis gelemis tapo  biggrin.gif :

oooohoooo bigsmile.gif čia jau visas medis thumbup.gif kada jas pradėjai "žadinti". kad tokios jau subujoję?
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 19, 20:06)
Kas tas geotekstiles? Aš mulča pilu ant žemės. Aišku jis pūna. g.gif  Čia kažkokio plėvelė? Kur ji perkama? o gal čia agro plėvelė? g.gif

geotekstilė - ne agroplėvelė. Tai kaip labai tankus juodos spalvos tinklelis nuo uodų. Senukuose galima ieškoti prie plėvelių ir agroplėvelių mirksiukas.gif

Aš iš tokio tinklo ketinu pasidaryti "lovelius", kurie bus įkasami į žemę, ir ten avietes sodinti, kad šaknų po visą daržą neprileistų (tiesiog išlankstyti reikiamą formą ir sutvirtinti sąvaržėlėmis vadinamuoju "krokodilu")...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 19, 23:19)
va kokios mano kanos - sita bus raudona didziaziede, bet i lauka dar nesodinu - saugau, kad salnos nepakastu (su tokiais berazumiskais orais  doh.gif ) - negalvojau kad pavasaris toks saltas bus, tai dabar kanos kambarinemis gelemis tapo  biggrin.gif :

Tokį grožį tikrai reikia saugoti. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 19, 23:23)
geotekstilė - ne agroplėvelė. Tai kaip labai tankus juodos spalvos tinklelis nuo uodų. Senukuose galima ieškoti prie plėvelių ir agroplėvelių  mirksiukas.gif 

aciuks.gif
Atsakyti
Tiesa, tas tinkliukas gan plonas ir lankstus, tarpinis variantas tarp tinkliuko ir plėvelės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 19, 23:07)
pasigirk, ka grazaus nusipirkai  bigsmile.gif ?

rolleyes.gif pati nebeprisimenu pavadinimu,rytoj fotosesija padarysiu - pasirodysim tongue.gif
va viena ceteliuka turiu - labai thumbup.gif idomi eglute - Tsuga canadensis `Jeddeloh` cia i mano a la alpinariuma lotuliukas.gif ir dar toki maza sliauzianti augaliuka - Thymus serpyllum (rasau lotyniskus pavadinimus,nes lietuvisku nezinau,o vokiski jums neidomus mirksiukas.gif ) kitus paziuresiu ryt -daba jau tamsu - aaa dar prisiminiau levandu visa padekliuka -gal 10vnt,dabar jau turesiu visa plantacija ir dar maciau levanda ant stiebo,nu jau taip patiko,bet beveik 8€ tai susilaikiau...bet jau svajoju, kad nusipirksiu ax.gif
Atsakyti
kokia montanos veisle pirkai, siand. kaip tik ziurejau PC tradicine "Rubens" - 4,99 € kainuoja, kiek pas jus?

"Rubens" nusipirkau. Sumokejau 6. 95 . Nezinau koks dabar svaro kursas, bet tikriausiai kaina labai panasi i litus pavertus.
Papildyta:
jau rasiau, kad nugirdau tokia info: bebaigiancius zydet ziedynus reikia nulauzti, tada leidzia vel naujus...

tada ir lausiu. bet va nezinau ar dar dapirkt koki viena ar du. pas mane vietos nera daug, o ir tarpus nedidelius tarp ju padariau gal koki 60 cm bus. bijau, kad jeigu labai tankiai sukisiu bus blogai jiems. o toj vietoj tai daugiau nieko ir nesodinciau, tik pentinius, nes kitaip labai gali susiaureti kiemas. ir taip kiemas silgas ir siauras. noriu, kad pentiniai truputi ta tvora pasleptu
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2008 04 19, 23:32)
rolleyes.gif pati nebeprisimenu pavadinimu,rytoj fotosesija padarysiu - pasirodysim  tongue.gif
va viena ceteliuka turiu - labai  thumbup.gif idomi eglute - Tsuga canadensis `Jeddeloh` cia i mano a la alpinariuma lotuliukas.gif ir dar toki maza sliauzianti augaliuka - Thymus serpyllum (rasau lotyniskus pavadinimus,nes lietuvisku nezinau,o vokiski jums neidomus  mirksiukas.gif ) kitus paziuresiu ryt -daba jau tamsu - aaa dar prisiminiau levandu visa padekliuka -gal 10vnt,dabar jau turesiu visa plantacija ir dar maciau levanda ant stiebo,nu jau taip patiko,bet beveik 8€ tai susilaikiau...bet jau svajoju, kad nusipirksiu  ax.gif

aha ir as maciau levandu ant stiebo. tikrai labai grazu, kaip medeliai. vozonuose prie duru tokios graziai turetu atrodyt. tik va kainos nepaziurejau
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 19, 22:22)
oooohoooo bigsmile.gif čia jau visas medis thumbup.gif kada jas pradėjai "žadinti". kad tokios jau subujoję?

vasario vidury pasodinau - balandzio pradzioj tikejaus jau i lauka nesht verysad.gif ...

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 19, 22:53)
*"Rubens" nusipirkau. Sumokejau 6. 95 . Nezinau koks dabar svaro kursas, bet tikriausiai kaina labai panasi i litus pavertus.

**tada ir lausiu. bet va nezinau ar dar dapirkt koki viena ar du. pas mane vietos nera daug, o ir tarpus nedidelius tarp ju padariau gal koki 60 cm bus. bijau, kad jeigu labai tankiai sukisiu bus blogai jiems.

* nu nee schmoll.gif , svaras "sunkesnis" uz eura, tai jau gerokai daugiau gaunasi.

**tankiau ir nereikia, o del smagumo i tarpa gali kokia kita zydincia aukstesne gele pasodint, kol pentiniai suveshes...
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 20, 00:11)
vasario vidury pasodinau - balandzio pradzioj tikejaus jau i lauka nesht  verysad.gif ...
* nu nee  schmoll.gif , svaras "sunkesnis" uz eura, tai jau gerokai daugiau gaunasi.

**tankiau ir nereikia, o del smagumo i tarpa gali kokia kita zydincia aukstesne gele pasodint, kol pentiniai suveshes...

labai graziu pilnaviduriu sprigiu maciau, bet turbut negerai jas prie pentiniu sodint. dabar tai jie mazi, bet kai uzaugs tai sprigiu gali ir visai nesimatyt
Atsakyti