Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

Aš tokia užsislaptinusi šio skyrelio skaitytoja, paskaitau kaip gražiai čia tvarkotės bigsmile.gif
QUOTE(rutulux @ 2008 04 18, 17:51)
Nu va, grįžau iš mugės Klp. Knifofijos nesutikau, nes toj vietoj, kur žadėjo būt buvo kaip supratau kita moteriškė su spygliuočiais. Tai papirkom slyvą, keletą perkūnropių, aubrečių ir psio. Labai šalta buvo.

Buvo,susipažinom ax.gif aš iš jos keletą augaliukų pirkau ir mąstau dar nusipirkti rytoj, nes per mažai pasirodė ax.gif
Galvoju šilauogę nusipirkti, bet pasakykit ar jos sunkiai prigyja ir ar nereik daug priežiūros g.gif Šiandien išgirdau kaip toks vyriškis kuris pardavinėjo kalbėjo, sakė jei nenorit terliotis, tai nepatarė prasidėti blush2.gif
Kur Jolaxus buvo minėjusi šilauogių veisles, niekas tokių neturi unsure.gif
Atsakyti

QUOTE(Melodi @ 2008 04 18, 13:19)

Klee, nu kaip grazu, nudziuginai aki good.gif

ax.gif 4u.gif
Papildyta:

QUOTE(Wolke @ 2008 04 18, 13:45)
mano pernykstciai azijiniu leliju ziedai

ir lipanti rozyte  ax.gif

kai kam gaunasi mazytes nuotraukos,o maniskes- tai jau velniskai dideles  doh.gif kaip cia jas sumazint  g.gif

na, grožis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . ir aš šiemet užsiveisių lelijų daugiau, nes tuos gėlynus vis kilojau iš vienos vietos į kitą blink.gif
Papildyta:

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 18, 13:54)
klausykit, turiu kvailą klausimą. Ar po purškimo raundapu pakanka išplauti purkštuvą ir galiu kitiems tikslams jį naudoti (pvz. fungicidams purkšti)? Ar reikia raundapui atskirą purkštuvą pirkti, visgi tai "tručyzna", kaip mano bobutė sako...  blink.gif  biggrin.gif

aš tai tą patį naudojų mirksiukas.gif , tik gerai išplaunu ir vandenį ipylus dar purškiu, kad šlangelė išsiplautų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 18, 18:48)
ar jos kanos jau labai sulapavusios, nu man tai jei salna stipresne, tai ir nusala didieji lapai, po to aisku naujus leidzia, bet su zydejimu uztrunka...  ax.gif

šiemet tik iš tolo mačiau tuos jos kanus, per gerą sprindį išlindusios - anksčiau ji jų vazonuose tikrai nelaikė. Čia jei pameni, rudenį rašiau, kad ji juos su žemėm į dėžės, tas dėžes dar ir maišą ir darže užkasa žiemai. Gal labiau prie aplinkos pripratę biggrin.gif Tiesa, per šią savaitę dar šalnų nebuvo, o pernai pavasario šalnos tik žemesnėse sklypo vietose augančius augalus "pakando" - kanos buvo stipriai aukščiau ir nei viens lapukas neapšalo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 18, 15:58)

tikrai, plantacijos wub.gif
man tai Irisai - kaip orchidejos.... wub.gif

Ir as tuos bordinius turiu, grazesniu dar neteko man matyt...
user posted image
tik su blicu tai blush2.gif [pasitaisysiu sia vasara]

drinks_cheers.gif wub.gif

pas mane ir bordinai ir rudi, irgi labai gražūs thumbup.gif

O rožių gražumas ir jas į šiukšlyną blink.gif doh.gif
Papildyta:

QUOTE(Tina* @ 2008 04 18, 18:10)

Del leliju, palikau jas ziemot, simet visos dygsta. Stai kokiu turiu:
http://public.fotki....ugalaiprienamo/
Is patirties zinau, kad vargas su rytu (oriental) lelijomis. Jos lepios ir dazniausiai issala, nors paprasati buna grazesnes uz azijines.

labai gražių augaliukų turi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2008 04 18, 16:04)
klaipėdos rajone  g.gif .
bet jau pasodinom jurginus ir 10 kardelių. kažin kaip čia bus
Papildyta:
va, dar norėjau paklaust: gal kas auginot bijūninius astrus (ratilus kininius)? Ar dideli žiedai?
neatsilaikiau ir nusipirkau geltonų, nors ir taip daug prisisėjus jau

Bijūniniai astrai labai gražūs ir žiedai didesni negu kitų rūšių astrų. Man tie bijūniniai astrai labai patiko, jau kelinti metai juos sėju.
Atsakyti
QUOTE(Cypas @ 2008 04 18, 20:14)
Galvoju šilauogę nusipirkti, bet pasakykit ar jos sunkiai prigyja ir ar nereik daug priežiūros g.gif Šiandien išgirdau kaip toks vyriškis kuris pardavinėjo kalbėjo, sakė jei nenorit terliotis, tai nepatarė prasidėti blush2.gif

kiek skaitinėjau apie šilauoges, tai pagrindinė terlionė greičiausiai tokia, kad neužtenka iškasti duobę ir pasodinti, reikia rūgščiomis durpėmis pasirūpinti, ir paskui sekti rūgštingumą. o štai genėti jas rekomenduoja retai, kas 3-4 metai, ir tik senus krūmus išgenėti stipriau, kad ajauninti, nes geriausiai dera iki 5 metų senumo šakos.
o tos mano išsirinktos veislės matyt LT nelabai ir auginamos, tiesiog buvo aprašytos lietuvių kalba išleistame žurnaliuke apie šilauoges, išgirtos tai ir užkibau, bet kai bandžiau dairytis irgi neaptikau... ax.gif Matyt pasiryžus sodinti reikės pirkti pačią populiaraiusią veislę Bluecrop, šitos tai visur pilna smile.gif
Atsakyti
Jolaxus maciau 2 temoj tavo ideta nuotrauka, kurioj slaitas prie tvoros augaliukais apsodintas ir pamulciuotas zieve. Dar medelis netoliese auga, o po juo sviestuvas. Gal galetum imesti nuotrauka kaip dabar ta vieta atrodo. blush2.gif Bais idomu pasidare palyginti pries kelis metus ir dabar ax.gif
Atsakyti

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 18, 15:11)
kai išmetinėsi, pasakyk kur... 

ok mirksiukas.gif

QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 18, 15:25)
. Ten namo kapme, tai saules ner, amzinas pavesis. Ka butu galima pasodint, kad ilgai zydetu?

Na sitas augalas visur auga, ir pagal tai spalva buna. kur saule - geltonas, pavesy - salotinis, jei tikrai tamsu - sviesiai zalias. toks kiliminis, palei zeme sliauzia... nors ir svyra is vazonu graziai - esu maciusi. Pavadinimo nezinau:
user posted image
user posted image

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 18, 16:26)
Praeitais metais nupjautą žolę dėdavau tarp lysvių, bet man nepatiko, nes uogos puvo nuo tos žolės, o po lietaus visos apkibusios žolėm.

man taip nebuvo schmoll.gif
kaip sakiau, barstyt reikia padziuvusia, o ji tuoj ir susigula per para. ax.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 04 18, 17:10)
Del leliju, palikau jas ziemot, simet visos dygsta. Stai kokiu turiu:
http://public.fotki....ugalaiprienamo/

Rozinis bus

grozybes, grozybes pas tave wub.gif
sekmes rododendrui 4u.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 18, 17:47)
Kiek žinau, tai geriausia šiaudais

drinks_cheers.gif tikrai! jei tik ju gauni... g.gif
Atsakyti
o sakykit kuom reikia nupurksti,mano agrastai,svyrantis gluosnis apsinese kaip kerpem,ar kaip ten jos vadinasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 04 18, 22:31)
Jolaxus maciau 2 temoj tavo ideta nuotrauka, kurioj slaitas prie tvoros augaliukais apsodintas ir pamulciuotas zieve. Dar medelis netoliese auga, o po juo sviestuvas. Gal galetum imesti nuotrauka kaip dabar ta vieta atrodo. blush2.gif Bais idomu pasidare palyginti pries kelis metus ir dabar ax.gif

įmesiu vasaros pradžioj, nes tas medelis tai sveikalapis gluosnis "Hakuro - Nishiki" ir jis numirė po pernykštės žiemos, tais metais neradau gražaus to paties gluosnio, jau minėjau kad tuomet daug kur iššalo, tai dabar jo vietoj bijūnas, va kai jis sužydės reikės ir prasibėgt su fotoaparatu, na ir lanksvų ta eilutė dar tik sprogsta, taigi vaizdelis šiuo metu būtų gana kontarstingas tam kur ten buvo ax.gif pakentėkim mirksiukas.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 04 18, 23:01)
ok mirksiukas.gif
Na sitas augalas visur auga, ir pagal tai spalva buna. kur saule - geltonas, pavesy - salotinis, jei tikrai tamsu - sviesiai zalias. toks kiliminis, palei zeme sliauzia... nors ir svyra is vazonu graziai - esu maciusi. Pavadinimo nezinau

tai šliaužiančioji šilingė (Lysimachia nummularia) mirksiukas.gif beje, mėgsta drėgnesnę žemę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 18 balandžio 2008 - 22:59

pirk ir sau galvos nekvaršink, tikrai jos nereikalauja daug priežiūros. tik žemės kamputį išrink patį skurdžiausią, o jei skersvėjai netrauks- tai išvis fantastika. aišku reikės rūgščios durpės užsipirkt ir prižvelgt jog per sausras neperdžiūtu. didžiausias vargas- tai uogų sulaukt, bent jau man kaimynų vaikai "nušpokauja" greičiau nei aš spėju paragaut(itariu jog tiems uogautojams dukra vadovauja), jei nusipirksi stiprų keriuką, tai jis sodinimų ir persodinimų nė nepajus, o uogelių jau ir šiemet sulauksi. Beje kaip pastebėjau, šiemet šilauogės vienas iš perkamiausių augalėlių, aš šiandien irgi nusipirkau ankstyvą, berods BIVEJAR vadinas unsure.gif
Atsakyti

Buvo,susipažinom  ax.gif aš iš jos keletą augaliukų pirkau ir mąstau dar nusipirkti rytoj, nes per mažai pasirodė ax.gif

o tai kurioj vietoj buvo, negi prie laiptų g.gif
Atsakyti