Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 21

QUOTE(JuzTea @ 2008 04 18, 13:16)
Ačiu kas padėjo atpažinti samanas, aciuks.gif
Ačiu kas pagyrėt kalną, aciuks.gif
Ačiū kas patarėt ko trūksta jame. aciuks.gif

o jus cia ka dabar, tamstyte, jau atsisveikinate g.gif ir iseinate unsure.gif ?
Ar tik siaip dekavojate ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 18, 15:04)
As prie tos vysnios padarysiu atramele, kad ne tiesiai ant medzio liptu, bet ant tos atramos, gal bus gerai g.gif

Aiku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 18, 10:57)
o kam ikasti, ar jas iskasus nereiketu sausai iki rudens laikyti  g.gif ?

tam, kad po žydėjimo dar paaugintų svogūnus 4u.gif Tarkim, per gegužę nužydi, tada jas kitur perkeli, kad dar mėnesiuką kitą paaugintų svogūnus, o tada jau iškasi, išrūšiuoji, atskiri ir laikai sausai iki rudens. Nes man visai jokio grožio, kai paradiniame gėlyne kyšo tušti tulpių stiebai ar pavieniai lapai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 04 18, 13:24)

ot ir gerai, teip ir padarysiu yess.gif
o dabar dar gal man galite papasakoti, kaip is kliombu atsikratyti visokiu pieniu, "vistakoju" (taip mano mama tokias zoles vadina) ir aplamai ka daryti, kad ne tai pzoles dygtu tarp geliu? g.gif
Buvo teip vadinas: buvo pieva ir joje stuksojo akmuo tokis nemazas blink.gif , tada as sugalvojau, kad ten tiks gelyna padaryti ax.gif . Zeme sukasiau, isrinkau velena ir viskokias kitokias saknis, uzveze vyras juodzemio, dar akmeneliu prinesiau ir prisodinau kvietku: tuja, kana, eraicinas, zvynuotasis kadagys, dar anyta kazkokia senobine atityse, toks keltonom kekem zydintis krumas uzauga, o ziema jis isdziusta ir tarsi jo nelieka huh.gif Nu bet zinokite kaip mane nervina, kai atvaziuoju o ten pieniu ir viskios kitokios bjaurasties pridyge mega_shok.gif gatava persprogt is pykcio aggressive.gif gun_rifle.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 18 balandžio 2008 - 14:07
Niu cia tai as tik viena galiu patart - raveti unsure.gif , kiti dar nuo piktzoliu kazkokia chemija naudoja, kai as esu pries ja nusiteikusi, tai tikrai nieko daugiau negaliu patart, siaip isravejus jos dingsta, bet jei salimais yra pieva nesienaujama ar netvarkingi kaimynai tai ir vel visokio brudo prisiseja unsure.gif tsakant - grozis reikalauja auku smile.gif

Nu begu as is jusu rato iki pirmadienio. Geru ir graziu iseiginiu biggrin.gif
Atsakyti
Dėl piktžolių man viena moteriškė patarė nupjauta žole mulčiuoti blink.gif Nu nežinau, kiek iš to naudos bus, bet sakiau reikės išpabandyti g.gif a mažu pasiteisins bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 14:14)
Dėl piktžolių man viena moteriškė patarė nupjauta žole mulčiuoti blink.gif Nu nežinau, kiek iš to naudos bus, bet sakiau reikės išpabandyti g.gif a mažu pasiteisins bigsmile.gif

ui huh.gif o kaip tai daroma unsure.gif
Siaip mes peva sienaujam kiekviena sestadieni, kaip tik nuvaziuojam i "fazenda" rolleyes.gif ir sienaujam su traktoriuku-zoliapjove, tai ten nesurinkineja zoles, bet labai stipriai susmulkina ir ismeta, kad net nelieka ka greboti irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 18 balandžio 2008 - 14:20
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 18, 15:06)
"vistakoju" (taip mano mama tokias zoles vadina)

tie vištakojai, tai jau ne kartą mūsų į šuns dienas išdėta garšva, atrodo visai neseniai, parėjusioj temoj apie ją vėl buvom užsiminę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 18, 15:17)
ui huh.gif o kaip tai daroma unsure.gif

nesu niekada taip dariusi, bet įsivaizduoju, kad nupjauni žolę ir ją paskui sudedi tarkim lysvėse ant laisvos žemės, na kad tuščios žemės nesimatytų, ir žolės per ją nepralenda unsure.gif
Atsakyti
žadam pirkti persikų medelį blink.gif . Gal kas auginat? g.gif
žinau, kad augina, tai sakė ir persikų užmezga.
Papildyta:
ar KANUS jau lauke kas nors sodinot??? g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2008 04 18, 14:45)
žadam pirkti persikų medelį  blink.gif . Gal kas auginat?  g.gif 
žinau, kad augina, tai sakė ir persikų užmezga.
Papildyta:
ar KANUS jau lauke kas nors sodinot???  g.gif  mirksiukas.gif

As gal si savaitgali suskimsiu i gelyna, gal jau nebus per salta g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 11:28)
"Geriausiai sodinti taip, kad stiebai būtų saulėje, o šaknys - pavėsyje (galima šalia pasodinti smulkių šliaužiančių augalų). Nelygu veislė, žydi nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio pradžios. Stiebiniai svogūnėliai renkami, kai subręsta ir ima patys byrėti (rugpjūtį arba rugsėjį.), ir iškart sodinami apie 2 cm gyliu. Iš tokių svogūnėlių užaugintos lelijos pražysta antraisiais - trečiaisiais metais. Kai stiebams nudžiūva, jie ištraukiami (ne nupjaunami) ir sudeginami, nes juose slepiasi daug ligų sukėlėjų. Tuomet geriausia ir persodinti, atskirti dukterinius svogūnus. Man yra tekę sodinti lelijas pavasarį, jau pradėjusias augti, taip pat žydinčias, ir nieko blogo joms neatsitiko. "

Tai supratau, kad vis tik geriausia jas sodinti rudenį
O tai kodėl dabar jas pardavinėja

Aciu! 4u.gif
Tai bile kada jas sodint lotuliukas.gif , jei nelepios [cia kaip pataikysi], gal tik zydinciu jau nesodinsiu...
Oi kaip butu gerai, ateitu kokia protinga galva, ir paporintu - kaipgi vis delto su tais leliju sodinimais, nes is tiesu dabar kratinys galvoje g.gif

QUOTE(klee @ 2008 04 18, 11:40)
O čia mano irisai (jei pavyks įkelti),

tikrai, plantacijos wub.gif
man tai Irisai - kaip orchidejos.... wub.gif

QUOTE(klee @ 2008 04 18, 12:01)
o kaip lelijos dauginasi, jei sėklų nesubrandina

tai jie kai neplantacijoje, tai nieko įpatingo 

subrandina - ismeto aplink tokius mazucius svoguniukus [6mm skrsm] - tai dabar man aisku, kokie ten biesiukai prisibarste.... stebesiu, ir sukaisiosiu graziausiu leliju tokius ''pipiriukus'', kaip anksciau minejo, i 2cm gyli, palauksiu 2-3 metelius ziedu... wub.gif

man tai Irisai - kaip orchidejos.... wub.gif
Ir as tuos bordinius turiu, grazesniu dar neteko man matyt...
user posted image
tik su blicu tai blush2.gif [pasitaisysiu sia vasara]

QUOTE(Wolke @ 2008 04 18, 12:45)
mano pernykstciai azijiniu leliju ziedai
user posted image

ir lipanti rozyte  ax.gif
user posted image
kai kam gaunasi mazytes nuotraukos,o maniskes- tai jau velniskai dideles  kaip cia jas sumazint

nuostabios nuotraukos wub.gif dydis thumbup.gif , svarbu puslapio neplatina..

QUOTE(vida777 @ 2008 04 18, 12:57)
kokio senumo rozes, kad jau paseno 

ne ta prasme ''senos'' ax.gif
tiesiog nebetinka jos ten, kur dabar yra...ir prekine isvaizda nekokia, nes nebesirupinome jomis...
uzteks vijoklines milzines mirksiukas.gif , o anu bus prisiminimas nuotraukose:
user posted image
user posted image

QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 18, 14:03)
Nes man visai jokio grožio, kai paradiniame gėlyne kyšo tušti tulpių stiebai ar pavieniai lapai

nukerpu palei zeme, ir viskas blush2.gif [suprantu, kad paciam augalui nelabai, bet...]

QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 14:14)
Dėl piktžolių man viena moteriškė patarė nupjauta žole mulčiuoti

QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 14:20)
nesu niekada taip dariusi, bet įsivaizduoju, kad nupjauni žolę ir ją paskui sudedi tarkim lysvėse ant laisvos žemės, na kad tuščios žemės nesimatytų, ir žolės per ją nepralenda 

as taip darze darau tarp lysviu thumbup.gif netepa avalynes, ir zoliu, maziau, + braskes svarios.
tik zole diena kita padziovinti reikia, kitaip sunta pelija...
gelyne nebus grazu - juk sienas tiesiog.... tada geriau durpem tamsiom pamulciuot - darau taip thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2008 04 18, 14:45)
ar KANUS jau lauke kas nors sodinot???  g.gif  mirksiukas.gif

QUOTE(Bitulka @ 2008 04 18, 14:48)
As gal si savaitgali suskimsiu i gelyna, gal jau nebus per salta

palaukit geguzes vidurio!!!
nebent pajury gyvenat..
Atsakyti