QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 11:28)
"Geriausiai sodinti taip, kad stiebai būtų saulėje, o šaknys - pavėsyje (galima šalia pasodinti smulkių šliaužiančių augalų). Nelygu veislė, žydi nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio pradžios. Stiebiniai svogūnėliai renkami, kai subręsta ir ima patys byrėti (rugpjūtį arba rugsėjį.), ir iškart sodinami apie 2 cm gyliu. Iš tokių svogūnėlių užaugintos lelijos pražysta antraisiais - trečiaisiais metais. Kai stiebams nudžiūva, jie ištraukiami (ne nupjaunami) ir sudeginami, nes juose slepiasi daug ligų sukėlėjų. Tuomet geriausia ir persodinti, atskirti dukterinius svogūnus. Man yra tekę sodinti lelijas pavasarį, jau pradėjusias augti, taip pat žydinčias, ir nieko blogo joms neatsitiko. "
Tai supratau, kad vis tik geriausia jas sodinti rudenį
O tai kodėl dabar jas pardavinėja
Aciu!
Tai bile kada jas sodint
, jei nelepios [cia kaip pataikysi], gal tik zydinciu jau nesodinsiu...
Oi kaip butu gerai,
ateitu kokia protinga galva, ir paporintu - kaipgi vis delto su tais leliju sodinimais, nes is tiesu dabar kratinys galvoje
QUOTE(klee @ 2008 04 18, 11:40)
O čia mano irisai (jei pavyks įkelti),
tikrai, plantacijos
man tai Irisai - kaip orchidejos....
QUOTE(klee @ 2008 04 18, 12:01)
o kaip lelijos dauginasi, jei sėklų nesubrandina
tai jie kai neplantacijoje, tai nieko įpatingo
subrandina - ismeto aplink tokius mazucius svoguniukus [6mm skrsm] - tai dabar man aisku, kokie ten biesiukai prisibarste.... stebesiu, ir sukaisiosiu graziausiu leliju tokius ''pipiriukus'', kaip anksciau minejo, i 2cm gyli, palauksiu 2-3 metelius ziedu...
man tai Irisai - kaip orchidejos....
Ir as tuos bordinius turiu, grazesniu dar neteko man matyt...
tik su blicu tai
[pasitaisysiu sia vasara]
QUOTE(Wolke @ 2008 04 18, 12:45)
mano pernykstciai azijiniu leliju ziedai
ir lipanti rozyte
kai kam gaunasi mazytes nuotraukos,o maniskes- tai jau velniskai dideles kaip cia jas sumazint
nuostabios nuotraukos
dydis
, svarbu puslapio neplatina..
QUOTE(vida777 @ 2008 04 18, 12:57)
kokio senumo rozes, kad jau paseno
ne ta prasme ''senos''
tiesiog nebetinka jos ten, kur dabar yra...ir prekine isvaizda nekokia, nes nebesirupinome jomis...
uzteks vijoklines milzines
, o anu bus prisiminimas nuotraukose:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 04 18, 14:03)
Nes man visai jokio grožio, kai paradiniame gėlyne kyšo tušti tulpių stiebai ar pavieniai lapai
nukerpu palei zeme, ir viskas
[suprantu, kad paciam augalui nelabai, bet...]
QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 14:14)
Dėl piktžolių man viena moteriškė patarė nupjauta žole mulčiuoti
QUOTE(linuke_ @ 2008 04 18, 14:20)
nesu niekada taip dariusi, bet įsivaizduoju, kad nupjauni žolę ir ją paskui sudedi tarkim lysvėse ant laisvos žemės, na kad tuščios žemės nesimatytų, ir žolės per ją nepralenda
as taip darze darau tarp lysviu
netepa avalynes, ir zoliu, maziau, + braskes svarios.
tik zole diena kita padziovinti reikia, kitaip sunta pelija...
gelyne nebus grazu - juk sienas tiesiog.... tada geriau durpem tamsiom pamulciuot - darau taip
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2008 04 18, 14:45)
ar KANUS jau lauke kas nors sodinot???
QUOTE(Bitulka @ 2008 04 18, 14:48)
As gal si savaitgali suskimsiu i gelyna, gal jau nebus per salta
palaukit geguzes vidurio!!!
nebent pajury gyvenat..