mano vaikinas KTU gimnazijos dvyliktokas.
žinau labai daug apie šią gimnazija, pati mokausi "Rasoje".
dėl anglų kalbos dedu pliusą KTUg vien todėl, kad jie anglų mokosi S lygiu. todėl taip ir gaunasi, kad "Rasos" dvyliktokai mokosi iš tų pačių knygų kaip jie 10. žinant, kas yra anglų kalbos mokėjimas nereikėtų to akcentuoti. KTUg moksleiviai baigę tiesiog turi platesnį žodyną. pasirengimas/ taisyklių mokėjimas/ namų darbai identiški, nes knygos vienodos tik skirtingo "levelio". taigi, jei mums "rasoj" reikia parašyt "essay" 180 žodžių, KTUg rašo ta pačia tema 250 ar 300. nuo to, žinoma, prasiplečia žodynas, bet mano vaikinas, turėdamas 9- 10 iš anglų kalbos kartais padaro man namų darbus. patikėkit, "rasoj" 10 už juos niekuomet negaunu... todėl drįsčiau teigti, kad lygis panašus. dar vienas pliusas jiems, kad KTU gimnazija turi atskiras anglų literatūros, business english ir gramatikos pamokas. jas veda skirtingi mokytojai, šiemet turi mokytoją iš tos šalies, kur Boratas...
(atsiprašau, pamiršau, nes nežiūrėjau to filmo) visa KTUg anglų kalbos sistema yra labiau pritaikyta tiems,kurie ketina studijuoti ar dirbti užsienyje.
reikia iš anksto apgalvoti, kokius dalykus vaikas norės mokytis nuo 11 klasės, kokius egzaminus laikys, nes pavyzdžiui aš, nelaikydama anglų egzamino labai džiaugiuosi, kad neturiu perkrauto anglų kalbos krūvio ir galiu tą laiką skirti dalykams, kurių egzaminus laikysiu.
KTU gimnazijoje nėra anglų ir matematikos B lygio, kas dvyliktoj klasėj gali trukdyti ruoštis egzaminams. (vėlgi, pasikartosiu, "Rasoje" nelaikydama matematikos egzamino, 12 klasėj praktiškai nebesimokau matematikos, sutaupytą laiką skiriu kitų dalykų mokymuisi)
teisybė, kad olimpiadininikus priima be konkurso. nereikia purkštauti, kad taip nebūna. tai tikra tiesa, tik taip neafišuojama. jei esi vienoj srity kietas, kiti pažymiai nesvarbūs. (galbūt taip mokykla siekia pasiekt tiek laimėjimų olimpiadose). pažymių knygelių ir lankomumo žymėjimų KTU gimnazijoje nėra. tėvai susirinkimų metu sužino savo vaikų pažymius. mokslo metai kainuoja 600 Lt (kas man atrodo gan dideli pinigai) ši gimnazija yra labai stipri, bet ne tokia stipri kaip yra įtikėję jos mokiniai. KTU gimnazija savo direktoriaus kietumu (ir naglumu) vienintelė Kaune turi teisę rengti tokį stojimo konkursą. jei tai būtų leista visoms gimnazijoms, susidarytų milžiniškas pasiskirstymas: su 8- 10 pažymiais gimnazijose, su žemesniais vidurinėse. kokios mokytojos norėtų dirbti paprastose mokyklose? kokia būtų mokymo kokybė, jei neliktų gerai besimokančių? tiesiog, jei klasėj nėra dvejetukininkų, kurie "velkasi gale" ir trukdo mokytis, žinoma, lygis automatiškai kyla, todėl visi taip ir veržiasi į KTUg, mokytojų gerumas čia niekuo dėtas. todėl mielos mamos, nežiūrėkim vien savo nosies... taip pat paprastose mokyklose gerai besimokantys vaikai nėra kalti dėl to, kad negali gimnazijai skirti 2400Lt (jau nekalbu apie MLT ir stojamuosius triženklėm sumom). gerbiu KTUg, bet viskam savos ribos.
nenorėčiau skleisti paskalų, bet KTU gimnazijoje dauguma mokinių rūko ir vartoja alkoholį (neretai vartoja narkotikus) tas perdėtas jų ir gimnazijos liaupsinimas turi neigiamą įtaką šiems faktoriams.